Şimdi Ara

Xenon kit öneri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
20.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim Auristeki philipsler.Aracı yeni aldık,Bayide aksesuar olarak takmışlar.Yedeklerini falan verdiler kutuda aydınlatması iyi uzaktaki tabelaları falan güzel gösteriyor.

Xenon kit öneri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaEmre415 -- 1 Nisan 2011; 21:29:21 >
  • güncel olsun bende arıyorum

ben önceki aracımda cyclone aldım çok çekdim cyclonedan iki kez balans yakdı ve cyclone merkeze ulaşamadım mesajlarımıda dönmediler ve kitleri söküp çöpe attım... sonra kısalarıma 3x hid xenon kit takdım 3 yıl boyunca çok memnun kaldım araçdanda kittende bana en ufak bir arıza çıkartmadı çevremdeki çoğu arkadaş ampül balans değiştirirken ben hiç bir şey yapmadan uzun yıllar bindim sürdüm arabayı.. ama 3x hid xenon yollanması kesilmiş ondan bende ortada kaldım..

mtec bakınıyorum ama piyasadakilerin çoğu sahte.. philips lerin %90 ı orjinal philips olsada çin üretimi alman aldım diyenler kendini kandırmasın almanların fiyatları 800-900 tl civarında çinleri bile 300-400 tl arasında ama çin malı diye burun kıvırmıyorum neticede phiilpsin kontrolünde üretilmişse eminimki kesinlikle bir kalitesi artısı vardır.. ama bende yapısını bildiğim ve maliyeti tanesinin en kalitelisinin 20 dolar bile olmadığı kitlere türkiyede 300-400 tl verme yanlısı değilim.

• Selamlar

Bende uzun süredir aynı araştırma içindeyim. Aracım H11 mercekli Mazda 3 ve benim şikayetim aracın sadece 25 metreyi aydınlatması. Özellikle gece uzun yolda inanılmaz zorluyor beni. Uzun farları sürekli yakmak ise hemen hemen imkansız. Mazda servislerinden EVO ile görüştüğümde bana tavsiyeleri Osram Night Breaker taktırmam veya Xenon a geçmem oldu. Xenon konusunda Philips önerdiler sadece. Philips biraz pahalı bir çözüm gibi geldi bana ve Osram H11 fiyatları kabaca yaptığım araştırmalarda 80 TL civarında. Bende bu nedenle uygun fiyatlı ve kaliteli Xenon araştırması yapıyorum ama fiyat ve güvenirlik konusunda kafam çok karışık.

Şimdiye kadar gördüğüm problemler orjinal renk olan 4300 K maalesef çok rağbet görmüyor. Bir çok sitede MTEC gibi markaların 4300 leri satılmıyor. Philips hariç diğer markaların hiç biri kalite seviyesi açısından beni ikna edemiyor.

10 sene üzerinde Çinlilerle iş yaptığım için satılan markaların %90 üzerinde aslında aynı üreticiler tarafından üretildiğini anlamak çok kolay. Çin fabrikalarının çoğunun 5-6 tane tabelası vardır ve gelen müşteriye göre tabelayı takıp bunu üretiyoruz derler. Bknz en güzel örnekleri Sinbo, Arzum, Esse ve Homend gibi tamamen fason Çin üretimi markalardır. Aynı ürünü çeşitli kalite seviyelerinde üretip farklı markalar altında rahatlıkla satılabilir..

Gelelim uzun lafın kıssadan hissesine..Benim ricam taktırdğınız ve memnun kaldığınız markaları sıralamanız.. Mtec Philips harici ne taktırdınız ömrü ne kadar sürdü ve aydınlatma performansları...

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• ben 3 yıl 3x xenon kullandım bilhassa ithalatçısı olan ismail beyden almışdım kendiside elektronik üstüne uzman ve çinle bağlantısı olan birisiydi sadece xenon kit değil epey başka şeylerde getirdiği için ordaki firmalarla birebir temaz halindeydi ve istediği exonon kitide özel sipariş vermişdi hatta bir tane açık vardı bana tane tane balastın içindeki bütün parçaları hangi türden istediğini falan anlatmışdı. çok kaliteli bir kitti ama artık kendisi ithalatı kesmiş ne yazık ki.. bende arıyorum ama yok en kötüsü normal bir kit takıp ebaydanda 4300k ampül sipariş edicem.. bu arada araştırmalarım sonucu türkiyedeki mteclerin çin malı olduğu kanaatına vardım.. nasıl vardım bu kanaata derseniz hem bir iki yerde okuduğum yazılardan hemde balastların üstünde mtec kabartması yok ayrıca ebayda orjinal mtecler 200-400 dolar civarında.. belki türkyiedekiler orjinaldir ama çin üretimidir onu bilemem..

