Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nbg6617 bin wifi performansı ile ilgili bir incelemeye rastladıysanız bize de linkini verir misiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanici yorumlari olarak soyle bir sey var. Tam olarak sordugunuz inceleme turunde degil ama yine de Ilginizi cekecegini dusunuyorum.
    http://www.testfreaks.co.uk/routers-switches/zyxel-nbg6617/user-reviews/

8 kullanıcı yorumunda ortalamada 10 uzerinden 9.1 puan almis

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 6 Şubat 2020; 22:54:5 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 0ldskool.
    Ben de şöyle bir test buldum (belki daha önce siz de vermiş olabilirsiniz)
    PCLab.pl
    Mały wojownik − ruter ZyXEL NBG6617
    https://pclab.pl/art79548-4.html
    (testin son sayfası)
    Site lehçe yazılmış olduğu için çeviriden okumaya çalıştım ama bazı grafiklerin içindeki yazılar çevirelemediği için tam da anlayamadım.

Yok hocam ben bunu görmemiştim. Şimdi inceliyorum.

edit:
    Testi inceledim. Gayet güzel görünüyor doğrusu.

iperf3 testinde 950mbps+ trafik kaldırıyor görünüyor. Gayet iyi.
    USB hız testlerinde ya birinci ya ikinci sırada çıkmış hep.
    Wifi için kötü bir yerde konumlandırılmasına rağmen rakiplerinden farklı değil. En kötü durumda 3-5 dbi fark var. Problem değil. İyi bir konumlandırmayla ortalama 3+1 eve rahat yeter görünüyor.
    Malzeme kalitesi, soğutucu vs beğenilmiş. Donanım zaten gayet yerinde onu sorgulamıyorum
    Bir de openwrt forumlarında bu cihazın vpn performansı(wireguard) testlerinde yaklaşık 500mbps civarında görünüyor. Ki iyi bir hız. Bizim memlekette yok zaten o hız. Sınırlamaz bizi kaynak:
    lists.zx2c4.com
    Best Bang for Buck Wireguard-Device? (~485Mbits/sec @ ~70EUR)
    https://lists.zx2c4.com/pipermail/wireguard/2019-March/004003.html

Rakipleri c7-c8 (yaklaşık 550 tl), asus rt 1200 (yaklasık 450 tl) gibi satılıyor. Bu cihaz 350 liraya çok iyi göründü.

Gl-inet mango'dan memnun kaldım diye şimdi ana cihaz olarak GL-B1300 alsam mı eldeki 3G'yi satıp diye düşünyordum. Benim de kafam karıştı şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 6 Şubat 2020; 23:50:51 >

İncelemenin ilk sayfası buydu
    PCLab.pl
    Mały wojownik − ruter ZyXEL NBG6617
    https://pclab.pl/art79548.html

Cihaz testlerde iyi sonuclar vermis. Mevcutta bir inceleme videosu ben de bulamadim. Fiyat olarak da fena degil. Indirim falan takip etmek lazim. Sizin kullandiginiz sistem nasil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt
    Katiliyorum. Benim de aklimi celiyor incelemeden sonra.

Ben 35 mbit turknet vdsl2 altyapida airties 5650 modem ve xiaomi mi router 3g kullaniyorum. Airties nodem bridge modda firwall kapali sekilde calisiyor. Agin tum yukunu xiaomi router sirtliyor.
    PPPoE, firewall, dhcp server gibi olaylar openwrt’li router ile calistiriliyor. Oldukca memnunum aslinda.
    Cihaz degisikligi yaparsam biraz keyfi olacak yani

Bu hiz icin gayet yeterli gorunuyor. Biraz inceledigim kadariyla xiaomi 3g oldukca kullanisli bir cihaz. Tr Satisini duzgun biryerde bulsam bende almayi dusunuyorum. Ama zyxel 6617 de kafama yatti acikcasi. Cekim gucunun zayif oldugunu daha once de okumustum incelemede de en zayif yonu o gozukuyor. Wifi den max hiz kac goruyorsunuz?

Yeterli kelimesi yanlış oldu burada. 35mbps hız bu bahsettiğim sistem için hiçbir şey. Yurtdışında insanlar bizim xiaomi 3g ile 1000mbps/1000mbps internet kullanıyorlar. Anlık 900+mbps throughput yönetiyorlar

Önceki sayfalarda 5GHz ve 2.4GHz için iperf3 testleri paylaşmıştım. iPhone SE ile 5GHz kullanarak 400+mbps anlık hız alıyorum problemsiz. Client tarafında daha yeni bir cihaz olsa bu değer çok daha yüksek olabilir tabii.

