Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (2172. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: oguzhan78
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
83.271
Cevap
834
Favori
4.225.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
199 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21702171217221732174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bana uzun yıllardır ilk defa 'aynı oyun değil' hissi verdi. Özellikle son 10 senedir (yeni motora geçtiklerinden beri) gerçekten de aynı oyunda ufak tefek değişiklikler yapıp 60 dolara satıyorlardı ki buna rağmen her sene özellikle İngiltere'de en çok satan oyun ünvanını aylarca elinden bırakmıyordu.

Bu sene yeni nesile geçişle beraber gerçekten iyi çalışmışlar ve biraz daha yenilikçi bir futbol oyunu hazırlamışlar. Özellikle kendi oyuncunuzu yarattığınız "Pro" online modunda önemli iyileştirmeler var. Benim gözlemim özetle şöyle:

• Yepyeni oyuncu animasyonları gelmiş. Oynarken gözüme farklı gelen pek çok animasyon yakaladım.
    • Kalecilerde ciddi iyileştirme var. Ceza sahası içinde çapraza direk giden şutları artık iyi yakalıyorlar. Kaleci animasyonları da sıfırdan hazırlanmış, çok belli oluyor. Tabii her şutu fotoğraflık kurtarmaya başlamışlar o da biraz abartılı olmuş.
    • Top fiziği çok değişmiş ve iyileşmiş. Özellikle sert şutlarda top gülle gibi gitmiyor. Bu çok hoşuma gitti.
    • Pro modunda epey yenilik var. Ayak üstü (drop in) maçlara artık arkadaşlarımızı davet ederek girebiliyoruz. Bir önceki maçta beğendiğimiz oyuncuları bir sonraki maça davet edebiliyoruz. Oyun içindeki hareketlerimize göre artan ya da azalan oyun puanımızın neden arttığını ya da azaldığını görebiliyoruz. (Kötü pas verdiğin için 0.5 puan kırdım gibi.) Maç sonundaki ortalama puanımıza göre levelımız daha çok ya da az yükseliyor. Artık level atladıkça yetenek puanı kazanıyoruz. Belirli levellarda en fazla 3 slota kadar yerleştirebildiğimiz özel "boost" kartları açılıyor. (Tam adını unuttum.) Ultimate Team'deki klüp özelleştirmelerinin tamamı pro klüplerine de gelmiş. (Stad rengi, kareografi seçimi vs). Oyunu yapay zekaya bıraktığınızda kafanızı duvarlara vurmuyorsunuz. Artık kadın futbolcu oluşturulabiliyor. Sadece kozmetik farklılık getiriyor, oyuncu yeteneklerine bir etkisi yok. Yapay zekada inanılmaz bir değişim var, çok çok beğendim. Sadece drop in maç yaparak saatlerce sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz.
    • Düzgün açıyı bulunca uzaktan falsolu şutların kolay olması aynen duruyor.
    • Spiker konuşmaları birebir duruyor.
    • Grafiklerde iyileşmeler var ama yine "aman allahım yaşasın yeni nesil" diyemiyoruz.
    • Menü geçişlerinde bir miktar hızlanma hissettim ki fifa'da en eleştirdiğim konu menülerin yavaşlığıydı.
    • Ultimate team oyuncusu değilim ama o tarafta da yenilikler olduğunu okumuştum.
    • Çevrimdışı kariyer modlarında güzel yenilikler var. Örneğin eski Fifa'lardaki gibi sıfırdan klüp oluşturabiliyorsunuz.
    • Series X'de bir ara fan hızı hiç olmadığı kadar arttı. Bir kontrol ettim ki makina çok ısınmıştı. Gereksiz bir yük bindiriyor olabilir, yamalarla düzelecektir diye düşünüyorum. Flight Simulator'un yapmadığını sadece 15-20 dakikalığına da olsa Fifa yaptı.

Tabii pek çok yeniliğe birkaç hafta içinde gözümüz ve kas hafızamız alışacak ve yine aynı rutin oyuna dönüşecek.

Uzun lafın kısası, daha iyi yapay zeka, biraz daha iyi grafikler, çok daha iyi top fiziği, yeni animasyonlar, seni set oyununa ittiren yeni oyun mekaniğine artı puan. Yıllardır değişmeyen taktik menüsü, spiker konuşmaları, momentum çilesi için de eksi puan.

