Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mt76 driverı hala aktif şekilde geliştirildiğinden stabil sürümler yerine en iyi performansı snapshotlarda alırsınız.
  • Suan mi router 3g aldim ama.memnun kalmadim
    Ilk yasadigim sorun stock fw ile wifi de sinyal da zayiflama sorunlari yasadim ne kanal nede.wifi cikis sinyal gucu artirmak cozum olmadi .
    Bunun uzerine konu sahibi ysonmezer ile openwrt kurduk cihaza kablosuz sinyal zayiflamasi yine yasadim duzelmiyor stabil bir verim alamadim.
    Bunun uzerine dreambox 900 uydu alicimi da kilitliyor bu cihaz.fakat soyle bir ayrinti var . Stock yazilmda uydu cihazim da sorun yapmadi .kablolu olarak ip tv izleyebildim .fakat openwrt yi kurunca uydu alicim acilmiyor uydu kilitleniyor kapatip acinca boot edemiyor donup kaliyor acayip bu durum.
    Baska router le denedim huawei 255s ile vs uydu alicimda sorun yasamadim .

Acaba bana gelen cihaz mi sorunlu yoksa openwrtde yapmam.gereken bir ayarmi var anlayamadim .
    Ayrica tenda ac18 dusunmeye tekrar basladim fakat bu 2 cihaza altarnatif wifisi stabil ve torrent indirme yapabilecek ne var alabilecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ayrica aklima mediatek stabilite muhabbeti farkindan mi diye buda geldi su wifi deki stabilite sorunu ama emin olamadim

• Yeni cihaz alacak arkadaşlar dikkat. Piyasada 3G modeli diye satılıp da üzerinde USB portu olmayan cihazlar var. İnşallah korktuğum olmamıştır. Artık bu modeli üretmeyecekler diye düşünüyorum. Çünkü yeni çıkanların hepsinden daha çok tercih ediliyor
  • Bana kimse cevap vermeyecekmi

• Merhabalar.
    Router ı şimdiye kadar kablosu yetişmediği için hep yerde kullandım. Şimdi yeni adaptör bakıyorum bilgisayar masasını üstüne koyacağım sinyal dağılımının daha sağlıklı olması için. Fakat şöyle bir sorunumuz var bu router adaptörün ucunun boyutu nedir internette çeşitli boyutlar mevcut mesela 5.5x2.1 - 5.5x2.5 gibi. Bunların hangisi bu cihaza uygun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Merhabalar.
    Router ı şimdiye kadar kablosu yetişmediği için hep yerde kullandım. Şimdi yeni adaptör bakıyorum bilgisayar masasını üstüne koyacağım sinyal dağılımının daha sağlıklı olması için. Fakat şöyle bir sorunumuz var bu router adaptörün ucunun boyutu nedir internette çeşitli boyutlar mevcut mesela 5.5x2.1 - 5.5x2.5 gibi. Bunların hangisi bu cihaza uygun ?
    Adaptör ucunun boyutunu emin olmak için dijital kumpas ile ölçtüm. 2.1mm
    Yani kullanmanız gereken uç 5.5mm X 2.1mm
    urun.n11.com
    2.1mm Dc Power Jack Erkek Adaptör Soketi Erkek Fiş Konnektör - n11.com
    https://urun.n11.com/diger-aksesuar-yedek-parca/21mm-dc-power-jack-erkek-adaptor-soketi-erkek-fis-konnektor-P154147638

urun.n11.com
    2.1mm 2.5mm Dc Power Dişi Jak Klemensli Erkek Jack Cctv Konnektör - n11.com
    https://urun.n11.com/diger-aksesuar-yedek-parca/21mm-25mm-dc-power-disi-jak-klemensli-erkek-jack-cctv-konnektor-P345404139

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 2 Aralık 2019; 19:47:6 >

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum ilginize

• Ben iade ettim malesef arkadaslar

• Merhabalar arkadaşlar adsl bağlantıyı herhangi bir modem olmadan bir routerın ethernet girişine bağlayıp bağlantı alabilir miyiz deneyebilecek olan yada denemiş olan var mı? Malumunuz her modeme openwrt kurulmuyor ben de router alıp bu sorunu aşmayı düşünüyorum.
  • Boragungoren kullanıcısına yanıt
    ADSL bağlatı arada modem olmadan, sadece router ile çalışmaz maalesef.

Ama şöyle yapabilirsiniz. Modemi bridge moda alırsınız. Modemin ethernet çıkışını router'a WAN girişinden bağlarsınız. ADSL kullanıcı adı ve şifre ile oturum açma işini router yapar. Modem sadece analog sinyali digitale çevirme işini (modülasyon) yapar.
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

ADSL bağlatı arada modem olmadan, sadece router ile çalışmaz maalesef.

Ama şöyle yapabilirsiniz. Modemi bridge moda alırsınız. Modemin ethernet çıkışını router'a WAN girişinden bağlarsınız. ADSL kullanıcı adı ve şifre ile oturum açma işini router yapar. Modem sadece analog sinyali digitale çevirme işini (modülasyon) yapar.
    Teşekkürler cevap için öncelikle hocam araştırdığımda router modunda pppoe bağlantı geliyor bu şekilde kullanıcı adı girip bağlantı almak mümkün olmuyor mu?

Asıl amacım iki modem fazlalığı yapmadan bu işi çözmek internette rj11 to rj45 bağlantıları yapılabildiğini gördüm.

• Boragungoren kullanıcısına yanıt
    PPPoE bağlatısı yapabiliyor cihaz orası doğru. Zaten kendi router'ımdan ekran görüntüsü de koydum örnek olarak.
    Ama hem DSL (ADSL/VDSL) bağlantı hem sadece router olsun derseniz; mümkün değil. DSL'de olmaz. DSL için sinyal modülasyonu gerekiyor o işide modem yapıyor.

