Şimdi Ara

X-Plane 10 mu yoksa Flight Simulator X mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
15.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce hangisi gerçekçilik bakımından daha iyidir? Ya da hangisinin artısı daha fazladır?

• Bende ikisi arasında seçim yapmaya çalışanlardanım. FSX i 2 yıldır kullanıyorum ancak fps sıkıntısı çekmekten bıkkınlık geldi. Bulunduğum yerde x-plane bulamadığım için internetten indirmeye çalışıyorum. ilk 3 dvd sini indirip akşamları biraz deneme fırsatı bulabildim. Şu etapta söyleyebileceğim x-plane i ilk kullanıdığımda o ham haliyle bile fsx den daha gerçekci bir yeryüzü ve atmosfer hissettim. Tabi default ile gelen ucaklar fsx eklentilerinin yanından bile gecemez. Bu söylediğim yeryüzü ve hava ile ilgili. Gerçekcilik denilince benim gözümde her şartta x-plane fsx den iyidir. Ancak fs serisininde eklentilerini göz önüne almak lazım. Ben ileride x-plane 10 a geçmeyi düşünüyorum. Zamanla kullanıcı kitlesine göre eklentilerinin yeterli seviyeye geleceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doudou

Bende ikisi arasında seçim yapmaya çalışanlardanım. FSX i 2 yıldır kullanıyorum ancak fps sıkıntısı çekmekten bıkkınlık geldi. Bulunduğum yerde x-plane bulamadığım için internetten indirmeye çalışıyorum. ilk 3 dvd sini indirip akşamları biraz deneme fırsatı bulabildim. Şu etapta söyleyebileceğim x-plane i ilk kullanıdığımda o ham haliyle bile fsx den daha gerçekci bir yeryüzü ve atmosfer hissettim. Tabi default ile gelen ucaklar fsx eklentilerinin yanından bile gecemez. Bu söylediğim yeryüzü ve hava ile ilgili. Gerçekcilik denilince benim gözümde her şartta x-plane fsx den iyidir. Ancak fs serisininde eklentilerini göz önüne almak lazım. Ben ileride x-plane 10 a geçmeyi düşünüyorum. Zamanla kullanıcı kitlesine göre eklentilerinin yeterli seviyeye geleceğini düşünüyorum.

Peki kokpit falan nasıl fonksiyonları fsx'e göre daha mı fazla daha mı az?

• kargo dahil 170 TL'ye değer mi acaba?
  • fsx ve x-plane içinde gelen default uçalkların kokpitleri düşünülünce x-plane kokpit ve dinamikler olarak hertürlü daha iyi. ama işte fsx e harici olarak alıp kurabileceğin pmdg gibi ürünler x-plane de henüz yok. ama aerosoft un sitesinde crj-200 ve carenado nun x-plane versiyonaları mevcut. henüz alıp deneme fırsatım olmadı. ilerde bunlardan birini deneyebilirsen bilgi veririm.
  • quote:

fsx ve x-plane içinde gelen default uçalkların kokpitleri düşünülünce x-plane kokpit ve dinamikler olarak hertürlü daha iyi. ama işte fsx e harici olarak alıp kurabileceğin pmdg gibi ürünler x-plane de henüz yok. ama aerosoft un sitesinde crj-200 ve carenado nun x-plane versiyonaları mevcut. henüz alıp deneme fırsatım olmadı. ilerde bunlardan birini deneyebilirsen bilgi veririm.

pmdg x-plane 10 için ürün geliştirdiğini açıkladı zaten. hal böyle olunca değer diyorsun öyle mi?
  • elbetteki bir pmdg ngx x-plane de olsa fsx le daha uğraşmam. yanlız fsx den sonra x-plane kontrolleri ve menü sistemine alışmak biraz zor geliyor zaman tanımak lazım. Her durumda x-plane yapısı fsx e göre simulasyon a daha yakın, eklentilerle desteklenmeli.
    anlayamadığım nokta ise nvidia ekran kartım var en son versiyon sürücü yüklü. nvidia inspector programıyla x-plane için ayar yapayım dedim. ne oyunlar için profil var ama x-plane i koymayı akıl etmemişler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    realme gt 2 mi Mi 12 lite mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak

kargo dahil 170 TL'ye değer mi acaba?

benim gözümde o fiyata değer. Ancak en baştada dediğim gibi benim orjinal alma şansım şuanda yok. yurtdışında fas tayım ver burda orjianl bulunmuyor. bende torrent ten indirebildiğim 4 dvd üzerinden yaptığım denemlerle bunları söylüyorum. burda olduğum süre boyunca korsan olarak indirdiğim versiyon üzerinden denemeler yapmaya devam edeceğim (işten fırsat buldukca). Daha sonra orjinal alıp almama kararımı vereceğim. Eğer demo sürümü hala mevcutsa indirip deneyin derim. Sonuçta benim gözümde değer dediğim sizin için boşa harcanmış olabilir. O yüzden kendinizinde test etmesinde fayda var.
  • quote:

elbetteki bir pmdg ngx x-plane de olsa fsx le daha uğraşmam. yanlız fsx den sonra x-plane kontrolleri ve menü sistemine alışmak biraz zor geliyor zaman tanımak lazım. Her durumda x-plane yapısı fsx e göre simulasyon a daha yakın, eklentilerle desteklenmeli.
    anlayamadığım nokta ise nvidia ekran kartım var en son versiyon sürücü yüklü. nvidia inspector programıyla x-plane için ayar yapayım dedim. ne oyunlar için profil var ama x-plane i koymayı akıl etmemişler.

