Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.467
Cevap
67
Favori
275.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Zangieff

Ben hala 9.5 teyim.Miui'yi çok seviyorum :).Miui 10 final çıkana kadar başka rom yüklemem zaten.Sadece eu roma geçip geçmeme konusunda kararsızım.

Ayrıca telefonu 4g'de kullanmanın ne faydası var anlamış değilim.Ben hep 3g'de kullanıyorum.Fazlasıyla yetiyor bu hız.4g'ye alınca örneğin youtube'dan bi video izliycen sadece bi kısmını yada film açtın izliyosun sen 20. dakikasındasın ama 4G'de olduğu için filmin tamamını çoktan indirmiş oluyosun.O an kapatman gerekirse o indirdiğin gigabyte'lar buhar oluyor.3G ideal bence sanırım batarya açısından da faydası vardır.

Denediğiniz, rom ve kernelleri belirtirseniz ara ara faydalı olur.Sürekli burayı ve xda'yı takip ediyorum :)
    Bende miui çok seviyordum ama inanılmaz soğudum. Daha doğrusu custom rom'lara dalınca miui dönüp bakmıyorum bile.
    4G band20 (800 mhz) haricinde iş görür. Band 20'deki 4G hiç bir halta yaramaz upload dışında

Madem el attık kernellere de değinelim bunlarıda denedim bugün:)
    yanlız 30 dakika civarı kullanıp rom değiştirdiğim için batarya performanslarını bilmiyorum
    Bu kernel bir önceki geliştiricilerin yeni oyuncağı, baya iyiydi scpu/ve gpu'ya verilen stok voltajı azaltıp, hızı arttırmışlar, oldukça serin çalışacaktır. Rom seçmedi AOSP'lerde çalıştı ,baya eklenti gömmüşler, tek paket kur arkana yaslan tarzı
    XDA Developers
    [KERNEL][LA.UM.7.2.r1][OC/UC][SPECTRUM] KangarooX-r3.3 [AOSP/MIUI]
    https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/kernel-kangaroox-r2-2-t3833926

Hali hazırda en çok tutulan kernel.14 saat ekran görüntüsü aldığını söyleyen var
    Bataryacılara tavsiye ederim.

Hali hazırda kullandıgım kernel. Niye bunu kullanıyorum bilmiyorum.Bu telefona İlk flashladığım kernel olmasından dolayı duygusal bağ oluştu bununla herhalde
    XDA Developers
    [KERNEL][OTA][AOSP/LOS][CLANG-7.0.2][4.4.150] CodeX Kernel v1.6 [August 18, 2018]
    https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/kernel-codex-kernel-v1-3-t3820327

şaka bir yana 10 saati aşan ekran görüntüsü aldırdı bana hemde deli gibi oyun oynamama rağmen, miui kameraya hiçbir işlem yapmadan 4K dahili olarak ekliyor. gcam'larla sorunsuz, performansı yeterli. Hali hazırda en çok antutu skorunu bu kernelde gördüm.Şuan da en son çıkan sürümü yüklü.

Bu kerneli bizzat denedim beni şaşırtan ender kernellerden
    XDA Developers
    [KERNEL][HMP/EAS][UC/OC][ANDROID-LINUX-STABLE] TwistLoop Kernel [4.4.159][CLANG]
    https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/kernel-twistloop-kernel-t3833396

Bu elemanı özel kılan işlemci saat frekansını tam tamını 2.51 ghz'e çıkarıp overclock'un dibine dibine vurmas cpu-z kurmam ile" oha, oha" tepkisini vermem bir oldu.
    8 saat ekran görüntüsü sunar, bataryadan kar çin gpu'ya giden voltajı düşürmüşler, GPu tarafında az biraz underclock mevcut. Antutu testi bu yüzden düşük çıkıyor gözüksede bu telefonun işlemcisinde olabilecek en yükske performansını bu kernel verir.

Canlı yayın çok yaparım, sosyal medya benim işim ,işlem gücü performansı çok olsun diyenlere tavsiye ederim, sıcaklık 3-4 derece daha yüksek diğer kernellere nazaran ama 50 derece gibi sorun çıakrtmayacak sıcaklıkta. Bunu Adana 'nın agustos sıcagında kılıfla kullandıgımıda belirtmekte fayda var
    Kernellerin hepsini custom romlarda denedim içlerinde geliştiri miui için kullanılabilir diyorsa kullanın,aksi halde rom'u bozabilir.

