Şimdi Ara

Wireless in İnsan sağlığına zararları !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
3
Favori
98.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayrıca bütün elektrik hatları elektrikli ev aletleri, duvardaki elektrik tesisatları hepsi radyasyon yayıyo. en iyisi ormanda yaşamak ilkel çağlardaki gibi
  • arkadaşlar bu zararlarin bizzat canlı kanıtıyım sanırım zamanında bilgisayar oyunlarıyla çok ugrasmam dan dolayı bazı saglık sorunlari yaşıyorum.Bu sağlık sorunları kulak çınlaması,yüzümde yanma ve sanki kafatasımın ıcındede bi acı oluyo :(.Bunu gidip doktora söledim ama insanın beyni acı hissetmez filan dedi bi film cekip pislik biriktiğini söledi.we son zamanlaradada fazla duyrunca kendımden geçer gibi oluyorum benden sizi uyarması yol yakınken donun bu sewdadan mecburi durumlar dısında 1 saatten fazla oturmayın bılgısyaar basında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterengin -- 25 Nisan 2007; 13:48:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: masterengin

arkadaşlar bu zararlarin bizzat canlı kanıtıyım sanırım zamanında bilgisayar oyunlarıyla çok ugrasmam dan dolayı bazı saglık sorunlari yaşıyorum.Bu sağlık sorunları kulak çınlaması,yüzümde yanma ve sanki kafatasımın ıcındede bi acı oluyo :(.Bunu gidip doktora söledim ama insanın beyni acı hissetmez filan dedi bi film cekip pislik biriktiğini söledi.we son zamanlaradada fazla duyrunca kendımden geçer gibi oluyorum benden sizi uyarması yol yakınken donun bu sewdadan mecburi durumlar dısında 1 saatten fazla oturmayın bılgısyaar basında.

kardeş fazla durma bencede koredemi çindemi ne elemanın biri bikaç gün ekran başında nerdeyse full durmuş 3 yada 4. gün sizlere ömür...
  • desenize ayvayi yedik. benim modem odamda duruyor. ve 7/24 acik.....
  • benim masaüstü pc de kablolu modem var bunun bi zararını görmedim şu ana kadar...
  • ben hep 2.4 ghz olmasının daha küçük bi frekans olması diye düşünüyordum hala da bilmiyorum yanılıyormuyum..

yani cep telefonları 1-1.9ghz arası ise, demekki o aralık daha kuvvetli, 2 ve sonrası ise daha az zararlı.

Ayrıca modem ve wirelesslarda belirli sars değerlerine uygun üretiliyordur o kadarda dert etmeyin, bir önlem alınması gerekseydi bilgi vermeleri gerekirdi.
  • konu çok önemli..benim merak ettiğim..telsiz telefonlarda 2,4 ghz kullanıyor.Buda zararlı değilmi acaba?
  • bugün öğrendim wireless modemden cep telefonunun yaydığı radyasyonun 10 da 1 i kadar radyasyon yayılıyormuş...zaten cepte en büyük risk arama anında kulağa götürünce oluşuyormuş...enazından wireless modemin dibinde olmamak lazım..mesela ben bu topiği okuduktan sonra wireless modemi evin bi ucuna koydum..sizde öyle yapın bence
  • Anladığım kadarıyla bu konuda net bilgi yok genelde kulaktan dolma bilgilere dayanıyo??????
  • titreşim değerinin daha yüksek olması daha fazla zarar vereceği anlamına gelmiyor yani yani 2.4 1.9 dan daha fazla zarar verir diyemeyiz. orada beynin rezonans değerleri zaten aşıldığı için bi sorun yaratmaz . sağlık açısından zararının oluşturduğu manyetik alandan ileri geldiğini düşünüyorum.
  • Arkadaslar mikrodalganin insan sagligina olan etkisinde onemli olan frekans degil cikis gucudur, daha dogrusu bu cikis gucunun ne kadarinin insan vucuduna (ozellikle beyine) aktarildigidir. Yoksa gunumuzde 10-60gHz'te calisan sistemler var hatta 100gHz'lerden bahsediliyor o zaman bu sinyallere 1 saniye maruz kalsak hemen kanser olmamiz gerekirdi

Ayrica Mikrodalga DNA'da bozulmaya neden olmuyor. Zararli etkisi beyni isitmasindan kaynaklaniyor. (Mikrodalga firin misali)

Son olarak, cep telefonuyla karsilastirilmis ve 2.4>1.9 dolayisiyla Wirelessin zarari>Cep telefonunu zarari denilmis fakat durum oyle degil wiressta cihazlarda cikis gucu yaklasik 50mWatt, yasal sinir 100mWatt'tir (outdoor cihazlar). GSM'de ise bu degerler telefon icin 500 miliWatt, Baz istasyonu icin 1-3 Wattir. Dolayisiyla cep telefonu kullaniminin olusturacagi isinma wireless'a gore en az 10 kat fazladir. Cep telefonunu kulagimiza dayadigimizi da dusunursek bu oran cok daha fazla olur. Dolayisiyla wireless dalgalarin zararlarindan sikayetci olmak icin once cevremizdeki tum cep telefonlarini imha etmeliyiz diye dusunuyorum.

