Şimdi Ara

XP'de CD'siz en kolay nasıl format atabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar CD-Rom çalışmıyor.Laptop eski model.XP yüklü.Yine XP yüklüycem.En basitinden nasıl format atabilirim?

• Sistem USB den boot etmeye izin veriyor mu önce bir kontrol et. Sonra bir test et ( Hiren's boot CD USB ye yüklenmiş olarak) en kolay bununla test edilir. Sonra boot etmeyi başarırsan XP yi USB bellekten boot edecek şekilde ayarlayabilirsin. Bunun için resimli anlatımlar da mevcut bakarak yapabilirsin. Hazırlamış olduğun USB bellek ile boot edip işletim sistemini yükleyebilirsin. Windows 7 de kurulum yapılabiliyor XP için de yapılıyor olmalı kendim denemedim.
  • usbden formatlayın ama pc desteklemez ise flaşı cd olarak yada harici hdd olarak gösterin
  • windows7 kurmak isterseniz...
    harddiskten kurma yolu var...

1- nt6 hdd boot isimli programı indirin...
    2- D de açıkta duran ne kadar dosya klasör varsa, bir klasör oluşturup onun içine doldurun..
    ortalıktan kalksın diye...
    3- kurulum cd içeriğini D ye açtırın...
    4- nt6 hdd boot isimli programını kurulum dosyalarının yanına kopyalayın...
    5- programı çalıştırın...
    6- listede 2. seçeneği seçin...
    7- bilgisayar yeniden başlatınca olaylar aynı cd den kurulum gibi devam edecek...
    8- C yi biçimlerdirin ve oraya windowsu kurun...
    9- kurulum bittikten sonra D deki kurulum dosyalarını silip,
    kendi verilerinizi klasör içinden eski yerine getirebilirsiniz...

bu yöntem windows7 içindir...
    bilgisayar kaldırmıyorsa windows7 nin starter veya home gibi...
    düşük versiyonlarını kurabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 12 Ekim 2015; 9:48:21 >
  • hocam usb flash yada harici hdd ile oluyor ama hiç yapmadım araştıabilirsin
  • Hala beceremedim şu işi.
  • USB bellek ile kurulumu denediniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • win xp iso kalıp dosyasını (tavsiyem "win xp pro sp3 "msdn" çıkışlı el değmemiş şeklinde tabir edilen herhangi bir sürücü program vs eklenip çıkarılmamışı) netten indirin, daemon tool yada kalıp dosyası okuyan sanal sürücü programına winxp yi gösterin, usb belleği biçimlendirin, winsetupfromusb programından xp seçin , win xp kalıp dosyasını okuttuğunuz sanal sürücüyü gösterip işlemi başlatın. herşey bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ilk ekranda "boot menu" den usb belleği gösterin f1(default) f2 xxx bir yazı çıkacak f1 e basıp devam edin yada herhangi birşeye basmayın f1 ile devam eder kendisi. flash temiz xpden başka işletim sistemi olmadığından " winxp " ekrana seçilmiş olarak geliyor enter a basın. ardından çıkan 4 seçenekten "3. first " olanı seçip devam edin. daha sonrası normal xp kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 26 Kasım 2015; 13:42:58 >
  • you tube a usb den xp kurulumu yazarsanız gorsel anlatımı mevcut kolay
  • wintoflash ile usb ye yazdırabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.