Velhasıl seç beğen al seçmece bunlar seçmece, kerneliyle, romuyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 26 Ağustos 2018; 21:48:58 >

• DARK KING kullanıcısına yanıt
    Ben şu an Omnirom kullanıyorum ve gayet memnunum. Stabilite gayet iyi, özelleştirmeler benim için yeterli ve en beğendiğim özelliklerinden biri ise Delta ota update, her haftal 700mb lık rom dosyasını indirmeye gerek yok, ortalama 100mb geliyor ota güncellemeleri. LOS 15.1 RR Xiaomi.eu gibi farklı romları denedim fakat sonunda hem Omniroma döndüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Son bahsettiğin kernelde Android için çıkna yeni bir özellik var EAS diye (Energy Aware Scheduling). Teknik detayına pek giremem fakat okuduğumdan anladığım kadarı ile işlemci modeline özel olarak optimize edilmesi gereken bir olay ve yapılması çok zor ve Xda daki geliştiriciler bunu sıfırdan yapamıyorlar, yaptıkları şey Pixel ve Huawei gibi bazı yeni modellerden bunu portlamak.

Teknik detayhttps://www.xda-developers.com/google-pixel-fastest-android-phone-eas/

Orijinalden alıntı: fnldstntn

Son bahsettiğin kernelde Android için çıkna yeni bir özellik var EAS diye (Energy Aware Scheduling). Teknik detayına pek giremem fakat okuduğumdan anladığım kadarı ile işlemci modeline özel olarak optimize edilmesi gereken bir olay ve yapılması çok zor ve Xda daki geliştiriciler bunu sıfırdan yapamıyorlar, yaptıkları şey Pixel ve Huawei gibi bazı yeni modellerden bunu portlamak.

Teknik detayhttps://www.xda-developers.com/google-pixel-fastest-android-phone-eas/
    Ben bunu Mtk'nın helio p60'da oldugunu biliyordum, kerneller arası fazla vaktim olmadıgımdan biraz üstün körü geçtim ama son paylaştıgım kerneli beğendim

• Dostum merhaba , bende bundan önce yaklaşık 4 yıldır custom rom işleriyle uğraşıyorum. Toplamda 40'a yakın rom derlemişimdir. OnePlus 3T'ye Treble portladık Çinli bir geliştirici ile. Gel gör ki Redmi Note 5'te elim kolum bağlı... AntiRollback olayı gözümü çok korkutuyor. Hatta kaldırılması için MIUI Forumda konu bile açtım bkz ; MIUI Forum Konusu

Ha birde Fake UBL'den dolayı hiçbir işlemde yapamıyorum. Bootloader kilidi acık gözüküyor fakat kapalı

Orijinalden alıntı: whitechapel34

Dostum merhaba , bende bundan önce yaklaşık 4 yıldır custom rom işleriyle uğraşıyorum. Toplamda 40'a yakın rom derlemişimdir. OnePlus 3T'ye Treble portladık Çinli bir geliştirici ile. Gel gör ki Redmi Note 5'te elim kolum bağlı... AntiRollback olayı gözümü çok korkutuyor. Hatta kaldırılması için MIUI Forumda konu bile açtım bkz ; MIUI Forum Konusu

Ha birde Fake UBL'den dolayı hiçbir işlemde yapamıyorum. Bootloader kilidi acık gözüküyor fakat kapalı
    Fake ubl nedir bilmiyorum.

Sakın bootlader kilitliyken twrp yada rom yüklemeye kalkmayin, en ufak hatada brick olur cihaz

Eski modu bile kurtarmayabilir

Custom rom'lar antrollback kapsamına değil .

Yukarıda da bizzat test ettim .Android 9 beta'dan ,android 8.1'e sorunsuz sürüm dusurdum.

Sürüm geçişlerinde hata olmaması için twrp 'den advanced wipe yapmakta yarar var

antirollback sadece MIUI surumleri arasında geçerli .Yani MIUI 'de aktif olan birşey
    Hali hazırda antirolback cihazda yoksa benim gibi MIUI hiç bulaşmadan custom rom 'lar arası gezebilirsiniz.Sayac tetiklenmeyecektir.

