Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Apar topar yeni güncelleme çıkmasının sebebini araştırıyordum. Bunu buldum.
    lists.infradead.org
    [OpenWrt-Devel] Security Advisory 2020-01-31-1 - Opkg susceptible to MITM (CVE-2020-7982)
    https://lists.infradead.org/pipermail/openwrt-devel/2020-January/021544.html

Özet olarak; openwrt çalıştıran cihaza, ekstra yazılım paketlerinin indrilmesi ve sha256 doğrulaması aşamasında bir bug keşfedilmiş. Kötü niyetli kişiler bu açığı kullanarak cihaz üzerinde kendi zararlı yazılımlarını enjekte edebilirlermiş. Ve hotfix olarak 18.06.7 & 19.07.1 yayınlanarak bu durum düzeltilmiş. Güvenlik için bu yeni sürümlere geçilmesi öneriliyor. İlgilenenlerin dikkatine. Saygılar.

DESCRIPTION

A bug in the package list parse logic of OpenWrt's opkg fork caused the
    package manager to ignore SHA-256 checksums embedded in the signed repository
    index, effectively bypassing integrity checking of downloaded .ipk artifacts.

The bug has been introduced with commithttps://git.openwrt.org/54cc7e3 which
    failed to advance the proper string pointer when skipping the leading white-
    space portition of the checksum string, causing the subsequent hex decoding
    loop to return early with a zero length checksum.

Due to the fact that opkg on OpenWrt runs as root and has write access to the
    entire filesystem, arbitrary code could be injected by the means of forged
    .ipk packages with malicious payload.

CVE-2020-7982 has been assigned to this issue.

REQUIREMENTS

In order to exploit this vulnerability, a malicious actor needs to pose as
    MITM, serving a valid and signed package index - e.g. one obtained from
    downloads.openwrt.org - and one or more forged .ipk packages having the same
    size as specified in the repository index while an `opkg install` command
    is invoked on the victim system.

MITIGATIONS

To fix this issue, upgrade to the latest OpenWrt version. The fix is contained
    in the following and later OpenWrt releases:

* OpenWrt master: 2020-01-29 reboot-12146-gc69c20c667
    * OpenWrt 19.07: 2019-01-29 v19.07.1-1-g4668ae3bed
    * OpenWrt 18.06: 2019-01-29 v18.06.7-1-g6bfde67581

The fixed opkg package will carry the version 2020-01-25.

Alternatively, to update the opkg package itself without upgrading the entire
    firmware, the following commands may be used once all repositories have been
    updated:

cd /tmp
    opkg update
    opkg download opkg
    zcat ./opkg-lists/openwrt_base | grep -A10 "Package: opkg" | grep SHA256sum
    sha256sum ./opkg_2020-01-25-c09fe209-1_*.ipk

Compare both checksums and, if matching, proceed with installing the package:

opkg install ./opkg_2020-01-25-c09fe209-1_*.ipk

AFFECTED VERSIONS

To our knowledge, OpenWrt versions 18.06.0 to 18.06.6 and 19.07.0 as well as
    LEDE 17.01.0 to 17.01.7 are affected. The fixed packages are integrated in
    the OpenWrt 18.06.7, OpenWrt 19.07.1 and subsequent releases.

Older versions of OpenWrt (e.g. OpenWrt 15.05 and LEDE 17.01) are end of life
    and not supported any more.

CREDITS

The issue was discovered by Guido Vranken for ForAllSecure, Inc.

• Teşekkürler 0ldskool. 19.07.1 i kurdum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba;
    Bu cihazdan tam performans alabilmek icin en uygun fiyatli vdsl modem hangisini almaliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt
    Merhabalar YNaniSK. Yeni alacağın modemin router özelliğini aynı anda Xiaomi ile birlikte kullanmayacaksan ki bazı özel durumlar dışında buna gerek yok ve bu durumda bile çözümü var, Ethernet çıkışına sahip herhangi bir VDSL 2 modem alabilirsin. Uyumluluk diye bişey yok yani bulduğun en ucuz modemi bile alabilirsin.

• 3g router için direkt usb bellekten openWrt yazılım yüklenemiyor mu? cihazı orjinal yazılımlı ve app uygulama ile kullanıyorum.
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir performans kaybi yasanmaz mi? Hiz kaybi takilma net kesilmesi v.s? Modem+router mi almak daha mantikli yoksa modem ozellikli bir router almak mi performans acisindan daha iyi olur? Keenetic,asus veya tplink marka cihazlar var bu sekilde. Dual band ve torrent ozelligi mutlaka olmali.

• dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Selam dream_04. Bu cihaza Openwrt direkt olarak USB den yüklenemiyor. Sorunun kısa cevabı bu ama işin mantığı ve nedenini merak edenler oluyor. Onun için bir açıklama yapmak istiyorum.