Sanırım hayatımda ilk defa Fifa'yı tam fiyatından satın alacağım. Zaten büyük ihtimalle bu yeniliklere önümüzdeki 6-7 sene ciddi bir katkı yapılmayacak, aynı oyunu satmaya devam edecekler. Çünkü her nesil geçisinde bu şekilde bir yatırım yapıp 6-7 sene 60-70 dolardan ekmeğini yiyorlar. Ben de ilk kez bu sene satın alıp ileriki yıllarda EA Play vb ile oynamaya devam ederim diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 23 Eylül 2021; 12:9:12 >

• slm beyler,cevrenizde Series S dusunen varsa sarı sitede ilan no:957445573 ,tertemiz cihazdır. 

• Xbox ve Gamepad bozulunca elim ayağım titriyordu, 2 sininde yenisi gönderilmiş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Neverwinter81 kullanıcısına yanıt

Çıkacak oyunu seveceğinizi biliyorsanız satışa açıldığı anda almak lazım.

• Sx te Mw oynarken çok nadir bazı sahnelerde fps düşüşü oluyor. Bu problem ile karşılaşan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anthropomancy

Sx te Mw oynarken çok nadir bazı sahnelerde fps düşüşü oluyor. Bu problem ile karşılaşan var mı ?
    Fps drop ne ararsan var o oyunda. Bende o yüzden soğudum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fifa 22 10 günlük denemeyi nereden indiriyoruz? Mağaza sayfası nedir? Gamepass ultimate olanların EA Play’i ayrı alması gerekli mi?

• Diablo 2 çok iyi olmuş, beğendim oyunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saylam06

Fifa 22 10 günlük denemeyi nereden indiriyoruz? Mağaza sayfası nedir? Gamepass ultimate olanların EA Play’i ayrı alması gerekli mi?

Bende merak ediyorum. EA ay aldım. 10 saat nasıl indireceğim acaba? Bilen yok mu ?

• 19karabulut07 kullanıcısına yanıt
    Kütüphanedeki tüm oyunlar kısmına girin. Oradan EA play kısmını seçin. Yukarıda deneme yazan ( tam hatırlayamadım ) bir yer var. Oraya girince NFL 22 ve FIFA 22 gözüküyor. Fifayı seçince mağazada göster çıkıyor. Oradan indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss1984 -- 23 Eylül 2021; 20:11:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ss1984 S kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam iniyor

• ss1984 S kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

• Inferioress kullanıcısına yanıt
    Görsellik ve oynanışı bende beğendim. Fakat 20 yıl sonra yeniden Remake'e yapılan bir oyunda, Local Co-op görmek isterdim. O biraz üzücü oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bir şey sormak istiyorum xbox series x ile aranıza katıldım doha'dan satın aldım ürünü kayıt ettirdim ms'ye 1 yıl garantisi gözüküyor okey sorun yok burada ama cihaz xbox one olarak gözüküyor bunun sebebi nedir??

• quote:

Orijinalden alıntı: alihanoncul

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum xbox series x ile aranıza katıldım doha'dan satın aldım ürünü kayıt ettirdim ms'ye 1 yıl garantisi gözüküyor okey sorun yok burada ama cihaz xbox one olarak gözüküyor bunun sebebi nedir??

Bende de öyle aramak mı gerekiyor acaba m.hizmetlerini?

• işte bilmiyorum ki hocam neden böyle ondan bir yazayım dedim sizin tr cihazı mı yoksa yurtdışı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: alihanoncul

işte bilmiyorum ki hocam neden böyle ondan bir yazayım dedim sizin tr cihazı mı yoksa yurtdışı mı?

Yurtdışı hocam. Ama başkalarında da var bu sorun denk gelmiştim.

• Bende şu inventory sisteminin değişmiş olmasını isterdim.

En uyuz olduğum kullanıma sahip mecbur katlanacağız artık.

Herhalde orijinalini bozmak istememişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Toad

Yurtdışı hocam. Ama başkalarında da var bu sorun denk gelmiştim.

Alıntıları Göster
    Herhangi bir sorun teşkil etmez. Bende de öyle görünüyordu yurtdışından geldi konsolum ve geçen hafta bozuldu. Bugün gamepad ide konsoluda yenileyip kargoya verdiler.

Doğru seri numarası olduğu sürece bir sorun teşkil etmiyor. Rahat olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 23 Eylül 2021; 23:54:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21702171217221732174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.