Şimdi Ara

• XBOX ONE - TÜM DETAYLAR [Donanım/Anakart/Konsol/Gamepad] • (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
309
Cevap
7
Favori
10.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence Xbox bu konsolla Sega Dreamcast gibi kan kaybedecek pazarda.

Aha da buraya yazıyorum.

Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet bağlantısı olayına niye bu kadar takılıyorsunuz?

Adamlar bu cihazı Türkiye' yi ve bizleri düşünerek tasarlamadılar.

Şunu da anlamıyorum, benim evimde modem 24 saat açık, xbox u açar açmaz live dayım, ki zaten xbox un o live ile entegre canlı dashboard' u beni cezbediyor, yeni konsolda da benim için bir şey farketmeyecek.

Olayı merak ederek açıklamayı buldum Phil Harrison demiş ki;

"There are many devices in your life that require the Internet to function," Harrison told Kotaku. "Xbox One is no different in that it requires -- at some point in the beginning and at various times through its on state -- to connect to our cloud and to our Internet."

Harrison later told the site that the Xbox One will be required to connect to the Internet at least once every 24 hours. The system will not be required to maintain such connectivity -- as opposed to certain DRM schemes, such as Ubisoft's PC "Assassin's Creed" anti-piracy measures. If the Internet connection drops during a single player session, or while watching a blu ray movie, the user will be able to continue with whatever they were doing. Harrison said the requirement is to maintain Xbox Live functionality.

"That is to deliver download content to you, that is to deliver some of the innovations around TV and entertainment that we showed today," he said. "But it doesn't require it to be online all the time. But the device is fundamentally designed to be expanded and extended by the Internet as many devices are today."

Adamın dediği sistemin mevcut xbox dan ne farkı var?

Live hizmetlerinden faydalanabilmek için online olmanız gerekiyor demiş. Zaten aksi mümkün değil. OYUN OOYNAYABİLMEK İÇİN BAĞLANMANIZ ŞART dememiş. Şu kısmı tekrar yazalım.

"The system will not be required to maintain such connectivity -- as opposed to certain DRM schemes, such as Ubisoft's PC "Assassin's Creed" anti-piracy measures"

Bağlantının sebebini de bu şekilde açıklamış.

"That is to deliver download content to you, that is to deliver some of the innovations around TV and entertainment that we showed today," he said. "But it doesn't require it to be online all the time. But the device is fundamentally designed to be expanded and extended by the Internet as many devices are today."

Kastedilen şu, "size vaat ettiğimiz özelliklerin tamamını kullanabilmeniz için en az 24 saatte bir internet bağlantısı kurmanız ve live a bağlanmanız gerekli"

Ben hiçrbiryerde off line oyun oynanmayacak anlamını göremiyorum, niye bu kadar infial yaratıldı onu da anlamıyorum.

Başkaca, yukarıda benim anladığımın tersi bir açıklama varsa lütfen paylaşın, onu değerlendirelim.

edit: bu arada şu kısmı da ekleyelim

"As of the latest statistics -- published in 2010 by The Diffusion Group -- 73 percent of active Xbox 360 consoles were connected to the Internet."

Yani dünyada mevcut xboxların %73 ü internete bağlıymış. Şu halde mevcut xbox kullanıcılarının %73 ü zaten sürekli internet bağlantısı kuracaklar.

Kaynak:http://www.examiner.com/article/xbox-one-internet-connection-required-every-24-hours
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Xbox one ın duyurusu sonunda en çok sevindiğim nokta bilgisayarimin 6 7 yıl bu aletten güçlü kalacagi bozulmadikca parçaların degismesinin gerekmeyecegi oldu.

• ddr3 kesinlesti galiba

• gece dalgınlığıma geldi sanırım ekran kartını göz ardı etmişim bir anda hakikaten bu ne arkadaş ya 7790 ve ddr3 bu yapıyı istediğin kadar özelleştir ne olacak ki 2 sene önce açıklasa bunu tamam derdimde maliyet odaklı yapacağım derken konsolun içine sıçmışlar afedersiniz,donanım önemli değil diyen arkadaşlar 2 sene sonra aldıkları konsol ile diğer konsolun karşılaştırmalarını gördüklerinde niye aldım diyebilir ha bide bunu 5 sene sonra düşünün konsol oyuncusu olmak güzel pc'den nefret ederim ama konsola biton para ver sonra oyuna ki oyun fiyatları zaten belli sonuçta elinde ne var bu kadar saçma hamle yaplırmı arkadaş ya adam konsolu tanıtmış sende y benzer yada daha iyi bir konsol çıkartmalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

