< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
yazıda önemli gördüğüm kısımlar ve çevirileri; "They expect more content in familiar places, want to shape the worlds they play in, and want to create and socialize together, not just play together." Tanıdık yerlerde daha fazla içerik bekliyorlar, oynadıkları dünyaları şekillendirmek istiyorlar ve sadece birlikte oynamakla kalmayıp, birlikte yaratmak ve sosyalleşmek istiyorlar. "Players have access to more games than ever, even as the cost and time to build blockbuster titles continues to rise, putting pressure on what gets made and how risk is taken. Some of the biggest recent hits are coming from small teams or even single creators, and places like Roblox are producing experiences that rival major franchises in scale." Oyuncular her zamankinden daha fazla oyuna erişebiliyor; ancak gişe rekorları kıran oyunların geliştirilme maliyeti ve süresi artmaya devam ederken, bu durum hangi oyunların geliştirileceği ve risklerin nasıl alınacağı konusunda baskı yaratıyor. Son zamanların en büyük hitlerinden bazıları küçük ekiplerden, hatta tek başına çalışan yaratıcılardan geliyor; Roblox gibi platformlar ise ölçek açısından büyük oyun serileriyle rekabet edebilecek deneyimler üretiyor. "The industry is becoming global and competitive. More than half of the market’s revenue, players, and growth are happening outside of our core markets. But the rest of the world is not just a large market. Developers there are increasingly competing with the most established Western studios, combining scale, speed, and a willingness to reinvent genres many once considered mature. The model that got us here won’t be the one that takes us forward." Sektör giderek küreselleşiyor ve rekabetçi bir hal alıyor. Pazarın gelirinin, oyuncularının ve büyümesinin yarısından fazlası, ana pazarlarımızın dışında gerçekleşiyor. Ancak dünyanın geri kalanı sadece büyük bir pazar değil. Oradaki geliştiriciler, ölçek, hız ve bir zamanlar olgunlaşmış sayılan türleri yeniden keşfetme istekliliğini bir araya getirerek, köklü Batılı stüdyolarla giderek daha fazla rekabet ediyor. -Bizi bu noktaya getiren model, bizi ileriye taşıyacak model olmayacak.- "Our new north star will be daily active players. We will execute this through four priorities: hardware, content, experience, and services." Yeni hedefimiz, günlük aktif oyuncular olacak. Bunu dört öncelik üzerinden gerçekleştireceğiz: donanım, içerik, deneyim ve hizmetler. benim anladığım. küçük ölçekteki şirketlerin başarıları bunları baya korkutmuş. akıllarında zerre büyük bütçeli AAA yapma gibi bir şey yok. halen "birlikte oynamak istiyorlar, birlikte sosyalleşmek istiyorlar" gibi söylemlerle kafalarındaki oyun modellerinin ne olduğu belli. uzak doğulu ülkelerin oyun anlamındaki başarılarından bi hayli endişeliler. ama halen uzak doğulu stüdyoların neden başarılı olduğunu anlayamamışlar. adamlar iyi single player oyun yapmaya yöneldiler bunlar hala hedefimiz "günlük aktif oyuncular" olacak diyor. Benim için yazının özeti. Xbox vizyonsuzluğu tam gaz devam edecek. Zaten daha Xbox accountunu yeni açan CEO'dan ne hayır gelecek çok merak ediyorum. |
|
|
Nintendo Switch 2 | 8BitDo Ultimate 2C Bluetooth | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | 27" Samsung Odyssey OLED G5 G50SF QHD 180 Hz | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4 | Apple iPhone 17
|
|
son zamdan sonra ultimate üyeliği uzatmayı bırakmıştım. worldcard ve benzeri kartlarda kampanya olunca ekleme yapıyordum.bu indirim sonrası 5 aylık alarak 3 yıllık güncele geldim yine.genelde oturma odasında konsol tarafını kullanıyorum.duruma göre içeri geçip pc den devam edebilmekte keyifli oluyor.yeni konsol vadedilen özelliklerle gelirse (steam-epic) kesinlikle alırım.aldığımda 3 yıllık üyelikte hazır olursa güzel olur diye düşünüyorum. |
Arkadaşlar indirim geldikten sonra 3 yıllık uzun dönem alınabiliyor mu ? Daha önceki gibi dönüşüm yapabiliyor muyuz konu hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi uzun dönem almayı planlıyorum konsol için. |
|
