Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Router 3 de 2.4ghz bandinin yavasligina çözüm bulamadım. MTK driverlarindan dolayı diyorlar, yeni guncelleme bekleyin diyorlar ama bilemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • A fine day to die kullanıcısına yanıt
    Custom firmware için native destekli cihaz tercih etmeniz faydanıza olacaktır.
    Ekteki xiaomi cihazlar openwrt tarafından native olarak destekleniyor. Tüm liste için resmi siteye ya da github hesabına bakabilirsiniz. Saygılar.
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

tüm liste için;

Edit: ekleme, sadece üstteki ekran görüntüsünde görünen xiaomi cihazlara destek var gibi anlaşılmış. Düzeltiyorum, yukarıdakiler mt7621 işlemcili modellerden örnek sadece. Başka işlemcili (mt7620, mt7628 gibi) olup da desteklenen xiaomi modelleri mevcut tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 6 Ocak 2020; 18:24:25 >

• Arkadaşlar OpenWRT 19.07.0 Stabil sürümü çıktı.

Ben yükledim. İlk etapta söyleyebileceklerim wifi'de kopmalar oluyor. Belki de bana öyle gelmiştir. Henüz birkaç kere yaşadım. Sebebi farklı olabilir. Kullandıkça yaşadıklarımı paylaşırım.

OpenWrt Forum
    OpenWrt 19.07.0 first stable release
    https://forum.openwrt.org/t/openwrt-19-07-0-first-stable-release/52186

https://downloads.openwrt.org/releases/19.07.0/targets/ramips/mt7621/openwrt-19.07.0-ramips-mt7621-xiaomi_mir3g-squashfs-sysupgrade.bin

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Haber verdiğiniz için teşekkürler. Ben de müsait bir zamanda yükler deneme yapar ve size wifi konusunda geri bildirimde bulunabilirim.
    Bir ricam olacak, arayüzde build number kaç görünüyor? Saygılar.

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Merhabalar 0ldskool
    Samba4 ü de denedim. Harici diskteki dosyaları daha hızlı indeksliyor.
    Ancak paylaşımı bilgisayarların görmesine rağmen android TV deki Archos (Nova) uygulaması görmediği için kaldırmak zorunda kaldım. Sanırım desteklemiyor.

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu@0ldskool
    Powered by LuCI openwrt-19.07 branch (git-20.008.69804-de34495) / OpenWrt 19.07.0 r10860-a3ffeb413b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 13 Ocak 2020; 20:52:39 >

Teşekkür ederim sayın @ysonmezer zahmet verdim.

Benim cihaz 18.06.5 çalıştırıyor şuanda. Build number r7897. İyi güncellenmiş en son stable build'den beri. Geliştiriciler çalışmış
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Bişey değil 0ldskool.
    Evet hakikaten epey bir emek verip çalışıyorlar. Umarım böyle devam eder.
  • 19.07.0 güncellemesinin içeriği hakkında detaylı raporu burada paylaşmak istiyorum. Raporun tamamı için:
    openwrt.org
    OpenWrt Project: OpenWrt v19.07.0 Changelog
    https://openwrt.org/releases/19.07/changelog-19.07.0

edit: sayfa düzeni için raporu mesajdan kaldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 17 Ocak 2020; 20:2:29 >
  • Ne kadar güvenlik açığı varmış.

Hocam isin aci tarafi esas su. Hadi diyelim bizim cihazlar guncellendi, bu bilinen guzenlik zaafiyetleri giderildi. Ya hic guncelleme almayan cihaz sahiplerinin durumunu dusunun. Col daha vahim. Biz yine sansliyiz kotunun iyisi

• O açıdan bakınca doğru hocam.

• Aslında bu mantıkla düşününce her zaman openwrt kullanmak en iyisi. En iyi, en pahalı cihazı da alsan, ertesi gün bir açığı çıkıyor.

