Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Hocam urun temekde bir router. Ev cihazlarindan farki yok.
    Openwrt tabanli derli toplu bir yazilimi var. Birden fazla calisma modu var. Ekstra olarak kart uzerinde GPIO pinleri var. Yazilimla ilgiliyseniz cesitli projeler yapabilirsiniz.
    O zaman bir rpi 3 alip uzerine 2 anten taksak daha guclu bir sistem kurulmaz mi sizce?
  • Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Sirf gpio pinleri icin almak istiyorsaniz pek cekici degil zaten. 20 liraya nodemcu esp8266 ya da arduino falan alip gecebilirsiniz. Bu cihazin birinci gorevi router olmak.
    Rpi ile router yapmak teoride mumkun tabii ancak cok tercih edilmiyor. Sebebini acikcasi ben de bilmiyorum. Hic denemedim elimde olmasina ragmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu üründe tekrar indirim var ilgilenen varsa haber vermiş olayım. 18,89 dolar şuanda.

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 21 Ocak 2020; 23:26:44 >
  • ya bu cihazı nereden bulacaz hiç bir yerde yok yardımcı olacak kimse varmı ?
  • arkadaşlar ben cihaza herhangi bir yükleme yapmadım, şöyle bir sorunum var.
    modeme gelen hız 19 - 20 (paket 24'e kadar) kablosuz ölçüm yaptığımda 8-9-14 gibi değerler çıkıyor, bunun ayarı var mı, nasıl yükseltebilirim?
    (qos den ayar yaparak farklı cihazların alabileceği hızı ayarlamıştım, kendi telefonum sınırlama harici)

modem hat değerleri;
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadariyla bu cihaz artik bulunmuyor. Anca ikinci el denk getireceksiniz.

Alternatif bir model dusunurseniz nbg6617 satin alabilirsiniz. Hem daha guncel hem de islemci olarak 3g'den daha ustun bir model. Sifiri 350 tl civarina bulunuyor. Openwrt destekliyor. Bu konuda anlatilan her seyi o cihazda da yapabilirsiniz. Saygilar.

• dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Sanirim konudaki cihazdan baska bir cihaz kullaniyorsunuz. Ekran gorutusundeki arayuz zyxel modemlere benziyor. Emin olmamakla beraber sorun wifi kaynakli gorunuyor. Wifi ayarlarinizi degistirmeyi deneyebilirsiniz. Saygilar.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aliexpressten banana pi r2 almayı düşünüyorum, umarım fazla vergi çıkarmazlar. Benim için gigabit port sayısı önemli olduğundan bu modeli tercih ettim. Almak isteyen olursa alternatif olarak düşünebilir resmi olarak openwrt desteği var, istenilen wifi kartını takıp kullanabilirsiniz. Tabii openwrt sürücüsü olan qualcomm atheros kartlar daha iyi olur. Fiyatı şeffaf kutusu ile 600 lira civarı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Sanirim konudaki cihazdan baska bir cihaz kullaniyorsunuz. Ekran gorutusundeki arayuz zyxel modemlere benziyor. Emin olmamakla beraber sorun wifi kaynakli gorunuyor. Wifi ayarlarinizi degistirmeyi deneyebilirsiniz. Saygilar.
    Doğru bu zxyel modem.
    Ben routerden Wi-Fi hızı düşük geliyor, bunun ayarı nasıl yapılır, uygulamada varsa daha kolay olur, cihaz çince

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz cihazı inceledim. Güzel, tam projelik bir cihazmış, şimdiden hayırlı olsun. Özellikle WiFi kartının değiştirilebilir olması süpermiş. Yarın öbür gün yuvaya AX destekli bir kart takıp kullanmaya devam. Çok sevdim.

Maalesef vergi konusunda ben de tecrübesizim, en son bir yıl önce yurtdışı alışverişi yaptım. Ancak o zamandan bu zamana 22 euro ve altı için vergi muafiyeti kaldırılmış. Benim ürün 16 dolar tuttu, bakalım ne kadar vergi istenecek. Ürünü teslim alınca vergi tutarı için size de haber veririm.
  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Şimdi anladım.
    Ben cihazı alır almaz firmware atıp kullandım o yüzden maalesef 3G'nin fabrikasyon yazılımı konusunda hiç tecrübem yok hocam. Yardımcı olamayacağım üzgünüm.
    Merhabalar 0ldskool. Nbg6617 genel donanım özellikleri bakımından nasıl. Bilgin var mı.

