Şimdi Ara

Xbox 360 ' a fan mod yaptım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam dostlar ,merak eden arkaslar oluyor buradan paylasmak istedim.

Birinci xbox 360 3 kırmızıdan bozulduktan sonra dayanamayıp ikinciyide aldım. Fakat kullanmadan once icini acip adam akıllı bir sogutma sistemi uygulamayi dusundum. Bir sure test amaclı kapak acık bir sekilde calistirdim. 5-10 dk icinde soğutuculara elle dokunulmayacak gibi oluyor.Isınma sorunu ciddi anlamda tahmin ettigimden cok fazla oldugunu gordum.Bir cozum bulana kadar Gecici olarak yandan 14 cmlik fanla kullandım. En sonunda dvd romu disari almanın kacınılmaz oldugunu ve 14 luk fanıda yandan kapaga takmaya karar verdim.Bunları yapmadan once makinenin tipinin bozulacagini goz onunde bulundurmak gerekiyor.

• Once 360’ın kasasi tasarlanıp daha sonra icine makine sıgdırldıgı icin sogutma olayı bir facia.
    • Isınma acısından en sorunlu GPU ‘nun uzerindeki sogutucu kucucuk , fansız,bunlarda yetmezmis gibi ustunu dvdromla kapamıslar.
    • Benzeri seyleri CPU icinde soyleyebiliriz.
    • Arkadaki fanlar tek baslarına yetersiz.
    • Kotu malzeme kullanımı ,kalitesiz işcilik…
    • Baska GPU ve CPU nun soğutucularının dengesiz sıkılması ve makine sıcakken bu basıncın lehimleri çatlastması.
    Aklıma gelenler bunlar bunlarla ilgili soylenen cok sey var.

Gerekli malzemeler.

• Eger orijinal kasa kapagını kesmek istemedigimden 2. el bir ust kapak aldım.
    • Dvd romun mevcut kabloları kısa data kablosunun uzununu heryerde bulabilirsiniz fakat power kablosu maalesef yok.Orjinal kabloya dokunmak istemedigim icin bunuda 2. el aldim ve ehil bir kişiye uzattırdım.
    • 14 cm lik kasa fanı.
    • Adaptor ( eski bir 14v adaptor kullandım)
    • Dekupaj testere ( bir kac sene once 25 ytl almıstım bi ise yaradı.)

Ust kasa kapagının altındaki tenekeyi kesmesi zor olur diye iptal ettim. Plastigin uzerine kursun kalemle isaretlerimi yaptıktan sonra dekupaj testereyle kesimi yaptım .Sonrası montaj vs...makinede 4 saat GOW oynadiktan sonra bile sadece ılıktı.Netice oldukca iyi oldu. Bu sekildede bozulursa yapacak birsey kalmıyor . Ozaman bu sorunları MS nin cozmesini beklemek gerekecek. Şunuda belirtmek isterim ki teknik servisler fan mod uygulanmıs bir suru bozuk 360 la dolu. Fan mod uygulamakla iş bitmiyor bunun nekadar efektif calistigi cok onemli.yada xbox’u bozan baska sebeplerde olabilir. İyi bir fan modun cihazi soguttugu bir gercek. İyi sogutulmus sistemlerinde herzaman daha stabil ve daha uzun omurlu oldukları hepimiz tarafindan bilinen seyler.

• resimler devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekken -- 7 Haziran 2007; 13:41:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tekken

resimler devam

Hocam Benq monitörün şahane kaç kuruşa aldın ayıptır sorması

• quote:

Orijinalden alıntı: Tej90

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tej90

ilk gelen partiden almistim 1600 ytl civariydi. simdi extra gumruk biniyormus sanırım...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tej90

ilk gelen partiden almistim 1600 ytl civariydi. simdi extra gumruk biniyormus sanırım...

Alıntıları Göster
    güzel olmuş doğrusu. dvd rom'a da beyaz bi kasa uydurursan tam olur bence. external dvd'ler gibi görünür.

• quote:

Orijinalden alıntı: painkill

güzel olmuş doğrusu. dvd rom'a da beyaz bi kasa uydurursan tam olur bence. external dvd'ler gibi görünür.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _PainKilleR_

Kesinlikle kafamda var anca ozaman tipini biraz kurtarırım..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _PainKilleR_

Kesinlikle kafamda var anca ozaman tipini biraz kurtarırım..

Alıntıları Göster
    Fotolari tikladigimda acilmiyorlar dostum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atila

Fotolari tikladigimda acilmiyorlar dostum...

