Şimdi Ara

Wow için pc toplamada yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oyun olarak sadece World of Warcraft oynuyorum. Diğer oyunları çok ama çok nadir oynuyorum. Şuanda kullandığım Pc nin miladı dolduğu için max. 1600 Tl civarı bir kasa toplamak istiyorum fakat bu konuda bilgüm yetersiz olduğu için sizden yardım rica ediyorum. Wow daha çok işlemciye yüklenen bir oyun bu yüzden işlemci gerçekten önemli.

Bu konuda tavsiyelerinizi yazarsanız memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fx 6300 tabanlı 660TI GPU lu bir sistem topayabilirsiniz. Piyasanın durumu nasıl bilmiyorum ama sanırım 1600-1700 TL ye toplanacak bi sistem

• Kardeşim ben de bir WoW oyuncusu olarak yazıyorum sana.

Şöyle bir listem var sana;

AMD FX 6300
    Asus M5A97 R2.0
    500GB'lık en uygun disk
    GTX660TI
    Xigmatek Pure Black 600W Kasa
    G-Skill Ripjaws 4 GB Ram

bunlarla çok rahat bir şekilde oynarsın.

Ben;
    AMD FX4100 @4.4GHz
    Asus M5A97R2.0
    HD6850
    G-Skill Ripjaws 2x4 GB 1600

Bu ürünlerle Ultra Grafikte 40Man Ordos'u bile yapıyorum.
    Kaldı ki sende biliyorsun 40 tane Player'ın spell grafikleri 10 veya 25'man e göre çok daha ağır. Buna rağmen sıkıntısız oynuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OxOMasK

Merhaba,
    Oyun olarak sadece World of Warcraft oynuyorum. Diğer oyunları çok ama çok nadir oynuyorum. Şuanda kullandığım Pc nin miladı dolduğu için max. 1600 Tl civarı bir kasa toplamak istiyorum fakat bu konuda bilgüm yetersiz olduğu için sizden yardım rica ediyorum. Wow daha çok işlemciye yüklenen bir oyun bu yüzden işlemci gerçekten önemli.

WoW için toplayacağın sistemde önceliğin iyi bir işlemci olmalı. WoW çalışma mantığı olarak ve kullanılan addonlardan dolayı çok fazla işlem içeriyor ve single core performansı iyi olan işlemcileri tercih etmek matıklı oluyor. WoW oynayan biri olarak ve çevremdeki wow oyuncularının yorumları ile birlikte kesinlikle intel işlemci kullanmalısın. Ha bu AMD kötü performans verir anlamına gelmesin sakın ancak 25 man raid yapıyor isen ve yeni gelecek WoD eklenti pakedi ile oyunda modernizasyona gidildiğinden dolayı kuracağın sistem güçlü olmalı. Ekran kartında ise çok pahalı kartlara bakmana gerek yok AMD tarafında 7850,7870, R9 270 kartlar rahatlıkla işini görecektir. Nvidia tarafında ise fiyatlar çok yüksek olmasından dolayı ben pek yanaşmayı tercih etmiyorum.

Forumda sistem tavsiyeleri hakkında yeteri kadar bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşlar olduğundan dolayı sistem tavsiyesini onlara bırakıyorum.

Sistem önerisinde bulunacak arkadaşlar aşağıdaki linkleri inceleyerek sistem tavsiye ederlerse mantıklı olacaktır.

WoW İşlemci testleri:http://www.anandtech.com/bench/CPU/62

WoW:MoP Ekran Kartı Testleri:http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-660-geforce-gtx-650-benchmark,3297-13.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkplate -- 11 Mart 2014; 11:37:44 >

• Çok güzel anlatmışsın teşekkürler. Yukarıdaki açıklama ve testlere göre sistem yazan bir ustamız da olursa tadından yenmeyecek ve wow için kasa toplayacak olan benim gibi arkadaşlar için açıklayıcı bir başlık olacak.

