Şimdi Ara

Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.213
Cevap
15
Favori
131.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    bu xiaomiilerdeki bootloader olayini aciklayabilir misiniz hocam. bootloaderi kapali tutmak istiyorsaniz cin romunda kalmalisiniz yoksa guncelleme geldiginde brick olur denmiş. diğer telefonlardaki root islemi gibi bir sey mi bu. bankacilik vesaireye engel olan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oasceuis kullanıcısına yanıt
    Root degil bahsedilen.. önyukleme kilidi..Valla işler o kadar karıştı ki benim az bucuk bildiklerim de çorba oldu..daha iyi bilen arkadaslar yardımcı olur belki..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    konusulanlardan anladığım rom ya da app flashlamaya engel olan bir sey. ve kimilerine basvuru sonrasi 720 kimilerine 1440 saat beklemeleri icin süre verilmis. peki xiaomi nin cikari ne olabilir bu isten. gömülü uygulamalarinda reklam gösteriyormuş. ozel romlarda buna yer verilmez diye engel olmak istiyor olabilirler.



    ve 128gb model china special olacakmis. dünyada ilgi arttıkça şirket de saçmalamaya basliyor sanki. gerci cin pazari bile fazlasiyla ihya eder.

    ayrica bootloader in acik ya da kapali olmasinin bize faydası zarari ne olabilir. bilem arkadaşlar yardimci olurlarsa herkes aydinlanir. konuya hakim olan cok kisi yoktur sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oasceuis -- 26 Eylül 2018; 23:18:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Hocam, tam da migrostan gideyim alayım diyordum, kafam karıştı. Migrosta satılanlarda da bu sorunu yaşama şansımız var mı?
  • arzu_atalay A kullanıcısına yanıt
    cıhazın global versıyonu cıkmıs denıyor,alanlar global yazan kutu ve kodlarının fotosunu eklemısler.. uluslararası versıyon bugun cıkacak piyasaya malezya da denıyor..tam bır karmasa..en iyisi global versıyonun kodunu ogrenıp mıgrosoun hangısını sattıgını teyyıt etmek..ben acele etmıyorum,sız de etmeyın bence..sonra sorun cıkarsa cıhazı elden cıkarıp zarar etme durumu oluyor..karar sızın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 27 Eylül 2018; 10:28:36 >
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bu aralar bu tarz haberler çok dönüyor. Kipa ve Migros'a gelen telefonlarda eu.rom yüklü. Xiaomi bu şekilde yaparak kendi ayağına sıkar bence. Birde şu açıdan bakmak lazım, 2 yıl ithalatçı garantili telefon aldığımızı ve telefonun gelen bir yazılımla kullanılamaz hale geldiğini düşünelim, cihazı servise gönderdikten sonra yasal yollardan hakkımızı arayabileceğimizi düşünüyorum.

    Bugün migros kampanya yapmış, reyondaki arkadaş beni uyarmıştı abi bekle diye zaten :) 2599 olmuş.

    Bugün biraz araştırayım bu rom ve kapanma olaylarını ona göre karar vericem. Ama riske girmemek adına yurt dışından gelen garantisiz cihazlar alınmaz şu aralar. Türkiye'ye giren xiaomi telefonların %70'i global versiyon değil hatta bence diğer ülkelere gidenlerinde böyle bir riski alacaklarını sanmıyorum ama emind eğilim :)
  • Kipa ve Migros'ta satılanlarda global versiyon değil, kutularına baktım. Aslında Ritzy servisini arayıp böyle bir sorun olur mu olmaz mı diye sorsak, gerçi onlarda satış olsun diye ne kadar doğru bilgi verirler bilemiyorum.
  • Oasceuis kullanıcısına yanıt
    Hocam bootloader kiliti; cihaza başka rom yüklenmesin veya root yapılmasın diye koyulmuş bir koruma.

    BL kilidi açıldıktan sonra cihaza TWRP flashlayıp (Recovery programı) istediğimiz custom veya global rom'u yükleyebiliriz, istersek cihazı rootlayabiliriz. Gelen güncellemeyle cihaz brick olacağını sanmıyorum riske girmek istemezseniz şöyle bir şey yapılabilir bence istediğiniz bir rom'u yükledikten sonra BL kilidi tekrar kapatılabilir.

