Şimdi Ara

X-Plane 10 mu yoksa Flight Simulator X mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
15.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak

quote:

Orijinalden alıntı: Borderliné

quote:

Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak

p3d v2 çıkıyor. artık kim bakar dandik x-plane'e!

o nedir hocam ? Daha mı iyi fsx veya x-plane den ?

fsx'in üst versiyonu diyebiliriz.

Küçük HORT!

P3D(Prepar3D), Lockheed Martin firmasının FSX'i alıp kendisine uyarladığı versiyonudur.
    Aralarında çok çok ciddi bir fark olmaz iken performans, FPS konusunda P3D az farkla öne geçiyor.
    Sualtı olayı falan da var ama Silent Hunter değil ki bu?!
    FSX eklentilerinin neredeyse hepsi P3D ile de çalışıyor.

Bildiğim kadarıyla da ilk kez bir uçak firması sim çıkartmış oldu.

Bir de fiyat var tabi.
    P3D v2 çıkmış ve lisansına göre fiyatlar şöyle

Akademik Lisans $60
    Profesyonel lisans $199

Profesyonel Plus Lisans
    valla, ekmek çarpsın ki $2300
    (yanlışlık olmasın diye yazıyla; İKİ BİN ÜÇ YÜZ abd doları.)

Bu arada her nedense X-Plane 10 benim PC'de tam ekran olmuyor. Pencere modu da değil. Bildiğin yarım ekran oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copywriter -- 14 Şubat 2014; 0:22:42 >

• P3D v2 baya hoşuma gitti. Multiplayer özelliği var mı? Yani bir uçakta 2 kişi sürebilir miyiz?
  • Uçuş dinamikleri için X-Plane
  • Arkadaşlar selam,
    Fligh Simulator veya x-plane ikisi de simülasyon programıdır. Yani oyun DEĞİLDİR. Bunlara oyun gözüyle bakanların sıkılıp uçmayı bıraktıklarını 15 yıldır bizzat görüyorum. Bu tür simülasyonlardan keyif almanız ve "ayarlardan sıkılmamanız" için, önce işin gerçekçiliğini bir araştırın derim, sonra satın alma veeya deneme yoluna gidin. Yoksa, ömrünüzde belki de çok fazla keyif alabileceğiniz bir hobiyi (veya uğraşı alanını) kıl payı kaçırabilirsiniz.
    Bu konu çok derin.
  • FSX STEAM / FSX / P3D V2 / XPLANE 10 hepsini denedim kısacası hiçbirinden bir tırt olmaz.

FSX STEAM : fsx teki hataların bazıları çözülmüş (fatal error , out of memory vs.) highmemfix , lod radius gibi tweakler eklenmiş.Performans bakımından fsx ten 10-15 fps daha iyi olduğunu iddia edenler var bunlar tamamen yalan 1-2 fps fark ediyor hatta bazen fps fsx in altına bile düşüyor.(fsx ten farklı olarak geleceği olan bir oyun dovteil games 'a geçtikten sonra sürekli geliştirilecek.)

FSX : Herkesin bildiği gibi sıkıntılı bir oyun ekran kartının oyunda çok bir önemi yok (gtx titan ınız varsa gtx 650 den en fazla 2-3 fps [farklı anti aliasng ayarlarıyla 10 a kadar çıkıyor ] fazla alırsınız)KOSTA diye bir arkadaş benchmark testlerini yapmış. https://kostasfsworld.files.wordpress.com/2013/03/gpu-comparison.jpg daha detaylı bakmak isterseniz linke bakabilirsiniz. Cpu 'dan devam edelim fsx cpu ya aşırı yüklenen bir oyundur eğer sisteminiz düşük ve i7 4790k alsam full addonlarla 40-50 fps alırım hayalini kuruyorsanız boş hayal kurmayın en fazla 25-35 aralığına çıkarsınız (bu fps aralığı kötü değildir aslında).Ayrıca bu oyun tam bir baş belası dx10 hatalıdır düzeltmek için parayla program satın almalısınz.Bir düzine hatalar ve geleceği yok artık.SP2 ve acceleration pack ten sonra işi bitti.internette arkadaşlarımız bazı rehberler yazmış fsx için çok abartmışlar bide ( size 30 40 ) fps katar demiş bunlarında hepsi boş.tek gerçek (kosta's tweaking guide / avsim tweaking guide (en günceli) indirip okuyun derim /venetubo (bunu kullanmanızı tavsiye etmem çünkü güncel değil 5 yıl öncesinden kalma.)

P3D V2: yüksek fps alma umuduyla bu oyunun satın alcaksanız pişman olabilirsiniz aman tanrım diyecek bir fps artışı yok. fsx steam gibi geleceği olan bir oyun.
    son sürümü p3dv2.4 ü oynadım fsx le uyumlu (bazı uçaklar ve manzaralar p3d 'de de çalışıyor ) pmdg 777 harıç şuan pmdg firması p3d için pmdg 777 çalışmasına girdiler.Kısaca p3d nin fsx ten aşırı bir farkı yok.