• quote:

Merhaba,

İşlemci: Intel i5 4440 Soket 1150

Anakart: Gigabyte Z87-DS3H Soket 1150

RAM: G-Skill 4 GB Ripjaws DDR3 1600 MHz CL9 1.5V

Ekran Kartı: Sapphire HD 7850 O.C. GDDR5 1 GB 256 Bit DX 11.1

Hard Disk: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

Kasa+PSU: Gigabyte IF-233 550 Watt MidT ATX Siyah

TOPLAM: 1650 lira.. BTMağaza.comwww.btmagaza.com

• Teşekkür ederim. Başka önerisi olan var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Toplama da yardım
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedi bedri

Kardeşim ben de bir WoW oyuncusu olarak yazıyorum sana.

Şöyle bir listem var sana;

AMD FX 6300
    Asus M5A97 R2.0
    500GB'lık en uygun disk
    GTX660TI
    G-Skill Ripjaws 4 GB Ram

bunlarla çok rahat bir şekilde oynarsın.

Ben;
    AMD FX4100 @4.4GHz
    Asus M5A97R2.0
    HD6850
    G-Skill Ripjaws 2x4 GB 1600

Bu ürünlerle Ultra Grafikte 40Man Ordos'u bile yapıyorum.
    Kaldı ki sende biliyorsun 40 tane Player'ın spell grafikleri 10 veya 25'man e göre çok daha ağır. Buna rağmen sıkıntısız oynuyorum.

Usta sizin CPU kaç çekirdek ? Eğer reel 2 çek. ise almayı düşünüyorum eylule dogru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Merhaba,

Bu haliyle mükemmel istenirse ramler 1866mhz alınır onun dışında başka bir işleme gerek yok :) belki bide istiyorsan kasayı istediğin şekilde alır anakartınıda asus alırsın keyif karar senin :) ucuzlatılabilir bi sistem wow için 7770 bile yeterlidir önemli olan işlemcidir ki 4440 tokatlar :)

• kedi bedri kullanıcısına yanıt
    Bedri abi aylar sonra buluştuk ve gene aklın yolu bir :) Özlemişim vallahi seni, forumu. Konuda mesajını görünce bi hoş oldum bi sevindim anlatamam
  • Sevenleri buluşturmak sevaptır :) Bende mutlu oldum :P
  • Peki bu 2 sistemden hangisinde karar kılarsam daha sağlıklı olacaktır ?

VEYA

AMD FX 6300
    Asus M5A97 R2.0
    500GB'lık en uygun disk
    GTX660TI
    G-Skill Ripjaws 4 GB Ram

?
  • Hocam her iki sisteminde kendine has özellikleri var. İntel sistem haswell olduğu için daha günceldir, ama CPU yu intel seçtiğiniz zamanda GPU 7850 OC a düşer.

AMD tabanlı sisteme bakarsak CPU f/p dır ve senin kadar bütçesi olan herkes genelde bu CPU yu alır. Tabi 6300 4440 a göre fiyatı daha az bir CPU. Haliyle GPU yu 660TI yapabiliyoruz.

Şimdi amacını eğer oyun oynamaksa, oyunlarda 4440, 6300 arasında hiç hiç hiçbir fark yoktur. Ama 660 TI ın yanında 7850 OC nın esamesi bile okunmaz. Ayrıca görüntü çıkışını VGA dan alacaksan eğer 78xx serisi VGA da dalgalanma yapıyor bunu da bil derim.
  • Anladım. O zaman amd seçmek biraz daha mantıklı olacak gibi duruyor.

• Sofiman kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hem sosyal hem de iş yerindeki yoğunluklar nedeniyle çok az gelebiliyorum bir süredir. Ama insan sizi ve burayı özlemiyor değil. Bi atlatayım şu karmaşayı gelicem hemen.

Kardeşimiz wow oynuyor ve ben de bir oyuncusu olarak gördükten sonra boş geçmek istemedim açıkcası.