• bilgilerinizi paylaştıgınız icin tesekkürler bi cok kisi bu sayede birşeyi daha ogrenmiş oldu...
  • her gelirin bir götürüsü oluyor ne yazık ki
  • güzel bi paylaşımm. teknoloji getirdikleri kadarını da götürüyo maalesef.Toplam 0 yani :)
    oyunlardan da uzak durmak ta fayda var. beynimizi sömürüyolar yaa. daha faydalaı işlerde zaman harcamak daha mantıklı arada bi oynanabilir tabii :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Command.com

Normal bi cep telefonu günümüzde şebekesine göre 1 ila 1,9 Ghz frekanslarda çalışıyor..

buda saniyede 1,9 milyar titreşim demek oluyor.. Bir nevi mikro dalga yani
    ve radyasyon etkisi gösteriyor..

Wireless te ise durum dahada vahim bu frekans 2,4Ghz lere kadar çıkıyor...

Aradaki fark az gibi gözüksede saniyede 500milyon titreşim daha fazla , insan sağlığına dahada zaralı..
    o yuzden wireless notebook kullananlar cihazı dizlerinde kullanmasınlar.. Modemlerin wireless antenlerine yakın oturmayın.. Mümkünse oturma yattığınız odada wireless yayın yapmayın..
    Özellikle güç arttırımı için 2 Db den yuksek verimlilikte anten kullananlar daha dikkatli olmalılar..
    Çünkü uluslar arası standartta insan sağlığına zararı dokunmaması açısından ev içinde 2 Db den yuksek verimlilikte manyetik dalga yayan vihazların kullanımı yasak.. Bu tamamen sizin sağlığınız için.

Benden soylemesi...

Bilgilendirmen ve sağduyun için teşekkürler yalnız atladığın çok önemli noktalar var.

Öncelikle şunu belirteyim bu gibi radyo dalgalarının zarar miktarları uzaklığın karesi ile ters orantılıdır. Stajını Turkcell de yapmış olan bir elektronik müh. arkadaşım var. Baz istasyonları sinyal ölçüm denetimlerinde bulunmuş ve anlattığına göre özellikle kısa mesafedeki uzaklık çok şey değişitiryor diyor. Yani 1cm uzaklıkta ciha ölçümüne göre çok tehlikeli iken 1m uzakta neredeyse hiç tehlikesi olmadığını söylüyor ki baz istasyonları yüksek yayın gücü olan cihazlar için konuşulan şeyler. Şimdi gelelim konuya;

1- Cep telefonu ile konuşurken kulağımıza dayıyoruz yani beynimizin hemen dibi. Bazen gömlek cebimize koyuyoruz kalbimizin dibi. Ki bunlar en hassas 2 organımız.
    Wireless ta ise anteni hiçbirzaman kulağımıza dayamıyoruz veya ağzımızın içine sokmuyoruz. En yakın mesafede 30cm uzaklıkta oluyoruz.
    2- Yukarıda baz istasyonu örneğinde de belirttiğim üzere radyo dalgalarının zararı birtek frekansla ölçülmez; yayın gücüylede ölçülür. Avrupada ve ülkemizde Wireless için sınır 100mW tır. Amerika ve birçok ülkede bu sınır 250mW tır. Peki bu sınırları neye göre belirliyorlar; ilk olarak sağlıkla ilgilide olsa asıl sınırlama kriteri çevredeki sinyal kirliliğini azaltmak, ortalığı sinyal çöplüğüne çevirmemektir. Yani sinyal kirliliği problemi olmasa ve sınırı belirlemedeki tek kriter sağlık olsa inanın daha yüksek değerlere çıkabilir ki ülkemizdeki wireless cihazlar 100mW gibi çok ufak değerlere sahipler. Yani bizimkiler zararlıysa Amerikadakiler adamı 1 yılda kanser eder.

