Şimdi Ara

• XBOX ONE - TÜM DETAYLAR [Donanım/Anakart/Konsol/Gamepad] • (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
7
Favori
9.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: profxxx

quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

Bence tasarım süper bu kişisel bir görüş ama sert ve köşeli tasarım çok hoşuma gitti fakat konu bu değil.

Her detay geldikçe konsolun donanım gücü olarak PS4'ün oldukça geride olduğu açıkca ortaya çıkıyor.GPU kesinlikle en az %30 oranında daha zayıf RAM veri yolu daha zayıf.CPU aynı,Xbox yapımcıları Cloud gücünden bahsediyorlar ama buna güvenemezler herkesin interneti Cloud'u bir donanım gücü yapacak kadar hızlı değil.

Hangisinin sistem daha iyi? Ps4'ün oldukça gerisinde mi demek istedin yoksa ps4 mü oldukça geride?

Ps4'ün donanımından oldukça geride olduğunu belirtmiş.

• Tasarım gibi GPU da hayal kırıklığı malesef...
  • Gamepad'ini beğendim sadece.
  • quote:

quote:

Bence tasarım süper bu kişisel bir görüş ama sert ve köşeli tasarım çok hoşuma gitti fakat konu bu değil.

Her detay geldikçe konsolun donanım gücü olarak PS4'ün oldukça geride olduğu açıkca ortaya çıkıyor.GPU kesinlikle en az %30 oranında daha zayıf RAM veri yolu daha zayıf.CPU aynı,Xbox yapımcıları Cloud gücünden bahsediyorlar ama buna güvenemezler herkesin interneti Cloud'u bir donanım gücü yapacak kadar hızlı değil.

Hangisinin sistem daha iyi? Ps4'ün oldukça gerisinde mi demek istedin yoksa ps4 mü oldukça geride?

xbox ps4'ün oldukça gerisinde

• Ps3 de 360'dan sistem olarak üstün değil miydi? Zaten 1 yıl sonra çıkmıştı
  • Gelmis gecmis en gereksiz oyun konsolu olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başınız sağolsun bu da geçer
  • PS4'ten sonra cidden kötü oldu bu XBOX. Etkileyen hiçbir yanı yok.

Ama daha da ilginç olanı, MS'un 40nm üretim sürecini seçmiş olması. GCN mimarisinin ilk defa 40nm ile üretildiğini görüyoruz. APU olduğudan işlemci için de aynısı geçerli. MS nasıl olmuş da 40nm'ye OK! demiş anlayamadım. Yonga üretim maliyeti PS4'ünkü ile hemen hemen aynı olacakken performansı oldukça geride olacak. Elbet bilmediğimiz nedenleri vardır ama artan 28nm üretim verimliliği ve yaklaşan 20nm üretimini de düşününce MS'un ne kadar mantıklı bir karar verdiğini sorgulamaktan kendimi alamıyorum.
  • quote:

-CPU:

-GPU: AMD Custom D3D11.1 - 800-MHz - 12 Shader Cores 768 Threads (PC - HD 7790 ayarında)

-8GB Ram var veri yolu DDR3

-3GB Ramin 3 ayrı OS için ayrılabileceği konuşuluyor.

-Microsoft'a göre konsol Xbox 360'dan 8 kat daha fazla güç sunuyor.

-40NM ile üretilen SOC (system on a chip) hem GPU hemde CPU'yu barındırıyor.

-3 ayrı işletim sistemi ile konsol çalışıyor.

Yalnız 7790 28 nm bir gpudur.40 nm olması bana biraz saçma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 21 Mayıs 2013; 23:17:37 >
  • Tüm kaynaklar böyle diyor bende 40nm üretime şaşırdım açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 21 Mayıs 2013; 23:17:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Kasa içi geniş tutulmuş bu sefer.

Bu arada sistemin mimarisi anlatılıyor şu anda:

http://tr.twitch.tv/xbox

Kasa içinin geniş tutulması iyi gibi geldi bana. 2.bir 3K vakası yaşamak tam anlamıyla bir kabus olurdu.
  • yuh GPU'nun bu kadar da düşük olacağını beklemezdim.. PS4 donanım olarak üstün durumda.. Oyunlar desen yine PS4 diyor.. Xbox One ise sadece Skype üzerinden konuşma olarak kullanılacak anlaşılan.. Forza 5 olmasa asla almam şu xboxu ama napalım..
  • NVIDIA, PlayStation 4 için açıkladığı gibi Xbox One için de PhysX desteği sunulacağını açıklamış.

http://nvidianews.nvidia.com/Releases/NVIDIA-Announces-PhysX-Support-for-Microsoft-Xbox-One-Game-Console-997.aspx

Şurda da her açıdan detaylı fotoğraflar mevcut.

http://www.ign.com/images/albums/take-a-look-at-xbox-one?utm_campaign=fbposts&utm_source=facebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 21 Mayıs 2013; 23:32:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

PS4'ten sonra cidden kötü oldu bu XBOX. Etkileyen hiçbir yanı yok.