    Fakat Mi Max 3'te ARP (Anti Rollback) diye bir olay çıktı, mesela sallıyorum siz 9.6.6.0 sürümündesiniz 9.10.0.0 sürümünü yayınladı ve gelen sürüm içinde ARB var (bunu adb komut sistemi ile anlayabiliyoruz sanırım ya da uyarı veriyor). ARB geldiyse artık 9.10.0.0 öncesi sürümlere dönemezsiniz dönerseniz cihaz brick oluyor ama istenildiği gibi sürüm yükseltilebilir.

    Çok detaylı bilmiyorum ama bildiklerimi paylaşmak istedim, mi max 2 varken uğraşıyordum bu tarz şeylerle :)




  • İthalatçı ilgilenmez boyle seylerle..globalmis degilmis umurlarinda degil bizim saticilarin..global versiyon soranlara "global romdur" deyip saviyolar baslarindan..bu saatten sonra global olmayan cihaz riskten baska birşey değil..pilavcilar birseylerin pesinde ama cikar yakinda kokusu..yakinda samsung gibi knox benzeri koruma hadiselerine merak sarabilirler..r5+ plus i rootlu kullanıyorum ben de..android rootsuz olmaz zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an elinizde hangi telefon var acaba

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Hocam araştırdığım kadarıyla olay şu şekilde;

    2018 ve sonrası Çin cihazları bootloader kilidi kapalı olarak Global Rom çalıştırmayacağı yönünde, yani şöyle;

    Sizin BL kilidiniz açık ya da açtınız ve cihaza Global Rom yüklediniz, eğer global rom yükledikten sonra bootloader kilidini kapatırsanız cihaz brick oluyor, onun dışında BL kilidi açık olduğu sürece sorun yokmuş. Mi 8 için bu konuda sıkıntı yaşayan bir çok kişi olmuş ama bu şekilde yapanlar sorun yaşamamış. Sorun yaşayanlarda BL kilidini kapatanlar.

    Daha detaylı araştırmak lazım :)
  • Düz Mate 10 :)
  • iyi de zaten kilit kapalıyken global rom yuklenemıyordu kı??..benım anladıgım kadarıyla gerısı gelecek bu olayın..cihazları ayırmak ıstıyorlar; her cihaza ayrı rom yuklenmesını ıstıyorlar galıba..
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Yok evet yüklenmiyordu ama şu an böyle bir durum çok saçma olmuş zaten :) Benim aklıma takılan diyelim global rom yükledik kullanıyoruz, BL kilidi hep açık. Cihaza OTA'dan güncelleme geldi güncellemeyi yüklediğimizde brick olurmu acaba :) Tam bir fiyasko.
  • Merhaba Google Camera ile Mi Max 3'ün 4k 60fps video kaydı yapılabildiği gibi bilgiler var internette birisi deneyebilir mi acaba rica etsem?
  • Ota ile brick olan epey kişi var..ama kilit durumlarını bilmiyorum..ne farkeder ki zaten;sana güncelleme yolluyor,hicbir sekilde zarar vermemesi lazim..onlarin yerinde olsam alir cihazi atarim aldığım kişinin kafaya..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız :)
  • İşte bunlar hep bol bol pirinç ve erişte yemekten oluyor..adamlarin kafa değişik çalışıyor..sen canım cihazlar üret; sonra git kilitle militle romla b.kla pusurle uğraştır milleti..bu uzakdogululari anlayamadim gitti vesselam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum pirinç böcek ıvır zıvır yemekten



    Eminim Çin dekilerin çoğuda global rom kullanıyordur Yavv arkadaş üretmişsin kullanıcını üzüp niye soğutuyorsun kendinden değil mi.



    Bugün almaya niyetlendim bi ara sonra dur dedim hevesime inat ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sabret hocam..az sabır..daha uygun fiyata ve ne olduğu belli olan cihaz alırsın..yakinda heryere gelir merak etme..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 28 Eylül 2018; 0:12:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.