• Selamlar darkmoon34.Bende sizinle aynı fikirdeyim. Bence bizim burada satılan Mtec lerin hiç biri orjinal değil. Mtec ne kadar güvenilir ondan da pek emin olamıyorum bu arada. Bir üreticinin eğer kendi web sitesi yok ise veya sitesinde bu ürünler hakkında bilgi vermiyorsa ben inandırıcı bulmuyorum. Bu durum tabiki sadece Mtec için geçerli değil. Philips de bence aynı durumda şu anda. Ürün orjinalliğini kanıtlayacak sağlam bilgi bulmak çok zor. Bu tam dreambox hikayesi gibi. Bütün Çin liler dreambox üretiyor ve hala üretimi bitmiş modelleri devam ettiriyorlar..

Bu arada bu gün hem Bauhaus hemde Koçtaş dan H11 Osram NB aradım ama bulamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: foreversenna

Selamlar darkmoon34.Bende sizinle aynı fikirdeyim. Bence bizim burada satılan Mtec lerin hiç biri orjinal değil. Mtec ne kadar güvenilir ondan da pek emin olamıyorum bu arada. Bir üreticinin eğer kendi web sitesi yok ise veya sitesinde bu ürünler hakkında bilgi vermiyorsa ben inandırıcı bulmuyorum. Bu durum tabiki sadece Mtec için geçerli değil. Philips de bence aynı durumda şu anda. Ürün orjinalliğini kanıtlayacak sağlam bilgi bulmak çok zor. Bu tam dreambox hikayesi gibi. Bütün Çin liler dreambox üretiyor ve hala üretimi bitmiş modelleri devam ettiriyorlar..

Bu arada bu gün hem Bauhaus hemde Koçtaş dan aradım ama bulamadım...

H11 Osram NB olayı nedir? inanın bilmiyorum,gıcıklığına sormuyorum?

araçta mercekli far değilde halojen far varsa (astra) nasıl bir kit olmalı?

puslu bembeyaz ve mavimsi olanları sevmiyorum? merceklilerde böyle kristalimsi bir etki veren lambalar nedir?

uzunlarıda xenon yapsak selektör yaparken hemen yanarmı yoksa gecikmelimi yanar?

• quote:

Selamlar darkmoon34.Bende sizinle aynı fikirdeyim. Bence bizim burada satılan Mtec lerin hiç biri orjinal değil. Mtec ne kadar güvenilir ondan da pek emin olamıyorum bu arada. Bir üreticinin eğer kendi web sitesi yok ise veya sitesinde bu ürünler hakkında bilgi vermiyorsa ben inandırıcı bulmuyorum. Bu durum tabiki sadece Mtec için geçerli değil. Philips de bence aynı durumda şu anda. Ürün orjinalliğini kanıtlayacak sağlam bilgi bulmak çok zor. Bu tam dreambox hikayesi gibi. Bütün Çin liler dreambox üretiyor ve hala üretimi bitmiş modelleri devam ettiriyorlar..

Bu arada bu gün hem Bauhaus hemde Koçtaş dan H11 Osram NB aradım ama bulamadım...

şu an araştırmalarım neticesinde iki markada en azından arkasında ithalatçı firma olması ve uzun yıllardır türkiyede olmaları neticesinde güvenebiliceğim kanaatına vardım biri candice müzik sistelmlerindende iyi bildiğimiz bir firma xenon kitte getirtmeye başlamışlar en azından marka bilindik ve kaliteli bir marka müzik tesisatında sanırım çinden de olsa ithal ettikleri mal kaliteli dir diye düşünüyorum..

biride clear vision diye bir marka bu markada epeydir türkyie piyasasında ve memnun olan çok kişi duydum ithalatçısı falan websiteside var biraz araştırdım avrupa siteside var..

quote:

Orijinalden alıntı: r7153

H11 Osram NB olayı nedir? inanın bilmiyorum,gıcıklığına sormuyorum?

araçta mercekli far değilde halojen far varsa (astra) nasıl bir kit olmalı?

puslu bembeyaz ve mavimsi olanları sevmiyorum? merceklilerde böyle kristalimsi bir etki veren lambalar nedir?

uzunlarıda xenon yapsak selektör yaparken hemen yanarmı yoksa gecikmelimi yanar?

