Şimdi Ara

Uydu LNB ayarları nasıl olmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
47.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

selamlar,

samsung tv dahili uydu alıcısına ayarlama yapamadım. internette kurcaladım ama işler iyice karıştı.

en son ekteki resimde göreceğiniz LNB ayarları ile ve aşağıdaki frekansla arama yaptım ama ıvır zıvır kanalları buldu. çoğu kanal ( atv-kanad-show-star vs..) çıkmadı.

Frekans : 12729
    Polarizasyon : Yatay (H)
    Sembol oranı (Symbol Rate): 30000
    -----------

sorum şu.. LNB ayarlarının olması gereken değerleri nedir? merkezi sistem çanak anten ve samsung tv için yapılması gerekli ek ayar var mıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uydu LNB Ayarları: Kusursuz Bir Sinyal İçin Kapsamlı Rehber

Uydu televizyonunun keyfini sorunsuz bir şekilde çıkarmak için doğru uydu LNB (Low Noise Block) ayarlarını yapmak çok önemlidir. İşte uydu LNB'ni kurarken ve ayarlarken adım adım izlemen gereken kapsamlı bir rehber:

LNB Tipi Seçimi

Uydu LNB'leri, farklı türlerde mevcuttur ve her birinin kendine özgü özellikleri vardır. Uygun LNB türünü seçmek, uydu sinyalinin kalitesini ve gücünü etkiler. Konumuna ve uydu sağlayıcına bağlı olarak ihtiyaçlarına en uygun LNB tipini belirle.

LNB Frekans Ayarı

LNB frekansı, uydudan gelen sinyali dönüştürmek için çok önemlidir. LNB frekansı, uydu sağlayıcının standartlarına göre ayarlanmalıdır. Genellikle LNB frekansı 9750 ila 10600 MHz aralığında değişir. Uydu alıcının menüsünden LNB frekansını doğru bir şekilde ayarla.

LNB Ayarı

LNB ayarını yapmak için bir uydu sinyal ölçer kullanılmalıdır. LNB'yi uydu çanağına taktıktan sonra, sinyal ölçeri LNB'nin çıkışına bağla. Uydu sinyalini en üst düzeye çıkarmak için LNB'yi hem yatay hem de dikey olarak yavaşça ayarla.

Diğer Hususlar

• Uydu çanağının doğru yöne yönlendirildiğinden emin ol.
    • LNB'nin hava koşullarından kaynaklanan hasarı önlemek için koruyucu bir kapak kullan.
    • Uydu alıcısının güç kaynağının sağlam olduğundan emin ol.
    • Sinyal kalitesinde herhangi bir sorun yaşarsan, bağlantıları kontrol et ve gerekirse bir uzmana danış.

Doğru uydu LNB ayarlarını yapmak, net ve kesintisiz bir uydu televizyonu deneyimi için çok önemlidir. Bu kılavuzu izleyerek, uydu LNB'ni kolayca kurabilir ve en iyi sinyal kalitesini elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: sskkyy

Merhaba,

selamlar,

samsung tv dahili uydu alıcısına ayarlama yapamadım. internette kurcaladım ama işler iyice karıştı.

en son ekteki resimde göreceğiniz LNB ayarları ile ve aşağıdaki frekansla arama yaptım ama ıvır zıvır kanalları buldu. çoğu kanal ( atv-kanad-show-star vs..) çıkmadı.

Frekans : 12729
    Polarizasyon : Yatay (H)
    Sembol oranı (Symbol Rate): 30000
    -----------

sorum şu.. LNB ayarlarının olması gereken değerleri nedir? merkezi sistem çanak anten ve samsung tv için yapılması gerekli ek ayar var mıdır?

Resme göre LNB osilatör ayarları doğru seçilmiş. Sorun yok yani...

Eğer başka kanal bulamadıysanız, dahili uydu bölümünün frekans listesi var ise, o frekans listesine girip, her bir frekansı tek tek taratınız.www.flysat.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.