Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet herhangi bir sorunu yoktu. Bu ipadde net sorunu yaşayana kadar problemsiz kullanıyordum. terminal üzerinden bin dosyasını atmaya calısıyorum fakat onda da bir ton yedek almam gerekti ve halen sorun yaşamaktayım
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Openwrt forumunda araştırdığıma göre bazıları da benim gibi dönememiş. Birinin paylaştığı dosyaya erişim sağlayamıyorum. Eğer mtd yedeği alınmadıysa aşağıdaki kodlarla usb den reseti yapabilirsin demiş. Sanıyorum benim orjinal kernel de duruyor.

Evet sonunda yapabildim.
    "fw_printenv" kodundan sonra hata vermiyorsa "fw_setenv flag_last_success 0" kodunu yazıp usb ile sıfırlama methodunu yapabildim. Şu an stock halde yedek alıp padawan deneyeceğim

Okay, then you will test factory restoration procedure without backup mtd if you don’t mind
    Flash this image, it has support for nvram that I have not pushed upstream yet

Then when booted run
    fw_printenv
    if you get all your envs printed without error, then run
    fw_setenv flag_last_success 0

After that try the usb stick recovery procedure.
    This method is not tested, but in theory it loads the stock fw kernel that has been left in kernel0 (because you have not erased it), and stock kernel in theory contains the usb recovery script, so you will be able to recover using the standard xiaomi procedure.
    But keep in mind that there is a small risk that if kernel0 does not recover from usb stick, you may need uart to access the bootloader.

Edit: wait a sec, I did not set nvram partition to read-write, I’ll recompile the image.

• skyline334 kullanıcısına yanıt
    Tebrikler. Sevindim.
    Acaba olmamasının sebebi neydi?
    Mutlaka onun da bir nedeni vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 9 Haziran 2019; 17:19:55 >
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    "fw_setenv flag_last_success 0" Bu kod ile modem usbden boot edebildi. Ayrıca bu kod ile "nvram set flag_last_success=1" arasında bir bağlantı olabileceğini yazmışlar ama emin değilim.
  • DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhaba,

cichazda normalde openwrt kullanıyorum ancak padavanı da denemek istiyorum. cihaza stok developer rom kurdum.

VMware Workstation Player + VMWARE-PROMETHEUS-64.7z kurulumunu yaptım. ama henüz routara yükleme yapmadım. akşam routara yükleyeceğim inşaallah.
    ancak ilk başta yazdığınız komutları anlamadım. onlar ne işe yarıyor.
    ve mtd partion larını bootloader vb yedek nasıl alabiliyoruz.
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    mtd partionları cihazın default bootloader, kernel, root, config, factory vb. yedekleri oluyor. her ihtimale karşı yedekleri alınması ve saklanması önemli. Mesela cihaza harici bir bootloader yazılımı yüklersin Breed Bootloader gibi ve elinde de önceden alınmış mtd1 bootloader yedeklerin yoktur, Breed Bootloader dan bir daha geri orjinal bootloader dönemiyorsun. Ama elinde Router 3g cihazın mtd1 yedekleri olan birisi sana gönderebilir sende bunu cihaza Recovery modunda Breed Bootloader 2.sekmesinden bootloader yükleme kısmından yüklersin cihazı geri orjinal breed bootloadersız uboot haline geri döndürebilirsin. Breed bootloader üzerinden stable ve developer firmware de yükleniyor stock roma döndüm zannediyorsun ama bunların içerisinde default bootloader olsada Breed sürekli cihazda kalıyor yükleme esnasında sadece yazılımı yüklüyor bootloader kısmını kendini korumak için siliyor. örneğim bootloader üzerinden oldu ama diğer mtd kısımları içinde geçerli. Cihaza padavan openwrt yüklemeden önce putty den cihaza bağlanın kullancı adı ve şifrenizi girin ARE U OK yazısı çıktıntan sonra üstteki paylaştığım yazıda adım adım anlattım bir sıkıntı yaşarsanız burdan yazarsınız.

hocam bootloader yedeklemek için öncelikle usb ye miwifi_ssh.bin dosyasını atıyorum ve ataç yardımıyla routera yüklüyorum.

putty ile bağlanıp verdiğiniz komutları sırasıyla girip yedek alıyorum. yedeği usb içine atıyor sanırım.

doğru mu anladım :)