Alıntıları Göster
    Hocam gayet güzel yapmışın bunlara ek olarak cpu'ya çok kaliteli bir termal macun sürmeni tavsiye ederim "arctic silver 5" mesela. Ayrıca ramlere pc'de ekran kartlarına takılan remsink yapıştırırsan çok daha iyi olur.. Aletin tipide gayet güzel olmuş gerçekten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonZa

Hocam gayet güzel yapmışın bunlara ek olarak cpu'ya çok kaliteli bir termal macun sürmeni tavsiye ederim "arctic silver 5" mesela. Ayrıca ramlere pc'de ekran kartlarına takılan remsink yapıştırırsan çok daha iyi olur.. Aletin tipide gayet güzel olmuş gerçekten...

Alıntıları Göster
    İşlemcinin soğutucusu gayet yeterli + işlemci soğutucusunun kasadaki demir aksam ile birleştiğini sakın unutmayın.
    Sonuç olarak CPU sıcaklığının 50'yi bile geçtiğine şahit olmadım. Fakat GPU tam tersi , GPU'ya bir çare bulmaları lazım.
    En azından demir kısmının birazını keserek fan takmaları lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonZa

Alıntıları Göster
    Paylaşımın için eline sağlık dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lionheart

Paylaşımın için eline sağlık dostum.

Alıntıları Göster
    *Atila
    fotoları duzelttim.

*BFCYBORG
    Thermal macun konusunda kesinlikle haklısın fakat bi sakatlık cıkartırım diye soğutucuları sokmeye tırstım. nede olsa ikinci makine elimde kalir diye korkuyorum. Ramlere soğutucu takabilirim hazır elimde var hatta iyi fikir

*lionheart_wta
    rica ederim dostum.

• quote:

*Atila
    fotoları duzelttim.

*BFCYBORG
    Thermal macun konusunda kesinlikle haklısın fakat bi sakatlık cıkartırım diye soğutucuları sokmeye tırstım. nede olsa ikinci makine elimde kalir diye korkuyorum. Ramlere soğutucu takabilirim hazır elimde var hatta iyi fikir

*lionheart_wta
    rica ederim dostum.

Alıntıları Göster
    Güzel olmuş.DVD rom'u çıkarmasan da olurdu bence zaten kocaman fan takmışsın.Ama işini garantiye almak istedin sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentinal

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hoacm gayet güzel mama fan seçimi yanlıs olmas fm 201 önerridim bu arada iyi bir head sing gider benim alet gelice su var akfamda gpu ve cpu özerine 800 mm güçlü fan yan kapaga plexy iki tanne fm201 canavar gibi olur termal macunla ram sin de tamamdır.

amam bunalrın en temizi su sogutm olur hiç bir estetik bozulmuyor aynı her şey fan gürültüsü yok ve daha saglıklı oda 20 250 ytl bulru maliyeti
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzooml

Güzel olmuş.DVD rom'u çıkarmasan da olurdu bence zaten kocaman fan takmışsın.Ama işini garantiye almak istedin sanırım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lzooml

evet garanti olsun istedim. Gpu dvd nin altında zaten sorun burda baslıyor bence oyuzden dvdromu dısarı aldım.Hafta sonu iyice kastırıcam makinayi...Fena olmadı gibi geliyor daha fazla yapacak bisi de kalmadı..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lzooml

evet garanti olsun istedim. Gpu dvd nin altında zaten sorun burda baslıyor bence oyuzden dvdromu dısarı aldım.Hafta sonu iyice kastırıcam makinayi...Fena olmadı gibi geliyor daha fazla yapacak bisi de kalmadı..

Alıntıları Göster
    Fan sistemi kaça mal oldu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MâxeLL

Alıntıları Göster
    iyi güzel de içine girecek toza dikkat et derim. ne kadar büyük ve güçlü fan,o kadar çok içeri yollanan toz demek,aman ha

Bende bir tane fanstand aldım,içindeki dandik fanları 12 voltluk sağlam fanlarla değiştirdim ve sonuç olarak vantilatör gibi üfleyen bir fan standım oldu
    Tabi gücünü usb'den alan fan stand,artık gücünü bağladığım adaptörden alıyor,böylelikle usb'den elektrik çekmemiş oluyorum yahu şu microsoft yüzünden sürekli bir şeyler icat etmeye çalışan ufak çocuklar gibi olduk yagerçi eğlenceli oluyor yeni şeyler denemek,insan bir yerden sonra microsoft'a kızmayı bırakıyor ve kendi yaptığı soğutma sistemiyle övünmeye başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khazad -- 7 Haziran 2007; 18:41:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Khazad

iyi güzel de içine girecek toza dikkat et derim. ne kadar büyük ve güçlü fan,o kadar çok içeri yollanan toz demek,aman ha

