Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lafı olmaz her zaman elimden geldiği kadar yardımcı olurum hocam.

RPi için dietpi ile başlamanızı şiddetle öneririm. All in one mantığında ufacık tefecik bir linux distro. Raspbian'dan daha stabil ve hızlı.
    https://dietpi.com/
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Tamam denerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam vdsl kullanıyorsanız ve direkt modemde openwrt olsun isterseniz benim konuma bakabilirsiniz. Zyxel p2812 modeline openwrt kurup direkt olarak vdsl kullanabilirsiniz ben kullanıyorum çok memnunum. Ayrıca dns over https yerine dns over tls tavsiye ederim stubby eklentisi ile ek cihaz gerekmeden modeme kurup dns over tls kullanmak daha hızlı ve mantıklı.

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Merhaba sayın @altuntepe2

Hocam oluşturduğunuz rehber konunuzu biliyorum hatta favorilerimde ekli vaziyette. Ancak satın alınacak temiz cihaz bulamadığım için openwrt modem denemek kısmet olmadı. Bir de o cihazda kronik wifi problemi malum. O yüzden işin peşinde koşmadım. Başka cihaz arayayım desem openwrt destekli modem bulmak çölde su bulmaktan daha zor. O nedenle modem+router devam ediyorum.

Esasında ek cihaz kullanma sebebim sadece pihole(adblock) programının arayüzüne alışmış olmam. O yüzden bir tane pcduino2 ve bir tane raspberry pi zero w çalıştırıyorum.
    Openwrt üzerinde doğrudan adblock da denedim, rpi üzerinde adguard home da denedim ancak arayüzleri gerçekten yetersiz ve bu nedenle yönetimi zor geldi. Elimdeki pcduino2 ve rpi cihazlara zamanında log2ram + dns over https + pihole kurulumu yapmıştım. SD kartlar bozulana kadar sistemi değiştirmem herhalde. Kurulu düzeni bozmak zor geliyor o yüzden böyle kullanıyorum.

Ayrıca DoT DoH arasında seçim yapacak olsam, sırf port 443 kullanması sebebiyle yine DoH seçerim. Nasılsa pihole için ek cihaz çalışıyor. Bu işi de yapsın bari boş duracağına

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Merhaba sayın @altuntepe2

Hocam oluşturduğunuz rehber konunuzu biliyorum hatta favorilerimde ekli vaziyette. Ancak satın alınacak temiz cihaz bulamadığım için openwrt modem denemek kısmet olmadı. Bir de o cihazda kronik wifi problemi malum. O yüzden işin peşinde koşmadım. Başka cihaz arayayım desem openwrt destekli modem bulmak çölde su bulmaktan daha zor. O nedenle modem+router devam ediyorum.

Esasında ek cihaz kullanma sebebim sadece pihole(adblock) programının arayüzüne alışmış olmam. O yüzden bir tane pcduino2 ve bir tane raspberry pi zero w çalıştırıyorum.
    Openwrt üzerinde doğrudan adblock da denedim, rpi üzerinde adguard home da denedim ancak arayüzleri gerçekten yetersiz ve bu nedenle yönetimi zor geldi. Elimdeki pcduino2 ve rpi cihazlara zamanında log2ram + dns over https + pihole kurulumu yapmıştım. SD kartlar bozulana kadar sistemi değiştirmem herhalde. Kurulu düzeni bozmak zor geliyor o yüzden böyle kullanıyorum.

Ayrıca DoT DoH arasında seçim yapacak olsam, sırf port 443 kullanması sebebiyle yine DoH seçerim. Nasılsa pihole için ek cihaz çalışıyor. Bu işi de yapsın bari boş duracağına

Saygılar.
    Merhaba, adimlari takip ederken "nvram commit" komutunu unutup isleme devam etmisim. Suan routerin led'i mavi yaniyor ama modem arayuzune ulasamiyorum. Ne yapabilirim?

Edit : Unuttuguma emin gibiydim ama nasil olduysa wifi acildi ve sisteme girebildim. X-WRT den selamlar.

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temet Nosce -- 2 Ocak 2020; 1:11:42 >

• Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Merhaba cihaz router 3 galiba. Güzel olmuş güle güle kullanın.
    Kendiniz mi derlediniz yoksa hazır dosya mı kurdunuz?

xwrt güzel bir openwrt fork'u. Bir kere kur direkt kullan mantığında bir fork. Standart kullanıncının ihtiyaç duyacağı bazı ek paketler kurulu geliyor. Geliştiricisi openwrt desteklemeyen bazı cihazları kendi özverisiyle destekliyor. Hatta geliştiricisi(pt) zamanında router 3 desteği için openwrt projesine pull request oluşturmuştu. Ancak cihazda kullanılan nand driver'ı problemli olduğu ve kötü kodlanmasından dolayı desteklenmesinin zor olduğu sebebiyle kabul edilmemişti.

