arkadaşlar dükkandaki bilgisayarın xp serialini değiştirmek istiyorum.nedeni orjinal keyi olduğu halde farklı bi keyle yüklemişler xp kaçak durumda şu an.bunu formatlamadan xpyi tekrar yüklemeden değiştirmenin bi yolu varmıdır.internetten araştırdım çıkanları denedim o yöntemler başarısız oluyor bilen yardım edebilirmi acil ? şimdiden teşekkürler. bu arada xp services pack 2 li
eğer format attığınız xp cd si orjinal ise etkinleştirme yapabilirsiniz
formatı ben atmadım başka birisi atmış.xp de kullanılıyor zaten etkinleştirme sorunum yok.ama serialini değiştirmek istiyorum.kaçak programdan dolayı ceza yemeyelim.
1. adım Öncelik bilgisayarımızdan BAŞLAT tan ÇALIŞTIR... tıklıyoruz. (kısa yol : WİN Tuşu + R tuşu) 2.adım Regedir diyip TAMAM klikleyerek Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisini açıyoruz. 3.adım Soldaki pencereden adım adım HKEY_LOCAL_MACHINE_\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\WPAEvents dizinine kadar ilerliyoruz. soldaki satırlarsa "OOBETimer" satırı üzerinde sağ tıklayarak değiştir diyoruz. Açılan pencerede en az 1 karakter olmak şartı ile (isterseniz hepsini) değiştirin. Bu adım ile sistemde etkinleştirilmiş olan işletim sistemimizi etkin olmaktan çıkarmış oluyoruz. Yani İşletim sistemizi etkinleştirmemiz gerekiyor. 4.adım etkinleştirme için Çalıştır komutunu tekrar çalıştırıyoruz.(1.adım) 5.adım Çalıştır satırına %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a yazarak TAMAM tuşunu klikliyoruz. 6. adım Etkinleştirme penceresi gelecektir. Burada internetten ekinleştirmeyi seçerek ilerliyoruz. Sistemdeki ürün anahtarı (serial) orjinal olmadığı için sizde yeni ürün anahtarı (seriali) isteyecektir. Sonuç olarak bilgisayara ait orjinal ürün anahtarını girebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: punisher_1211
formatı ben atmadım başka birisi atmış.xp de kullanılıyor zaten etkinleştirme sorunum yok.ama serialini değiştirmek istiyorum.kaçak programdan dolayı ceza yemeyelim.