Şimdi Ara

Ya bu kanca işi nasıl oluyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu uydu receiverında dosya indirme işi (kanca) olayı nasıl oluyor ayrıntılı bilen varsa allaaşkına yardımcı olsun. Hiçbi yerde nasıl olacaı yazmıo sadece programları falan filan var.
    Nasıl oluyo da bu uydudaki cache bilgisayara indirilio??
    Anlayan bi babayiğit annatsın lütfen..

• Lütfen soru sormadan önce forumu iyi arştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanunal -- 22 Kasım 2004, 16:35:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanunal

Lütfen soru sormadan önce forumu iyi arştırın.

• ya kanca falan uğraşmayın diseq ile yapılabilecek bir olay için bu kadar konuşmaya gerek yok derim.
  • Saolun arkadaşlar.. Ama sizden daha boş performanslar beklerdim yani bu kadar dolu cevaplardiil!!!
    Boş adamlar cevap yazmazsalar daha ii olur? yok mu bilen biri ya da forumda benim bulamadıım linki yazabilecek kadar akıllı biri?
  • Uyduya kanca atarak dosya çekme ve internet olayından sonra çok büyük gelişme oldu!Ve açıkçası bu olay eski kanca yöntemini direk rafa kaldırmamıza sebep oldu Bu olayda bana çok yardımcı olan SetroX arkadaşa en baştan teşekkürümü edeyim

Olay şudur...
    Bir gecede ortalama 20gb dosya çekme gibi bir durum sözkonusu..Bildiğimiz(bilmeyenler daha önceki uydu internet topicine bakabilir ) kanca yönteminin farklı programlarla biraz daha değişmiş hali.Ve olayın en güzel tarafıda bu iş için internete hiç gerek olmaması..Baştan söyliyeyim biraz stresli birşey bu ve eski kanca olayı kadar kolay değil.Oldukça uzun bi yazı yazdım üşenmeden,daha şimdiden sayfayı aşaa scroll edip ohooooooooo diyenleri duyabiliyorum siz bilirsiniz...dün gece 3,5 saatte 8,5gb dosya indirdim..daha dogrusu 2 tane dvd film indirdim şimdi gene fza avındayım...Bi gecede 4-5 divx,oyun,software vs...vs.. indirmek gerçekten güzel duygu.Üstelik çekmek istediğin dosyayı seçebiliyoruz(tabi sadece yakaladığımız fza lar arasından)...Umarım yazı boyunca bişeyi atlamamışımdır,zamanla belli olur zaten...

İhtiyacımız olan malzemeler:

-Bir dvb-s kartı (benim kullandığım SkyStar2)- 70-80$ civarı.
    -Eutelsat w3 uydusuna(digiturk yayınının oldugu) dönük bir çanak anten takımı - 40,50milyon civarı.
    -Tamamiyle offline bi olay oldugundan ve upload gereksinimi olmadığından,internet bağlantısına gerek yoktur!

Wat iz dis metrix?

Kullanılıcak programlara geçmeden önce işin mantığını şöyle bi anlatayım...Bilindiği gibi europeonline firması kullanıcılarına bazı imkanlar sunuyor.Bunlardan birinin adıda filefetch denen bir olay.FileFetch'de,kullanıcı istediği bir filmin,oyunun,programın yada her ne istiyorsa, download linkini europeonline(EOL diicem kısaca)'a bildiriyor.Eol bunu ilk başta kendi serverlarına çekiyor ve kullanıcıya bir dosya gönderiyor (FZA dosyası). Bu 50-100k lık bir dosya.Önceden progdvb programıyla birlikte kullandığımız filegrabber modülünün pabucu skynet modülünün gelmesiyle dama atılıyor.Çünkü bu modülü kullanarak bu fza dosyalarını yakalıyoruz!

