Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Glinet mango dan memnun musunuz acaba?Wifi performansı nasil neler yaptınız cihazla? Şuan indirimdeymiş bende de hazır kupon varken değerlendireyim diyorum. Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle mesajıma özür dileyerek başlamak istiyorum. Ürün hakkında bir mesaj yazacağım demiştim. Hatta ürün hakkında hiç Türkçe içerik olmadığından dolayı da çok istekliydim ancak çeşitli sebeplerden ötürü bunu gerçekleştiremedim. Kusura bakmayın.

Ürün hakkındaki düşüncelerim tek kelime ile süper. İhtiyacınız varsa tavsiye edebilirim. Kabaca özetleyecek olursam eğer; yazılım mükemmel(hakikaten söyleyecek tek bir kusur bulamadım ben), kullanması kolay, donanımı yeterli, elektrik gücü olarak usb ile çalışması çok güzel(iPhone şarjı, powerbank ile vs çalışıyor) Bir de şimdi aklıma geldi. Cihazda ddns’e ek olarak bulut tabanlı yönetim özelliği var. Ben ilk gördüğümde yok artık demiştim Ama gayet güzel çalışıyor.(hem web sayfası hem mobile app) Ek olarak bu ufacık cihazdan beklenmeyecek bir wifi çekim performansı var. İnanın şaşarsınız. Ben hayran kaldım. Ufacık tefecik ama boyundan beklenmeyecek iş yapıyor. Şimdi aklımda aynı markanın orta-üst seviye($100+ civarı) bir cihazını satın alıp evde ana cihaz haline getirmek var. b1300, s1300, mv1000 gibi. Akşam müsait olunca hem cihazın hem yazılımdan fotoğraflar eklerim.(kutu açılım fotoğrafları vs daha duruyor)

Bu arada ilgilenen varsa, meşhur xiaomi mi router 3g cihazımı satıyorum. İlgilenenler mesaj atabilir. Saygılar.

• zyxel-nbg6617-ac1300-
    routeri almak istiyorum fakat openwrt nasıl kurulur bilmiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz bu konuda. ayrıca diyelimki memnun kalmadım yada garantiye göndermem gerekecek ilerde openwrt den tekrar zyxel yazılımına geri döndürülürmü . garantiyi bozar mı yada garantiden anlaşılırmı ?
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba, mango için inceleme tarzı bir yazı yazdım (geç de olsa). Hem buraya başka modelin incelemesini yazmak yakışık almaz diye hem de 45 tane fotoğraf/ekran görüntüsü olduğu için ayrı konu açtım. Cihazı merak eden varsa inceleyebilir. Sorunuz ya da yorumunuz varsa beklerim. Saygılar.

GL.iNet GL-MT300N-V2 (Mango) Mini Seyahat Boy Router İncelemesihttps://forum.donanimhaber.com/gl-inet-gl-mt300n-v2-mango-mini-seyahat-boy-router-incelemesi--142169014
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Selam serkan1216. Cihazın Openwrt kurulumu çok kolay. Kendi arayüzünde firmware bölümüne girip openwrt romunu yüklüyorsun. Bu kadar. Takıldığın yerde seve seve yardımcı oluruz. Henüz stock yazılıma geri dönüşü hiç denemediğim için bişey diyemiyorum. Ama sorun olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysonmezer

Selam serkan1216. Cihazın Openwrt kurulumu çok kolay. Kendi arayüzünde firmware bölümüne girip openwrt romunu yüklüyorsun. Bu kadar. Takıldığın yerde seve seve yardımcı oluruz. Henüz stock yazılıma geri dönüşü hiç denemediğim için bişey diyemiyorum. Ama sorun olacağını sanmıyorum.
    merhaba hocam . cevap için teşekkürler .. birde geri dönüşünü de öğrensek tamamdır benim için .
    Tamam öğrenirsek buradan yazarız. Ancak Openwrt kullanmaya alışan birinin tekrar stock yazılıma dönmek isteyeceğini hiç düşünemiyorum bile. Biraz haşır neşir olunca aslında ne kadar basit, kullanışlı, özgür ve güncel olduğunu fark ediyor ve bağımlısı oluyorsun. Benim için artık tüm routerların kullanıcı yüzü aynı. Aynı Mac veya Windows gibi. Çünkü aldığım gün ilk işim openwrt ye geçmek oluyor.😁