tane tane cevaplıyım h11 osram hb dediği halojen bir osramın performans serisi ampüllerindendir nb dediği night breaker in kısaltmasıdır..

astraların bazılarında mercek olur gene halojen olur sizinki komplemi merceksiz öyleyse xenon değilde philips yada osramın performans serisi ampüllerini öneririm illa xenon isterseniz farınızn varsa merceklesini yoksa farınıza mercek yaptırıp güzel bir xenon kiti takmanızı öneririm..

beyaz dediğiniz 6000k mavi dediğiniz 8000k lık ampüllerdir xenonda orjinal değerler ise 4300k ile 5000k sınırıdır.. ama genelde tüm araçların standart kelvin değeri 4300 dür o kristalize ışığıda o kelvin değerleri arasında alırsınız zaten..

uzunlarda xenon yaparsanız selektör yaparken hemen yanmaz balastın ısınması belli bir süre alıcağı için sellektör de gecikme olucakdır.. eski aracımda kısalarım ve uzunlarımda ayrı ayrı xenonlarım vardı bu sellektor sıkıntısını bende çok çekmişdim.. uzunlarınıza xenon değilde güzel kaliteli philips in yada osramın performans ürünlerinden birini almak daha mantıklı olur mesela philips extreme vision serisi gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 2 Ekim 2011; 3:17:07 >

• Çok teşekkürler.. Şimdi Clear vision sitesini inceliyorum..
  • H7 İLE H11 FARKI NE?

FARIN İÇİNDE MAVİMSİ AMPULLER GÖRÜYORUMİBUNLAR H7 VEYA H11 Mİ? XENON MU?
  • quote:

Selamlar

Bende uzun süredir aynı araştırma içindeyim. Aracım H11 mercekli Mazda 3 ve benim şikayetim aracın sadece 25 metreyi aydınlatması. Özellikle gece uzun yolda inanılmaz zorluyor beni. Uzun farları sürekli yakmak ise hemen hemen imkansız. Mazda servislerinden EVO ile görüştüğümde bana tavsiyeleri Osram Night Breaker taktırmam veya Xenon a geçmem oldu. Xenon konusunda Philips önerdiler sadece. Philips biraz pahalı bir çözüm gibi geldi bana ve Osram H11 fiyatları kabaca yaptığım araştırmalarda 80 TL civarında. Bende bu nedenle uygun fiyatlı ve kaliteli Xenon araştırması yapıyorum ama fiyat ve güvenirlik konusunda kafam çok karışık.

Şimdiye kadar gördüğüm problemler orjinal renk olan 4300 K maalesef çok rağbet görmüyor. Bir çok sitede MTEC gibi markaların 4300 leri satılmıyor. Philips hariç diğer markaların hiç biri kalite seviyesi açısından beni ikna edemiyor.

10 sene üzerinde Çinlilerle iş yaptığım için satılan markaların %90 üzerinde aslında aynı üreticiler tarafından üretildiğini anlamak çok kolay. Çin fabrikalarının çoğunun 5-6 tane tabelası vardır ve gelen müşteriye göre tabelayı takıp bunu üretiyoruz derler. Bknz en güzel örnekleri Sinbo, Arzum, Esse ve Homend gibi tamamen fason Çin üretimi markalardır. Aynı ürünü çeşitli kalite seviyelerinde üretip farklı markalar altında rahatlıkla satılabilir..

Gelelim uzun lafın kıssadan hissesine..Benim ricam taktırdğınız ve memnun kaldığınız markaları sıralamanız.. Mtec Philips harici ne taktırdınız ömrü ne kadar sürdü ve aydınlatma performansları...

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

bende mazda3 ümün kısalarından memnun değilim..bir arkadaş sana zenon far hediye edeyim dedi..ancak H4 mü H7 mi olduğunu servise sor dedi..bilenler yardımcı olabilir mi?

• Selamlar kaç model arabanız?
    Eğer yeni kasa ise kısalar H11 uzunlar ise HB3 dür..
    Bilginize..

Bu arada bende dün NB aldım ama henüz takma fırsatım olmadı..Bakalım nasıl sonuç verecek merak ediyorum..
  • Far tipinizi öğrenmek için kaputu açıp ampulün arka tarafını sköerseniz rahatlıklar üzerindenki kodlardan görebilirsiniz. Bu arada ampül tipleri tamamen birbirlerinden farklıdır. Girişi soketleri birbiriyle aynı olmayan ampülleri takmaya çalışmayın araçlarınıza..
  • 4300K öneririm, yok birazdaha mavi ile beyaz arası yansın diyorsanız bulunması biraz zordur ama 5000K en kötü ihtimal 6000K onun üzerine çıkmamanızı öneririm...