Oldukca iyi. Tesekkur ediyorum. Xiaomi yakin zamanda 3g muadil cihaz cikarirsa tercihim o yonde olacak. Ama zyxel de mantikli bir secenek. Fiyat takibi yapacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: YNaniSK

Herhangi bir performans kaybi yasanmaz mi? Hiz kaybi takilma net kesilmesi v.s? Modem+router mi almak daha mantikli yoksa modem ozellikli bir router almak mi performans acisindan daha iyi olur? Keenetic,asus veya tplink marka cihazlar var bu sekilde. Dual band ve torrent ozelligi mutlaka olmali.
    Bu konuyla ilgili dün bir yazı çıkmış

• Tesekkur ederim inceleyecegim.

Edit: Yaziyi inceledim. Burda bahsedilen duruma hakimim. Ama benim arayisim fiyat/performans olarak iyi bir sistem kurmak. Istedgim ozelliklerde bir router 250-300 tl iken buna modem ozelligi de eklendiginde 500-550tl lere kadar cikiyor. Ayrica modem ozellikli ve benim iatedigim ozelliklere sahip router secenegi cok az. Modem ozelligini cikarinca cok fazla alternatif ortaya cikiyor. Benim merak ettigim 50-100tl lik bir modem + 250tl lik bir router seklinde yaptigim sistemde modemden kaynakli hiz ve performans kaybi yasayip yasamayacagimdi. Problem olmayacak gbi gorunuyor. Bir sure fiyatlari ve cihazlari takip edecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 7 Şubat 2020; 14:15:20 >
    Bence de doğru karar vermişsiniz. Modemle router uyuşmazlığı gibi bir şey düşünmeyin. Paranızı router a yatırın. İnternet hızı sizin alt yapınıza endeksli bir durum olduğu için buna müdahale şansınız yok. Ama router (ev ağı) tarafında kendi özgürlüğünüzü ilan edebilirsiniz. Modemin sorunlu bir model olmadıktan sonra yapacağı iş belli. Tesisat hızınız 35 ise 35, 100 ise 100mbps verecektir.

Sayın 0ldskool yazıyı okuyup özetlemişsiniz. Çok teşekkürler.

Bunlar stock firmware'de alınan hızlar, yeni Atheros işlemcilerin, eskileri kadar iyi desteği yok,
    Openwrt'de çok daha düşük hızlar alıyordur ayrıca şu an dd-wrt'de desteklemiyor.

Bugüne kadar kullandığım bütün routerler dd-wrt'de çok daha sorunsuz ve hızlıydı,
    dd-wrt'nin sürücü desteği Openwrt'ye göre daha iyidir.
  • Aliexpressten son zamanlarda ürün alan ve kargoya verilen ürün oldumu? Bir hafta öncesinde BananaPi R2 cihazı aldım, almadan önce satıcı ile iletişime geçip cihazla kutusunu tek paket yapmasını istedim olur demişti ama ürünü halen kargoya vermedi. Virüs dolayısıyla mı kargolarda sıkıntı var acaba? Sabırsızlanıyorum bir an önce gelse de denesem R2 nasıl performans verecek acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 11 Şubat 2020; 20:34:38 >

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlı olsun. Aksine daha hızlı gelebilir. Çünkü gümrük vergisi nedeniyle Türkiye'de yurtdışı kargo trafiği çok rahatladı sanırım. Tabi ki önce göndericinin kargolaması gerekiyor. :) Bazen kargo bilgilerini geç giriyorlar.

Teşekkür ederim, umarım daha fazla geciktirmeden kargoya verir satıcı, aldığımda incelemesini forumda paylaşacağım. Üç beş kuruşluk şeyleri almaktan vazgeçtilerse eğer vergiler yüzünden, baya rahatlamış olması lazım gümrüğün haklısınız :)

• zaq999 kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim için önemli olan openwrt desteği olması, bu model çıktığında openwrt desteği alıp almayacağı meçhul ayrıca alsa bile stabil çalışması için bir kaç openwrt sürümü geçmesi eksiklerinin kusurlarının düzeltilmesi lazım. Ki bu da en az 1-2 yıl geçmesi demek. Şu an için openwrt wifi AX driveri yok diye biliyorum. Ben banana pi r2 aldım kablolu olarak kullanmayı amaçlıyorum unifi ap bağlayıp, ama kablosuz olarak kullanmak istersem eğer üzerindeki pci-e girişine openwrt destekleyen en iyi wifi ax kart hangisi çıkarsa onu takıp kullanabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.