Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.467
Cevap
67
Favori
275.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş
  • Yahu ne taktınız band20'ye.Vodafone hattım, 4g hattın çektiği heryerde çekiyor.Takılmayın bu boş şeylere.Redmi Note 5, Redmi Note 5 Ai olarak geçiyor tel ve evet Çin cihazıdır kendisi.

Telefon alacaklar Pocophone modelini beklesinler.300 dolara mi 8 den daha süper bi telefon.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Zangieff

Yahu ne taktınız band20'ye.Vodafone hattım, 4g hattın çektiği heryerde çekiyor.Takılmayın bu boş şeylere.Redmi Note 5, Redmi Note 5 Ai olarak geçiyor tel ve evet Çin cihazıdır kendisi.

Telefon alacaklar Pocophone modelini beklesinler.300 dolara mi 8 den daha süper bi telefon.
    Hocam Ai ve band 20li versiyon varmı global yoksa bu uydurmamı bir satıcı bana turuncu kutu önerdi global versiyon yazıyor yanında band 20 ve yapay zeka var dedi cin versiyonu dedi düzmecemi?
  • Zangieff kullanıcısına yanıt
    onu herkez bekliyor ve satıcılarda bunu biliyor.3000den aşağı satmazlar onu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nediyonlasen

Hocam Ai ve band 20li versiyon varmı global yoksa bu uydurmamı bir satıcı bana turuncu kutu önerdi global versiyon yazıyor yanında band 20 ve yapay zeka var dedi cin versiyonu dedi düzmecemi?

Alıntıları Göster
    Var, ama ben facebook'taki satıcılardan aldım onlar mesela çin sürümü diye geçiyor.Çin sürümü denmesindeki sebebi bu, hindistan'a sürümüyle ayırtedilmesi amaçlı.TR garantili cihazların kodunu bilmiyorum ancak global diye geçen bir ai modeli daha var diye biliyorum.Yani global olarak lanse edilen cihazda band20 var mı yok mu onu test ederek görebilirsiniz ancak.Satıcılarda pek dikkat etmiyor genelde çünkü bu modeldeki isim karmaşasını daha önce hiç bir modelde görmedim :)

• sharpie kullanıcısına yanıt
    300 dolar olduğunuda herkes biliyor.Ben şahsen artık garantili tel almam.Facebook'taki bazı satıcılar gayet ilgili ve dürüst.Bu note 5 ai'yi 1350 liraya aldım 6gb ramli versiyon.Hiç bir sıkıntı yaşamadım.Ekranı kırılırsa zaten garantiden çıkıyor.

• İyi günler ben note 5 global versiyon 4/64 olanını kullanıyorum.(https://www.chinamobilemag.de/test/xiaomi-redmi-note-5.html) bu vermiş olduğum linki inceleyerek aldım.buradaki arkadaş telefonla ilgili her türlü açıklamayı yapıyor.iyice inceleyin.Kullanıcı olarak şunu söyleyim. Çin,hint ve global versiyonunu alırsanız telefonda boodloder var.Yani telefon çeşitli kötü yazılım ve çalınmaya karşı korumalı olarak kilitli.Siz xioami ye kayıt yaptırıp bootloder açtırıp(açtırmak için 320 saat beklemeniz gerekiyor) global romu yüklediğiniz zaman 20 bandına kavuşuyorsunuz ve telefon global oluyor.Yani Çin versiyonu global versiyon deyip kafanız bulandırmasınlar olay sadece yazılım. Burdaki en büyük sorun imei eger telefonu dışardan getirerek ve malum yollarla yapacaksanız.Mutlaka box(internette araştırmada bulabilirsiniz) kutusu ile yapılan yöntemden olmasına dikkat edin çünkü versiyon yükseltmede imei ler uçabiliyor bilginize.Burdan son sözüm yıllardır çinden telefon getirten ve yazılımları kendi atan bu konuda oldukça teçrübeli biri olarak yazdıklarım dışındakilerin hepsi şehir efsanesidir o kadar.

• dodurga888 D kullanıcısına yanıt
    bir yanlışınız olmasın band 20 donanımsal bir özellik yazılımsal olarak band 20 gelmesi gibi bir durum söz konusu değil
  • fairtail F kullanıcısına yanıt
    Hocam dogubankta ve internet üstünde satılan ve kutusunun ustun de çince yazılı olan tellerin hepsinin yazılımı cin versiyonu ve 20 bandı yoktur hepsi dedigim gibi global roma cevrilir ve 20 bandlı olarak satılır.bu olay yazılımsaldır.kısaca derinine girmeden dünyada 3 band vardır avrupa global,çin uzak dogu ve amerika cihaz üreticileri buradaki frekans bantlarını dikkate alarak yalım yaparlar yani kısaca bu olay yazılım saldır .Olay bu buna yanlışının diyen varsa beri gelsin
  • rollbeck sürümlü redmi note 5 ai telefona custom rom kurucam. eski telefonun mi hesabıyla unlock yapmıstım o hesabu buna bağlayıp yine unlock yaparım sanırım. benim telefona uygun twrp ve gerekli diğer dosyaları talimatlarıyla birlikte bulabileceğim sayfa ya da bana yazacak bir gönüllü var mıdır ya yanlış yapmak istemiyorum :)

