Şimdi Ara

(XF Jaguar) - Range Roverlarda kullanılan 3.0 TD v6 motorlar hakkında teknik bilgisi olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Aracımı sattım.Şu an 2010 model jaguar xf arayışındayım. 2010 3.0 Xflerde range rovardaki 3.0 v6 dizel motor kullanılıyormuş.Jaguar ikinci elde pek yok fakat o motoru kullanan range rover ilanlarına baktığımda 300 400 bin kmde hala sorunsuz oldugunu idda eden ilan sahipleri var.Benim alacağım 170 bin kmde, rutin bakımları yapılmış olacak.

Jaguar xfdeki motor range rover ile birebir aynı mı ?Herhangi bir bilinen range rover ustasına götürsem, 3 litre dizel motor ve şanzımanı anlayabilir mi ?

xf 3.0 dizel hakkında bulduğum döküm.
    www.automobile-catalog.com
    Detailed specs review of 2010 Jaguar XF 3.0 V6 D (240) model for Europe
    https://www.automobile-catalog.com/car/2010/1293515/jaguar_xf_3_0_v6_d.html

ebay acıklamasında range roverin de kullandığını söylüyor.

Eğer range roverla aynı motorsa, usta problemi olmaz diye düşünüyorum.

Motorun dayanıklığı hakkında bilgi verecek var mı ?

Şanzıman kodu da ZF 6HP28 .

Wikipediadan baktığımda bmw e60,e90 ,hyundai genesisten bentleye kadar geniş bir kullanıcı yelpazesi olan bir şanzıman
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/orx7ll

Detayları bilen birisi teknik bilgi verirse süper olur.

Not:3 litre dizel aracı 90-105 arası alıp sürprize karşı araç için 30k ayıracağım.

Not 2: lütfen f10 önermeyin.Bu dolulukta ve motorda f10 ancak 5.35lerde olur, onlarında temizi jaguarın 2 katı fiyatına cıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zan232 -- 13 Ağustos 2019; 8:36:8 >

• Eğer gerçekten aynı motorsa usta konusunda sıkıntı olmaz diye düsünüyorum.

Ben de merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzak dur derim. Geçen gün aracımı yıkamaya götürdüm. Range Rover sahibi ile konuştum. 3.0 dizel. Mekanik ve elektronik çok arıza çıkarttığını söylemişti. Motor da rektefiye olmuyormus 70-80 bin lira fiyatı varmış motorun.
    Şuan kullandığım aracı almadan önce eski 99-02 4.6 range Rover bakıyordum. İlanın birine girdim. İlanın fiyatı 45 bin lira. Açıklamaya ilan sahibi sunu yazmış.
    ”55 bin liraya yeni motor yaptırdım”
    İngiliz mali olduğu icin yedek parçaları da aşırı pahalı.

Ayni yaslarda E kasa bakın diyeceğim ama fiyat farkı olur. Japon alabilirseniz japondan şaşmayın

• Bende aylardır sizin gibi araştırdıktan sonra 3.0 ve 2.7 dizellerine yanaşılmaması kanaatine ulaştım. Bu motorlar çok hassas ve sıkıntılı. İllaki xf hayaliniz varsa makyajlı kasa 2.2 dizel ya da eski 3.0 benzinli düşünün. Bir de beni bu aracın kasko bedeli konusunda çok korkuttu lar. 7 8bin yıllık ödersin dendi. Kaskosuz böyle bir araca binmekte deli cesareti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.