Fza dosyası ne ola? :

Bu dosya eol tarafından kullanıcılarına gönderilen ve önceden istedikleri downloadları hangi gün ve hangi saatte offline olarak bilgisayara çekebileceğini gösteren bilgileri içeriyor.Örnek vermek gerekirse,mesela ben matrix 7 filminin bi yerde linkini buldum,dvd dosyası ve boyutu 7gb..hah bu dosyayı eol e bildirdim onlarda bana bu fza dosyasını gönderiyor.Bu fza dosyasını açıyorum ve yazanlar şöyle oluyor.."Matrix 7","download a başlama saati 09.02.2004 11:50", "bitiş saati 09.02.2004 13:50".. bu demek oluyorki ayın 9 unda tam o saatte gerekli programları ayarları yapılmış halde açık bulundurmam gerekiyor.Sonrasına karışmıyoruz,saati gelince dosya iniyor ve bitiyor.Genelde sıkıştırılmış olarak gelen dosyaları açtıktan sonra işlem bitiyor,hayrını görüyosunuz

Gerekli programlar :

Ateon 1.1.0.2 -> Gelen fza ların içeriği hakkındaki bilgileri edinmeye yarıyor
    http://mywebpage.netscape.com/gokhanhepsen/ateon.1.1.0.2.exe

Fazzt 6 Client for eon -> Eol'un kullanıcılarına verdiği program.Belirtilen dosyaların bilgisayara inmesini sağlıyor
    http://dvb-upload.com/index.php?action=download&pid=2144

Progdvb -> Malum ana programımız
    http://www.progdvb.com/download/ProgDVB4.26.4.zip

Skynet084 modül ->Progdvb de kullanacağımız kanca programı
    http://mywebpage.netscape.com/gokhanhepsen/skynet084.zip

tfDecrypter -> Çok fazla gerekli olmuyor ama yinede bulundurmak gerek...Nolur nolmaz
    http://mywebpage.netscape.com/gokhanhepsen/tfDecrypter.rar

TwoFishPP -> Fazz 6 Client için gerekli bir plugin
    http://mywebpage.netscape.com/gokhanhepsen/TwofishPP.EXE

Skystar 4.2.8 driverları ->
    http://dvb-upload.com/index.php?action=download&pid=2145

Toplam.zip -> Birde gerekli bikaç şeyin daha içinde bulunduğu gerekli bi paket..dll,reg,cfg dosyaları falan filan...
    http://mywebpage.netscape.com/gokhanhepsen/toplam.zip

Setup4Pc -> Opensky firmasının official programı
    ftp://download.technisat.com/en/soft/715.zip

Sanırım bu kadardı şimdilik...Aklıma gelirse sonradan yazarım zaten

Kurulum...

ilk olarak setup4pc programını kuruyoruz..Altta çıkan ikona sağ tıklayarak listeden Europeonline'ı seçiyoruz.Tekrar ikona tıklayıp "setup4pc" seçeneğini seçiyoruz..data sevices kısmından "Transponder" bölümüne bakıyoruz ve ne görüyoruz? Eutelsat 7E 11449..ne güzel diyoruz ve bunu bitiriyoruz.

Sonra Progdvb programını kuruyoruz..
    skynet modul dosyasını ,progdvb yi kurdugumuz klasör içindeki modules klasörü altına atıyoruz.toplam.zip klasörü içindeki 3 dosyayıda bu moduleslerin üzerine yazdırıyoruz.
    Progdvb de w3 uydusundaki kanalları taratıp ekledikten sonra,bizde kanal listesinde yeni bir klasör oluşturuyoruz,klasör içinede yeni bir kanal oluşturuyoruz.kanal özelliklerine "channel property" e girip bu değerleri giriyoruz

Caption : istediginiz bişe yazın,bende internet-11449 yazıyor
    Can update : seçili olacak
    Transponder: 0070:Eutelsat w3
    Polarisation : Vertical
    Symbol Rate : 27500
    Frequency : 11449000
    PMT : 32
    PCR : 8191
    Modulation : 64-QAM

SID : 2
    TID : 3090
    NIT : 126

bu ayarları yaptıktan sonra altta sinyali görmüş olmamız gerek..progdvbyi kapatabiliriz..bu ayarlar tamam.

Hdd inizin en boş olan bölümüne bir "inet" klasörü oluşturun,o klasörün içinede "sel" klasörü,onun içinede ayrı ayrı "1","2","3","4","5" ve temp klasörlerini oluşturuyoruz

şimdi skynet084 modülünün koydugumuz progdvb/modules klasöründeki skynet.ini dosyasında biraz oynama yapacaz..dosyayı notepad le açın,en alt satırda aşağıdakine benzer bir satır göreceksiniz...oluşturdugunuz klasörlerin yerine göre ayarları yapın,ben f bölümüne yaptım,"inet" klasörünü nerde oluşturduysanız ona göre yapın bunlarıda...

