Şimdi Ara

X-Fİ windows 7 64 bit uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar ımzamdakı sistemı kullanmaktayım ve ses sistemi olarak onkyo ht s3200 var.5.1 desteklı bu home theater ses sıstemıne yakısır bı ses kartı almak ıstıyorum fakat butun endısem wındows 7 64bit de bu kartı sorunsuz kullanabılmek.yenı cıkan drıverlar yada programlar eskıden sorun yasanan wındows 7 ve vısta uyumluluk problemını cozebıldımı acaba ?

    kartı kullanan kısıler wındows 7 de nasıl bır ses kalıtesı aldıklarını hoparlorlerı ıle bırlıkte yazabılırler mı?
    kullanılan suruculerı ve x-fi ses kartının programlarınıda yazarsanız iyi bir konu olur.eminim ki çoğu kişi merak ediyordur son durumu



  • bırınız bı cvp yazsa elı asınmaz heralde !!!
  • X-fi xtreme music + z5500 kullanıyorum. win7 64bit içinde daniel K. isimli arkadaşın yazdığı driverı yükledim tek kelimeyle sorunsuz şekilde aynı xp gibi kullanıyorum.
  • cok tesekkurler arkadasım baska bu kartları kullanan yokmu wın 7 de ? ayrıca ses kartı olarak x-fi titanıum almayı dusunuyorum.optıc cıkısıda oldugundan sorun yaratmaz bu konuda.ama dedıgım gıbı x-fi titanıum ve wındows 7 64bit kullananlar cevap verebilirlerse sevinecem.
  • windows7 ile şu anda creative nin hiç bir kartı düzgün çalışmıyor. Daniel-k sürücüsü bi nebze düzeltmiş ama yinede çok kötü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahallenin_delisi

    windows7 ile şu anda creative nin hiç bir kartı düzgün çalışmıyor. Daniel-k sürücüsü bi nebze düzeltmiş ama yinede çok kötü.


    düzgün çalışmıyo derken ?

    ben win7 64 bitte orjinal cd ile aynı Xp'deki gibi kullanıyorum. Fark ne? Ben bi fark hissetmedim.
    Sistem: Orjinal Lisanslı Windows 7 Home Premium 64 bit.
    Kartım: Creative Platium Pro - Orjinal cd. (32 bit olarak görünüyor sistemde)
    Set: Creative G500.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 17 Mart 2010; 19:27:14 >
  • DTS cızrtılı calişiyor ayrıca sub dan ses alamıyorum tabi yazılım hatası ise
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tankobunny

    DTS cızrtılı calişiyor ayrıca sub dan ses alamıyorum tabi yazılım hatası ise


    DTS'deki cızırtı program ile alakalı, codec eksiktir.
    Uydulardan ses alıp sub'dan ses gelmemesi ise çok enteresan
    Ses denetimi veya kartın ayarlarına bakın belki de sub seviyesi kapalıdır.
  • optik kaplu ile bağlı driver sorunu olması yüksek olasılık driver konusun da uyuzolduğum bir marka vardı ATİ creative de ikindisi oldu kutlarım (:
  • XtremeMusic kullanıyorum dobly digital sesler kesik kesik geliyor dts de problem yok daniel K.nın driverlarını denemeyi düşünüyorum inş ses iyidir. z-5500 e çözdürdüğümde oluyo, ses kartının çözücüsünden problem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 18 Mart 2010; 15:37:07 >
  • bende xtreme music kullanıyorum ama win 7 performansı berbat mecburen geri xp ye dönüş yaptım gerçi yukardaki arkadaşın dediği danel k. sürücüsünü denemedim fark oluyormu acaba ?
  • Win7 64-Bit + Xi-Fi Extreme Music + Z-5500

    Daniel K'nin driver paketi ile sorunsuzca kullanıyorum.

    DD ve DTS'de de sorun yok. Gayet düzgün bir şekilde kullanıyorum. (SPDIF Optik kablo ile)

    Codec paketleri normalde sistemlere gereksiz onlarca şey yüklese de Shark007'nin codec paketinde böyle bir sorun yokmuş.

    Linkler:

    Daniel_K X-Fi Support Pack 2.0:http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaster/SB-X-Fi-Series-Support-Pack-2-0-05-15-2009/td-p/527485

    Shark007 Site:http://shark007.net/




  • eyer win7 de xp gibi çalışıyorsa bou çok iyimiş
  • Arkadaşlar win7de sesi hanginiz acaba xfi çipine işlete biliyor sormak istiyorum... xpdeki sesi win7de almak istiyorsanız bunu ancak sesi ses çipine işleterek yaptırabilirsiniz ki buda şuan için zor... Anlamak isteyen önce xpde biraz kullanıp ses kartının çipine ellesinler sıcaklığına bir baksınlar ondan sonra aynı uygulamayı win7de uygulayın bakalım sıcaklık farkına.... Ses sadece ses kartının çıkışlarına gönderiliyor ve ses alıyorsunuz sesi aslında işlemciniz işliyor....