Orijinal yazılıma dönmek için stock firmware dosyasına bir işlem yapmak gerekiyor.

openwrt.org
    OpenWrt Project: Back to original firmware
    https://openwrt.org/docs/guide-user/installation/generic.uninstall

Şurada anlatmış, bu işlemi Openwrt'de veya herhangi bir linux makinada da yapabilirsiniz.
  • 19.07.2 yayinda
    http://downloads.openwrt.org/releases/19.07.2/

Güncellemeden önce yedek almayı lütfen ihmal etmeyin. Yedek almak için openwrt arayüzünden, system > backup / flash firmware > backup (generate archive)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 1 Mart 2020; 21:9:8 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 0ldskool. Yeni versionı hemen yükledim ama bir sorun oldu. Internet bağlantısı gitti. Daha sonra 19.07.2 versiyonundaki değişikliklere göz attım. "Security Advisory 2020-02-21-1 - ppp buffer overflow vulnerability (CVE-2020-8597)" adında bir güvenlik güncellemesi gelmiş. Tahminimce sorunu bu yüzden yaşadım.

Allahtan 19.07.2 yi kurmadan önce 19.07.1 in ayarlarının backup ını almıştım (her zaman bunu yapmaya çalışırım)
    Firmware update işlemi bitip reboot olunca intenet bağlantısı gitti. Ethernet ve wireless gidip gelmeye başladı.
    Çözüm ararken reset yaptım. Daha sonra yeni aldığım backup dosyasını geri yükledim. Paketleri tekrar kurdum. Sonuç değişmedi.

Sonunda şöyle hallettim.
    19.07.2 yi keep settings ayarlarının tikini kaldırarak tekrar update ettim.
    Paketleri yükledim. Ayarlarla tek tek uğraşmamak için sadece gerekli olabilecek ayarları geri yükledim. Bunun için backup dosyasının arşivini açıp içinden sadece aşağıdaki dosyaları ftp bağlantısıyla router a attım.
    Şu anda sorun kalmadı ama en az 3 saatimi yedi :(

/etc/group
    /etc/passwd
    /etc/shadow
    /etc/samba/smbpasswd

/etc/config/fstab
    /etc/config/samba
    /etc/config/wireless
    /etc/config/transmission
    openwrt.org
    OpenWrt Project: OpenWrt 19.07.2 - Service Release - XX March 2020
    https://openwrt.org/releases/19.07/notes-19.07.2

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Merhaba sayın ysonmezer. Hocam bu güncelleme ile beraber sorun yaşamanıza gerçekten üzüldüm. Açıkçası neden böyle sorun oldu kesin bir fikrim yok. Ancak sorunun 19.07 ile alakalı başka bir şey olabileceğini düşünüyorum. (Sadece tahmin) Neyse ki yedek almışsınız öncesinde, zararın neresinden dönülse kardır. Üsteki mesajıma yedek alma uyarısı ekliyorum. Lütfen kusura bakmayın.

Ben 19.07.x sürümünü şu an aktif olarak kullanmıyorum. 19.07 ile LuCi arayüz olarak cihaz ağırlaştı ve kaynak kullanımı arttı gibi geldi en başında sonra bir daha ısınamadım. mir3g üzerinde 18.06.X ile devam ediyorum.

Önümüzdeki günlerde aynı güvenlik açığını(CVE-2020-8597) kapatacak 18.06.8 sürümü yayınlanacak. Sorun yaşamamak için ben de yedek alıpta güncelleyeyim o zaman. Ne olur ne olmaz. İyi akşamlar saygılar.

Estağfurullah hocam. Bunların hepsi tecrübe oluyor. Bu şekilde kendimizi daha iyi geliştiriyoruz bence.
  • 18.06.8 yayınlanacak önümüzdeki günlerde derken tam; 18.06.8 yayınlandı taze taze
    Şuanda compile edilen firmware dosyaları tek tek siteye yüklenmeye başladı. Tamamının gelmesi en az bir kaç saat sürecektir.

https://downloads.openwrt.org/releases/18.06.8/targets/

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz. Bu işlerin okulunu okumadık şimdi düşe kalka öğreniyoruz.

