< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (3738. sayfa)

-
-
Donanım satma gayesinde olsa oyunlarını ilk günden pc'ye getirmezlerdi bunların gayesi pc, mobil, xbox konsollarında olabildiğince fazla insanı tutmak ve bunu da başarıyorlar. Tersi olsaydı zarar açıklarlardı.
Xbox one neslinde 3. parti yoluna gitmemiş bir marka en kuvvetli zamanında asla böyle bir şey yapmaz. Yapmak istese bile sony izin vermez halo, forza, gears üçlüsünün olduğu bir konsolda kimse koridor tps'si oynamaz ki bugün playstation kullanıcılarına baktığımız zaman minecraft, call of duty, fifa falan tepelerde
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
El konsolu ana odak noktası asla olmaz. Ana odak noktası oyun yayıncılığı olur. Zaten bünyesindeki 70 milyar dolar harcadığı ABK de MS’e geçmeden önce bunu yapıyordu. Studioları bir bir toplayıp Ubi+ ve EA Play gibi bir sistem olmayacak bir ihtimal değil. Hatta dahada ileri gidip Ubisoft’u EA’i satınalmaya da kalkışabilir. Bu sefer itiraz etmeye kalkan bir Sony de olmaz. Sony rakibi olmayan ana konsol üreticisi olup cayır cayır konsolunu satar, MS abonelik hizmetini hem PC hem de PS üzerinde cayır cayır satar. Gayet mantıklı bir sistem oluşur. Ama ortada bir rekabet olmayınca Sony nasıl bir fiyatlandırma politikası izler orası muamma olur. Açıkçası ben bu teori gerçekleşirse sevinen tarafta olurum. İki konsoluda kullanırken tam hakkını vere vere kullanamıyorum. Oyun alırken hangisinden alsam diye düşünceye dalıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Olmaz olmaz dediklerimiz oluyor. Yukarıda da yazdım, MS Xbox donanım satışında zarar ediyor. Bunu kendileri de açıklamıştı. Totalde kar ediyor ve zarar ettiği donanımı iptal edip tamamen lisans satışı/kiralaması üzerinden karını katlar. Bu mantıksız bir ihtimal değil. Sizi yazdıklarınızdan Xbox’ı çok sevdiğinizi anlayabiliyorum ama emin olun bu ihtimal Microsoft’u kötüye değil aksine iyiye götürür.
Niye sadece yazılımdan devam edeceğini düşünüyoruz ki. Donanımdan kâr etmiyor ama çok büyük zarar yazmadığına da eminim. Yapacağı her şeyi yapıp piyasaya donanım da sürebilir pek ala. Zaten hepsi amd’den alıyor ps6 ne alıyosa benzer bir donanım alır yallah sürer piyasaya. Oynayan onda da oynasın.
PS’yi tek donanım olarak bırakmazlar. Sanmıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıklama yoksa ve gerçek değilse bunun da açıklaması yapılması lazım. Çok spekülasyon var ortada. Biz xbox devam değişen birşey yok.quote:
Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader
böyle bir dedikodu için resmi açıklama yapmazlar daha bir kaç hafta önceki sunumda 4 oyun gösterip hiç birini playstation için duyurmayan xbox bundan sonra böyle bir şey yapmaz
en önemlisi de böyle bir şey mümkün oldu diyelim bu oyunların xbox live entegresini psn ile yapamazlar ps crossplay'e bile izin vermiyor
twitterdan gördüğüm kadarıyla xbox tarafından kimse bu meseleyi sallamıyor
Klobrille (@klobrille) on Xtwitter
Carrie Patel (Obsidian): "The reveal has been great! One of the heartening things [about Avowed feedback] is that it's the things we know about and are actively working on. The sense of hitting & impact in combat. We know it, trust us, we're on it." https://t.co/EEc7hwmzZlhttps://twitter.com/klobrille/status/1754538136019796237Carrie Patel (Obsidian): "Açıklama harika oldu! [Avowed geri bildirimiyle ilgili] yüreklendirici şeylerden biri de bunların hakkında bildiğimiz ve aktif olarak üzerinde çalıştığımız şeyler olması. Çatışmada vurma ve etki hissi. Bunu biliyoruz, bize güvenin, bu işin peşindeyiz."
En azından sorunun farkındalar ve düzeltmeye çalışıyorlar.Çıkışına 8-10 ay olduğunu düşünürsek yeterli zamanları var.Microsoft çatısı altında bu sorunu çözebilecek tonla stüdyo da var destek olacak.
-
şahane. bir sürü ergen ruhlu influencer bu vuruş hissi lafıyla dalga geçiyor. triple a bir yapımcıdan “sense of hitting” söz öbeğini duymak harika
gerçekten bir aksiyon oyununu aksiyon oyunu yapan şey bu vuruş hissi oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
One neslinde GP bu kadar yaygın değildi. ABK bünyesinde değildi. ABK alındıktan sonra şirketin verilerini incelediklerinde bu karara varmış olmaları muhtemel. Hatta şu da var, ABK alımı sırasında herkese gülücük dağıtıp exc yapmayacağız açıklamaları bunu planladıklarını da gösterebilir. Sözümüzü tuttuk, bizde exc mexc yok. Alın benden aboneliği tepe tepe hangi cihazda istiyorsanız kullanın, ben abonellikten gelecek parama bakarım diyebilirler. Bir de son dönemde sırf abonelik artışından elde ettiği gelirler de iştahlarını kabartmıştır
Neyse, artık resmi açıklama yolu gözleyeceğiz.