    Sn. tankobunny arkadaşım win7 denetim masasından hoperlörleri yapılandırırken saran uydular sekmesini kaldırırsanız sorun çözülecektir....
  • X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION PCI-E + Z5500 optik kablo ile win7 64 bit ultimate kullanıyorum. creative kendi güncel driverleri veya D.K. Support pack 2 farketmiyor film ve müziklerde süper performans alıyorum DTS, Dolby, THX 5.1 ses alabiliyrum ancak oyunlarda 5.1 ses alamıyorum nedense sadece merkezden geliyor ses bir türlü ayarlayamadım galiba optik kablo oyunlarda olmuyor diye düşünüyorum ayarlayabilen varsa paylaşırsa sevinirim. bahsettiğim oyunlar hit oyunlar.
  • bunlar eski bu arada. Daniel_K X-FI Installation Disc 1.0 var en yeni olarak eski nesil x-fi kartlar ve titaniumlar için ayrı ayrı bulunmakta. 700 mb CD boyutunda. forums.creative.com bulunur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umur BEY

    Arkadaşlar win7de sesi hanginiz acaba xfi çipine işlete biliyor sormak istiyorum... xpdeki sesi win7de almak istiyorsanız bunu ancak sesi ses çipine işleterek yaptırabilirsiniz ki buda şuan için zor... Anlamak isteyen önce xpde biraz kullanıp ses kartının çipine ellesinler sıcaklığına bir baksınlar ondan sonra aynı uygulamayı win7de uygulayın bakalım sıcaklık farkına.... Ses sadece ses kartının çıkışlarına gönderiliyor ve ses alıyorsunuz sesi aslında işlemciniz işliyor....

    Sn. tankobunny arkadaşım win7 denetim masasından hoperlörleri yapılandırırken saran uydular sekmesini kaldırırsanız sorun çözülecektir....


    müzik dinlerken foobar2000 ve wasapi plugini ile bir nebze ses kartı daha fazla kullanılıyor, ne dersiniz?
  • Evet, zaten microsoft lisansı sadece kendine ait olan ses yapılarını kapattı tekelciliği bitirmek için, bencede doğru oldu aslında. Burda mesele ses çipinin kullanılıp kullanılmaması. İnsanların kimileri derki ben daha iyi bir ses aldım xpye göre. Bununda nedeni Microsoft ses işleme işi için dolby teknolojisi kullanıyor olması. Bu özellik vista ve win7 mevcut. Aralarında şuan için anlaşmaya varamadıklarından heralde, win8 bu özellik olmayacak. Onun yerine söylentilere göre kısmi olarak donanım hızlandırmayı devreye alacak deniyor.

    Asio, openal gibi ses yapıları hala ses kartına işletiliyor. Şöyle bir şey önereyim, foobar2000 ile wasapi plungi ile kullanırken, denetim masasından ses aygıtlarını seçtiğimiz pencereyi aç ( Hoparlör,optic çıkışlerın seçildiği ekran) Seçili aygıtın spectrumu çalışmadığını göreceksin. Aynı uygulamayı foobardan varsayılan olarak ayarla aynı pencereden bak bakayım. Spectrum çalışıyormu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umur BEY

    Evet, zaten microsoft lisansı sadece kendine ait olan ses yapılarını kapattı tekelciliği bitirmek için, bencede doğru oldu aslında. Burda mesele ses çipinin kullanılıp kullanılmaması. İnsanların kimileri derki ben daha iyi bir ses aldım xpye göre. Bununda nedeni Microsoft ses işleme işi için dolby teknolojisi kullanıyor olması. Bu özellik vista ve win7 mevcut. Aralarında şuan için anlaşmaya varamadıklarından heralde, win8 bu özellik olmayacak. Onun yerine söylentilere göre kısmi olarak donanım hızlandırmayı devreye alacak deniyor.

    Asio, openal gibi ses yapıları hala ses kartına işletiliyor. Şöyle bir şey önereyim, foobar2000 ile wasapi plungi ile kullanırken, denetim masasından ses aygıtlarını seçtiğimiz pencereyi aç ( Hoparlör,optic çıkışlerın seçildiği ekran) Seçili aygıtın spectrumu çalışmadığını göreceksin. Aynı uygulamayı foobardan varsayılan olarak ayarla aynı pencereden bak bakayım. Spectrum çalışıyormu?

    wasapi kullanınca spectrum çalışmıyor, kullanmayınca spectrum çalışıyor, yani sonuç ? :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainbowr6

    wasapi kullanınca spectrum çalışmıyor, kullanmayınca spectrum çalışıyor, yani sonuç ? :)


    Windows sese dokunmadan olduğu gibi ses kartına yolluyor.Aynı xpde olduğu gibi yani. Fakat öbür türlü windows sese müdahale ediyor bazen kısmen bazen tam olarak, kullandığın oynatıcı ve ses sürücülerine bağlı olarak.
    Ses kartına, kullanılan hop., media oynatıcı, oynatılan media, CPU, sürücü ve kodeklere göre bazen seste iyileşmeler bazende kötüleşmeler olabiliyor. Hatırlatayımda

    Bendeki CPU kullanımı

    EDİT: Resim ekledim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 21 Nisan 2012; 18:46:40 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.