Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.168
Cevap
42
Favori
64.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba DenzeL_28. Büyük ihtimalle sorun toprak (gnd) ucunun routerın fişi takılı değilken yani önceden bağlı olmasından kaynaklanıyor. Çünkü daha routerda enerji yokken 3 kabloyu da bağlarsan USB seri adaptör, router ı beslemeye çalışır ve başaramayacağı için çöker. USB yi söküp tekrar takana kadar da sistem onu tanımaz. Yapılması gereken şu; siyah kablo yani gnd (ground=toprak) önce takılı olmayacak. Router a enerji verdiğin anda siyahı bağlayacaksın. Biraz seri davranmak gerekiyor. Birkaç denemeden sonra insan alışıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şunu da ekleyeyim. Eğer USB seri adaptörü bilgisayara takmadan önce, gnd kablosu takılıyken routera enerji verirsen bu kez de tam tersi olur. Yani bu kez de router, USB seri adaptörü beslenmeye kalkar. Bu şekildeyken usb yi bilgisayara takarsan cihaz tanınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 4 Haziran 2019; 1:15:32 >
  • Arkadaşlar son 2 mesajımı sildim konuyu kirletmemek adına, cihaz bildiğiniz gibi brick olmuştu güç kablosunu takar takmaz sabit mavi ışık yanıyordu. pl2303 usb adapter üzerinden cihazı kurtarmak için uğraştım, benim cihazda uboot yerine Breed olduğu için Putty den onun ekranı önüme düşüyordu, komutları pek bilemediğim içinde işlem yapamıyordum. Cihaz ilk elime geçtiğinde PADAVAN yüklemek için Prometheus ile uğraşmamak adına Breed Bootloader yüklemiştim. (Zamanla Prometheus işlemleri daha kolay ve detaylı geldi ama iş işten geçmişti.) ama Breed Bootloader yükleyince orjinal bootloaderımı daha önce mtd Backup şeklinde yedek almadığım için kaybetmiş oldum. Eğer yedeğiniz yoksa Breed Bootloader dan orjinal bootloadera geri dönüşünüz çok zor. Breed üzerinden Pandorabox, padavan, developer ve stable firmware yüklenebiliyor ama üretici bu firmwarelerin için orjinal bootloader eklemiş olsa bile Breed kendini korumak için yükleme esnasında Bootladerı silip sadece yazılımı yüklüyordu.

Eğer Backup almadan cihazınıza Breed Bootloader yüklediyseniz, geri orjinal bootloadera dönemezsiniz. ama aynı router kullanan yedek almış birinden mtd1 partion backup yedeklerini isteyebilirsiniz. mtd1 on stock firmware = bootloader

Buda openwrt forumlarında bulduğum mtd1 yedek dosyası

mtdblock1.bin
    Облако@Mail.Ru
    Файл из Облака Mail.Ru
    https://cloud.mail.ru/public/2UJd/EcditxKmw

Bunu Brick olmuş veya olmamış cihazınızdan Breed Bootloader kaldırıp Orjinale dönmek isteyen arkadaşlar Breed arayüzünden 2.sekmeden bootloader seçip alttaki kutucuğu işaretleyip cihaza yükleyin. cihaz yeniden başlayınca turuncu sabit ışıkdan sonra gelen sabit mavi ışıkda wan kablosuna modemden gelen kablo takılı olarak 192.168.1.1 veya 192.168.31.1 arayüzlerine ulaşamıyorsanız, stable veya developer firmware dosyasını miwifi.bin olarak isimlendirip fat32 formatlanmış bir usb ile cihazın güç kablosunu çıkardıktan sonra takın. kürdan veya iğne yardımıyla reset butonuna basılı tutun güç kablosunu takın sabit turuncu ışık yanabilir 3-4 sn sonra reset butonunu bırakın 3 - 5 dk cihaza ellemeyin. turuncu sabit ışık, sabit mavi ışığa dönüştüğünde 192.168.31.1 arayüzü açılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 4 Haziran 2019; 5:57:49 >

• DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    bootloader partisyonu mtd0 olması gerekmiyor mu. Sanırım mtd1 config için.
    Eğer ssh veya serial terminalden
    cat /proc/mtd
    komutu verirseniz şöyle bir partition tablosu çıkıyor.

