Şimdi Ara

XP Pro da 3GB üzeri ram okunmuyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar daha önce karşılan varmı?xp pro da 3 gb üzeri ram sistem tanımıyor.onu da intel in 965GFEKR model anakartı ile yapabildik.yani 4 gb ram alsanız veya üzeri ve windows xp pro kullansanız bu kapasite ram i göremeyeceksiniz demek oluyor.bu konuda bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.

• x86 yani 32bit olan Windows XP ler 3 gb ram ın üstünü tanımaz diye biliyorum. 64 bit version kurmanız gerekli...
  • Güncellemeri yaptın mı? Mesela SP2 gibi? Aynı problem HDD'lerde de vardı 198 GB tan sonrasını görmüyordu...
  • güncelleme veya sp2 ile çözüm üretilemiyor.fakat blower ın dediği gibi olabilir.32 bit mimari desteklemiyor olabilir:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur54529

Güncellemeri yaptın mı? Mesela SP2 gibi? Aynı problem HDD'lerde de vardı 198 GB tan sonrasını görmüyordu...

nasıl görmüyor yav 320gb'yi görüyor
  • aynı sorun benımde basıma geldi.
    gecen gün bi sistem toplamıstım Lan party ankart- 4 cekirdekli işlemci İntel Core Quard- 4 gb ram - xfx Geforce 8800
    hersey normal gozuksede ram 3.25 gb gozukuyordu..
  • sabotaj1148 çözüm üretebildinmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 64 bit kurmanız gerekli..32 bit max. 3 gb tanır.
  • Windows XP 32bit maximum 3GB bellek adresleyebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Wolf

Windows XP 32bit maximum 3GB bellek adresleyebilir.

• arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baycimx

sabotaj1148 çözüm üretebildinmi?

malesef dostum bişey yapamadım.. biraz araştırdım sonuç yok..
  • işletim sistemi olarak windows 32 bit mi kullanıyorsunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: Sabotaj1148

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

64 bit kurmanız gerekli..32 bit max. 3 gb tanır.
  • evet. 64 bit deneme fırsatım olmadı..

quote:

Orjinalden alıntı: suslu76

işletim sistemi olarak windows 32 bit mi kullanıyorsunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: Sabotaj1148

quote:

• XP, Ramler + Sanal bellek ile beraber toplamda 4 GB destekler, sizde muhtemelen 1 GB lık ta Sanal Bellek var, ondan dolayı 3 GB Gözüküyor,
    Bilgisayarım/My Copmuter -> Özellikler/Properties -> Gelişmiş/Advanced -> Performans/Performance -> Gelişmiş/Advanced -> Sanal Bellek/Virtual Memory menüsünden ne kadar sanal bellek kullandığınızı görebilirsiniz, aynı menüden düşürebilir ya da iptal edebilirsiniz
  • bende 2 gb ram var ve sanal bellek kapalı, ve bilgisayar hdd ye yazma-okuma yapmadığı için kesinlikle bekleme-takılma-zıplama yapmıyor hızlı da açılıyor, hele 4 gb ramim olsa hayat ta sanal belleği açmazdım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KiRk0R

bende 2 gb ram var ve sanal bellek kapalı, ve bilgisayar hdd ye yazma-okuma yapmadığı için kesinlikle bekleme-takılma-zıplama yapmıyor hızlı da açılıyor, hele 4 gb ramim olsa hayat ta sanal belleği açmazdım...

yav bende de 2 Gb ram var ama sanal bellek başlangış 2000 mb en çok 4000 mb yapmıştım.... ben de sanal bellekleri iptal edeyim bakalım hızlanacakmı bilgisayar . bende diyorum bu sistemle bilgisayar niye yavaş...
    dedğin gibi yapim bakalım sonuç nasıl olacak.

• sen zaten en berbatını yapmışın eğer illaki sanal bellek kullanacaksan başlangıçla - en çok değerini aynı yapmalısın, çünkü aynı yapmazsan veriyi yürütür bu daha çok zaman kaybı hdd için, miktar olarakta fiziksel ram in 1.5 katını yazıp, o kadar yeri feda edeceksin...
  • dediklerinden bişi anladıysam ne olim 3 seçenek yap demişsin hangisi daha iyi olur dememişsin..
    1-hiç sanal bellek kullanma.. yani sıfır.
    2- aynı miktarda kullan yani 2048 kullanmalıyım.
    3- 1.5 katı kullan 2048x1.5=3072

bu arada önerilen diye bi yazı altta var o da 3069 öneriyor... hangisini demek istedin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.