peki rom klasörü ne işe yarıyor.
    Şuan developer firmware ile puttyden cihaza bağlanamıyorsanız miwi_ssh.bin dosyasını ilk önce cihaza tanıtmanız sonra işlemlere putty den bağlanıp başlamanız gerekiyor. yedeği usb içine direk de atabilir veya istediğiniz isimde klasör oluşturup onun içinede attırabilirsiniz ben rom üzerinden örnek verdim. komutlardaki rom kısmını kaldırmanız direk usb içine yedek almasını sağlar. örnek: dd if=/dev/mtd0 of=/extdisks/sda1/ALL.bin
    hocam çok şükür padavan kurdum ancak transmission ayarları yok. sadece enable var.
    enabled yaptım ama web control açılmıyor. hdd içinde transmission adında klasörde oluşturdum. disk ntfs formatlı.
    başka ayar yapmak gerekiyor mu?
    Usb içine transmission ve aria adında 2 klasör oluşturun. Ntfs ve fat32 olması farketmiyor cihaza takın sonra enable yapın web arayüzü açılacaktır. Olmadı fat32 yapıp deneyin. Bu işlemler sırasında modem den gelen wan kablosu takılı, padavan lan kısmından router ip sini 192.168.31.1 yapmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 10 Haziran 2019; 23:29:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    192.168.31.1 yapınca web controle girdi. Torrent ekledim. Ekleyince internet bağlantısı kesildi. Birkaç dakika sonra geldi. Ama stabil gelmedi bana. Download hızı çok değişiyor. Birkaç gün test edelim. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hız sorunu takılı usb nin yazım hızı ilede alakalı olabiliyor, Stick usblere göre taşınabilir HDD üzerine daha stabil indiriyor. pek ayar yapmadım bende router usb 3 moduna alıp usb 3.0 destekli hdd taktım öylede denedim pek fark anlayamadım ama sizde deneyebilirsiniz. tabi routerın usb 3.0 aktif edince 2.4 ghz performansı düşüyormuş bu cihazda sürekli aktif de kullanılmaz sanırım. port açıp, transmissiondan peer sayılarını arttırdım. 100 mbit nette 45 - 85 mb arası hızla indiriyor torrentleri.

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

evet hocam usb takılıydı. usb o kadar ısınmıştı ki routeru kapattım gece korkudan. sabah hdd taktım şu an çok daha stabil.
    yalnız sizin açtığınız portların çalıştığına eminmisiniz. source ip kısmına ip yazınca açtığım portlar kapalı gözüküyor.
    aria2 içinde hdd içinde aria klasörü oluşturdum. ancak bağlantı sağlamıyor.
    başka ayar gerekiyor mu?
    router reboot yaptım. şimdi aria2 bağlandı hocam.
  • Arkadaşlar konunun ilk sayfasındaki Samba bölümü revize edildi.
    Kurulum adımlarının sıralaması yeniden düzenlendi.
    Samba bağlantı sorunları için Firewall kuralları eklendi.
    Düzeltme öncesi Samba kurarken sorun yaşayanlar olduysa kusura bakmasınlar.
    Anlatımla ilgili başka sıkıntılı veya net olmayan bir yer görürseniz bana bilgi verin.
    Hepinizden bu konuda destek bekliyorum.
    Şimdiye kadarki destekleriniz için de teşekkür ediyorum.
  • routera padavan yükledim ama pişman oldum. QOS yok, tek bant wi-fi ayarı yok, ayrıca 2.4 g'de kopma ve sinyal kaybı oluyor. Acaba openwrt'de bu sorunlar mevcut mu yoksa stock'la idare edeceğim.
  • burakc89 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Qos ihtiyacım olmadığı için hiç denemedim ama linkini verdiğim videoya bir göz atın isterseniz. Padavan ve Openwrtnin birbirine göre avantajları ve dezavantajları var. Öyle olmasaydı her ikisini de bu kadar kullanan olmazdı. Hangisi ne kadar kullanılıyor diye sorarsanız bilmiyorum ama en azından forumdaki konuşmalardan ikisinin de yoğun kullanıldığını anlıyorum. Sanırım her ikisini de deneyip kendi kararınızı vermeniz daha doğru olacaktır.

• Arkadaşlar selamlar. Ben de 3g yi edindim. Konu 3g konusu olduğu için yazıyorum. Modemden tek beklentim hızı iyi vermesi o yüzden ekstra bişey kurma niyetim yok. Ama cihazı normal bile kuramadım. İnternet erişimi yok hatası alıyorum. Oturum açmak için dokunun diyo. Oturum açıyorum hala internet gelmiyor. İss nin bana verdiği kullanıcı adı ve şifreyi nerde kullanacağım tam olarak. Temel kurulum hakkında yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim

• LEAME kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Yardımcı olmaya çalışalım ama önce sisteminizi biraz anlatın. Zira bir karışıklık var gibi. Eğer Xiaomi wifi 3g cihazından bahsediyorsanız bu cihaz modem değil bir router olduğu için iss in verdiği şifreyi bu cihaza yazamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysonmezer

Merhaba. Yardımcı olmaya çalışalım ama önce sisteminizi biraz anlatın. Zira bir karışıklık var gibi. Eğer Xiaomi wifi 3g cihazından bahsediyorsanız bu cihaz modem değil bir router olduğu için iss in verdiği şifreyi bu cihaza yazamazsınız.
    Aynen hocam wifi 3g den bahsediyorum. Öncesinde tilgin bi router kullanılıyorduk. Konu açtım ve xiaomi 3g almam tavsiye edildi. Modemimde bir sorun olmadığı yalnızca dağıtıcımın sorunlu olduğu söylendi. Wifide sürekli hızım düşüyordu. Ethernet bağlantısında sorun olmuyordu. Ben de tavsiye üzerine 3g aldım. Fakat şu an hiçbir şekilde internet bağlantısı gelmiyor. Wifiye bağlanıyor ama oturum açın diyor. Arayüzde oturum açmama rağmen herhangi bir değişme olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.