Bende bir tane fanstand aldım,içindeki dandik fanları 12 voltluk sağlam fanlarla değiştirdim ve sonuç olarak vantilatör gibi üfleyen bir fan standım oldu
    Tabi gücünü usb'den alan fan stand,artık gücünü bağladığım adaptörden alıyor,böylelikle usb'den elektrik çekmemiş oluyorum yahu şu microsoft yüzünden sürekli bir şeyler icat etmeye çalışan ufak çocuklar gibi olduk yagerçi eğlenceli oluyor yeni şeyler denemek,insan bir yerden sonra microsoft'a kızmayı bırakıyor ve kendi yaptığı soğutma sistemiyle övünmeye başlıyor

Alıntıları Göster
    bence kötü olmuş. O kadar büyük fan takmışsın ama doğru şekilde soğuttuğu ne malum? sen sadece dışarı çıkan havanın soğuk olmasıyla aletin ısınmadığını düşünüyosun. ama belki yeterince soğumuyor. Ayrıca dvd rom dışarı çıkartman da çok kötü. O aleti ancak pc gibi evde kullanırsın. Biryerde bi yere taşıyamazsın bile. Ayrıca elektronik aletlerin en büyük düşmanı tozdur. O kadar çok delik, çukur açmışsınki içi toz dolcak. O tozlarda ısı tutucak. Xbox360ın daha çabuk 3 kırmızı görücek. Keşke böyle bişey yapmasaydın...

• quote:

Orijinalden alıntı: MâxeLL

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

Dostum ust kapak ve dvdrom data kablosu 25 ytl.14 cm lik fan Feel2 kasadan cıkma, adaptor de elimde vardı zaten.

*Khazad
    toz pek problem olmaz klimalı ortamda kullanıyorum pc de 24 cm lik fan var yanda ve onde 1 yıldır icinde toz vs tutmadı zaten eger tozlanırsa temizlemesi kolay 2 dk acılıyor kasa.uyarın icin tesekkurler.

* sentinal

Sogutma basarılı oldu. tasinabilirlik benim icin okadar onemli degil.En uzak tasıdıgım yer 1 oda mesafesi bazen monitorle kullanıyorum bazen Lcd tv de arada oda cok sorun olmuyor.Dvd romu istedigim saman sokebilirim problem olmaz.Nekadar zamanda kırmızı gorur bunu zamanla gorecegiz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

Dostum ust kapak ve dvdrom data kablosu 25 ytl.14 cm lik fan Feel2 kasadan cıkma, adaptor de elimde vardı zaten.

*Khazad
    toz pek problem olmaz klimalı ortamda kullanıyorum pc de 24 cm lik fan var yanda ve onde 1 yıldır icinde toz vs tutmadı zaten eger tozlanırsa temizlemesi kolay 2 dk acılıyor kasa.uyarın icin tesekkurler.

* sentinal

Sogutma basarılı oldu. tasinabilirlik benim icin okadar onemli degil.En uzak tasıdıgım yer 1 oda mesafesi bazen monitorle kullanıyorum bazen Lcd tv de arada oda cok sorun olmuyor.Dvd romu istedigim saman sokebilirim problem olmaz.Nekadar zamanda kırmızı gorur bunu zamanla gorecegiz.

Alıntıları Göster
    Yaptığın uygulama çok iyi olmaş inşallah sorun yaşamazsın.Bir az önce platin elektronic aradım xbox 360 750 ytl birde yazılım atıyorlarmış 70 ytl toplam 820 ytl 1 sene garantili 3 kırmızı ışığa karşı sizce alımmı 65 nm gelmesini bekliğim yoksa siz olsaydınız ne yapardınız

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Yaptığın uygulama çok iyi olmaş inşallah sorun yaşamazsın.Bir az önce platin elektronic aradım xbox 360 750 ytl birde yazılım atıyorlarmış 70 ytl toplam 820 ytl 1 sene garantili 3 kırmızı ışığa karşı sizce alımmı 65 nm gelmesini bekliğim yoksa siz olsaydınız ne yapardınız

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

hocam 65nm nin geliceği yok. Ne bir haber, ne birşey var. bekleye bekleye 3 yıl beklersin istiyosan. Yaz gelmiş. Vakit bol. Oyunlar süper. Bence şimdiden al...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.