Ayrıca yeni gelecek ek paket ile WoW mekaniği işlemciden ekran kartına kayacak. WoW WoD paketi ile ekran kartlarını biraz daha yoracağı için 6300 + GTX660TI karması çok daha efektif olacaktır.

Oyunun ön siparişi bile başladı. Hatta guild lideri satın aldı bile. Bundan 3 sene evvel evet Intel denebilirdi ancak şu andan itibaren oyun GPU ver bana demeye başlayacak.

Ben bile artık 6850'yi GTX660TI ile güncellemeye yakınım. Eskiden yeterliydi ancak oyun tarafından gelen yorumlar sonucu Full Ultra'da oynayamayacağım gibi görünüyor. Kaldı ki raider bir adamım ve anlık kasılmalar wipe'a kadar gidebiliyor.
    Zaten şu sıra oyun serverları yüzünden crash yiyip duruyoruz. 2 hafta öncesine kadar Garosh'da sırf crash yüzünden 4 wipe var.

@OxOMasK kardeşim bizi buluşturduğun için tekrar asıl ben teşekkür ederim
    Umarım alacağın sistem seni mutlu eder.

Tavsiyem seninde yazdıklarından olan;

AMD FX 6300
    Asus M5A97 R2.0
    500GB'lık en uygun disk
    GTX660TI
    G-Skill Ripjaws 4 GB Ram

• quote:

Orijinalden alıntı: enesgs35

Usta sizin CPU kaç çekirdek ? Eğer reel 2 çek. ise almayı düşünüyorum eylule dogru.

Kardeşim reel 2 sanal 4 çekirdek mantığı ile çalışıyor. Ama Eylül'e doğru bu işlemci alınmaz. Minimum olarak 6300 bakmalısın. Çok eski kalacak çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Merhaba,

Bu haliyle mükemmel istenirse ramler 1866mhz alınır onun dışında başka bir işleme gerek yok :) belki bide istiyorsan kasayı istediğin şekilde alır anakartınıda asus alırsın keyif karar senin :) ucuzlatılabilir bi sistem wow için 7770 bile yeterlidir önemli olan işlemcidir ki 4440 tokatlar :)

Kardeşim bi düzeltme atayım.

Intel işlemciler malesef OC olmadan 1866 Ram kullanamaz. 1600 olarak kullanır. Yukarıda bahsi geçen işlemci "K" olmadığı için OC'de yapılamaz. Kilitli olarak geliyor anlayacağın.

Zaten OC'de yapılsa 1600 ile 1866 arasında farkı WoW gibi bir oyunda veya diğerlerinde asla anlayamazsınız.

• Bende sadece WoW oynamaktayım yeni konu açmadım WoW ile ilgili bu konuyu görünce bende yeni bir pc toplamak istiyorum bütçem 2500-3000 TL arası
  • kedi bedri kullanıcısına yanıt
    Dostum ilgi ve alakan için teşekkür ederim. Tabi diğer arkadaşlarıma da sonsuz teşekkürler.

Seninde dediğin gibi seçimimi AMD'den yana kullanıyorum ve sistemi hayırlısıyla hafta içi alıcam.

Vatan da haftasonu indirimi ile birlikte 1615 TL ye geliyor. Alacağım parçaların sepetteki resmini yolluyorum. Kontrol ederseniz sevinirim. Bir yanlışlık yapmak istemiyorum.

Saygılar.
     Wow için pc toplamada yardım lazım

• quote:

Merhaba,

ASUS
    M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
    250 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    309 TL

GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    127 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    171 TL

ZALMAN Z3 PLUS MIDT ATX PENCERELİ BEYAZ KASA
    127 TL

CORSAIR
    VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI
    201 TL

SAPPHIRE
    HD7850 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    414 TL

Toplam : 1600 TL

Hepsi birbirine uyumlu, stabil, sorunsuz, kaliteli parçalar.

Hayırlı olsun , sonuçları benimle paylaş

bjk__murat

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.