ngx'i x-plane'e uyarlamayı düşünüyorlar. fsx'te gerçekten mükemmel iş yapıyor ngx. x-plane'i biraz da sistem kaynaklarını daha düzgün kullandığı için düşünüyorum. malum fsx adam akıllı fps için canavar gibi bir sistem istiyor. hele bir de ngx'i yükleyince fps 10'lara kadar düşüyor bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahfuzalbayrak -- 14 Mart 2012; 17:01:07 >

• quote:

quote:

elbetteki bir pmdg ngx x-plane de olsa fsx le daha uğraşmam. yanlız fsx den sonra x-plane kontrolleri ve menü sistemine alışmak biraz zor geliyor zaman tanımak lazım. Her durumda x-plane yapısı fsx e göre simulasyon a daha yakın, eklentilerle desteklenmeli.

ngx'i x-plane'e uyarlamayı düşünüyorlar. fsx'te gerçekten mükemmel iş yapıyor ngx. x-plane'i biraz da sistem kaynaklarını daha düzgün kullandığı için düşünüyorum. malum fsx adam akıllı fps için canavar gibi bir sistem istiyor. hele bir de ngx'i yükleyince fps 10'lara kadar düşüyor bazen.

evet fsx+ngx+rex+iyi bir scenery+trafik diyince fsx slayt gösterisine dönüyor. Sistem optimizasyonu çok kötü ve geliştimede bundan sonra yapılmayacağı için geleceği yok. son çıkan flight ın zaten seriyle yakından uzaktan alakası yok. Alternatif x-plane, prepared 3d gibilerine kalıyor. Açıkçası x-plane de performans testleri henüz yapmadım. grafik ayarlarınıda hiç yapıp denemedim sadece nvidia inspector ile deneyim dedim ondada profik yoktu 0 dan yapmaya üşendim. ama x-plane 10 yeni çıkmış bir ürün ve güncellemelerle desteklenecektir.

• Ben x plane oyununun orjinalini satın aldım 8 dvd var fakat uçarken tam ekranın ortasında demo başlıklı bir yazı çıkıyor ve gitmiyor bayağı büyük görüntü bunun sebebi nedir yoksa kandırıldımmı
  • X-plane'e alışamadım. FSX'ten aldığım tadı da alamadım. Belki sorun bendedir ama özetle anlamadım nedir bu X-plane...
  • BASGITARCI B kullanıcısına yanıt
    orjinali 55 gb ı geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

X-plane'e alışamadım. FSX'ten aldığım tadı da alamadım. Belki sorun bendedir ama özetle anlamadım nedir bu X-plane...

Bende kullanıcı arayüzüne hiç alışamadım. Değişik bir tarzı olsun diye yapmışlar ama sıvamışlar bence. Yap işte normal bir arayüz gibi. İnsan ayarlardan sıkılıp simülasyonu başlatası gelmiyor.

• Evet başlamak için çok ayar gerekiyor alt tarafı uçuş yapacağız ayar üstüne ayar sıkıyor
  • Hocam fsx den başkası hikayedir... x-plane 10 un kokpiti zaten ayrı bir berbatlık 2d kokpit. Grafiklerde ise eklentisiz fsx daha iyidir.(hele fsx e bir rex yüklersen yanından bile geçemez) x-plane 10 un simulastonu da BERBAT !
  • Tabii ki X-Plane' in en önemli farkı MAC platformunu da destekliyor olmasıdır. Gittikçe yaygınlaşan mac kullanımı düşünüldüğünde önemli bir avantaj.

PMDG eğer NG serisinde X-Plane için bir eklenti çıkarırsa bence X-Plane son derece keyifli bir simülatör olacak. Desteklediği iPad uygulamaları da var bana göre gayet başarılı.

Bu arada yukarıda bir arkadaş demo versiyonu hatası aldığından bahsetmiş, X-Plane DVD si takılı olmayınca bunu yapıyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GinoTheCop -- 5 Ekim 2013; 13:11:27 >
  • p3d v2 çıkıyor. artık kim bakar dandik x-plane'e!
  • quote:

p3d v2 çıkıyor. artık kim bakar dandik x-plane'e!

o nedir hocam ? Daha mı iyi fsx veya x-plane den ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borderliné

quote:

p3d v2 çıkıyor. artık kim bakar dandik x-plane'e!

o nedir hocam ? Daha mı iyi fsx veya x-plane den ?

fsx'in üst versiyonu diyebiliriz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.