gece dalgınlığıma geldi sanırım ekran kartını göz ardı etmişim bir anda hakikaten bu ne arkadaş ya 7790 ve ddr3 bu yapıyı istediğin kadar özelleştir ne olacak ki 2 sene önce açıklasa bunu tamam derdimde maliyet odaklı yapacağım derken konsolun içine sıçmışlar afedersiniz,donanım önemli değil diyen arkadaşlar 2 sene sonra aldıkları konsol ile diğer konsolun karşılaştırmalarını gördüklerinde niye aldım diyebilir ha bide bunu 5 sene sonra düşünün konsol oyuncusu olmak güzel pc'den nefret ederim ama konsola biton para ver sonra oyuna ki oyun fiyatları zaten belli sonuçta elinde ne var bu kadar saçma hamle yaplırmı arkadaş ya adam konsolu tanıtmış sende y benzer yada daha iyi bir konsol çıkartmalısınız

Diyelim ki ps4 daha iyi bir konsol olduğunu varsayalım onun ömrü dahi 3 sene oraya bunu yazdığımda çok tepki almıştım gerçekler bunlar teknoloji çok hızlı ilerliyor

• Simdi cihazin icinde direk uydu alicisi falan var da tv oradan mi izlenecek, yoksa internet üzerinden mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fossa Olecrani

Simdi cihazin icinde direk uydu alicisi falan var da tv oradan mi izlenecek, yoksa internet üzerinden mi ?

Günümüzde ne uydusu iptv duymamışlar hayatta eleştirenlere diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nontheist

quote:

Orijinalden alıntı: Fossa Olecrani

Simdi cihazin icinde direk uydu alicisi falan var da tv oradan mi izlenecek, yoksa internet üzerinden mi ?

Günümüzde ne uydusu iptv duymamışlar hayatta eleştirenlere diyorum

sonucta interneti kullanacaksa; adil kullanim uygulayan ve dunyanin en yavas internetini, kazik fiyatlara satan bir ulkede yasayanlar olarak tv izlemek lukse kacar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

Pil konusu biraz ticari bir hamle bildiğiniz gibi Duracell ile anlaşma var kutudan Duracell çıkıyor.Pil firmalarının sadece Xbox'dan milyonlarca dolar kazandığını düşünürsek bu %99 ticari bir hamle yoksa yeni gamepad çok rahat Dualshock gibi bataryalı yapılabilirdi.

Ben sunumda Gamepad gösterildiğinde Integred Battery yazısı görmüştüm. Dahili batarya var sanıyordum ama pil bölmesiymiş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UlasAsmadili -- 22 Mayıs 2013; 22:01:38 >
  • Sıkmayın canınızı. Alın iki cihazı da takılın 3-5 yıl.
    E3 de az kaldı zaten. Daha sağlıklı değerlendirme yapmak için zaman var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

Ve aralarında çoğu yazılarda PS4 kağıt üzerinde iyi gözükse bile hemen hemen aynı sistem özelliklerine sahip olduklarını ve bir pc'ye göre oyunlardaki fark 5fps olabileceğini ön görüyorlar..

7790 ile 7870 arasında 5 fps fark yok ama.En az oyununa göre 25-30 fps'lik farklar var.İyi sallamışlar orda.Sırf yeni xbox'ın sırtını sıvazlamak için yazılmış bir yazı.
  • Hadi hayırlı olsun:)

Donanım olarak PS4 ün gerisinde olabilir ama Microsoft daha az maliyetle aynı işi yapma düşüncesinde tahminimce. Sonuçta 2 konsolda aynı oyunları oynatacak ve 2 si de oyunları aynı kalitede çalıştırdığı sürece aslında bu durum microsoft un donanımsal mühendislik alanında maliyet açısından iyi bir başarısı olur, ancak bunu şu an için söylemek erken. Bu yorumu getirebilimek için 2 konsolunda iyice oturmuş hale gelmiş olması lazım, buda en az 1-2 sene demektir.

Tasarım olarak ben daha modern bir tasarım bekliyordum MS den. Gamepad ise klasik Xbox gamepad i çizgisinden şaşılmamış ama daha modern denilebilecek güzel bir gamepad. Bu arada PS4 ün de sadece gamepad ini görebildik, kasanın kendisi hala yok ortada, ordan nasıl bişe çıkacak onuda merakla bekliyorum

Kinectin zorunlu olması MS in lehine veya alehinemi bunu yine fiyatı belirleyecek. Eğer PS4 e göre oldukça fiyat farkı olacaksa ve "e ama biz kinect veriyoruz" a girerse olay bu durum kesinlikle Sony e yarar ama fiyat rekabetçi olursa Xbox direk tercih sebebi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 22 Mayıs 2013; 10:35:53 >

• 7790 ile eş değer olduğunu hangi kaynaktan aldın paylaşsana burda kaynağını ahbap ona göre konuşalım yoksa kafadan yorum atıyormuş gibi oluyor
  • eDRAM den kimse bahsetmiyor...Onun unutmamak lazım, 360 da ufacık edram bile çok katkıda bulunmuştu performans ve grafiklere..

