Şimdi Ara

Ya nedir bu uydu net ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternet sitesine girdim bi açıklama bulamadım pek yani uydunet şumu : uydu çanağından internete bağlanabilirmiyiz ? yada şumu : uydu net diğer smile , biri , turk.net gibi bir sağlayıcı ve TTNet in altaypısını kullanıyor bağlanmak için yine telefon hattı + sabit ücret gerekli ?

yani olay bumu hangisi beni aydınlatanlara teşekkürler.

• uydunette sabit bir hatta gerek yok diye biliyorum kullananllardan duydugum kadarıyla memnunlar
  • Çanaktanmı hattı alıyor ? nerden alıyor nasıl bağlantı sağlanıyor.?
  • merak ettim sitesine baktımda şöyle bişey buldum işine yarar belki

UYDUNET hizmetinden Kablo TV olmadan faydalanabilir miyim?

Hayır, faydalanamazsınız. UYDUNET Kablo TV sahibi müşterilerimize sunulabilen bir hizmettir.

• @by_MuKa

Zaten bizim sokakta Kablo tv yok ttnete devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

@by_MuKa

Zaten bizim sokakta Kablo tv yok ttnete devam

aynen
  • Ha bu arada ismi niye uydu net kablonet olsun madem uydudan sinyal almıyor ismi uydunet değilde kablonet daha iyi olurdu (sanırım eskide ismi kablonetti).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv ve uydudan anlayan var mı
    11 ay önce açıldı
    Tv de çok az kanal var
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uydunet; TTnet gibi sahtekarlıklar yapmayan, adil kullanım saçmalıklarıyla milleti enayi yerine koymayan, mesafe bahanesiyle laf salatası yapmayan, ilkokuldan terk çalışan bulundurmayan, her ay sabit telefon ücreti almayan internet sağlayıcısıdır.
  • @İmportant superonline , vodafon gibi ttnettemi artık adil kullanım vs yapıyor.
  • http://uydunet.net/destek.html sitede destek linkinde herşey var.

UYDUNET nedir?Kablo TV hizmeti üzerinden sunulan internet hizmetidir.

UYDUNET hizmetinden Kablo TV olmadan faydalanabilir miyim?Hayır, faydalanamazsınız. UYDUNET Kablo TV sahibi müşterilerimize sunulabilen bir hizmettir.

UYDUNET’in avantajları nelerdir?UYDUNET’te telefon hattına gerek yoktur.
    UYDUNET gerçek genişbant internet çözümüdür.
    UYDUNET size 20Mbps'e kadar sunduğu hız seçenekleri ile ve çok ekonomik tarifler ile abonelik imkanı sunar.
    Statik IP adresi ile kurumsal hizmet verme imkânı sunar.
    IP blok talebinde bulunulabilir.
    Ücretsiz e-posta ve FTP hizmeti vardır.
    Güvenilir, hızlı erişim imkânı mevcuttur.
    Kullanımın yoğun olduğu saatlerde alternatif genişbant çözümlerinde olduğu gibi internet hızınızda düşme yaşanmaz.
    Kullandığın kadar öde İnternet aboneliği ile kullandığınız kadar ücret ödersiniz. Kullanmadığınız internet hizmetinin ücretini ödemezsiniz.
    Abonelik süresince ücretsiz ve yerinde teknik servis imkânı vardır.
    Mesafe sorunu yoktur. İnternet hızı, herhangi bir noktaya olan uzaklığınız ile bağlantılı değildir.

Evimde Kablo TV hattı var. Avantajım olacak mı?Kablo TV abonesi olduğunuz için UYDUNET'i hemen bağlatabilirsiniz. Abone ol butonu altındaki seçeneklerden birini tercih ederek başvurunuzu hemen yapabilirsiniz. Faturalarınız ise iki ayda bir yerine tek fatura halinde (Kablo TV + UYDUNET) olarak aylık olarak adresinize gönderilecektir. Fatura miktarınız, seçtiğiniz hıza göre değişecektir.

UYDUNET bağlantısı için gerekli olan donanım nedir?Bilgisayar + Kablo Modem

UYDUNET' e nasıl abone olabilirim?444 0 126’dan telefonla,
    http://online.turksat.com.tr adresinden (bağlantı sırasında kimliğinizin fotokopisi istenecektir),
    Çözüm Ortakları aracılığıyla,
    Online işlem yapan PTT şubelerinden,
    Abone Merkezlerinden.

UYDUNET kullanıcıları hız değişikliği yapabilirler mi?Evet yapabilirler. Aynı ay içerisinde 3'ü geçmemek üzere istedikleri gibi hız değişikliği yapabilirler.

