Şimdi Ara

Xenon kit öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
20.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Xenon önerisi almak istiyorum.. aracım fiat Bravo 2011 (kısa H1 halojen mercekli far mevcut)
    Kit marka olarak öneri bekliyorum renk olarak 4300k biraz sarı 6000k çok beyaz ben bulabilirsem 5000k düşünüyorum çünkü araştırmalarımda şunu gördüm Kelvin (renk) arttıkça Lümen (aydınlatma) değeri düşüyor yani beyazlaştıkça sis ve yağmurda görüş daha da düşüyor. Fabrikasyon BMW, Mercedes, Audi vs birçok marka 4300k kullanıyor. 5000k da az bulunan cinsten 6000k mi alsam tereddütteyim. sistemlere arıza vermemesi için "41W ın altına düşmemesi ve 350 ile 360 Hz arasında stabil çalışması lazım"mış
    4300K Xenon = 3200 lümen
    6000K Xenon = 2800 lümen
    10.000K Xenon = 1800 lümen
    Mtech ve Philips i birçok kişi gereksiz çok pahalı görüyor.
    aklımda fiyat/performans iki marka var biri Cyclone diğeri Cadence xenon kitleri. Aynı marka ürünlerin fiyatı çok uçurum değişiyor 150tl HB de 220tl tuning shoplara.. Cadence made in japan mış ses sistemlerinde iyi de xenon da nedir hiç bilmiyorum..
    öneri fikir deneyime açığım..
    Monza, Mtech, Carub diye atıp gitmeyin ne zaman taktırdınız arıza lambası yaktı mı (bilgisayarlı sistem araçlar), kullandığınız süre içinde balast veya ampul kaç kez değiştirdiniz. (91 Şahin de Hanzo marka Xenon kullanıyorum çok memnunum diye gelmeyin)

• Sorarken bile bilgi veren insanları bir başka seviyorum

İ30'unda mercekleri var bende xenon kit bakıyorum bu konuya önerilicek markadan almayı düşünüyorum. Yani takipteyim.
  • Mesajım bulunsun bende bakıyorum. Ama şu fabrika çıkışlı mercedes ,audi,bmw araçlardaki güzel gibi geliyor gözüme
  • valla ben seat leona space 8.000k taktım arıza ışığı araba yakmadı ama ben yakıcam önümü göremiyorum yahu kaliteli birşey alın sonra pişman olmayın derim ben.
  • 8000K ile görmen zor 6000 bin ve altı olursa lüman arttığından daha çok aydınlatır.
  • merceksiz olduğu sürece almaya gerek yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janeiro

merceksiz olduğu sürece almaya gerek yok..

quote:

Orijinalden alıntı: ufukman
    Arkadaşlar Xenon önerisi almak istiyorum.. aracım fiat Bravo 2011 (kısa H1 halojen mercekli far mevcut)

Sabır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Orijinalden alıntı: Janeiro

merceksiz olduğu sürece almaya gerek yok..

quote:

Arkadaşlar Xenon önerisi almak istiyorum.. aracım fiat Bravo 2011 (kısa H1 halojen mercekli far mevcut)

Sabır..

• http://www.lightinthebox.com/fr/grossiste-Kit-de-Xenon-HID_c2082
    arkadslar ben bu siteden satin aldim uzunlari ve kisalari 8000k 50w lik guzel de gosteriyor fiyatida cazip geldi cinden komond ediyorsunuz adrese teslim
  • tavsiyem 6000k nın üzerine çıkmayyın sdece havası olur göstermez orginal xenon farlı 4300k vecrtadan sonra epicaya taktırdığımda 8000k lıktı dedim bu ne ya hiç bişi göremiyorum ertesi gün 6000k lık taktırdım o zmn görebildim etrafı
  • Evet yine anlaşılıyor ki Donanımhaber sakinleri aynı durumda..
    Xenon alan ya takmış bir kenara çekilmiş bir daha uğramıyor buralara.
    yada zaten araç üstünde standart geldiğinden Kelvin ler Lümenler dünyadan bi haber..
  • quote:

Evet yine anlaşılıyor ki Donanımhaber sakinleri aynı durumda..
    Xenon alan ya takmış bir kenara çekilmiş bir daha uğramıyor buralara.
    yada zaten araç üstünde standart geldiğinden Kelvin ler Lümenler dünyadan bi haber..

Kelvin ve lümenlerde ne gibi sıkıntınız var konudanda anlaşılacağı gibi bu soruna yanıt verildi tekrardan söyliyelim ;

1 - 6000 K üzeri almıcaksın .

2- Aracındaki H1 olan uyumlu xenon alıcaksın

3-Marka sana kalmış durumda. onu araştırmalısın hangi marka seni memnun edicek vs.