[disk]
    min_free_space=10M
    disk=f:
    dir_temp=f:\inet\temp
    dir_ok=f:\inet
    dir_sel1=f:\inet\sel\1
    dir_sel2=f:\inet\sel\2
    dir_sel3=f:\inet\sel\3
    dir_sel4=f:\inet\sel\4
    dir_sel5=f:\inet\sel\5

skynet modül ayarlarımızda tamam...

-
    Fazzt6 client programını kuruyoruz..Mor bir ikon olarak yerleşiyor ve ona sağ tıklayıp stop diyoruz.Toplam.zip içerisindeki fazzt6configuration dosyasına bir kere çift tıklıyoruz,bu gerekli ayarları fazzt6 client'ına yüklüyor.Şimdi mor ikonumuza sağ tıklayıp configuration a giriyoruz.Sonra yine toplam.zip klasörü içindeki ".reg" dosyasını çalıştırıyoruz daha sonra çektiğimiz TwoFishPP isimli dosyayı yüklüyoruz..şimdide mor ikonumuza sağ tıklayıp konfigürasyona giriyoruz ve kontrol ediyoruz.Configuration da system information altında "remote station serial number" karşısında 107105 yazması gerek...Add-On Components'da "Two-Fish processing" yazısını göreceez... Virtual Paths bölümüne girip / olan yeri seçip edit diyoruz ve buraya dosyaların gelmesini istediğimiz klasörü yazıyoruz.Bu klasör önceden yaratılmış bi klasör olacak.Bende "f:\incoming" olarak tekabül şeyetmekte,varolmakta..herneyse işte...

Permanent Channels ayarlarıda şu şekil olacak : ........

100 IP Multicasta a tıklayıp edit diyoruz..

Channel Number : 100
    Comment : Announcement Channel
    Multicast address : 239.0.4.17
    Port : 9000
    Interface : 192.168.238.238 (Bu skystarın ip si oluyor,network connections dan kontrol edin)
    Buffer Size : 262144

Temporary storage ayarları : ........
    Hernekadar bunu kullandığını pek görmedim ama bende bu şekilde

F:\fazzt\temp

Yani boş bi alanda geçici dosyaları kopyalıyo heralde..ama dediğim gibi işe yaradığını görmedim,siz yinede yazın..kıl bir program çünkü

şimdi winamp'ı açın,böyle kafa dağıtacak bi şarkı falan açın çünkü işimiz daha bitmedi ve pis pis terlemeye başlıyo insan.ben amr diab ve rammstein gibi iki alakasız müziği ard arda falan dinleyebiliorum böyle durumlarda...

Neyse soğutmayalım...devam..

Sanırım bu aralarda bi yerde fazzt6 restart falan istiyor,onuda yapıp geri geliyoruz windows a ve çok şükür fazzt ayarları tamamdır..

--------------

Şimdi progdvb programını açıyoruz..kendi yaptığımız kanalı seçiyoruz ve service den "SKYNET" i seçiyoruz..Salak bi pencere çıktı karşımıza evet,yukardaki degerlerin anlamlarına gelecez acele etmeyin..şimdi o pencere açıkken "G" ye basıyoruz ve sağ menü çıkıyor karşımıza.Orada dosyaların uzantılarını görüyoruz,ok tuşlarıyla aşağı yukarı hareket ederek seçmek istediğimiz dosyanın üstüne geliyoruz.seçmek için "+" seçili olanı kaldırmak için "-" ye basıyoruz..ayrıca dosya üzerindeyken sağ sol yaparak istediğimiz dosyanın minimum ve maximum boyut miktarınıda bu şekilde seçiyoruz..yaptığımız seçenekleri o şekilde kaydetmek istiyosak "ctrl + s" kombinasyonuyla estetik bir serçe parmak + orta parmak save i yapıyoruz tekrar "g" ye basarak bu pencereyi kapatabiliriz..

yukardaki sayılara gelince,hepsini bilmiyorum tam olarak..bildiklerimi zikredecem

KB: O anki uyduda aradığı boyut miktarı,genelde 2000kb civarında seyredio,buda 2mb a tekabük ediyor
    IPE: Dosyaların hatalı olması gibi bir olay buda,ne kadar düşük olursa o kadar iyi oluyor yani
    FS: Başarıyla gelen dosya sayısı
    FF: Hatalı gelen dosya sayısı

Download lar gelmeye başlayınca sağa doğru çizgiler falan çıkmaya başlayacak..Yeşil olan çizgiler download edilmekte olan dosyalardır,ne kadar uzun olursa dosya o kadar büyük demektir.Beyaz çizgiler dosyanın biten bölümlerini göstermekte..Eğerki yeşil çizginin ortasından bi kırmızı çizgi geçmeye başlamışsa,o dosya mefta oldu demek oluyor.ok tuşlarıyla seçip,delete edebilirsiniz...