| AMD® Ryzen™ 7 5700X | ASUS Prime X570 Pro | CORSAIR Vengeance® RGB PRO 16GB 3600MHz | EVGA RTX 3060Ti XC O8G | LG 27GL850-B UltraGear™ 27" 1440p@144Hz | WD_BLACK™ SN750 500GB | SANDISK ULTRA 3D 500GB |
| COOLER MASTER MasterCase H500P Mesh White ARGB | CORSAIR RM850x 80PLUS® Gold | Noctua NH-U12S SE | Logitech Z313 | Razer Basilisk Chroma | Bloody B640 | Plantronics Gamecom 388 | Logitech® F510 Rumble | |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
Gamepass olayı gelmeden önce Live Gold üyeliği vardı sadece online oyun oynamak için. Gamepass Ultimate geldikten sonra, Live Gold kaldırdılar ve Gamepass Ultimate'ye dahil ettiler. Geri dönerler mi zor ama tabi imkansız değil. Olmaz dediğimiz birçok şeyi yaptı Microsoft. Artık bundan sonra yapacakları hiçbir şeye şaşırmam doğrusu. Sadece şunu belirtmek isterim ki maalesef online oynamak için üyelik şartından ne microsoft ne de sony vazgeçmez. Son kütüphane olayları çıkmadan dahi öncesinde bu üyelikler sayesinde inanılmaz karlar açıklıyorlardı. Bunu keseceklerini sanmam. Şahsen ben hayatta en azından kullanıcıya yarayan köklü değişikliklerin olduğunu görmek yerine çoğu kez bizlere zarar veren ve firmalara yarayan değişikliklerin olduğunu gördüm. Başta olmasa bile ilerleyen süreçlerde hep böyle oldu. Aslen bu online zorunluluğuyla ilgili birşeyler olacaksa dahi PC'de de şart koşacaklarını düşünüyorum ilerleyen süreçte. Eğer tabi bu yönde bir gelişme olursa. Kalkmaz aksine olmayan yere de bu şartı getirirler. Tabi bana kalsa keşke böyle bir şart olmasa ama çoookkk uzun zamandır durum bu. Sony tarafında online her ne kadar eskiden çok verimli olmasa dahi ücretsizdi ama sağolsun microsoft online hizmetlerin kalitesini ciddi artırsa da bu paralı üyelik olayını çıkardır. O dönemlerde sony bizde online asla paralı olmayacak dese de insanlar kalite anlamında sony o kadar eleştirdi ve microsoftu o kadar övdü ki, sony de siz misiniz isteyen deyip onlineyi paralı yaptı ps3 xbox 360 döneminde. Yaşayarak şahit olduk bu duruma. Kıssadan hisse ben bize yaraması anlamında en ufak bir umudum yok. Olursa dediğim gibi bize daha fazla zararı olacak şekilde olur. Umudumu çoktan yitirdim bu konuda. Ha unutmadan eğer bir şekilde sadece STREAM tarafına geçersek hep birlikte konsollar olsun PC ler olsun, işte o zaman siz bakın cümbüşe. İnsanlar bu stream teknolojisinin sadece yararlı yanını görmek istiyorlar ama şirketlerin de sadece kar kazanç amacı güttüklerini unutuyorlar. Sadece stream olursa ohoo hoo. Düşünemiyorum neler olacağını. Süre kısıtı mı dersin, onlineye ayrı ücret mi dersin. Tierler çeşit çeşit olsun mu dersin artık bütün herşey güç şirketler tarafında olduğunda göreceğim bu stream bu işin geleceği diyen kıymetli arkadaşlarımı. Umuyorum ben yanılırım. Düşüncelerim bu şekilde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megathrone26 -- 28 Nisan 2026; 15:31:13 > |
|
|
SONY Playstation 5 Digital Sürüm AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse |
|
CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB |
![]() xbox wireComing to Xbox Game Pass: Forza Horizon 6, Mixtape, Subnautica 2, and More - Xbox Wire https://news.xbox.com/en-us/2026/05/05/xbox-game-pass-may-2026-wave-1/?ocid=XGP_soc_omc_xbo_tw_Photo_lrn_5.5.1< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC00E5764 -- 5 Mayıs 2026; 16:20:7 > |
|
halihazırda hiçbir paketim yok arkadaşlar. uzun süreli kullanabileceğim ultimate paketi almak istiyorum, 1 aylık seçenek var sadece. eskiden farklı paketlerden alıp üstüne aldığımız 1 aylık ultimate ile belli bir oranda dönüştürme yapıyorduk. şuan böyle bir durum var mı, varsa nasıl bir yol izlemeliyiz? eğer bu soru özelinde bir konu varsa direkt olarak o konuya da yönlendirebilirsiniz. şimdiden çok teşekkür ederim. |
| _____________________________ |
|
Gamepass öyle böyle diyen carbılır valla... Almayı düşündüğüm bazı oyunlar durmadan buraya "day one" şeklinde geliyor, mis misss... |
|
| _____________________________ |
|
Evet sadece PC için almak mantıklı olur, Xbox'ta her oyunda olmuyor, "play anywhere" etiketli olanlar hem PC hem Xbox'ta oynanabiliyor. |
|
|
|