Rica ederim. Garanti cihazın seri numarasından işliyor. Tarihlerde bir sıkıntı olursa o zaman faturayı ibraz edip düzelttiriyorsunuz ama genel olarak sorun çıkmıyor. |
Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (3736. sayfa)

-
-
Tamamdır hocam teşekkür ederim
-
Microsoft özünde bir yazılım firması, Xbox donanım satışında da zarar ediyor. Şu an şirketin xbox bölümünün gelirleri iyi durumdaymış ama Ubisoft ve EA benzeri bir yol izleyebilir. Gamepass’i revize edip sadece kendi stüdiolarının yaptığı oyunları içeren bir sistem kurup Ubisoft+ gibi EAPlay gibi bunu da Playstation ve PC’de sunabilir. Böyle birşey yaparsa donanım satmadan sadece lisans kiralayarak ya da tüm oyunlarını PS storeda da satarak kar elde edebilir. Halo ve Gears gibi exc’lerini PS platformuna verdiklerini bir düşünün. Şu an pek bir gelir elde etmediği eski oyunlarından milyonlarca bir anda satış gelecek. Bence MS açısından çok mantıklı bir hareket olur. Sadece ABK oyunlarının bile PS’de satılmasıyla güzel gelir elde edecek. Birde rekabetle donanıma kasmayla uğraşmayacak.
Bizim açımızdan belki rekabet olmayacağı için bazı olumsuzluklar oluşabilir. Ama şuanda da ben pek fark hissetmiyorum. PS5’i olan MS oyunlarını PC’den oynayabiliyor. Hatta yurtdışında Xcloud üzerinden oynuyorlar. Aynı şekilde PS’de kendi oyunlarını PC’ye getirmeye başladı. GP ve Plus desen ikisinde de az çok aynı gidiyor. Birini alan diğerinin eksikliğini çok duymaz oldu. Exc konusunda iki taraf da katılığını kaybetti. Donanımdan ziyade lisans satışına odaklandılar.
Açıkçası son bir kaç aydır acaba XSX’i satsam da sadece PS5 ile mi devam etsem diye düşünmüyor değilim. Mevcutta Xbox’da satınaldığım oyunlardan illa elimde olsun dediklerimi PS’de tekrar indirimlerde toplasam 3-4k harcarım. Elime de fazladan 15k para geçer tek konsol giderim diyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben devam ederim Xbox’tan. Kullanırım gamepass’imi istediği platforma yollasın oyunları PS’ciler PS Store fiyatlarına satın alır bizim konsola gamepass’e sponsor olurlar. Kötüledikleri oyunları satın alırlar kimse merak etmesin. Starfield kötü çıktı falan 5-6 milyon bile satsa MS parasına bakar.
Sonycilerin bu PS sevdasını kullanmak lazım.
PC anlarım da sadece PS5 bu konsol ve oyun fiyatlarıyla olmaz biz Xbox’tan devam:
@liberalturkiyee Adam bir defa kalbimize girmiş kardeşim. . . #besimitbuk #liberalturkiye #liberal #siyasetvideoları
♬ original sound - Liberal Türkiye - Liberal TürkiyeLiberal Türkiyetiktok
Adam bir defa kalbimize girmiş kardeşim. . . #besimitbuk #liberalturkiye #liberal #siyasetvideolarıhttps://www.tiktok.com/@liberalturkiyee/video/7264530599896042758
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ilk iki ilanda ki 13.500 TL olanlar dolandırıcı çıktı :) Profilde irtibat no var görüştüm işte komisyonu çok sahibindende alışveriş yapalım, yada indirip yapalım ama havale gönderin ondan sonra kargo yapalım vs vs dediler işkillendim, burada ki arkadaşlarında bilgisi olsun :)
-
Kimse 13.500e satmaz bu ayarlarda ilanları. 1 ay önce de 2 ay önce de aynı şeyi anlatıyorduk burada ama yok. Sözüm size değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Komisyonu kendi ödemiyor ki :) Ya tutarsa diye şanslarını deniyorlar heralde. 3. bir ilan vardı sizin bütçenize uygun, ona da bakın.
-
Bu haberler bir şekilde doğru çıkarsa buraya gelip yahu daha yeni Series X aldık, moralimiz bozuluyor böyle yapmasınlar diyen de çıkar yakında.
Olacağı varsa olur, üzerine çok kafa yormamak lazım. Zaten son yıllarda öncelikleri oyuncular değil. Yine kendi kafalarına göre bir şeyler yaparlarsa şaşırmam.