Geçenlerde sanıyorum Reddit’de bir yazı okumuştum. Detaylarını tam hatırlamıyorum ama MS henüz AMD ile yeni nesil için anlaşma yapmamış ama PS6 için Sony yapmış. MS yeni nesili geç çıkarabilir ya da intelle de anlaşabilir gibilerinden birşeyler diyordu. Görüpte detaylarını bilen varsa yazarsa iyi olur.
Microsoft halka açık bir şirket.Ortalık bu kadar karışmışken Mayıs ayına kadar bekleyemezler duyuru için.Muhtemelen bu hafta içi bir açıklama yapacaklardır.
Twitter'da JezCorden yazmış ;
- Xbox'ın donanımdan vazgeçme planı yok.
- Satya, üç aylık kazanç açıklamasında Xbox konsolu kullanıcılarının "yüksek rekor"a sahip olduğunu söyledi.
Konsoldan vazgeçmezler.Haberler doğruysa tüm oyunları Ps tarafına satış getirisi için çıkartacaklar.Gamepass'i Ps'e getirirlerse kimse o oyunları almaz , gamepass üzerinden oynar haliyle.Gamepass konsolda sadece Xbox üzerinde olacağına göre de her zaman Xbox almak için bir neden olur.Küsen belli bir kitle olur ama bizim gibi oyuncular sistemde kalmaya devam eder.
Kabul etmesi kolay olmayan bir geçiş süreci ama bardağın dolu tarafına bakarsak , daha fazla gelir , gamepass'in ömrünü uzatır.Yeni stüdyolar satın alırlar , multiplatform oldukları için bu alımların onayları daha kolay olur.O stüdyoların oyunlarını da gamepass ile ilk gün oynarız.
Bardağın boş tarafı , sistemi terk etme riski olan milyonlarca oyuncu tabiki.
Microsoft 2030 yılında oyun tarafında 32 milyar dolar yıllık gelire ulaşıp sektör lideri olma hedefini açıkladı geçenlerde.Biz öldü bitti , pes ettiler desek de uzun vadede pazara hakim olabilirler.
Mobil tarafta çok sağlamlar.Deli gibi gelir elde ettikleri tonla online oyunu var.Hem gamepass'ten kazanıp hem 30 küsür stüdyonun bir nesilde çıkartacağı ortalama 50 oyunu ayrı ayrı 100+ milyon oyuncu havuzu olan Ps ve Switch 2'ye çıkartacaklar.Tam fiyattan 3 milyon satan bir 3A oyundan ortalama 150 milyon dolar kazanacaklar.Tabi bunu yaparken de en büyük rakibine havadan %30 komisyon kazandıracaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 5 Şubat 2024; 22:44:22 >
-
Ara konsol için o haber. Ps6 değil.
-
Yukarıda yazmıştı bunu konu sahibi. Intel bilemiyorum yani performans sorunları olmayacaksa iyi olur. Tabii bizim Freesynclar ne işe yarayacak o zaman bakalım amd teknolojisi diye biliyorum.
Doğrudur detayını tam hatırlamıyorum.
Evet büyü kullanımında sıkıntı görünmese de yakın dövüş sıkıntılı gibiydi.Eski Obsidian olsa laf etmem , bütçeleri yetmemiş derdim.Ama Ms çatısı altında beğenmediğimiz 343 bile Halo'da yakın dövüşü çok oturaklı yapabildi.Kanca ile gerilip gerilip düşmanın ağzına yapıştırmak çok keyifliydi.Mutlaka destek almalılar başka stüdyolardan.2011 yılında değiliz , kimse Skyrim benzeri aksiyonu kabul etmez günümüzde.
-
Firma bakkal dükkanı olmayınca atıp tutanı çok oluyor haliyle, dışarıya bilgi vermek yerine yatırımcılara bilgi verilebilir bu da dışarı sızar. Tabi ki de canım oyun kütüphanemi oluşturduğum platformdan bu sebeplerle vazgeçmek saçma olur.
-
PS'e oyun çıkarır çıkarmaz orası MS'nin bileceği iş ve bugün çıkarıyoruz derler yarın vazgeçerler ipler MS'nin elinde ancak Xbox konsol olarak çıkmaya devam edecek bu kesin en azından konsol olgusu devam ettiği sürece. Sen 75 milyara Acti/Bliz alacaksın Bethesda alacaksın tonlar başka firma alacaksın, gamepass sistemi kuracaksın, sonra konsoldan vazgeçip bunları satmak için Sony'nin eline bakacaksın ve onun belirlediği fiyatlara uyacaksın, bunu bekleyen ve buna inanan varsa bakkalda bile çalışmasın (bakkalları küçümsediğimden değil sadece en ufak ticari kuruluş onlar olduğu için söylüyorum)
Xbox bundan sonra her zaman olmaya devam edecek, bir sonraki konsol bile sızdı hatta hibrit hardware ve cloud birleşimi yani istenildiği zaman donanımın da ötesinde güç sunabilecek bir konsol. Tabi çıkışına kadar birçok şey değişir belki yine ama PS konsolu olduğu sürece Xbox'da olacak hatta Ps olmasa bile Xbox gamepass satmak için konsol çıkaracak burası kesin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X