Kısacası günlük kullanım içerisinde Wireless aygıtlar cep telefonundan çok çok daha az bir zarara sahiptir. Bu sebeple gönül rahatlıyla kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 1 Mayıs 2007; 0:58:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

Orjinalden alıntı: Command.com

Normal bi cep telefonu günümüzde şebekesine göre 1 ila 1,9 Ghz frekanslarda çalışıyor..

buda saniyede 1,9 milyar titreşim demek oluyor.. Bir nevi mikro dalga yani
    ve radyasyon etkisi gösteriyor..

Wireless te ise durum dahada vahim bu frekans 2,4Ghz lere kadar çıkıyor...

Aradaki fark az gibi gözüksede saniyede 500milyon titreşim daha fazla , insan sağlığına dahada zaralı..
    o yuzden wireless notebook kullananlar cihazı dizlerinde kullanmasınlar.. Modemlerin wireless antenlerine yakın oturmayın.. Mümkünse oturma yattığınız odada wireless yayın yapmayın..
    Özellikle güç arttırımı için 2 Db den yuksek verimlilikte anten kullananlar daha dikkatli olmalılar..
    Çünkü uluslar arası standartta insan sağlığına zararı dokunmaması açısından ev içinde 2 Db den yuksek verimlilikte manyetik dalga yayan vihazların kullanımı yasak.. Bu tamamen sizin sağlığınız için.

Benden soylemesi...

Bilgilendirmen ve sağduyun için teşekkürler yalnız atladığın çok önemli noktalar var.

Öncelikle şunu belirteyim bu gibi radyo dalgalarının zarar miktarları uzaklığın karesi ile ters orantılıdır. Stajını Turkcell de yapmış olan bir elektronik müh. arkadaşım var. Baz istasyonları sinyal ölçüm denetimlerinde bulunmuş ve anlattığına göre özellikle kısa mesafedeki uzaklık çok şey değişitiryor diyor. Yani 1cm uzaklıkta ciha ölçümüne göre çok tehlikeli iken 1m uzakta neredeyse hiç tehlikesi olmadığını söylüyor ki baz istasyonları yüksek yayın gücü olan cihazlar için konuşulan şeyler. Şimdi gelelim konuya;

1- Cep telefonu ile konuşurken kulağımıza dayıyoruz yani beynimizin hemen dibi. Bazen gömlek cebimize koyuyoruz kalbimizin dibi. Ki bunlar en hassas 2 organımız.
    Wireless ta ise anteni hiçbirzaman kulağımıza dayamıyoruz veya ağzımızın içine sokmuyoruz. En yakın mesafede 30cm uzaklıkta oluyoruz.
    2- Yukarıda baz istasyonu örneğinde de belirttiğim üzere radyo dalgalarının zararı birtek frekansla ölçülmez; yayın gücüylede ölçülür. Avrupada ve ülkemizde Wireless için sınır 100mW tır. Amerika ve birçok ülkede bu sınır 250mW tır. Peki bu sınırları neye göre belirliyorlar; ilk olarak sağlıkla ilgilide olsa asıl sınırlama kriteri çevredeki sinyal kirliliğini azaltmak, ortalığı sinyal çöplüğüne çevirmemektir. Yani sinyal kirliliği problemi olmasa ve sınırı belirlemedeki tek kriter sağlık olsa inanın daha yüksek değerlere çıkabilir ki ülkemizdeki wireless cihazlar 100mW gibi çok ufak değerlere sahipler. Yani bizimkiler zararlıysa Amerikadakiler adamı 1 yılda kanser eder.

Kısacası günlük kullanım içerisinde Wireless aygıtlar cep telefonundan çok çok daha az bir zarara sahiptir. Bu sebeple gönül rahatlıyla kullanabilirsiniz

benim gibi teknoloji bağımlıları için güzel haber sağol bencede cep telefonunun verdiği zarar daha yüksekmiş gibi görünüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nKEEPr -- 1 Mayıs 2007; 12:15:44 >

• gülü seven dikenine katlanır beyler .. başka çaresi yokk
  • bereket kablosuz yaptığımız şeylerin sayısı kısıtlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: nKEEPr

bereket kablosuz yaptığımız şeylerin sayısı kısıtlı

Dimi birde bluetooth kulaklık kullananlar neyapsın? Gerçi onların yayın gücü çok çok düşük ama beyinimizin dibinde ve 2,4GHz.
  • konuyu açan arkadaşa teşekkürler ya artık kablolardan o kadar bunaldık nerdeyse elektriği bile kablosuz kullanmaya çalışacağız wirelles yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası oldu büyük şehirlerdeki GSM baz istasyonları evdeki dizüstü ve wirelles modem derken cepteki bluetoot eğer zararı varsa arkadaşlar, tabiri caizse ayvayı yedik resmen
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.