Ama daha da ilginç olanı, MS'un 40nm üretim sürecini seçmiş olması. GCN mimarisinin ilk defa 40nm ile üretildiğini görüyoruz. APU olduğudan işlemci için de aynısı geçerli. MS nasıl olmuş da 40nm'ye OK! demiş anlayamadım. Yonga üretim maliyeti PS4'ünkü ile hemen hemen aynı olacakken performansı oldukça geride olacak. Elbet bilmediğimiz nedenleri vardır ama artan 28nm üretim verimliliği ve yaklaşan 20nm üretimini de düşününce MS'un ne kadar mantıklı bir karar verdiğini sorgulamaktan kendimi alamıyorum.

28nm ile üretim yapan tesisler ile sene sonuna yeterli stok sayısına ulaşamayacak olmalarından kaynaklanıyor olabilir mi? Aklıma ilk ve tek gelen şey bu oldu. Ayrıca bu nesilde olduğu gibi ilerki senelerde daha düşük nm ile üretilmiş modeller çıkarabilirler. (90nm>60nm>45nm gibi)

• Umarım yanılırım ve yanılmak istiyorum ama bu konsolu ps4 çok fena tokatlar gibime geliyor, ilk baktığımda dedim bu ne lan o kadar designerın var bumudur tasarım yani? millet bunu alıp evinin bi köşesine koyacak bir nevi aksesuar niyetine.
  • "Xbox Open IE"
    "Xbox go to Amazon"
    "Xbox buy me a PS4"
    "Xbox sell yourself on ebay"
    "Xbox shutdown."
  • quote:

quote:

quote:

PS4 "kağıt üzerinde" en az %20 daha hızlı ve güçlü şu anda.

Bence %20'den çok daha fazlası var.Zira 7790 ile 7870 arasında %60-%70 oranında bir fark var.

• quote:

Her detay geldikçe konsolun donanım gücü olarak PS4'ün oldukça gerisinde olduğu açıkca ortaya çıkıyor.GPU kesinlikle en az %30 oranında daha zayıf RAM veri yolu daha zayıf.CPU aynı,Xbox yapımcıları Cloud gücünden bahsediyorlar ama buna güvenemezler herkesin interneti Cloud'u bir donanım gücü yapacak kadar hızlı değil.

niye ?

8 megabit net bence gayet yeterli olur. sonuçta iş yükü cloud tarafında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

quote:

quote:

quote:

PS4 "kağıt üzerinde" en az %20 daha hızlı ve güçlü şu anda.

Bence %20'den çok daha fazlası var.Zira 7790 ile 7870 arasında %60-%70 oranında bir fark var.

En az %20 derken duruma göre değişebilir diye öyle yazdım misal GPU'nun çok ağır bir iş yaptığı bir oyunda bu fark senin belirttiğin boyuta çıkabilecekken CPU'ya yük bindiren daha fizik ağırlıklı bir oyunda fark biraz azalabilir.Ha sonuç olacak 20-60 önemli değil bir kere kafadan bu fark %5-10 dan fazla olmamalıydı şu anda ciddi bir güç farkı var.

Ben Xbox'ı daha çok seven fakat hiçbir konsolun fanı olmayan bir insanım Allah'a şükür imkan var ikisinide alacağım çıktığı gibi ve biliyorumki Xbox'da daha çok vakit geçireceğim fakat bir gerçek varki ağzımı açık bırakacak aha işte gelecekten gelen görüntü bu diyebileceğim anları bana PS4 yaşatacak.Forza 5 dışında ki şu anda Xbox One'ı kurtaran oyun gözümde yine Forza 5'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinúviel -- 21 Mayıs 2013; 23:40:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Razura

28nm ile üretim yapan tesisler ile sene sonuna yeterli stok sayısına ulaşamayacak olmalarından kaynaklanıyor olabilir mi? Aklıma ilk ve tek gelen şey bu oldu. Ayrıca bu nesilde olduğu gibi ilerki senelerde daha düşük nm ile üretilmiş modeller çıkarabilirler. (90nm>60nm>45nm gibi)

Zaten uzun vadeli bir hesap yaptıkları için böyle bir işe kalkışmışlardır. Ama yine de 28nm üretiminden MS da faydalanabilirdi sanıyorum. Çünkü bu şekilde maliyetin artacağı ortada. Kaldı ki APU'da kullanılan ne gpu mimarisi ne de cpu mimarisi 40nm için geliştirildi. Bir de bunlar için AMD'ye ayrıca Ar-Ge masrafı ödenmiş olmalı. Tabi detayları bilemiyoruz. Benim aklıma takılan tek mesele, 40nm üretim süreci, özellikle 20nm üretim süreci başladıktan sonra demode ve masraflı olmaya başlayacak. O zaman da XO yoğun bir biçimde üretiliyor ve de satılıyor olacak. İşte o zaman da MS ile Sony'nin durumu biraz tezat olacak. Demek ki MS, belli bir süre zarar etmeyi göze almış yine. Neyse artık. Gelişmeleri ilerde hep birlikte göreceğiz.

Şuan donanım konusunda MS'un geride olduğunu söylememiz yeter sanırım.

@mustafatas

Oyuncular için durumun özeti o şekilde.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.