dev: size erasesize name
    mtd0: 00080000 00020000 "Bootloader"
    mtd1: 00040000 00020000 "Config"
    mtd2: 00040000 00020000 "Bdata"
    mtd3: 00040000 00020000 "Factory"
    mtd4: 00040000 00020000 "crash"
    mtd5: 00040000 00020000 "crash_syslog"
    mtd6: 00040000 00020000 "reserved0"
    mtd7: 00400000 00020000 "kernel_erase"
    mtd8: 00400000 00020000 "kernel"
    mtd9: 07580000 00020000 “ubi”
  • ysonmezer kullanıcısına yanıt
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu
    Evet. Sanırım stock romdaki partition yapısı ile openwrt yüklendikten sonraki yapı birbirlerinden farklı oluyor. Ben openwrt yüklü sistemdeki sonucu göndermiştim

Selamlar. 3gyi router olarak kullanıyorum ipadden bankalara giriş yapmak istediğimde beni reklam sitelerine yönlendiriyordu. Ayrıca appstore bağlantı problemi yasıyordum. 3gyi şu an devre dışı bıraktım sorun gözükmüyor. Acaba modemi sıfırlasam mı veya padavan mı kursam bilemedim
  • Prometheusdan son sürüm padavan yükledim aria2 ye 1gb test dosyası linki attım, 1-2 dk sonra aria sayfasında dosya göründü usb ye indirmeye başladı çalışıyor kısacası. ayrıca indirme işleminden önce aria 6800 ve 443 portları içi 192.168.31.1 tcp ve udp portları açtım o da etkili oldumu bilmiyorum.

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 8 Haziran 2019; 13:29:47 >

• skyline334 kullanıcısına yanıt
    3g de şu anda hangi rom yüklü. Stock rom mu openwrt mi

• quote:

Orijinalden alıntı: skyline334

Selamlar. 3gyi router olarak kullanıyorum ipadden bankalara giriş yapmak istediğimde beni reklam sitelerine yönlendiriyordu. Ayrıca appstore bağlantı problemi yasıyordum. 3gyi şu an devre dışı bıraktım sorun gözükmüyor. Acaba modemi sıfırlasam mı veya padavan mı kursam bilemedim
    Router 3g default yazılımı çin sunucularına bilgi gönderiyor deniliyor, reklam çıkması bu yüzden kaynaklanıyor olabilir. cihazın daha güvenli olması için Padavan veya Openwrt kurarsanız daha temiz ve sorunsuz kullanırsınız. ilk önce stable firmware 2.28.24 üzerine backup kısmından, developer firmware miwifi_r3g_firmware_12f97_2.25.124 dosyasını yükleyin güncelleyin. sonra ki adımda ilk sayfadaki gibi miwifi_ssh.bin + root şifresini not edin ssh dosyasınıda indirin. miwifi_ssh.bin dosyasını fat32 usb ile cihaza takın ilk sayfadaki gibi işlemleri yapın. sonra miwifi_ssh.bin dosyası cihaza yazılınca routerdaki turunucu ışık sabit mavi ışığa dönünce putty den 192.168.31.1 bağlanın, gelen soruya evet deyin kullanıcı adı root ve not ettiğiniz şifreyi yazın ARE U OK yazısı ekrana düştüğünde prometheus için hazırsınız demektir. şimdi ilk önce fat32 usb dosyasını içini temizleyip içine rom adına klasör oluşturup tekrardan routera boş bir şekilde takın. Padavan ve Openwrt yüklemeden önce mtd partion larını bootloader vb yedek almak önemli herhangi bir sıkıntıda bu yedekler işimize yarıyor.

Putty den cihaza tekrar bağlanın ARE U OK ekranı gördüğünüzde cihaza şu komutları verin

cat /proc/mtd

Örnek:

dev: size erasesize name
    mtd0: 01000000 00010000 "ALL"
    mtd1: 00030000 00010000 "Bootloader"
    mtd2: 00010000 00010000 "Config"
    mtd3: 00010000 00010000 "Factory"
    mtd4: 00c80000 00010000 "OS1"
    mtd5: 00b127d7 00010000 "rootfs"
    mtd6: 00200000 00010000 "OS2"
    mtd7: 00100000 00010000 "overlay"
    mtd8: 00010000 00010000 "crash"
    mtd9: 00010000 00010000 "reserved"
    mtd10: 00010000 00010000 "Bdata"