Bu arada fazzt programının çalıştığını görmek için mor ikonuna sağ tıklatıp utilites bölümünden statistics e giriyoruz..Transport Layer(Global) altındaki "Received Bytes " bölümünde hareket olması gerekiyor..siz download yapsanızda yapmasanızda burada hareket olmak zorunda..eger yoksa ayarlarda bi eksiklik var demek,kontrol edeceksiniz(bu olayı 100 kere yaşadım,çok sinir bozuyo )

Neyse biz sağ menüye girip "fza" ve "efa" uzantılı dosyaları işaretledik ve beklemeye başaldık yakalamak için..şunu söyliyim bazen 5dk içinde 20-30 tane yakalayabildiği gibi kimi zaman saatlerce 1 tane bile yakalanamayabilio..uyuz bi durum işte..neyse ben bi tane yakaladığımızı farzediyorum...Skynet le yakalanan dosyalar,yukarıda bahsettiğim "inet" klasörünün altına kaydoluyor...Yakaldığımızla duruyoruz,çünkü şimdi "Ateon" programını kuruyoruz!

Ateon'u kurduktan sonra hemen ayarlarına geçiyoruz.Setup bölümüne geçiyoruz hemen,ayarları şu şekil yapıyoruz

Monitor Poll Interval : 5
    Delete files older .... : Seçili
    Auto Move Fazzt files : seçili
    Disable space... : seçili
    min. lenght : 4
    Auto Decrypt : seçili
    Wait for.. : 30
    Auto decrypt nfo files : seçili
    on the fly : seçili
    Priorty : Below normal

Sistem bölümünü açıyoruz ve locations kısmına gerekli bölümleri dolduruyoruz..

Fazzt db :
    C:\Program Files\KenCast\Fazzt\dat\Receive.mdb (bendeki yer bu,default da böyle zaten..fazzt programının kuruldugu yer işte)
    Fazzt incoming :
    F:\incoming

Onun altındakiler bi işe yarıyormu bilmiyorum..download sırasınca hiçbir hareket olmadı.bende bunlarda şu şekil

C:\Documents and Settings\axel\Desktop\fazz\in
    C:\Documents and Settings\axel\Desktop\fazz\arc
    C:\Documents and Settings\axel\Desktop\fazz\temp

Soldaki menuden,rar ve winzip ayarları

UnRar :

*Disable space checking dışındaki tüm seçenekler işaretli

Unzip :

*seçeneklerin hepsi işaretli

Database :
    2 seçenekte işaretli

AETON AYARLARIDA BITTI!

--------
    şimdi nerde kalmıştık,bi fza dosyası yakalamıştık dimi...aeton programını çalıştırıp minimize ediyoz..çektiğimiz fza dosyasına çift tıklıoz..bu onu hem aetona hemde fazzt6client ına yüklüyor...biz aetonu çalıştırıoz ve "rescan" e basıyoruz..dosyayı gördük.Seçeneklerden "to be recieved by comment" i seçince,daha rahat şekilde,dosyanın boyutunu,ne zaman download a başlayacağını ve ne zaman bitireceğini falan yazıyor...Artık tek yapmamız gereken aeton da yazan dosyanın saatini beklemek...gelen dosyalar direk olarak "F:\incoming" klasörüne kaydolacak..tabi siz bu klasörü nereye ne isimle kaydettiyseniz oraya gelicek...

Of be...çok uzun yazı oldu,ama aradan çıktı sonunda
    Kolay gelsin diyorum...

• o kadar uzun yazıya hiç gerek yoktu doğrusu,
    bu yöntem artık geçmişin sayfalarında kaldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kadar kasmak yerine internete girip p2p'leri kullanmak daha kolay geliyor bana..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.