Orijinalden alıntı: dodurga888

Hocam ingilizcen varsa bu site sana yeter.https://romprovider.com/
    yok ya işte o sorun olmasa. detaylı bir anlatım bulamadım türkçe

Orijinalden alıntı: Zangieff

Yahu ne taktınız band20'ye.Vodafone hattım, 4g hattın çektiği heryerde çekiyor.Takılmayın bu boş şeylere.Redmi Note 5, Redmi Note 5 Ai olarak geçiyor tel ve evet Çin cihazıdır kendisi.

Hocam tee 1 ay önce resim dahi attım ,karşılaştırma yaparak . download upload ,kullanılan band kardilastirmasi vs.

Band20 dedikleri 800 MHz 3g'den hallice ,hatta upload takmazsaniz 3g çok daha evliyadir .

Millet takıntılı ,deli kuyu hesabı .

Hayır su telefon kadar kafayı takan kullanıcı görmedim .

Haftalarca araştırmak yerine geçen ay almış olsa 300 TL cebinde kalacaktı .

Hayatta da boylelerse kendilerine yazık ederler ,bu kadar takıntılı olunur mu ya?birde ben kendime takıntılı diyordum.

Yav bugün günüm boştu. 3-4 tane rom birde android 9 denedim .Karşılaştırma yaptım inceledim vs.

Demek ki benim gibi cihazı kullansalar intihar edecekler ,garibimim işlemcisi 2.51 ghz'da bile calistirdim

• Hocam bu konularda bir konu filan açsanız sizin gibi bu işlerle uğraşmak isteyen kullanıcılar da faydalanmış olur.

Orijinalden alıntı: dogan337

Hocam bu konularda bir konu filan açsanız sizin gibi bu işlerle uğraşmak isteyen kullanıcılar da faydalanmış olur.
    Hocam açsakta faydası olacagını sanmıyorum

Millet yine kendi bildiğini okuyor.Kaçtane geri sayfalarda video inceleme, resim, mod vs paylaştım. Söylediğim gibi xiaomi önceden "Power user" kullanıcıların tercihiydi. Misal bakın Mi4- mi5 başlıklarına kernel, rom, kullanıcı tavsiyesi gibi "doyurucu" bilgiler mevcuttur.
    Bizim konuda ise 20 sayfa band 20, 15 sayfa 3-4 gb ram 10 sayfa falanda sar değeri goygoyu dönüyor. Kullanıcı kitlesi belli nereye konu açacaksın

Hayır uçan kaçan işlemcisi yok, kamerası görece kötü, standart telefon işte. Fiyatı da aşağı yukarı aynı
    Hani uğraşmaaycaksan, rom kernel bu gibi işlemlere ilgi duymuyorsan Xiaomi almanın mantığını anlamadım ki.
    Arayüz için desem miui zaten mıçışlarda, Huwaie'nin EMUI'si,hatta samsung'un adam olmuş touchwiz'i, yine LG'nin yağ gibi akan arayüz'ü var

Bunlardan birisi pek ala tercih edilebilir fiyatlarıda aşağı yukarı aynı.Üstelik nerdeyse hepsinin kamerası bu telefondan iyi.
    pek tabi kimsenin ne alıp almadıgı beni ilgilendirmez "sanane" ve küfürde ekleyen cümleler kurabilrisiniz
    Sadece dikkat etmek istediğim nokta bu yukarıdaki saydıgım şeyler,ve yazılımsal olarak bir yanının ilaki eksik olacagı yönünde.

Biz niye tercih ediyoruz? Smsung gibi knox sayacı denen zımbırtı yok, Huwaie gibi modlama'nın işkence oldugu gibi durumlar yine Xiaomi'de yok. Bu yüzden biraz da el mecbur Xiaomi tercih ediyoruz, Oneplus 'da olbilir ama pahalı ve bulunmuyor pek.

uzak doğuda'da oldukça popüler oldugundan başta hintliler hayat öpücüğünü her dönem vermiştir Xiaomi'ye. buda bizim gibilerin tercihi oluyor

Birşey daha ekliyeyim. Bugün beta aşamasında diyebileceğimiz Android P'yi biraz da risk aalrak denedim
    Custom romlarda antirolback olayı yok arkadaşlar, 9'dan 8.1'e rahatlıkla düştüm. Ama eğer sıkıntılarını hallederlerse Android 9 ile cihazalrımızın uçuşa geçeceğini söyleyebilirim

Yine de bilgilenmek isteyen olursa birçok rom deneyip boş günümü bunlarla değerlendirdim bugün
    Eğer kulaklık sesi ve kalitesi istiyorsanız
    XDA Developers
    [OFFICIAL]Resurrection Remix-OS 6.2.0[Treble][OTA][RN5PINDIA/RN5 CHINA/GLOBAL[11-Sep]
    https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/ota-resurrection-remix-os-6-0-0-t3777375

Bu romdur arkadaşlar,herifler ne yapmış etmiş audioFix yazılımı içine gömmüş .Normalde ben yapmaya çalıştıgımda cihaz göçmüştü arayüzü yağ gibiydi.Milletin RR sevgisi boşuna değilmiş demekki.Ancak miui camera ile gelmiyor bu eksi.