sonra bu komutu verin

cd /tmp

sonra

dd if=/dev/mtd0 of=/extdisks/sda1/rom/ALL.bin
    dd if=/dev/mtd1 of=/extdisks/sda1/rom/Bootloader.bin
    dd if=/dev/mtd2 of=/extdisks/sda1/rom/Config.bin
    dd if=/dev/mtd3 of=/extdisks/sda1/rom/Factory.bin
    dd if=/dev/mtd4 of=/extdisks/sda1/rom/OS1.bin
    dd if=/dev/mtd5 of=/extdisks/sda1/rom/rootfs.bin
    dd if=/dev/mtd6 of=/extdisks/sda1/rom/OS2.bin
    dd if=/dev/mtd7 of=/extdisks/sda1/rom/overlay.bin
    dd if=/dev/mtd8 of=/extdisks/sda1/rom/crash.bin
    dd if=/dev/mtd9 of=/extdisks/sda1/rom/reserved.bin
    dd if=/dev/mtd10 of=/extdisks/sda1/rom/Bdata.bin

teker teker bu komutlar ile kaçtane mtd varsa başlarındaki rakamları ve sonlarındaki yedeklencek dosyası isimlerini değiştirerek usb ye yedek alın. bende mtd14 kadar dosya vardı son dosya data dosyası olduğu için cihaz da o sırada çalıştığı için mtd14 yedek alamıyor sorun değil. mtd13 kadar olan yedekler yeterli geliyor.

Herhangi bir sıkıntıda bu dosyaları cihaza geri yüklemek istersenizde yine putty üzerinden yedek aldığınız rom dosyasını usb ile router bağladıktan sonra bu komutlar işinizi görecektir.

Örnek:

cat /proc/mtd

cd /tmp

mtd -r write /extdisks/sda1/rom/Bootloader.bin Bootloader
    mtd -r write /extdisks/sda1/rom/Config.bin Config
    mtd -r write /extdisks/sda1/rom/Factory.bin Factory
    mtd -r write /extdisks/sda1/rom/OS1.bin OS1
    mtd -r write /extdisks/sda1/rom/rootfs.bin rootfs
    mtd -r write /extdisks/sda1/rom/OS2.bin OS2
    mtd -r write /extdisks/sda1/rom/overlay.bin overlay
    mtd -r write /extdisks/sda1/rom/crash.bin crash
    mtd -r write /extdisks/sda1/rom/reserved.bin reserved
    mtd -r write /extdisks/sda1/rom/Bdata.bin Bdata

Bu işlemlerden sonra Padavan yüklemek isterseniz

http://prometheus.freize.net/

burdan VMware Workstation Player + VMWARE-PROMETHEUS-64.7z dosyasını indirin

Diğer işlemler için Aşağıdaki video size rehber olacaktır. ayrıca ilk açılışta prometheus ingilizce başlamayabilir, shift + S komutu ile settings ekranından 4 kodu ile dil kısmına girin EN seçin onaylayın prometheus tekrar başladığınca dil ingilizce olacaktır.

Prometheus adımları

1- ilk önce SSH bağlantısı için 0 komutuyla cihaza SSH izni veriyoruz, default ip 192.168.31.1 > Web Ui giriş şifresi: wifi şifreniz oluyor genelde > kullanıcı adı root > şifre yedek aldığınız ssh şifreniz. SSH bağlantısı ile prometheus cihaza bağlandıktan sonra

2- Build Toolchain 3 komutuyla işlemlere devam ediyoruz. uzun sürebilir sabırlı olun.

3- Firmware kısmından 4 komutuyla giriş yapıp Apply Skins kısmına 2 komutuyla girip bütün temaları açıyoruz. Q komutuyla geri dönüyoruz.

4- Build Firmware kısmına 3 komutuyla işlemlere devam ediyoruz. uzun sürebilir sabırlı olun.

5- İşlemler bitince sıra oluşturduğumuz padavan dosyasını cihaza yüklemeye geldi, 4 komutuyla Flash a Firmware kısmına giriş yapıp yedek aldığımız için ilk soruya n yanıtı sonraki soruya y yanıtı vererek padavanı cihaza yüklüyoruz.