MIUI kullanıp antirolback düşerseniz güncel custom rom'lar arası dolaşabilirsiniz.
    (MIUI Türkiye 'deki geliştiricilerden de teyit ettim geri sayfalarda var)

Dikkat etmeniz gereken tek şey custom rom'lar en az Oreo tabanlı olmalı .

Yani Nougat tabanlı rom atmayacaksaniz cihaza.
    Zaten yukarida paylaştığım her custom rom periyodik olarak güncellenmektedir.Miui den bile hızlı şekilde hemde .

Birde arkadaşlar özelden cihaz tavsiyesi isteyen çok arkadaş olmuş .

Ben direk şu cihaz iyidir şunu alın diyemem ,her insanın beğenisi ,ihtiyaçları ,beklentisi farklıdır .

Sadece yazılım tarafi zayıf ,ve uğraş isteyen telefondur Xiaomi.

Sorunlu cihaz falan olduğundan degil
    Başka markalara bakın dememin sebebi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 27 Ağustos 2018; 6:49:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar benim bir yakınımda ki twrp yi kaldırmak için mi flas ile son sürüm kararlı romu atacağız ama bu anti rollback etkilemez değilmi bizim işlemi? Eskiden mi flas ile birkaç kez rom attım ama bazı şeyler değişmiş, bilmeden telefon brick falan olur diye sorayım dedim.

Kutusu böyle olan modeli kullanıp yorum yapan varmı? İphone 6'dan geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nediyonlasen -- 27 Ağustos 2018; 14:12:39 >

Ama, hiç mi günahı yok yönetmenin?
    İyi ki, günah çıkartmak yok bizde,
    Beklemekten, derman kalmazdı dizde.
  • espial kullanıcısına yanıt
    Yok sıkıntı olmaz. Rollback olan telefona imei attı geçen arkadaş.

Orijinalden alıntı: nediyonlasen

fb gruplarda satıs yapan satıcılardan su kutulu cihazı aldım umarım kamerasi güzel model al olan modeldir hattım türkcell band 20 olmasada olur.

Kutusu böyle olan modeli kullanıp yorum yapan varmı? İphone 6'dan geçtim.

Fiyat nedir kardeş?

Bende 64 gb modelinde karar kıldım.

HB bugün siyah renk 1799 tl idi.

Tr xiaomi GARANTİ

Not: birde madem burası forum
    (dolar 6 civarı alanlar)
    sağlam alışveriş güvenilir satıcı uygun fiyatdan alanlar
    Paylaşırsanız çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GnCfNrLi -- 27 Ağustos 2018; 18:44:3 >

• nediyonlasen kullanıcısına yanıt
    Benimkinin kutusu böyle. Ai olan model

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Nuroxy

Hocam miui 9.6.3 ile sikintisiz calisacak bir kernel bilginiz tavsiyeniz var mi acaba ?
    Geri sayfalarda bir arkadaş paylaşmıştı .Çok az kernel MIUI rom'lari destekliyor .

verrdiigm linklerden MIUI çalışan vardir

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/kernel-blackbox-kernel-r1-0-darkest-t3798826

Ben miuida bu kernelden oldukça memnundum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fnldstntn

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/kernel-blackbox-kernel-r1-0-darkest-t3798826

Ben miuida bu kernelden oldukça memnundum.
    yazmaya unutmuşum, bazı kerneller çift hat kullanımda internet sorunu çıakrtıyor
    Misal , bende turkcell ve vodafone var. Vodafone ile internete bağlanırken, kapatıp 2. hattaki Turkcell internetini açamıyorsun.
    Daha doğrusuyla ne yapsam Turkcell ile 3G, 4G bağlantısı sağlaymadım ,ilginç bir durumdu.

O yüzden gözden kaçan bug'lar oalbiliyor , codex kernel geiştiricilerine bug bildirimi yapacağım ama iyi bir ingilizce bilgisi olan arkadaş mesaj atarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 28 Ağustos 2018; 10:48:10 >

• Arkadaşlar 9.6.3 pil performansı nasıl güncelleme yapalım mı?

Siyah olan uygun. Beyaz olan "Quick charge" standartında değil.

Gerçi o kadar para verince, Spigen'in QC 3.0 çift çıkışlı adaptörünü alabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.