Özelleştirme istiyorsanız Bu romdur:

Ben böyle bişi görmedim, adamlar ayarlar bölümüne kişiselleştirme adında seçenek koymuş, normalde rootla yapacagın şeyi tek tıkla hallediyorsun, dahili yazı sitili değiştirici, navigasyon tuş ayarı, sistem arayüz temaları , normalde Xposed ile olacak daha nice eklenti, görsel efektler vs.Miui yanında halt etmiş. Daha'da güzel magisk ile root yapınca safetyNET'e de takılmıyor.Nasıl becermişler şaşırdım doğrusu. Bir süre sonra kesinlike tekrar deneyceğim takibime aldım

Buda Nokia cam ile çakışıyor, uğraşsam yapardım pek üstünde durmadım, arayüz resmen kayıyor, kullandıgım piksel rom'dan bile hızlıydı

Buda Android 9'uzumuz, henüz emekliyor ama oldukça hızlı olcagı kesin
    XDA Developers
    [ROM][9.0][whyred] Pixel Experience [AOSP][2019/12/12]
    https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/rom-pixel-experience-t3830197

henzü beta oldugundan launcher duruduldu gibi kararsızlıklar mevcut, tamamlanırsa muhtemelen çok sevilecek

Buda hali hazırda kullandıgım rom
    XDA Developers
    [ROM][8.1.0][WHYRED] Pixel Experience [AOSP][r46][2018/09/11]
    https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/rom-pixel-experience-t3816099

Kameralar ve modlar sorunsuz çalışır, 1 aydır kullanıyorum bir yamugunu görmedim. Kişiselleştirmeye musait ve custom kernel arası dolaşabiliyorsun , kolay kolay göçmüyor ve gaps paketi gömülü geliyor,uğraşmak istemeynlerin tercihi.Tek eksisi diyeceğim şey TWRP'den aldığım yedeği geri yükleyince botloop'a düşüyor. TWRP'nin backup'u üzerinde bir uyumsuzluk mevcut CW yada modlanmış TWRP ile deneemek gerekli. yada en güzeli titanbackup.
    XDA Developers
    [ROM][8.1.0][WHYRED] Pixel Experience [AOSP][r46][2018/09/11]
    https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/rom-pixel-experience-t3816099

Piksel geliştiricleri hem 8 hem de 9 üzerinden ilerliyor. Hali hazırda en geniş desteği RR ile birlikte bu geliştirici takımı veriyor.Ota'dan güncelleme dağıtıyorlar.İndirip kurabilirsiniz.
    İndirme yerinde hem 9 hemde 8.1 versiyonlarını göreceksiniz. En son çıkanı flahlayın gitsin

Denemediğim bir bu rom kaldı
    XDA Developers
    [ROM][8.1.0][FINAL] Havoc OS [WHYRED][25.09.2018]
    https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/development/rom-havoc-os-t3807452

Havoc , yukarıda yazdığım toxic'e benzer oldugu için denemey behis görmedim. Kullananlar baya sevmiş

Unoffical'ları denemedim. Kısaca radarıma giren RR , Toxic, ve Pie tabanlı Pixsel. Bu 3'üde kullanıcılarını mutlu eder,çok güzel ince işçilik var, emek harcanmış. miui'yi havada tokatlar. Miui10 stabil çıktıgında bir şans daha vereceğim.
    Eğer stabil'de beklediğim gibi olmazsa (-ki ben performansından memnun değilim, şimdiye kadar beta'dayken beğenmediğim miui stabil'de de pek farkı olmamıştı),custom rom'lara devam
    Özellikle yazdıgım üçüne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 26 Ağustos 2018; 21:26:50 >

• DARK KING kullanıcısına yanıt
    Ben hala 9.5 teyim.Miui'yi çok seviyorum :).Miui 10 final çıkana kadar başka rom yüklemem zaten.Sadece eu roma geçip geçmeme konusunda kararsızım.

Ayrıca telefonu 4g'de kullanmanın ne faydası var anlamış değilim.Ben hep 3g'de kullanıyorum.Fazlasıyla yetiyor bu hız.4g'ye alınca örneğin youtube'dan bi video izliycen sadece bi kısmını yada film açtın izliyosun sen 20. dakikasındasın ama 4G'de olduğu için filmin tamamını çoktan indirmiş oluyosun.O an kapatman gerekirse o indirdiğin gigabyte'lar buhar oluyor.3G ideal bence sanırım batarya açısından da faydası vardır.

Denediğiniz, rom ve kernelleri belirtirseniz ara ara faydalı olur.Sürekli burayı ve xda'yı takip ediyorum :)

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.