Xplane 10 : FSX e alışmış biriyseniz bu oyuna alışmak baya baya zor. FS2X plane 10 adlı mucize programla fsx scenery lerinizi xplane 8 , 9 , 10 'a aktartabilirsiniz ama çoğu zaman sceneryler bozuk aktarılıyor (pist dokusu olmuyor vs.)
    fsx in aksine bu program da gpu (ekran kartınıza) yüklenir. FSX e göre baya iyi fps alırsınız ben GTX 750 Tİ FTW ekran kartıyla 50-60 fps alıyorum grafikleri tabkide ultra realitstiğe alırsanız fsx den betere döner. fakat yer dokusu olarak fsx den 1000 kat daha iyi diyebilriim fakat fsx e ORBX FTX GLOBAL + ORBX FTX VECTOR + ORBX FTX OPENCL EUROPE (bulunduğunuz bölgeye göre amerika avustralya asya da olabilir ) eklentileri ile fsx in yer kalitesini arttırabilrisiniz.xplane 10 un en büyük eksisi uçaklar uçakları xplane forumdan bedavaya indsirebilrisniz (paralıları da var) jar design a320 neo vs. ikinci en büyük eksisi ise meydan scenerysi bulmak çok çok zor LTBA LTAC LTAI gibi meydanları x plane forumundan bulabilirsiniz ama daha küçük meydanları LTBR LTAF forumda yok defaultunu ise görmek istemezsiniz çünkü LTBR nin default scenery sinde taxi yolları yok ve uçuşa pistten başlıyorsunuz (fsx te en azından default meydanlarda az da olsa gate falan var).

yukarıda yazdığım gibi hepsinin bir kusuru var ve bunlar gerçekten büyük kusurlar başta bunlardan bir tırt olmaz dememin sebebi bu.

kısacası fsx ve p3d :fps problemi xplane : eklenti azlığı

sistemim

AMD FX 8350 O.C 4.5 GHZ TURBO CORE
    ASUS M5A97 R2.0
    EVGA GTX 750 Tİ FTW
    650 WATT PSU
    8 GGB 1866 MHz GSKİLL RAM

ALDIĞIM FPS LER
    FSX =20-30
    P3D V2 =23-30
    FSX STEAM = 20-30
    XPLANE 10 =40-50

İntel işlemciyle de amd nin çok fazla üstüne çıkabilieceğinizi sanmıyorum
    arkadaşımın 4790k sı yağmurlu havada seattle 'da 15 fps alıyor şaka değil (amd tabi ki daha az 13-14)

arkadaşlar yukarıda yazdığım fps lerin hepsi addon (orbx rex airbus x pmdg 777 pmdg 737 ) gibi bir çok eklenti kullanılarak yapılmıştır.

FSX P3D ci arkadaşlar için en güncel performans arttırma rehberi (İNGİLİZCENİZ varsa okuyun yoksa ypacak bişey yok yardım alabilrisniz)http://forum.avsim.net/files/file/41-basic-fsx-p3d-configuration-guide/ şuna bir bakın derim.

arkadaşlar yukarıda verdiğim herşey ingilizcedir ne yazıkki ülkemizde bu oyunlar için büyük rehberler yok bir tek "airbus " adlı arkadaşımızın rehberi güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F03B9AEC -- 2 Şubat 2015; 19:46:29 >

• yukraıda yazdığım bütün bilgiler yabancı forumlarda sabaha kadar araştırma yapmam sonucu ve 10 yaşımdan beri 5 yıllık fsx tecrübem sonucu doğmuştur uydurma falan değildir .
  • Flight Simulator X mi? herşey güzel sadece sesler kötü.
    normal haytta kalkarken aşırı bir jet sesioluyor nebilim inerken zemin sesi oluyor vb..

bu sesleri en yi veren simi arıyorum biri yardıme debilirmi jostickte aldım lütfen
  • etrafı araba bina ile canlandırmak istiyorum (sadece turkiye)
    8 tane anons indirdim ve kurulumda aşağıdaki bilgi yazıyor

YÜKLEME: DOSYALARI C:\Program Files\Microsoft Flight Simulator X\FsPassengers\Sound\CrewPack\Default
    KLASÖRÜNE KOPYALAYINIZ. BU İŞLEMDEN ÖNCE , MEVCUT DOSYALARIN YEDEĞİNİ ALMAYI UNUTMAYINIZ.

ama bende şu dosya yokki (\FsPassengers) nasıl kuracağım fsx içi dior benimkide fsx anlamadım :(
  • Ama şöyle söyliyim xplane gerçekten çok gerçekçi bir simulator mesela kuş çarpması oyun içinde bir problem
    havayolum için uçuyorum xplane de kalkışta 140 knot'a yakın böyle karanlıkta gri kanatlı bişeyler gördüm sonra bi cam kırılma sesi(ses gerçekçi değil ama olsun:) )
    sonra iki motor birden gitti göstergeler filan da gitti sonra hemen durdum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.