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Merhaba cihaz donanım olarak tatmin edici. Openwrt destekleyen, ülkemizde 300-350 TL arasında bulunan bir model. Cihaz kabaca şöyle:

Qualcomm Atheros IPQ4018 işlemci (716 MHz 4 çekirdek işlemci. MIPS değil ARM tabanlı ki bu iyi bir şey)
    32MB flash/256MB ram
    gigabit portlar
    usb 3.0
    wifi ac 1200
    Wave2, MU-MIMO gibi yeni özellikler
    2x 7dBi anten(fiziksel olarak 2 anten var ancak cihaz 4 antenli. yani 1 anten çubuğu içinde 2 anten var.2.4GHz+5GHz olarak)
    Varsayılan yazılımında SMB/CIFS/FTP, Print server, DLNA, WiFi Multimedia (WMM) gibi ek faydalı özelliklere sahip. Açıkçası bu fiyatlarda ideal görünüyor. Saygılar.

Teşekkürler. O zaman 3G nin yenisi bulunamadığına göre aynı fiyat bandında en iyi alternatif bu gibi görünüyor. Ancak flash 3g de 128Mb idi. Bunda 32Mb. Ayrıca NBG6617 AC1300 sanırım. Acaba pratikte wifi nasıldır. Neyse alan olursa bilgileri paylaşır sanırım.

Doğrudur hocam flash boyutu 32MB bu cihazda. Bizim cihazlar biraz(3G) deli işi Xiaomi bile yeni modellerinde 128MB flash koymuyor. Diğer firmalarda 1000+ TL'lik modellerde anca 128MB flash görülüyor.

Hali hazırda güncel Openwrt 19.07 için 16MB tavsiye ediliyor, geri kalan +16MB kullandığımız bu paketler için sanırım yeterli gelir. Sizin flash kullanımınız kaç MB şuanda? Bu bir fikir verebilir.

Forumda bir arkadaş cihazı aldı. Şuanda kullanıyor, memnun kaldı diye biliyorum. En son mesajı 75 mbps interneti 75 mbps olarak tam veriyor şeklindeydi. Saygılar.
    quote:

https://forum.donanimhaber.com/dual-band-2-4-5-ghz-router-tavsiyesi--141554970#141646370
    Sanırım bizim cihazı yanlışlıkla böyle ürettiler Her türlü yazılım denemesi yapabilirsin. Dediğin gibi deli işi. Kalan 16mb rahat yeter sanırım. Çünkü iş sadece flash kapasitesiyle bitmiyor. Çok fazla yazılım kurarsan işlemci de nereye bakacağını şaşıracaktır. İşi tadında bırakmak lazım. Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

Ben geçenlerde sıfırlama yaparak 18.06.6'ya güncelledim. Şuanda hiç ek paket kurulu değil, 98,39 MB boş görünüyor. Sizde 94,7 MB. Yaklaşık 4MB kullanım var diyebiliriz.
    Buna dayanarak 32MB yeterli olur diye düşünüyorum hocam.
    Kesinlikle

• quote:

Şu seyahat boy mini router'ları denemek istiyordum. Aliexpress durduk yere 4$ kupon vermiş, görünce değerlendirmek istedim. Şu gümrük vergisi olayının değiştiğini duydum. Bakalım vergi çıkacak mı? Çıkarsa ne kadar vergi çıkacak. Ürüne 100 liradan az düşük bir şey ödedim. Yeni bir maceraya girdik bakalım nolcak.

Ürün linki budur:
    https://www.aliexpress.com/item/GL-iNET-GL-MT300N-V2-Mini-Travel-Wireless-Router-Repeater-Bridge-300Mbps-High-Performance-128MB-RAM/4000048672807.html
    Ürün bugün geldi. Hiç takip koduna bakamıştım çünkü bu kadar çabuk geleceğini beklemiyordum. Sürpriz oldu.

17 Ocak - sipariş verildi
    19 Ocak - kargolandı
    28 Ocak - teslim alındı

Toplamda 10-11 gün kadar sürdü.

Ürün 4 dolarlık indirim kuponu ile 16,02 dolara düştü ve bankanın o gün uyguladığı işlem kuru 5,879 TL. idi. Yani ürüne 94,18 TL ödedim. Gümrük vergisi 33.71 TL olarak hesaplanmış. Vergiyi, postacı kapıda nakit olarak tahsil etti. Toplam 127,89 TL oldu. Satın almayı düşünenlerin bilgisine.

Haftasonu uygun bir zamanda ürünü kurcalarım diye düşünüyorum. Onunla da ilgili bir yazı yazarım. Saygılar.

• Haber verme amaçlı etiketliyorum. Kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.