Herhangi bir kampanyadan abone oldum. Taahhütname iptal ettirilebilir mi?Evet, taahhütname çıkış işlemi talebiyle iptal ettirilebilir.

Abone taahhüt süresi dolmadan sözleşmeyi iptal ettirirse ne olur?Bu durumda kampanya kapsamında elde ettiği avantajlar elinden alınır.

Kampanyadan faydalanmak için imzalanan taahhüt taşınabilir mi?Yeni adreste UYDUNET hizmeti mevcut ise taşınabilir.

UYDUNET erişimi için gerekli olan kablo modemler nereden temin ediliyor?Kablo modemler, Docsis 2.0 standartları ile çalışan cihazlardır. Bu cihazları, bölgenizde UYDUNET kurulumunu gerçekleştiren taşeron firmalardan, markalarına göre bayilerinden ve internetteki alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz.

* Vizyon Komünikasyonwww.vizyonturkey.com
    * Net Masterwww.teknotel.net.tr
    * NET&SYSwww.globalelektronik.net
    * Pozitekwww.pozitek.com
    * Scientific Atlantawww.scientificatlanta.com
    * AMBITwww.ambitbroadband.com

İstek, şikâyet ve önerilerimi nereye bildirebilirim?İstek, şikâyet ve önerileriniz için 444 0 126 UYDUNET Çağrı Merkezi’ni arayabilir veya info@uydunet.net adresine mail atabilirsiniz.

Fatura şikâyetlerimi nereye iletebilirim?Fatura şikâyetlerinizle ilgili dilekçenizi, ilinizdeki Türksat İl Müdürlüklerine elden, posta ya da faks yoluyla iletebilirsiniz. Dilekçenizin işleme konabilmesi için dilekçenizde hizmet numaranız, irtibat bilgileriniz (adres, telefon), mağduriyet konusu ve talebiniz açık bir şekilde belirtilmeli, ilgili belge/belgelerin fotokopisi eklenmiş olmalıdır.

• Uydunet kendi fiber kablolarını döşeyip internet sağlıyor.Telefon bağlantısı gerekmiyor.
  • uydunet pahalı bence kendisni ne zannediyor ki 8 megabiti ttnetten bile pahalı yapmış? 5 megabite kadar 69 o da 5 megabit var mi kesin değil. Ttnet bile türkiye devi 8 megabite kadarı 49 lira yapmış KENDİSİNİ NE ZANNEDİYOR UYDUNET?
  • ttnet te 29 mu ne ödüyorum 4gb kotalıya. artı 13-15 tl de kullanmadıgım telefonun parasını. kampanya da vamış uydunet internet baglattırana kablo tv bedavaymış iki yıllıgına.hemde 29 tl. ben ttnetten kablo tv +uydunete geçiş yapcam ama bi ay sonra bitiyo şu modem kampanyalı ttnet süresi.

ayrıca kablo tv kullanana arkadaşlara şunu sormak istiyorum ttnetten aldıgım exper modei sorunsuz kullanabiliyorum dimi uydunette??
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsari

ttnet te 29 mu ne ödüyorum 4gb kotalıya. artı 13-15 tl de kullanmadıgım telefonun parasını. kampanya da vamış uydunet internet baglattırana kablo tv bedavaymış iki yıllıgına.hemde 29 tl. ben ttnetten kablo tv +uydunete geçiş yapcam ama bi ay sonra bitiyo şu modem kampanyalı ttnet süresi.

ayrıca kablo tv kullanana arkadaşlara şunu sormak istiyorum ttnetten aldıgım exper modei sorunsuz kullanabiliyorum dimi uydunette??

Maalesef kullanamazsınız.Uydunet modem ya da diğer değişle kablo modem almanız gerekiyor. Kablolu hattın bağlanabileceği bir modem olmalı.Kablo modemler daha pahalıdır adsl modemlere göre.
  • merhaba.....
    bir soruda ben sorayım......
    uydunete abone olup internete bağlanabilmek için ayrıca kablo tv ye de abone olmak gerekiyor mu acaba?
    bir soruda sorayım bari :)
    sanırım ttnetin verdiği kablosuz modemleri uydunette kullanamıyoruz yukarıda okuduğuma göre,
    peki uydunetde gerekli olan kablo modem kablo uzantılımı yani kablosuz değil mi......
    lap topa kablomu uzatacaz yani birde.......
    üstatlar cevap verirse memnun olurum teşekkürler..........
  • Uyduneti, kablotv müşterileri kullanabilmekte. Ben de şu an bir uydunet kullanıcısıyım ve kesinlikle memnunum.