Bende bir ara openwrt fork'larından gl-inet'in yazılımını compile edip 3G'ye kurmak istedim. Hatta yazılımı hazırladım ama sonra kurulu düzeni bozmak zor geldi vazgeçtim.

Saygılar.

• Merhaba, evet cihaz router 3. Kendim derlemedim, x-wrt sitesinden hazir dosyalar ile kurdum direkt. Dediginiz gibi nand driver sorunlu oldugu icin her cihaza kurulmayabiliyor ama cin romunun kullanissiz olmasindan biktigim icin bu riski aldim

Suan problemsiz calisiyor, o kadar cok detayli ayar var ki alismam uzun surecek gibi duruyor. Kurulum sirasinda "nvram commit" komutunu unuttuysam sizce ne gibi bir problem cikabilir? Terminali kapatmistim eski komutlara da ulasamiyorum o yuzden emin degilim yazdim mi yazmadim mi diye.

Ayrica 5Ghz cok iyi calisiyor fakat 2.4ghz de problem var nedense 2-3mbit ustune cikamiyor hiz. Siz nasil bir ayar yaptiniz acaba 2.4 ghz icin?

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temet Nosce -- 2 Ocak 2020; 13:47:24 >

İnternette okuduğum kadarıyla nvram commit komutu basit bir ayarları kaydet komutu. Bu sebepten ötürü bir wifi problemi yaşayacağınızı sanmıyorum. Ancak istiyorsanız stok yazılıma dönüp en baştan kurulum yapabilirsiniz. Ya da router arayüzünden system->backup and flash firmware->flash new firmware image bölümünden keep settings deaktif haldeyken tekrar yazılımı flashlayabilirsiniz.
    quote:

The nvram commit command only saves settings such as when you click the save button in the ui.

Wifi için şifre koymaktan başka hiçbir ayar yapmadım hocam ben.
    Ayarları yazayım sizin için (muhtemelen hepsi default ayarlardır ama olsun)

Operating frequency
    mode N
    channel 11 (2462 MHz)
    Width 20
    Transmit Power
    Auto

Interface Configuration
    Mode access point
    WMM Mode aktif(tik işareti var)

Advanced settings kısımları olduğu gibi duruyor. Saygılar.

edit: düzeltme ve ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 2 Ocak 2020; 14:4:4 >

• Openwrt nin Xiaomi yi destekleyen, fork olsa da bir alternatifi olması çok iyiymiş. 3G için de deneyen olursa buraya yazabilir mi. Ayrıca 3G modelinin bulunmuyor olması hakikaten üzücü oldu.

• Eger commit yazmadiysam asagidaki ayarlar uygulanmamis demek oluyor. Flag set etmedigim icin stock a geri donebilir miyim ki? Acaba commit yazip yazmadigimi nasil anlayabilirim
    quote:

nvram set flag_last_success=1
    nvram set boot_wait=on
    nvram set uart_en=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temet Nosce -- 2 Ocak 2020; 15:0:5 >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Evet hocam openwrt fork birkaç güzel alternatif var. İçlerinde en derli toplu olanı gl-inet'in (router üreticisi bir hong kong firması) yazılımı. Denemek lazım aslında. Hem de kullanımı arayüzü vesaire gayet güzel internetten bakabilirsiniz.

Kurulacak ek paketleri compile ederken seçerseniz kullanıma hazır güzel bir firmware elde edebilirsiniz. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 2 Ocak 2020; 15:18:58 >

Terminal geçmişini görmek için .bash_history dosyanıza bakabilirsiniz. Saygılar.
  • Teşekkürler 0ldskool

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Terminal geçmişini görmek için .bash_history dosyanıza bakabilirsiniz. Saygılar.
    Evet biliyorum fakat ne yazik ki orada sadece ssh a giris komutu var, ssh icerisindeki komutlar yok fakat soyle bir yontem buldum.

quote:

fw_printenv

Bu komut ile bir takim veriler yazdirdim, buradaki verilere gore commit edildigini dusunuyorum cunku

uart_en=1 ve flag_set_success=1 komutlarini girmistim commit etmeden once.

• Bildiğiniz gibi Mi WiFi Router 3G artık satılmıyor ve ikinci elde de pek bulunmuyor. Onun yerine Mi WiFi 3 veya Mi WiFi 4 arasından hangisi alınabilir ?

ikisinde de 128 MB RAM ve dahili depolama var.3'de USB var ama 4'de yok, 4'ün Gigabit portu var, işlemcisi güçlü ve daha güncel/yeni bir cihaz. Daha sonra istenirse custom firmware kurma ihtiyacından dolayı hangisi tercih edilmeli ?

