Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.467
Cevap
67
Favori
275.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş
    Birazcık düşme var ancak 7 saat üstü ekran süresi alınıyor. 8 saat almak zor ama kendi kullanımım ile tabiki, kişiden kişiye değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-58AB85600

Birazcık düşme var ancak 7 saat üstü ekran süresi alınıyor. 8 saat almak zor ama kendi kullanımım ile tabiki, kişiden kişiye değişir.
    bu telefonu hangi rom hangi karnel ile kullanılırsa kullanılsın 6-7 saatten fazla almak imkansız bence. koca telefonu ekranı açık tuutp ekran süresi almak gibi sosyopatlık yoksa video sosyal medya oyun arama gibi şeyler için maksimum rakam bence

Orijinalden alıntı: Guest-7143B012D

bu telefonu hangi rom hangi karnel ile kullanılırsa kullanılsın 6-7 saatten fazla almak imkansız bence. koca telefonu ekranı açık tuutp ekran süresi almak gibi sosyopatlık yoksa video sosyal medya oyun arama gibi şeyler için maksimum rakam bence

Alıntıları Göster
    Miui rom'lar için evet dediğinizde haklısınız.Normal kullanım alışkanlıklarıma göre 7 saat civarı ekran görüntüsü alıyordum

Piksel ve custom rom ile durum şöyle
    ★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu

buda antutu skoru(miui skorum 112.000)

buda hunharca oyun oynadıgımda aldıgım ekran süresi

sorun miui rom'lar bu cihaz için oldukça kötü olmasından kaynaklı. Normal şartlarda custom rom , orjinal romu takip ederken, bu cihazda custom rom'lar nerdeyse tur bindirecek miui romlara

kısaca miui romlar ile cihazın ayaklarına pranga vuruyor.
    tabi bu işin sidik yarışına dönmesinden değil yarın üst üste 3 film izlerim 5 saat ekran görüntüsüde verir.
    Ama kararlılık performans vepil custom romlarda daha fazla ise buda cihazımızın pek iplenmediğini gösteriyor.

not: az önce wifi + mobil veri karışık %4 şarj varken 8 saat 30 dakika ekran süresi almışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 28 Ağustos 2018; 18:9:46 >

• DARK KING kullanıcısına yanıt
    Çok iyi ya biraz anlasam keşke brick yapmak istemiyorum Hocam rollbeckli şuan cihaz ne dersin custom rom ile ugrasmali miyim. Garanti felan dedikte bootloader kilidini geri kapatamaz miyiz garantiye yollarken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7143B012D -- 28 Ağustos 2018; 18:10:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Miui rom bir de çok fazla ram harcıyor. Boşta 1.5 - 1.7 gb arası kalıyor. P10 lite 4 gb ram ile 2.5 gb bırakıyor. Honor 7 3gb ile 1.4-1.6 arası bırakıyordu. Multitasking 4gb ram ile bile doğru düzgün yapamadıktan sonra yemişim 4gb ramini. Miui optimizasyonu kapalı olduğu halde. En kısa zamanda güzel bir rom + kernel yüklemeyi düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: KKullanıcı Adı

Miui rom bir de çok fazla ram harcıyor. Boşta 1.5 - 1.7 gb arası kalıyor. P10 lite 4 gb ram ile 2.5 gb bırakıyor. Honor 7 3gb ile 1.4-1.6 arası bırakıyordu. Multitasking 4gb ram ile bile doğru düzgün yapamadıktan sonra yemişim 4gb ramini. Miui optimizasyonu kapalı olduğu halde. En kısa zamanda güzel bir rom + kernel yüklemeyi düşünüyorum.
    bende 4'te 1.8 kıllanıyor ama bende custom rom kurmak istiyourm ya bu alışkanlıgı bırakayım diye rollbeckli sürümü kurdum pişmanım şuan çözülsede şu iş dönsem tekrar custom rom kurmaya az anlıyoruım bir de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Alıntıları Göster
    Global beta son sürüm rom ile ortalama 8-9 saat ekran süresi veriyor. Bu sürenin yarısı oyun kalanı web + facebook.

Orijinalden alıntı: ybektas55

Global beta son sürüm rom ile ortalama 8-9 saat ekran süresi veriyor. Bu sürenin yarısı oyun kalanı web + facebook.

Alıntıları Göster
    malesef telefonu elimden düşürmeden o kadar kullanacak vaktim yok işten dolayı ben 2 güne vurunca anca 6 saat alıyorum oyun cok az

Orijinalden alıntı: KKullanıcı Adı

Valla ben de çok yabancıyım androide. Eskiden symbian filan flaşlıyordum aynı mantıktır herhalde.
    Güncel custom romları yüklersek sorun olmaz diye düşünüyorum ben.
    mantığı biliyorum. bootloader açıyorsun + twrp yüklüyorun + uygun romu wipe yaparak flashlıyorsun.

Çok iyi ya biraz anlasam keşke brick yapmak istemiyorum Hocam rollbeckli şuan cihaz ne dersin custom rom ile ugrasmali miyim. Garanti felan dedikte bootloader kilidini geri kapatamaz miyiz garantiye yollarken
    Hocam garanti konusunu bilmiyorum, açıkcası unlocked edilmiş bir cihaz nasıl kapatılır onuda.
    gerek miui , gerekse xda'daki geliştiriciler güncel rom'larda rollback'ın sorun oluşturmayacağını belirtiyorlar. Ki zaten sorun oluşturacağından şüphelendikleri romalrı uyarı ile belirtiyorlar.