Yüksek hızlarda ttnete göre fiyat farkı olabilir evet fakat basit bir internet kullanıcısı eğer mümkünse mutlaka uydunet kullanmalıdır. Dediğim gibi kablotv ile birlikte gelmekte, dolayısıyla kablotv sahibi olmalısınız. Kablotv sahibi olmanız için ise apartmanınızda kablotv desteği olmalı, dolayısıyla mahallenizde. Sitesinden bulunduğu şehir ya da mahallelerin bilgisini almanız mümkün.

Başvuru işlemi de yapabilmektesiniz tabi. Eğer site içerisinde oturuyorsanız yöneticiye bu konuyu açmalı ve internet kullanıcıları ile ortak bir karara varmalısınız ki site ve ya apartmanınıza kablotv hizmeti alabilesiniz. Çünkü sadece sizin kararınız doğrultusunda olamıyor.

Eğer hakkında bilgi sahibi olmak isteyen varsa sorularını memnuniyetle cevaplayabilirim bir uydunet kullanıcısı olarak.

• uydu net kablo net'in evrilmiş halidir. veri iletimini kablo tv bağlantısı üzeridnen yapar. yani apartmanınızda kablo tv kutusu yoksa uydu net alamazsınız. yaklaşık 5 - 6 yılır kullanıyorum ve fiberoptik bağlantıya geçene kadar da devam edeceğim sanırım. bu güne kadar pek yamuklarını görmedim. zaman zaman sinyalde bir bozukluk olabiliyor. ancak teknik servisi aradıgım zaman gün içinde mutlaka biri gelip kontrol ediyor. Adsl'den farklı bir modem kullanıyor. kablo modem olarak geçiyor. uydu net modem'in kablosuz ve 4 portlu modelini 139 lira gibi bir rakama bu sene satın aldım. daha önce kablolu bir modemi acces router ile dağıtarak kablosuz kullandım. elinizde router var ise bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Hatta bu sene çalıştığım yerde benim sayemde uydu net'e geçti. nedeni ise 8 mb olan ttnet paketi kullanılıyordu ve hız testlerinde 2 mb bile çıkmıyordu araştırdım baktım bulunduğumuz bölgede ttnet altyapısı sadece 2 mb hız verebiliyor ve biz 8 mb lik pakette olduğumuz için bu hızı dahada düşürüyor dendi. hızımızı 2 mb e sabitleyebileceğimiz ve böylece en azından 2 mb sabit hız alabileceğimiz söylendi. (yıl oldu 2010 ya çözüme bak). bende uydunet'e baktım aradım 10 mb lik paketin altyapısını sordum. ve 1 ay ikisini birden kullandık. uydunet galip geldi. 7 ile 10 mb arası değişiyor hız ancak ttnet ile karşılaştırılayacak kadar hızlı. ttnet kapatıldı uydunet ile yola devam edildi.

Uydunet'in benim için en büyük avantajı öğrenciyken evimde kullanmadığım bir telefona ayda 10 lira gibi bir ücret ödemekten beni kurtarmış olmasıydı. çünkü ttnet abonesi olmak için telefon şarttı ve uydunet için kablo tv şarttı. zaten tv yayını için kablo tv gerekiyordu ve bu sayede atıl kalan bir bağlantı olmuyordu.

• teşekkürler üstatlar......
    kablo tv lazımmış ama benim bulunduğum yerde yokmuş.....
    bende sevinmiştim ttnetden kurtulacam diye............
    neyse bir süre daha bekleyeceğiz demek ki.........
  • quote:

Orijinalden alıntı: Formel

quote:

Orijinalden alıntı: cemsari

ttnet te 29 mu ne ödüyorum 4gb kotalıya. artı 13-15 tl de kullanmadıgım telefonun parasını. kampanya da vamış uydunet internet baglattırana kablo tv bedavaymış iki yıllıgına.hemde 29 tl. ben ttnetten kablo tv +uydunete geçiş yapcam ama bi ay sonra bitiyo şu modem kampanyalı ttnet süresi.

Maalesef kullanamazsınız.Uydunet modem ya da diğer değişle kablo modem almanız gerekiyor. Kablolu hattın bağlanabileceği bir modem olmalı.Kablo modemler daha pahalıdır adsl modemlere göre.

verdiğin bilgi için sağol. buna üzüldüm işte. adsl modemi satıp bundan almak lazım o zaman. tabi ekimde modem kampanyası bitince kurtulabilirim ttnetden.

• yahu neden kablo tv ye yapıyorlarsa ne güzel kuralım çanağımızı çeksin uydudan 500 megabit arakdaş nedir bu illa kablo kablo kablo

kablo şie yaramaz hala öğrenemedi şu herifer ya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.