Elimde @altuntepe2 arkadaşımızın bahsettiği Zyxel P2812 modem var ancak Wifi dağıtıcı bir router olmadıgından henüz open-wrt kurmayı denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A fine day to die -- 3 Ocak 2020; 21:48:55 >
  • A fine day to die kullanıcısına yanıt
    Şahsen 3g den daha düşük teknik özelliklere sahip olan bahsettiğiniz cihazları almazdım. Xiaomi neden böyle yapmış saçmalamış resmen. P2812 modelinin hepsinde wifi sıkıntısı yok benim cihazda kullanmadığım içindir muhtemelen hala wifi bozulmadı arada bir kontrol ediyorum kronik sorun olduğu için benimde başıma gelecekmi diye. Aliexpressten metal soğutma plakası aldım çiplerin üzerine yapıştırdım belki ısınmadan bozuluyordur diye bakalım ne zamana kadar gidecek. Ayrıca cihazın harici anteni olsun isterseniz eğer yine uygun fiyata aşağıdaki antenden alabilirsiniz lehimli değil bağlantısı aynı laptoplardaki gibi takabilirsiniz.

Hemen hemen her şeyi hallettim gibi zevkle kullanıyorum, hatta telefonuma samba'ya backup alabilen bi app kurdum ve telefonumla çektiğim fotoğraf video vs. gibi şeyleri evimdeki hdd'ye kişisel bulut olarak upload ettiriyorum sıkıntısızca ve otomatik. Fakat bir sorunum var gibi, macos ile ilgili bir sorun galiba bu. Samba ile diske mac'ten bağlandığımda fazla dosya olmayan klasörlere anında erişebiliyorum. Boyut olarak fazla değil, dosya sayısı olarak fazla klasörlere girdiğimde ise (mesela fotoğraflarımın olduğu klasör 2000-3000 fotoğraf var) bekliyor bekliyor bekliyor belki 10dk sonra geliyor teker teker minik resimler. Bu telefonumda ya da windows bilgisayarımda böyle değil sadece mac bunu yapıyor. İnternette birkaç terminal komutu görüp denedim, birisi DsStore dosyalarının oluşmasını engelliyordu diğerinin de ne yaptığını hatırlamıyorum fakat hiç fayda etmedi. Kıçıkırık 2300 liralık xiaomi seri seri fotoğrafları bana gösteriyorken 18bin liralık macbook'un samba konusunda bu kadar başarısız olması canımı sıktı açıkçası. Bi bilginiz var mı siz de mac kullanıyorsunuz.

Bir de cihazın ram kullanımı çoğunlukla şu şekilde sizde bayağı azdı bu bana attığınız SS'te görmüştüm. Ve ara sıra kendi kendine reboot atıyor neden anlayamadım. Bu sıkıntıların sebebi hakkında bi düşünceniz varsa duymak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCankat -- 5 Ocak 2020; 0:7:34 >

• Merhaba
    Kurduğunuz alt yapıdan memnun olmanıza sevindim. İyi günlerde kullanım.
    Maalesef bu konu ile ilgili tecrübem olmadığı için sizi yanlış yönlendirmek istemem. Uzmanı olduğum bir konu olsa elimden gelen yardımı yapardım. Yine de fikrimi soracak olursanız eğer; tahminimce mac üzerinde samba’da dosya cache ile ilgili bir problem yaşıyorsunuz. Doğru da olabilir yanlış da. Emin değilim. Zamanınızı çalmayayım boşa.

Topu başkasına atmış gibi olmayı hiç istemem (hiç hoş bir davranış değil, adetim de değildir) ama belki konu sahibi sayın @ysonmezer yardımcı olabilir veyahut bir fikir verebilir. Bildiğim kadarıyla kendisi de bir mac kullanıcısı.

Bir de hocam benim system usage’lerimi kıstas almayın. Benim router stok openwrt çalıştırıyor. Ek servisler vs kurulu değil şu anda. Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Mac Os X de external drivelar ve samba için (tüm harici bağlantılar) sanırım cache yapmıyor ve her bağlantıda yeniden tararıyor. Yine de bakacağım çözüm bulursak paylaşalım.
  • Bu arada ssh üzerinden gireceğiniz bir komut vereyim. Bu komut ile güncellenmesi gereken tüm paketler otomatik olarak güncelleniyor.
    İşinize yarayacağını düşünüyorum.

opkg update
    eval $(opkg list_installed | sed 's/ - .*//' | sed 's/^/opkg upgrade /')

Edit: Komutları ana konunun sonuna da ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 5 Ocak 2020; 14:45:37 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.