Normalde 6 aydan 6 aya yeni güncelleme çıkartırlardı maşallah bu aralar coşuyorlar Hemen kendime özel derleyip deneyeceğim hem 19 hem 18 yeni sürümünü bakalım ne gibi iyileştirmeler veya kötüleştirmeler var
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Açık kaynak yazılımın güzelliği, iyileştirme gelişme hiç durmuyor
  • Merhabalar, Çin'den almış olduğum Xiaomi Mi Router 3 Pro cihaz 1 hafta önce geldi. Geldiğinde yalnızca 5 dakika kullandım kendi arayüzü Çince'ydi internetten İngilizce firmware indirdim ve yükledim fakat güncel bir sürüm olmadığı için güncelle butonuna tıkladığımda tekrar çince versiyona dönüş yaptı bende cihaza daha fazla özellik kazandırmak adına openwrt kurulumuna geçmek istedim. Zaten router ı ilk almaya karar verdiğimde openwrt destekli olmasının önemli olduğu vurgularını @oldskool hocam yapmıştı. Kendisi ayrıca cihazı kurtarma yöntemlerinde ve ihtiyacım olan her aşamada desteklerini esirgemedi. Kendisine teşekkür ediyorum.

1. adımda cihaz için gerekli openwrt dosyalarını kendi sitesinden indirip bu konudaki adımları takip ederek kuruluma başladım. Anlatım çok güzel. @ysonmezer hocam adımda ne yapmanız gerektiği ve ihtiyaç olan her şey bu konu altında anlatılmış. Tüm adımları yaptığınızda başarısız olmanız mümkün değil.

Benim için asıl macera bundan sonraki adımlarda başlıyor. Daha önce hiç bu işlerle ilgilenmediğim için ve bu konulardan anlamadığım için bilgi sahibi değilimdim. Cihazın yazılım kaynaklı bir problemle karşılaşması sonucu hem biraz tecrübe edinmiş oldum hemde forumda değerli kişilerle tanışma imkanım oldu.

Openwrt kurulumundan sonra bir modemden çekmiş olduğum ethernet kablosuyla router ın wan kısmına bağladım fakat internet alamadım. Cihazda var olan 5G de kaybolmuştu. Openwrt arayüzünü biraz kurcalamış olmalıyım ki bir türlü internete bağlanmıyordu.

2. adım benim için stresli bir sürece kapı açmış oldu. Router a tekrar reset atmak istediğimde bunu dosya göstererek yaptım ve indirdiğim dosyalar karışmış olmalı ki routerın boot kısmı bozulmuş oldu ve sürekli kendi kendine reset atmaya başladı. Işık sürekli turuncu görünüyordu ve 20 saniyede 1 saniye şeklinde beyaz ışık yakıyordu. O ara bilgisayarda görünüyordu fakat ip alamıyordu.
    Bu konudaki (https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-wifi-3g-router-openwrt-den-orijinal-stock-rom-a-donme-ve-brick-router-kurtarma-rehberi--137217795#137217795 ) adımları takip ederek tekrar reset atmak istediğimde ilk iki adım işe yaramadı. Mecburen yöntem 3 e başvurmak durumunda kaldım.

3. adımda gerekli ekipmanları ( Header Pin ve USB-Seri Port Adaptörü ) temin ettikten sonra tanıdık bir elektronikçide pinleri konuda belirtilen kısımlarına lehimlettim. Serial bağlantıyla putty yardımıyla cihaza eriştiğimde verilerin gelmediğin gördüm. Tam bilgi sahibi olmadığım için @ysonmezer ile iletişime geçtim. Kendisi bana çok yardımcı oldu. Nasıl yapmam gerektiğini tek tek tarif etti. Fakat yapamadığım için uzaktan bağlantıyla çözmeye işi çözmeye çalıştı kablo bağlantılarında bir problem olduğunu düşünüp ( satıcının belirtmiş olduğu renklerde ) yerlerini değiştirip tekrar denediğimizde veri akışı putty e gelmeye başladı. @ysonmezer hocam uzaktan bağlantıyla tekrardan yardımcı olmak adına putty ve coolterm uygulamalarıyla cihazın boot sistemine erişmeye çalıştı. Problem aslında şuydu; cihaz boot oluyor bir döngü içerisinde fakat kurtarma rehberinde belirtilen 7. adımda ki UBOOT seçeneğinden 1e basıp kurtarma adımı olan karnel0.bin yazacağımız bir alan gelmiyordu ve sistem buna izin vermiyordu. Klavye aktif değildi. Burada ki videodan boot una bakabilirsiniz.
    Sezai Aktaşyoutube
    Xiaomi R3P Boot
    https://www.youtube.com/watch?v=YyXUHxCpwzI
    @ysonmezer hocam o gün çok yardımcı oldu bu konuda. Sistemi geri getirmek adına kısıtlı imkanlarla ( uzak bağlantı programları tam erişim vermiyor.) uzaktan bağlanıp baya bir uğraş verdi ama malesef çözüm bulamadı. Ben bir süre daha uğraştım fakat boot sürekli bir döngü içerisinde olduğu için çözüme ulaşamadım. İşletim sistemim Windows10. Bazı sitelerde serial kabloyla ilgili windows10 altında düzgün çalışmadığını okumuştum buna da dikkat etmek gerekir.