• Xiaomi Mi Router 3G satılan bir yer yok mu?

• 1080pHD 1 kullanıcısına yanıt
    Artık üretimi durdu. Belki forum içinde satmak isteyen olabilir.

• Şu seyahat boy mini router'ları denemek istiyordum. Aliexpress durduk yere 4$ kupon vermiş, görünce değerlendirmek istedim. Şu gümrük vergisi olayının değiştiğini duydum. Bakalım vergi çıkacak mı? Çıkarsa ne kadar vergi çıkacak. Ürüne 100 liradan az düşük bir şey ödedim. Yeni bir maceraya girdik bakalım nolcak.

Ürün linki budur:
    https://www.aliexpress.com/item/GL-iNET-GL-MT300N-V2-Mini-Travel-Wireless-Router-Repeater-Bridge-300Mbps-High-Performance-128MB-RAM/4000048672807.html

• Yeni kanuna göre 1 TL lik bişey alsan bile 8TL gümrüğe sunma ücreti + %20 gümrük vergisi + 0.80TL damga vergisi alacaklar. Keşke haberim olsaydı. Beraber alırdık 😉

Vallahi hocam aliexpress'in oyununa geldim. Öyle diyeyim sana
    Gece yatmadan maillere bakıyordum. Kişisel mailime "kupon verdik hadi kullan" minvalinde bir mail atmışlar. Bu üründe zaten aklımdaydı öyle denk geldi. Normalde ürünün fiyatı 22,49 dolar, önce resmi satıcı 20 dolara düşürmüş üstüne de ben 4 dolarlık kupon kullandım. 16 dolara satın almış bulundum. Yaklaşık %29 indirimli oldu.

Gümrük olayı dediğiniz gibi olacak sanırım. Hatırlıyorumda internetten alışveriş yapmaya başladığımda(2006-2007 olması lazım) bu sınır ticari olmayan ürünler için 300 Euro'ydu. Sonra 150 yaptılar, yetmedi 75 oldu, yine yetmedi 22 oldu. En sonunda dediğiniz gibi şimdi vergi muafiyet sınırını komple kaldırmışlar. Yorum yok.

edit: anlatim bozuklugunu duzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 17 Ocak 2020; 16:36:34 >

• Aynen dediğiniz gibi. 300Euro dan buraya kadar geldik. 22 euro bile ufak tefek işlerimizi görüyordu. Şimdi tamamen uzak kaldık AliExpress den. Yerli ürünleri kullanmak güzel bişey ama keşke yeterli nitelik ve çeşitlilikte olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Şu seyahat boy mini router'ları denemek istiyordum. Aliexpress durduk yere 4$ kupon vermiş, görünce değerlendirmek istedim. Şu gümrük vergisi olayının değiştiğini duydum. Bakalım vergi çıkacak mı? Çıkarsa ne kadar vergi çıkacak. Ürüne 100 liradan az düşük bir şey ödedim. Yeni bir maceraya girdik bakalım nolcak.

Ürün linki budur:
    https://www.aliexpress.com/item/GL-iNET-GL-MT300N-V2-Mini-Travel-Wireless-Router-Repeater-Bridge-300Mbps-High-Performance-128MB-RAM/4000048672807.html
    Bununla tam olarak ne yapacaksiniz hocam, bana da kupon gelmis belki degerlendiririm

Edit: Saticiya uzerine 5 dolar yazmasini rica edin, bu sekilde maksimum 20 TL gibi bir vergi cikacaktir. Tabi gumruk memurunun inisiyatifine kalmis bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temet Nosce -- 17 Ocak 2020; 22:24:32 >

• Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Hocam urun temekde bir router. Ev cihazlarindan farki yok.
    Openwrt tabanli derli toplu bir yazilimi var. Birden fazla calisma modu var. Ekstra olarak kart uzerinde GPIO pinleri var. Yazilimla ilgiliyseniz cesitli projeler yapabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.