Xiaomi firması, aynı Apple'ın yaptığı gibi ürün ailesinin birbiriyle uyumlu çalıştığı bir eko sistem kurarak kullanıcılarında alışkanlıklar kazandırmak için büyük yatırımlar yapıyor. Şu anda da bu uğurda gayet iyi donanıma sahip ürünlerini ucuz fiyatlara satıyor. Haliyle bu planını yürütmek için önlemler alıyor. İşte bu yüzden sen kolaylıkla usb den cihazına başka bir yazılım yükleyerek bu ekosistemden dışarı çıkamıyorsun. Yazılım konusunda biraz eli klavye tutanlar için ise bu durum bir avantaj haline dönüşüyor ve çabalarının ödülünü cüzdanları alıyor.

Cihaza Openwrt kurmak hiç de zor değil. Yazının başındaki anlatımı takip eden tüm arkadaşlar bunu başardı. Ayrıca yabancı kaynaklarda da birçok konu anlatımı hatta videosu var. Bir sorun olursa yazın, herkes yardımcı olacaktır. Sevgiler.

0ldskool kullanıcısına yanıt
    YNaniSK ''Modem+router mi almak daha mantikli yoksa modem ozellikli bir router almak mi'' konusunda sizin kafanızı baya bir karıştırmışlar. Aslında bu kavramların ikisi de aynı şey. Modem sadece sizin daireniz ile internet servis sağlayıcınız arasındaki veri alışverişini sağlar. Yani interneti eve ulaştırır. Router ise evinizin içinde farklı bir ağ kurarak evdeki cihazların birbiriyle veri alışverişini sağlar ve modemden aldığı internet bağlantısını da bu ağa dahil eder. Piyasada satılan modemlerin %99'unda zaten router özelliği bulunur ama router tarafları farklı gelişmişliklerde olur. Bunun istisnası olan yani router işlevini yapmayan, superonline gibi firmaların kullandığı cihazlar da var tabi. Bunlara pon, gpon, ont gibi adlar veriliyor ve bunlara ayrıca router bağlamak gerekiyor. Ayrıca modem olmadığı halde bir router cihazının wan girişine eve gelen internet kablosunun takılıp, internet servis sağlayıcının kullanıcı adı ve şifresiyle bağlanıldığı durumlar da var. Bu örneklerin sonu yok. Ben açıklamaya çalışırken daha çok kafanızı karıştırmak istemiyorum. Yeni bir cihaz alırken benim bakış açım şöyle; İnterneti eve taşıyan modem teknolojileri ile evdeki dağıtımı sağlayan router teknolojileri birbirinden farklı kulvarlarda ve farklı hızlarda ilerliyorlar. Bazen bunların birindeki büyük bir teknolojik değişiklik nedeniyle cihazı değiştirmek zorunda kalıyoruz. Mesela çok gelişmiş olduğu için dünyanın parasını verdiğimiz modem+router cihazınız varken modem teknolojisindeki bir değişiklik veya ev taşımadan dolayı farklı bir modem altyapısının zorunlu olarak kullanıldığı durumlarda cihazın modem tarafı çöp oluyor. Bu nedenle yatırımınızı router a yapın. Modemi de en basitinden alıp, aldığınız bu cihazın router özelliğini kapatsanız da olur. Yeni bir router alacaksanız forumda 0ldskool'un da bahsettiği Zyxel Nbg6617 cihazını deneyebilirsiniz. (Ben olsam öyle yapardım). Halihazırda modeminiz yoksa da en basitinden ama sorunsuz bir modem alabilirsiniz.

• Oncelikle teskkurler ilginiz icin.Ben size en basitinden soyle sorayim. Benim modemim yok yeni bir internet aboneligine basvuracagim ve modem vermiyor. Ben 5ghz yayin yapan ve torrent indirme ozelligi bulunan bir cihaz istiyorum. Keenetic extra dsl diye bir urun var modem+router ozellikli bu benim ihtiyaclarimi karsiliyor aslinda. Ama tr piyasasinda yeni oldugu icin cok guvenemedim. Router olarak xiaomi mi router 3g kafama daha cok yatiyor ama onda da modem ozelligi yok ekstradan modem almam gerekecek. Vdsl ozellikli en ucuz modemi alip ( hatta kablosus ozelligi olmayan) xiaomi ile baglayip kullanmayi dusunuyorum. 75mbps altyapim var. Boyle bie sistem ile bu hizlari gorebilir miyim? Donma takilma vs gbi sorunlar olur mu modemden kaynakli? Merak ettigim bu. Ayrica keenetic 500-550tl gbi bi fiyati var. O yuzden maliyeti de asagiya cekip daha iyi bir performans elde etmenin yollarini ariyorum.