Fiber deseniz sadece router yeterli. Çünkü gelen sinyal dijital. Onun için modülasyonu gerekmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

PPPoE bağlatısı yapabiliyor cihaz orası doğru. Zaten kendi router'ımdan ekran görüntüsü de koydum örnek olarak.
    Ama hem DSL (ADSL/VDSL) bağlantı hem sadece router olsun derseniz; mümkün değil. DSL'de olmaz. DSL için sinyal modülasyonu gerekiyor o işide modem yapıyor.

Fiber deseniz sadece router yeterli. Çünkü gelen sinyal dijital. Onun için modülasyonu gerekmiyor.
    Çok çok teşekkür ederim hocam mecburi ya openwrt kurulabilen modem araştırıcaz yada router alıp köprü yapacağız :)
  • merhaba cihazı iade ettim fakat böyle bir cihaz bulamadım altarnetif bu fiyatlarda açıkçası
    sizden bir ricam var mümkünse openwrt kurulu iken dreambox uydu alıcısı olan varsa şunu deneyebilirlermi?
    sorunum şu openwrt kurunca dreambox cihazım açılmıyordu boot etmiyordu yada açılsa bile internete çıkamıyordum özellikle bu çok sorun oldu ip tv kullandığım için . buna bakabilirlerse çok makbule geçer .
    ayrıca cihazı olupta beylikdüzün de olan varsa evimde deneyebiliriz cihazını getirip yardımcı olmak isterse en fazla 20 dk da durumu komple çözeriz
  • Bu cihazın üretimi/satışı durdu mu ? sıfır olarak hiç bir sitede bulamıyorum
  • A fine day to die kullanıcısına yanıt
    Evet sanırım öyle bir durum var. Şimdilerde donanımları kısılmış cihazları yeni diye satıyorlar dikkat etmek gerekli. Adamlar ileriye gideceğine geriye gitmişler :)

Kimi yerde isim olarak 3G v2 diye bir model var görünüyor. Ancak 3G modeliyle donanımları farklı. 256 yerine 128 MB ram kullanılmış ve usb portu yok. Ve flash boyutu 128'den 16'ya düşürülmüş.

Bir de 4A gigabit diye bir model var. Yine aynı şekilde 256 yerine 128 MB ram kullanılmış ve usb portu yok. Ve yine aynı şekilde flash boyutu 128'den 16'ya düşürülmüş.
    Cihazlar openwrt destekliyor görünüyor. Ancak firmware için spi programlayıcı gerekli. (usb portu olmadığı için)

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu < 3G
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu < 3G v2
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu < 4a gigabit

• ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Bırakmadı..

Bu arada yazılım mükemmel başta bir kaç kez başarısızlık olsa da günün sonunda ortaya çıkan harika.. sen indir diyorsun o indirip hazırlıyor şaka gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekrar merhabalar

Bir kaç günlük kullanım ve bir kaç senaryo ile cihazı ve bu yazılımı daha da sıcak buldum. Artık TV için filmi indir usbye at onu da tut o daracık TV arkasındaki USB girişine sokustur derdi sona erdi.. demek istiyorum?

Elimden geldiğince sinemayı takip eden Blu-ray arşivi yapan biriyim. 4 TB lik küçük de bir arşiv var film için şuan routeri 120gblik ssd ile ayarladık ayarladık diyorum bu konuda @ysonmezer in payı büyük openwrt kurduktan sonra samba ve transmission kurulumunda bir çok kez olumsuzluklar ile karşılaştık. O arada da PC satıldığı için uzunca bir süre ilgilenmedim kendisi sağolsun geç satlerde yardimcu oldu bir çok kez.. Buradan da kendisine çok teşekkür ediyorum.
    Evet openwrt harika linux harika yaşasın açık kaynak. Peki ya benim kafama takılan bir kaç şey var, donanım! Evet bu cihazın donanımı sizce her gece yatarken bir bazen haftada bir bazen 1 ama 60gblik bir filmi indirmeye yeterli mi ?
    Henüz download yapmadım yani yüksek gbda film indirmedim ha evet yts eski adıyla yify filmlerini indirmek izlemek sorunsuz. Peki ya 4k? Izleyen vs varsa aydınlatırsaniz çok sevinirim?
    Ayriyeten Samsung TV için uygulama vs yüklemek yerine file browser ile dosyalara erişebilmek için dlna kurduk ve dosyalara gayet iyi erişiyor filmleri de seyrediyorum.

Şimdi sizlere bir kaç sorum var. Bu cihaz kaç TB a kadar disk desteklet? Kaç GB a kadar dolu dolu kullansam cihazda performans sorunu yaşamam ya da yaşar mıyım böyle bir limit var mıdır? Ayrıca cihazı samba için değil de plex serveri olarak kullanmak mümkün mü? Bana nedense bir şekilde olabilir gibi geliyor herşey yazılima bakıyor Birileri daha düşünmüş olmalı :) bir de bu archost media playeri reklamsız olsun diye 3 tleye aldım play store dan fakat şimdi farkettim pro versiyonu da varmış farkı nedir açıklamada bahsetmemişler ?
    Ha ayriyeten saniyede 3mb a kadar download yapabiliyorum transmission da.

• Archos yerine Nova player da kullanabilirsiniz. Archos firması android video player uygulamasının gelişimini durdurdu ama bir cömertlik yaparak yazılımın kaynak kodunu halka açık hale getirdi. İşte Nova Player da bu kaynağı kullananıyor ve yazılımı kendi çapında geliştirmeye devam ediyor. Denemekte fayda var.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.