4. adımda ise ürünü @ysonmezer hocama gönderdim. Kendisi ilk görüşmemde de ürünü gönderebilirsin ben hallederim demişti hem kablo masraflarında olmaz demişti bana. Ama tecrübe kazanmak adına ( Çünkü ileride de ihtiyacım olabilir.) kendim deneyimlemek istedim. Kargo teslim sonrası akşam üzeri hocam mavi ledin görüntüsünü atarak sistemin çalıştığını ve eski düzene döndüğü bilgisini verdi. @ysonmezer çok kısa bir süre içerisinde tekrar boot edip işlem tamamdır istersen gelip alabilirsin bilgisini vermesiyle mesafe yakın olduğu için gidip elden teslim aldım. Yeni bir router almış kadar sevindim bu duruma. Çünkü rafa kaldırmayı planlıyordum. Bilgi güçtür. paylaşıldıkça çoğalır. Emekleri için kendisine teşekkür ediyorum.

Eğer sizde birgün bu tarz bir problemle karşılaşırsanız panik yapmayın. Donanımsal bir arıza yoksa sistem %99 olasılıkla tekrar eski haline çevrilebiliyor. UART bağlantıylada çözüme ulaşamazsanız SPI yöntemiyle %100 çözüme kavuşturulabiliyormuş. Bunun bilgisini ise openwrt sitesinden edindim. Şuan cihazı OPENWRT sistemiyle kullanıyorum. Çok memnunum. Herkese iyi forumlar.

• Mi Pro gerçekten kaliteli bir ürün. Resimlerinden biraz daha iri bir cihaz olması beni şaşırttı. Güle güle kullanın hocam.

• Digitalocean’dan kiraladigim vps uzerinde calisan vpn server’imi openvpn tabanindan wireguard’a tasidim. Artik neredeyse hic kayipsiz, tam hizimla vpn kullanarak internete cikiyorum. Wireguard, openvpn’den bariz daha hizli ve basit.
    Simdi sirada vpn profilini direkt router uzerinden ayarlamak kaldi. Sonra router’a bagli tum cihazlar hic bir ek program kullanmadan vpn uzerinden internete cikacak.

edit: o iş de tamam
    şuanda varsayılan olarak bütün internetim, xiaomi 3g router üzerinden ve kendi sunucumda çalışan vpn vasıtasıyla çıkıyor. Hız kaybı 0(sıfır) denilebilir. Bugün çok iş yaptım. Router sıfırlanarak 19.07.2 sürümüne güncellendi. Digitalocean VPS aynı şekilde sıfırlandı. Openvpn protokolünden wireguard'a geçildi. xiaomi üzerine wireguard kuruldu. Bütün veri trafiği vpn üzerine taşındı. İlk defa kurduğum için uzun sürdü. Toplam 3 saat kadar uğraştım ama keyifliydi. Şimdi yarım saat sürmez. Benim için bayağı verimli bir gün oldu. Bir çok yeni şey öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 7 Mart 2020; 15:1:6 >

güzel çalışma, cgnat varsa ondanda kurtulmuş olursun,

uzun süreli kullanacaksan ev kullanımında modem üzerinden sürekli vpn ile çıkmak nasıl olur deneyimlerini merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzgrTM -- 7 Mart 2020; 15:33:41 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.