Keenetic extra dsl cihazının özelliklerine biraz baktım. Hazır gelen iyi özellikleri var. Kullananlar da genel olarak cihazdan memnun görünüyor. Ama yanılmıyorsam USB portu USB 3.0 değil ve ethernet portları gigabit değil 10/100. Bu cihazlarda beni düşündüren taraf yazılım konusunda firmanın esarati altında olmak. Bir gün torrent client konusunda artık destek vermeyeceğim vazgeçtim ben derse ne olacak. Anladığım kadarıyla entware diye bir yazılım sayesinde openwrt desteği alabiliyormuş ama bu konuyu çok iyi anlamadım.

• Evet usb3 olmamasi ve gigabit olmamasi bende de soru isareti olusturuyor. Ama hiz olarak gunumuzde benim icin yeterli. 4k videolar bile nas uzerinden akici gorunuyor. Ama ilerisi icin soru isareti tabiki. 4yil garantisi var ayrica o da arti bi ozellik. Bu cihazda torrent destegini sonlandiramaz heralde pek ihtimal vermiyorum. Xiaomi 3G bana daha alinabilir geliyor ama ayrica bir modem alma zorunlulugum olacak o yuzden karar veremiyorum. Ayrica 3G nin turkiyede suan satisini bulamadim.

3G modeli artık üretilmiyor. Zaten ben de onun için Zyxel Nbg6617 önermiştim. N11 de 329TL ye satılıyor. Modem olarak da Akakçe com da aratırsanız 200TL altında birçok marka var. Ama Wifi performansı olarak keenetic ve Zyxel arasında bir karşılaştırma görmedim. İhtiyaçlarınız hangi yönde ağır basıyorsa ona göre karar vermek daha mantıklı.

• Modem+router seklinde iki ayri cihaz kullanmak bence de daha uygun. Katiliyorum.

Isin modem yonu kolay. Soyle soyleyeyim. Daha bugun telefonuma letgo’dan 40 liraya kutulu garantili vdsl2 modem ilani diye bildirim geldi. Muhmetelen en fazla 1 saat icinde satilmistir. Benzer ilanlari siz de gorebilirsiniz.
    Boyle bir modemin yanina openwrt calistiran guzel bir router ekledikten sonra ideal cozum elde etmis oluyorsunuz. Modem cok onemli degil. Sorunlu bir model olmasin yeter. Zaten router kullanilacagi icin butun ozelliklerini kapali kullanacaksiniz. Modem sadece telefon hattini internete cevirmek icin calisacak.

Bu iki cihaz olayi bircok yonden daha avantajli. Hem maliyet olarak hem performans olarak hem de kullanislilik, ileriye donukluk acisindan vs olarak cok daha iyi oluyor.

Ayrinca kisisel olarak ben Rusya, Cin vs menseili hicbir yazilima guvenmiyorum. Bildigim kadariyla Keenetic markasi da Rusya firmasi.

• Nbg 6617 openwrt destekliyor, USB 3.0 ve 4 tane gigabit portu var. Ayrıca mediatek den daha stabil olduğu bilinen Qualcomm chip kullanıyor. Wifi standardı AC1300. Pratik olarak denemediğim için sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum ama ben olsam Zyxel alırdım sanırım.

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Zxyel cekim gucu olarak zayif gbi. Modem+zyxel de 500 tl gbi bir fiyata gelecek. Kararsizim gercekten xiaomi 3g gercekten iyi ozelliklere sahip bellekde 256mb. Keenetic fiyat olarak 300tl lere alinabilse risk almaya deger.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 6 Şubat 2020; 22:19:20 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Bu tarz bi sistemde 75mbps hizi saglikli olarak gorebilir miyim? Basit bir modem internete cevirme ve router a aktarma evrelerinde sorun cikarmaz mi?

• Nbg6617 ye openwrt kurulduğunda bırakın torrent desteğini yapamayacağınız şey yok gibi. Eğer openwrt dünyasına girerseniz çok daha farklı düşüneceğinize eminim. Openwrt kullanırken Torrent client yazılım paketi güncellendiği anda ona geçebilirsiniz. Ama firmanın yazılımının esiri olursanız ne zaman torrent client güncellemesi çıkaracak acaba diye bekleyebilirsiniz.

Yok sandiginiz gibi bir olmaz. Telefon kablosunda ne kadar hiz geliyorsa aynen kullanirsiniz

• Benim internet altyapım 35mbps ye kadar desteklediği için test etme şansım yok. Forumdan arkadaşlar belki cevap verirler.

• Sayin @ysonmezer in openwrt hakkinda soylediklerine katiliyorum. Openwrt kurulmus bir cihazin, bir takla atmadigi kaliyor resmen

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.