Yurt dışı vs uğraşmayın bozuk çıkar birşey olur garanti ile uğraşırısınız sonuç alamazsınız.Fiyat yüzünden eline ulaşmaz yada gümrükçü kıllık yapar oraya gitmek zorunda kalırısn vergisi cartı curtu vs çıkar ortaya sizin arabanın bir forumu varsa eğer oraya bakmalısınız.

• Piyasada bulacağınız xenon kitlerin en kalitelisi Philips'tir. Yalnız her philips de aynı değil, bazılarında orijinal Alman yapımı balast kullanırken bazılarında da çin üretimi philips patentli balastlar kullanılır. Ben kendi aracıma alırken çok araştırdım ve nihayetinde zor da olsa orijinal alman balastlı philips xenon kit bulabildim. Fiyatı 400 tl.

Orijnal xenonlar gibi 4200 K (philips 4200K kullanıyor, hella 4300K kullanır). Aracımda mercek olduğundan çok uyumlu oldu ve fabrika çıkışlı xenonlarla %100 aynı, en ufak bir renk ve aydınlatma farkı yok. 1 yıldır kullanıyorum çok memnunum herhangi bir sıkıntı olmadı.

Xenon kit öneri

Xenon kit öneri

Xenon kit öneri

Xenon kit öneri

• Philips Xenon 4200K

Xenon kit öneri
  • Up arkadaşlar gene hortlatiym...
    araç servise girdiğinden 1haftadır askıda xenon işi.. gene sorayım Cyclone veya Cadence hangisini tercih etmeliyim.
    Bauhouse da Cyclone lar 149tl den satılıyor ama neymiş efendim yetkili servise taktıracaksın yoksa garanti dışı oluyormuş.. mod shop lar 230tl fiyat istiyor. HB da 160tl den satıyor becerebiliyorsan tak kullan durumu geçerli. problem olduğunda koy kutuya geri yolla. ben halâ karar veremedim. bir de Cyclone arıyorum ama elektronik son sistem 4300k olanı yok 6k dan başlıyor. benim derdim aydınlatma beyaz veya mavi olması çok elzem değil. soketler aynımıdır sonradan 6k yerine 4.3k takabilirmiyim acaba.
    tavsiye.??
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

Philips Xenon 4200K

Xenon kit öneri

Orjinal Philips'i nerden temin ettiniz ?
  • Hyundai servisleri 6000 k cyclone kullanyor.Gordugum kadarı ile harika bir aydınlatması var.ve 2 yıl servis garantisi. servis pahali dersen git isin erbabi bir ustaya 30 liraya yaptir.
  • evet servis çok pahalı.. 6k şık duruyor fakat ben aydınlatmasına takıldım. araçta far yıkama da yok kirlendi mi de beyaz ışık aydınlatma daha da düşüyor.
    takması problem değil diye düşünüyorum. youtube da birsürü video var bununla ilgili. garanti durumu da önemli çünkü arıza yapması olası malzemeler forumlarda ya ampul ya balast problemi yaşanıyor genelde.
    quote:

Orijinalden alıntı: hardday

Hyundai servisleri 6000 k cyclone kullanyor.Gordugum kadarı ile harika bir aydınlatması var.ve 2 yıl servis garantisi. servis pahali dersen git isin erbabi bir ustaya 30 liraya yaptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 27 Mart 2011; 13:45:47 >
  • Arkadaşım aynı durumu ben yaşadım.Aracıma hala taktırmadım ve emin ol baya araştırdım.Öyle deli paralar vermeye kesinlikle gerek yok.Evet kalite her zaman 1 adım öndedir zaten param bolsa gider philips alırım 400-450 liraya.Ama bütçesini düşünenler için bu yüksek fiyatlar anlamsız.
    Servisi aradığımda dediğim markaya 240 lira işcilik dahil ücret istedi.Düşündüm 170 lira kit, dışarda taktırsam 200 liraya gelicek.40 lira için bence bişi olduğunda kapısını çalabileceğin bir yer olması 2 yıl boyunca birebir değişim için değer.Karar senin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak YLMZ

quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

Philips Xenon 4200K

Xenon kit öneri

Orjinal Philips'i nerden temin ettiniz ?

Geçen sene teknosepet.com'dan satın aldım. bir ara hızlıal.com da satıyordu fakat artık bulunmuyor. Türkiye'de Özen ticaret satıyor ancak ballastlar bendeki gibi Alman üretimi olmayabilir, kutusu farklı.

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/772/Philips-H7-4200-K-Xenon-Kit

Yurtdışından ebay'dan temin edilebilir. Bulursanız kaçırmayın derim.

Xenon kit öneri
    Burada benim aldığımın aynısı var fakat bendeki H7.

http://cgi.ebay.co.uk/H4-Philips-Xenon-HID-Upgrade-Conversion-KIT-4200K-/300453802966?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.