-
Tam olarak bunu söylüyorum. Artık Exc olayı keskin bir çizgi değil. İki taraf da çıkarını düşünüyor. Starfield her nekadar beğenilmese de çok rahat 3-5 milyon satar PS’de. Halo filan daha da fazla satar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayır ne zarar etmesi daha bir kaç hafta önce kar açıkladılar. Ps store'a oyun getirmesi hem kendilerine hem de Sony markasına büyük bir zarar yaratır bu durum xbox markasını öldürüp playstation'ın kendi markalarının zayıflamasına yol açar.
x (formerly twitter)
Tom Warren (@tomwarren) on Xhttps://twitter.com/tomwarren/status/1752438293235446157?s=20 -
Zaten en büyük değer önerisi bu ekosistem. Birinde abonelikle day1 oynuyorsun birçok oyunu diğerinde 3000 TL vereceksin ve verdiğin paralar abonelikle Xbox'a daha çok oyun gelmesine neden olacak
Bunu Sony'nin bile isteyeceğinden emin değilim çünkü MS bu şekilde tekel olmaya doğru gider.
-
Tekel olmaz hocam. Sebebi de şu, tekel olması için milletin day one oynadığı oyuna biz niye 70 dolar ödüyoruz diyip Xbox alması PS almaması gerek PS kitlenin. Ama PS’ciler hırsından böyle yapmazlar. Apple fanboylarından daha beter durumdalar en kötü kitleler bu konuda. En fazla giderler 2. Konsol olarak donanımı satın alıp + onlar da gamepass abonesi olmuş olurlar. O zaman sistem kendini yine döndürmüş olur. Yok almazlarsa bu sefer oyunları alırlar.
oyunları almayız diyorlar bakmayın demelerine PS tarafında oyun mu çıktı adam akıllı? 2020’den beri kaç adam akıllı oyun çıktı? Anca Rerere Rarara remaster remake şampiyon
Zaten bu oyunlar Ps tarafından %20si tarafından satın alınsa yeter ek finansman olarak, ki geçer %20’yi.
Xbox-PC Exc oyunları Playstation’a çıkarmak yapılacak en baba hamlelerden biri olur. Ortalık allak bullak olur
Realhasyoutube
Rakibi Şaşırtmak İstiyorum Abdullah Avcıhttps://www.youtube.com/watch?si=OYAI3YtcmJfa7KlK&v=ETwIZg9QoqA&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 5 Şubat 2024; 15:41:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazdığım mesajı tekrar okuyun. Xbox donanım satışında zarar ediyorlar ancak xbox bölümü totalde kar elde ediyor. Bu kar lisans kiralama/satış işleminden geliyor.
Ben iki platformun da içindeyim. Fanboy vs gibi tabirlerinizi dikkate almadan alttaki yorumu tarafsız bir şekilde yapıyorum.
PS platformundaki kitlede Xboxtan farklı olarak discli alıp takasta döndürme olayı çok fazla. Xboxta kutulu oyun sadece US bölgesinde yaygın. Avrupa’da filan kutulu oyunda PS yaygın. Plus haricinde oynadıklarını da hesap al sat yapıyorlar. Bu durum Xbox’da da var ancak PS deki gibi çok yaygın değil. Xbox kullanıcıların büyük çoğunluğu için konsol Gamepass’den ibaret, oyun almıyorlar.
İkinci konsolu almak bu ekonomide herkesin harcı değil. Eğer MS exclerini PS’e verirse gayet de satılır. Fanboy dediğiniz o kitledekiler de tıpış tıpış alırlar. Tabi burada MS’a da iş düşüyor. Eski oyunlarını yeni bir platformda sunuyoruz diye yeni oyun parası istemeyip dengeli bir fiyat politikası izlemeliler. Kaldıki benim dediğim gibi Ubi+ Eaplay gibi bir sistem sunarlarsa çatır çatır abonelik satarlar. Misal burada GPU alınca EAPlay bedava geldiği için biz onu yok gibi görüyoruz Ubi+ gibi haricen almadığımız için hesaba katmıyoruz ama PS’de Plus ile gelmediği için çatır çatır EA Play satılıyor. Devir artık değişti. Abonelik satmak donanım satmaktan daha çok işlerine geliyor.
Yani bana PS platformunda MS kendi oyunlarını Ubi+ ve EA play gibi bir şekilde sunarsa, PS Plus’a ek olarak seve seve ücret ödeyip onu da alır, yoluma tek konsol devam ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeRMİNaaRD -- 5 Şubat 2024; 16:17:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar lütfen bu tartışmayı konsol mukayese bölümünde yapın.
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
-
Negatif xbox haberlerinden beslenen bir güruh var özellikle twitter'da bunu düzenli olarak yapıyorlar millet de balıklama atlıyor. Xbox'ın bu tarz konularda sessiz kalma stratejilerini anlayabiliyorum fakat marka itibarı açısından izin vermemeleri gerekiyor.
-
Sayın yönetici şuan konsol kıyası yapılmıyor yalnız. Yönlendirdiğiniz konu toksik kitlenin şunu mu bunu mu alayım diye sidik yarıştırdığı konu, burada dün haberi çıkan mevzu üzerine Microsoft’un yeni stratejiye mi geçiyorunu konuşuyoruz. Bunu da konuşmayacaksak konuyu kilitleyin zaten diğer konular binlerce kez konuşuldu, isteyen konu içinde arasın bulsun.
Mukayese etmiyordum ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
banlamadıklarına dua et
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X