Bu benım Philips 4300k ların aydınlatması. Hella bi-xenon uygulaması yaptım aracıma...
     Xenon kit öneri
     Xenon kit öneri

• quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC
    ...Orijnal xenonlar gibi 4200 K (philips 4200K kullanıyor, hella 4300K kullanır). Aracımda mercek olduğundan çok uyumlu oldu ve fabrika çıkışlı xenonlarla %100 aynı, en ufak bir renk ve aydınlatma farkı yok...

OEM xenon görmeyen, çakmayı OEM sanarmış.

OEM ile fark olmaz mı hiç? Sizinki %100 optik uyumluluğa sahip olmayan ve halojen için tasarlanmış bir sistem. OEM xenon fara dışardan bakınca bile belli oluyor.(Anlayana)

Zaten aydınlatma farkını söylemeye gerek yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

...Orijnal xenonlar gibi 4200 K (philips 4200K kullanıyor, hella 4300K kullanır). Aracımda mercek olduğundan çok uyumlu oldu ve fabrika çıkışlı xenonlarla %100 aynı, en ufak bir renk ve aydınlatma farkı yok...

OEM ile fark olmaz mı hiç? Sizinki %100 optik uyumluluğa sahip olmayan ve halojen için tasarlanmış bir sistem. OEM xenon fara dışardan bakınca bile belli oluyor.(Anlayana)

İstanbuldaysanız eğer gelin aracıma bakın. aynı aracın fabrika çıkışlı xenon'lu modeli var. Arada fark bulursanız helal olsun.

• Cuma günü bostancı oto sanayiden çiftine 60 tl vererek NB aldım ve hemen taktım. Bu arada benim çıkan ampüller Philips miş. Çok ciddi seviyede bir görme alanı genişlemesi yakaladım ama aynı zamanda birde xenon kit almayı düşünüyorum. Hafta içi xenon larıda aldıktan sonra her 3 modelin ( fabrika çıkış Philips, Osram NB ve bulabilirsem 4300K Xenon ) fotograflarını buradan paylaşacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

4300k olursa orjinal xenondan büyük bir görüntü farkı olmaz.. arkadaşın araçda balastlar monza ampülü ebaydan 4300k sipariş ettik ancak dediğiniz gibi bu işleri kovalayan anlayan insanlar aradaki çok ince kırılma farkını anlar onun dışında normal bir göz normal bu işlerden uzak olan ibr vatandaş bakdımı aradaki farkı anlamasına imkan yok..

• quote:

Cuma günü bostancı oto sanayiden çiftine 60 tl vererek NB aldım ve hemen taktım. Bu arada benim çıkan ampüller Philips miş. Çok ciddi seviyede bir görme alanı genişlemesi yakaladım ama aynı zamanda birde xenon kit almayı düşünüyorum. Hafta içi xenon larıda aldıktan sonra her 3 modelin ( fabrika çıkış Philips, Osram NB ve bulabilirsem 4300K Xenon ) fotograflarını buradan paylaşacağım...

ben normal bir xenon kit alıcam ampülleride 4300yada 5000 k alıcam ebaydan.. piyasada 4300k xenon bulmanız çok zor.. philipsde var çok pahalı değmez ebaydan 4300k -5000k ampüller satılıyor 10-20 dolara..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

quote:

Cuma günü bostancı oto sanayiden çiftine 60 tl vererek NB aldım ve hemen taktım. Bu arada benim çıkan ampüller Philips miş. Çok ciddi seviyede bir görme alanı genişlemesi yakaladım ama aynı zamanda birde xenon kit almayı düşünüyorum. Hafta içi xenon larıda aldıktan sonra her 3 modelin ( fabrika çıkış Philips, Osram NB ve bulabilirsem 4300K Xenon ) fotograflarını buradan paylaşacağım...

ben normal bir xenon kit alıcam ampülleride 4300yada 5000 k alıcam ebaydan.. piyasada 4300k xenon bulmanız çok zor.. philipsde var çok pahalı değmez ebaydan 4300k -5000k ampüller satılıyor 10-20 dolara..

Sonuçları paylaşırsanız sizde sevinirim..

• ben bunu daha öncede yağdığım için sonuçları biliyorum gayet başarılı.. sadece geçen seer 4300k almışdım bu sefer 5000k almayı düşünüyorum..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.