• XBOX ONE - TÜM DETAYLAR [Donanım/Anakart/Konsol/Gamepad] •
  • Umarım Amd yakmaz 2 konsoluda nvidianın yazılımı software çok daha üstün daha iyiydi developer için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillerSoldier -- 22 Mayıs 2013; 10:47:38 >
  • İlk sayfaya bak.Gpuların compute units sayısına bak.Aslında 7790'dan daha düşük işlem birimi var.Zira 7790'da 14 adet işlem birimi var.Xbox gpusunda 12 işlem birimi..40 nm ile daha fazla ısınan bir gcn mimarili bir gpuyu saymıyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

İlk sayfaya bak.Gpuların compute units sayısına bak.Aslında 7790'dan daha düşük işlem birimi var.Zira 7790'da 14 adet işlem birimi var.Xbox gpusunda 12 işlem birimi..40 nm ile daha fazla ısınan bir gcn mimarili bir gpuyu saymıyorum bile.

Yaaa Uğurcuğum sen hala compute mompute..Abicim bu nesil ders olmadımı size :D

PS3 te 2 katı fazla güce sahipti GPU da, ee ne oldu ? En iyi grafikli dediğiniz oyunlarınızın ayarında oyunlar gırla 360 da..Peki sende bir Gears of War 3 ayarında oyun varmı mesela yada Halo 4 ? yok

Bu iş yazılıma, sistemi efektif kullanmaya bakar...Şimdi ikiside aynı mimari aşağı yukarı..Bakalım göreceğiz neler olacak, yine fazla fark olacağını sanmam..

Zaten şuda var, oyun önemli olacak, misal Halo seven adam, grafikleri daha kötü olsada gider alır oynar..Olay bu aslında..Oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 22 Mayıs 2013; 10:49:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WonLt

Gpusu şuan pc için düşünürsek HD 7790 GPU'suyla birlikte tam olarak Nvidia GeForce GTX 650 Ti'ın karşısına yerleşiyor.

konsolun Ömrünün en az 5 sene olduğunu düşünüysek

HD7790'ın salt performansı, GTX650 TI ile kafakafaya. Ama ufak bir nokta daha var. HD7790'daki Bonaire gpu'su, kırpılmamış ve yüksek hızda çalışan bir gpu. 14 CU'e sahip ve 1 GHZ'de çalışıyor. XBOX'taki gpu ise 12 CU'e sahip ve 800 MHZ'de çalışıyor. Yani gpu bu hali ile HD7770'e çok yakın. Hatta doğrudan HD7770'in grafik gücüne sahip diyebiliriz. Zira HD7770, 10 adet CU'e sahip ve 1 GHZ'de çalışıyor. Yani salt grafik performansı konusunda HD7770'in az farkla önde olduğunu söylemek mümkün. Ama konsoldaki Edram'i falan da hesaba katmak lazım. Ayrıca başka iyileştirmeler de yapılmıştır diye düşünüyorum. Yine de oldukça zayıf görünüyor bu konsolun gpu'su.

PS4, donanım konusunda XO'ı ezip geçecek gibi. Tabi kesin durumu oyunlar çıktıktan sonra göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 22 Mayıs 2013; 11:10:57 >

• Koraycım sahalara tekrar geri dönmüşsün.HOŞGELDİN.

Ps3'ün 2 kat güçlü olması kağıt üzerindeydi.İşlemci olarak güçlüydü ama gpu kısmında xbox öndeydi.Xbox360'ın ilk zamanlar multi oyunlarda daha iyi grafik vermesi edram'den dolayı değil.Gpunun daha güçlü olmasından dolayıdır.Hem o zamanlar iki konsolun mimarisi apayrıydı.Tam bir karşılaştırma yapılamıyordu.Şimdi ise ikiside x86 mimarisini kullanıyor.İkisinide donanım tedarikçisi amd.İkisinin işlemciside aynı ama asıl grafikte önemli olan gpuları farklı.Birinde 7770-7790 arası bir gpu, diğerinde 7850-7870 arası bir gpu kullanılıyor.Eğer multiplatform oyunlarda yapımcı firma isterse ps4 versiyonunu daha iyi yapabilir.Arada çok büyük farklar olmuyacaktır ama en azından örnek vermek gerekirse, xbox one'da 1080p/30 fps de çalışan oyun, ps4'te 1080p/60 fps'de çalışır.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.