Ben Android 9'dan, 8.1'e düştüm. rollback sayacım da etkilenmedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Redmi note 5 ile note 5 AI aynı cihaz mı?

Hocam vaktiniz almazsa senden ricada bulunsam sıfırdan salaga anlattır gibi bana anlatsam tüm işlemleri çok mu şey istemiş olurum :D
    Müsait bir zamanda twrp nasıl yüklenir ,root nasıl yapılır ve custom rom nasıl yüklenir konu açarak anlatırım

Orijinalden alıntı: DARK KING

Müsait bir zamanda twrp nasıl yüklenir ,root nasıl yapılır ve custom rom nasıl yüklenir konu açarak anlatırım

Alıntıları Göster
    salağa anlatır gibi hocam sana zahmet :D bekliyorum açınca görmezsek eğer linki buraya da bırak sana zahmet. bir de benim eski mi telefonun mi hesabı ile unlock yapmıstım aynı hesapla bu telefonu beklemeden unlock yapabilir miyim

Arama esnasında bazen telefonu kulağıma götürdüğümde ekran kapanmıyor veya geç kapanıyor. Birkaç defa ekrandan uzaklaşıp yaklaştırdığımda telefon ölü taklidi yaparmış gibi karanlığa gömülüyor. Güç ve ses kısma tuşuna basılı tutarak force restart yapıyorum. Whatsapp'ta ses kaydı dinlerken kulağıma götürünce ekran kapanıyor ve ses ahizeye geçiyor. Buraya kadar her şey normal ancak birkaç defa seri şekilde kulağıma yaklaştırıp uzaklaştırınca telefon yine ölü taklidi yapmaya başlıyor. Proximity sensör ile ilgili bir sorun var ve yazılımsal bir sorun olduğuna eminim.

Bu sorunla sadece miui stock romda karşılaşmıyorum. LOS ve AOSP tabanlı bütün romlarda aynı problemi yaşıyorum. Custom kernel, custom rom, GCAM ve mi a1 kamera portu ile mükemmel oluyor bu telefon ama bu sorun yüzünden her zaman orijinaline dönmek zorunda kalıyorum.

LOS, AOSIP, AOSP EXTENDED, Pixel Experience ve RR romlarının hepsini denedim ancak hepsinde aynı problemi yaşıyorum. Farklı kernellerle, root ile ve root olmadan denedim yine sonuç alamadım.

• quote:

salağa anlatır gibi hocam sana zahmet :D bekliyorum açınca görmezsek eğer linki buraya da bırak sana zahmet. bir de benim eski mi telefonun mi hesabı ile unlock yapmıstım aynı hesapla bu telefonu beklemeden unlock yapabilir miyim

Alıntıları Göster
    Orasını bilmiyorum hocam , ama hepitopu 3 gün zaten başvurun açılır
  • Ortalama 1 aydır kullanıyorum cihazı bende almak isteyenler için bir kaç ekleme yapayım ;

Birkaç tane öğle vakti doygun ışıkta uzak çekim fotolar ;

★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu

Doygun ışıkta yakın çekim fotolar ;

★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu

Porte foto örneği ;

Düşük ışıkta birkaç örnek foto ;

★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu

Fotoğraflar Miui Camera ile ; Kontrast Yüksek , Doygunluk Yüksek , Keskinlik Daha yüksek ayarlarında ve 4:3 formatta çekildi.

Video konusunda 1080P ve 4K olmak üzere iki adet video hazırladım. Sabah 7 civarı çekildi nispeten düşük ışık sayılır güneş yeni doğuyordu. Gündüz çekimi ışığın daha yoğun olduğu bir zamanda yapmaya gerek duymadım iyi çekiyor zaten. Eğer videoyu paylaşacaksanız tabi benim videoda arttırdığım kadar olmasada Saturation ve Gain değerini artırabilirsiniz renklerin daha canlı çıkması için kamera hem video hemde fotoğrafta soluk çekiyor çünkü

Eğer gözlerim beni yanıltmıyorsa özellikle düşük ışıkta video konusunda telefonumuza portlanan HMD Kamera uygulaması Miui kameraya göre daha az noise yapıyor. Ben video çekerken HMD Kamera (4K çekebiliyor ayrıca) , fotoğraf çekerkende Miui Kamera uygulamasını kullanıyorum.

Pil kullanımı ile alakalı ;

★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu★ Xiaomi Redmi Note 5 AI / Pro ★ Ana Konu

Kullanım senaryom ;

Telefonda Mavi Işık Filtresi açık (Gözlerimi rahatsız ettiğinden)
    Genelde 2G'de mobil veri açık olarak kullandım. 3G ve 4G'de sarj beklemedeyken bile baya hızlı gidiyor 2G'ye göre.
    Video fotoğraf çekimleri, Sahibinden-Letgo ve 2 saat 45 DK Miui tarayıcıda sörf ve fotolardaki bekleme süreleriyle birlikte.

Eğer 4G'de biraz daha yoğun kullanırsanız 6-7 saat üstü ekran süresi almanız biraz zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 28 Ağustos 2018; 21:15:22 >

• 8 saati geçebiliyordu eski sürümlerde. Bir kaç günlüğüne kampa gitmiştim eski sürümdeyken, tatildeyken de 9.6.3 sürümünde yine kampa gittim farkı o zaman anladım. 1 saat civarı bir kayıp var ortalama, tesadüfen farkettim yani :)

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.