6. Cihazı yeniden başlatmanız istendiğine y komutu ile başlatın cihaz açıldığında 192.168.1.1 > id: admin pw: admin > wifi şifresi: 1234567890

7. Cihaza Wan kısmından modem bağlıysa Lan kısmından ilk önce ip 192.168.31.1 olarak değiştirip kaydediyoruz. cihaz yeniden başladığında sonraki ayarlar artık size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 8 Haziran 2019; 14:22:16 >

openwrt yüklü. stock dönmeye calısıyorum fakat miwifi.bin usb dosyasını attıktan sonra reset tusuna basılı fişe takıyorum hiç resete basmamışım gibi normal başlıyor.
    Şuan openwrt yüklü fakat iphone ipadlerde wifi sorunu yaşadığım için padavanı denemek istiyorum. bunun için önce stock sonra padavan deniyorum fakat stock sürüme geri dönemedim. stock döndüğümde hem dediğiniz yedekleri de alırım
    Uzun süre basılı tut sabit turuncu ışık yanıp sönmeye başladığında elini çek reset tuşundan o sırada yüklemeye başlıyor miwifi.bin dosyasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 8 Haziran 2019; 14:28:20 >
    Led bu şekilde yanıyor turuncunun yanıp söndüğü nokta yok. Resetten elimi hızlı çekersem normal acılıyor, çok uzun tutarsam 2. videodaki gibi mavi led yanıp sönüyor ama herhangi işlem yok. Modem açılırken usb okuma ledi yanmıyor.

mavi led yanıp sönerken elinizi çekin birkaç dk cihaza müsade edin sonra mavi sabit yandığında arayüze girip kontrol edin. olmazsa usb içindekileri temizleyin sadece miwifi.bin dosyası kalsın aynı işlemi tekrarlayın turuncudan mavi yanıp sönmeye geçtiğinde resetten elinizi çekin, bir müddet bekleyin mavi sabitlendiğinde yüklemiş olması gerekiyor. yine olmazsa aynı işlemi tekrarlayın bu sefer mavi ışık yanıp sönerkende 30 sn reset tuşuna basılı tutmaya devam edin sonra bırakın mavinin sabitlenmesini bekleyin biraz sürebilir.
    DenzeL_28 in anlattığını yapın açılacaktır. Eğer olmazsa flash diski formatlayın, içine sadece miwifi.bin dosyasını koyarak tekrar deneyin. Olmazsa başka marka USB flash deneyin. Sonunda açılır.

DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi harfiyen yapıyorum 15-20dk mavi led hızlı yanıp söndü, reset attığımda gene openwrt resetlenmiş şekilde devam ediyor. 4 ayrı marka usb denedim. openwrt attıgım usbyi aynı şekilde içinde sadece miwifi dosyası fat veya fat32 formatlı.orjinal yazılımı terminal ile atma şansım var mı? usb soketinde sorun olsa torrent hddyi görmezdi
    Merhaba skyline334.
    USB ye attığınız, adı miwifi.bin olarak değiştirilmiş dosyanın, stock developer firmware olduğundan emin misiniz.
    Bu konuyla ilgili linkini verdiğim anlatıma bir göz atın isterseniz.
    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-wifi-3g-router-kurtarma-rehberi-orijinal-stock-rom-a-donme--137217795#137217795
    Ayrıca ''usb soketinde sorun olsa torrent hddyi görmezdi'' demişsiniz ama her zaman tam olarak öyle olmayabiliyor.
    Çünkü router boot aşamasında çok basit bir donanım driver desteği ile açılır. Boot aşamasından sonra işletim sistemi yüklendiğinde ise (openwrt, padavan, stock rom) işletim sisteminin kuralları işlemeye başlar. Artık işletim sisteminin üzerinde yer alan varsayılan donanım destek driverları ile kullanıcının sonradan kurduğu paketler devreye girer. Örneğin bir paket kurunca usb3 leri görmeye başlar, başka bir paket kurunca uasp özelliği devreye girer, başkasını yüklediğinde NTFS dosya sistemini okumaya başlar diğerinde NTFS e yazmaya başlar vs vs.
    Özellikle sandisk veya toshiba marka flash disklerin bazı modellerinde gizli bir partition bulunur. Flash diski formatlasanız da bu partition silinmez aynen durur. Flashı bilgisayara taktığınızda otomatik olarak firmanın uygulamaları başlasın, backup gibi portable aplikasyonlar devreye girsin diye firma böyle cinslikler yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysonmezer -- 8 Haziran 2019; 20:33:47 >

Evet sizin verdiğiniz linkten indirdim "miwifi_r3g_firmware_c2175_2.25.122.bin"

Usb hdd denememdeki amaç sadece usbye güç gidiyor mu diye kontrol etmekti. Hatta en eski Fat destekleyen 1gblık usb ile denedim ama reset işleminden sonra mavi led yanıp sönmekten başka bir işlem yapmıyor. Usbleri tekrar tekrar disk yöneticisinden formatlayarakta denedim ama fayda etmedi
    İlginç gerçekten.. Ama openwrt düzgün açılıyor değil mi?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.