Tukiye'de aradım bulamadim. Evdeki mevcut uydu anteni tesisati ile katlar arasında ağı genişletmek istiyorum. 5 tane Google router ve access point ile mesh kurdum ama katlar arası geçiş çok verimli olmadı. TpLink 1200 powerline adapter de denedim o neredeyse hiç çalışmadı. Evde üç faz elektrik var,. üst katlarda aynı fazı denk getiremiyor da olabilirim. MoCa 2.5 kullanmayı düşünüyorum, tv anteni çekilmiş her yerde (her katta var) 2G ağ bağlantısı elde etmiş olurum. Türkiye 'de neden yaygın değil anlamadım ama bulamazsam yurtdışından alıp getireceğim. Kullanmış olan arkadaşlar varsa bilgi almak isterim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye 'de MoCa Kullanan Var Mı? (Koaksiyel kablo ile internet)

-
-
Powerline sistem aynı ev sayacı altında aynı sigorta kutusuna bağlı olan kapalı sistem şeklinde çalışır. Haliyle farklı dairelerde katlar arası bağlantı kurmaz.
MOCA'da aynı mantık ile aynı kablonun 2 ucuna bağlanır. Katlar arası bir bağlantı yok. Uydu kabloları ayrı ayrı çatıdaki ana dağıtıcıya gittiği için 1 tane uçtan tüm dairelere ağ kurulmaz.
Uydu kabloları sökülüp ağ kablosu bağlanır ve çatıya da swich koyarsanız ancak öyle olur.
Powerline için alternatif çözüm olarak apartman aydınlatması kullanılabilir. Tek sayaç ve sigortaya bağlı.
Her kata 1 adet powerline kurup ayrı bir router ile dağıtabilir yada kendinden wifi sinyali dağıtan modellerden alıp her katta onları kullanabilirsiniz.
AV1 ve AV2 gibi standartlar var. AV2 standartını sağlayan tüm powerline cihazlar eklenebilir. Sayı ile ilgili bir sınırlama yok.
-
Hocam müstakil evde oturuyorum. 4 kat var. Tek elektrik sayacım var ama eve 3 faz geliyor, sayacım da üç fazlı sayaç haliyle. Fazlar katlara ayrı ayrı dağıtıldığı için farklı katlar arası sinyal alamıyorum. Sigorta kutusuna takılan fazlar arası kuplaj sağlayan aparatlar var ama MoCa bana daha mantıklı geldi.
Uydu işi de aynı şekilde. Zamanında yapılmış tüm katlarda toplam 7-8 yere giden bir sistem var. Kullanmadığım için antenleri zaten söküp atmıştım. En azından dağıtım kutusunun oradan üç katı MoCa ile bağlamayı düşünüyorum. Kalan kata kablo çekmiştim.
Avrupa'da 2.5 MoCa adapter bulamazsam diğer katlara da kablo çekeceğim artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X