Şimdi Ara

Wireless in İnsan sağlığına zararları !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
3
Favori
98.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal bi cep telefonu günümüzde şebekesine göre 1 ila 1,9 Ghz frekanslarda çalışıyor..

buda saniyede 1,9 milyar titreşim demek oluyor.. Bir nevi mikro dalga yani
    ve radyasyon etkisi gösteriyor..

Wireless te ise durum dahada vahim bu frekans 2,4Ghz lere kadar çıkıyor...

Aradaki fark az gibi gözüksede saniyede 500milyon titreşim daha fazla , insan sağlığına dahada zaralı..
    o yuzden wireless notebook kullananlar cihazı dizlerinde kullanmasınlar.. Modemlerin wireless antenlerine yakın oturmayın.. Mümkünse oturma yattığınız odada wireless yayın yapmayın..
    Özellikle güç arttırımı için 2 Db den yuksek verimlilikte anten kullananlar daha dikkatli olmalılar..
    Çünkü uluslar arası standartta insan sağlığına zararı dokunmaması açısından ev içinde 2 Db den yuksek verimlilikte manyetik dalga yayan vihazların kullanımı yasak.. Bu tamamen sizin sağlığınız için.

Benden soylemesi...

• uyarın için teşekkürler arkadaşım.bundan sanra iyi çeksin diye kablosuz modemin yanına oturmam
  • aslında çok önemli bir konu ama elde yeterince veri olmadığı için sadece tahmin yürütebiliyoruz
    şimdi bi izlem yapıcaz evinde wireless kullanan 1000 kişiyi ve kullanmayan 1000 kişiyi izleyeceğiz belkide 50 yıl gibi uzun bi süre izleyeceğiz
    sonra kanser ve hatta diğer hastalıklar açısından iki grup arasında anlamlı bi fark var mı bakacağız ?
    fark varsa işte o zaman diyebiliriz ki insan sağlığına zararlı
    fark yoksa diyebiliriz ki insan sağlığına zararlı değil
    şu aşamada ne zararlı diyebiliyoruz nede zararsız
    sadece benim gibi wireless kullanıyorsanız o 1000 denekten birisiniz demektir
    ama sanırım sars değerleri falan gibi güvenlik bilgileri var ama onlarında tam güvenirliği nedir belli değil
  • SARS standardında 2Db den yuksek olmaması gerekiyor.. Ama günümüzde birçok arkadaş menzil arttırmak için yuksek kazançlı ekipmanlar kullanıyorlarki buda zararı kat ve kat erttırıyor...
  • masa üstü bigisayarda 9 db anten kullanıyorum , anten haliyle bilgisayarın arkasında antenle aramızda yaklaşık 1 mt mesafe var bu mesafe yeterlimidir .

• yalnız kablosuz modem benden uzakta 3 oda ötede anladığım kadarıyla burada iki durum var birincisi kablosuz modemin yayını diğeri de bu modemden kablosuz yayını alan kart ve anteni , sanırım kablosuz modemin olduğu yerde durmak sakıncalı !
  • iletişim karşılıklı.. Yayını yapan sadece modem değil.. Her ikisine yakın bulunmak ta sakıncalı.. Hele 9 Db lik antense bence daha uzak dursan iyi edersin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gerçi 2 db anten de bağlantı için yetiyor ama ben 9 db anteni kulanıyorum , yalnız antenle aramızda olan mesafenin ne kadar olacağı tam açık değil , anten bizden ne kadar uzakta olmalı , tabi ne kadar uzak olursa o kadar iyi ama yine de tehlikenin aza indiği belirli bir mesafe olmalıdır diyorum .
  • 1,9ghz lik frekansın insan sağlığına hiçbir zararı olmadığı kanıtlanmış,bu "cep telefonu kanser yapar mı" türü araştırmalarda ortaya çıkmış bir sonuç.hem de 20 ye yakın araştırma yapılmış.eskiden cep tel.ime biraz mesafeli yaklaşırdım ama bu sonuçlardan sonra aramızdaki buzlar eridi. ama 2,4ghz de zararlı mı,zararlıysa ne kadar zararlı onu bilmiyorum..umarım zararlı değildir çünkü dizüstü bilgisayarımı dizüstünde wireless ile kullanmak istiyorum
  • Bu konu uzun süredir benimde kafa mı kurcalıyor, annem ve babam kanser hastası bu sebepten ötürü daha dikkatli olmamızı gerektiriyor, bir ara 5 dbi anten kullanmıştım pek verim alamayınca kaldırdım @commnad.com "Çünkü uluslar arası standartta insan sağlığına zararı dokunmaması açısından ev içinde 2 Db den yuksek verimlilikte manyetik dalga yayan cihazların kullanımı yasak" bunu ilk kez duyuyorum iyikide kaldırmışım peki bu ürünlerin üzerinde bu tip uyarıların olması gerekmez mi ?
  • mikrodalga bandına giren frekanslar su moleküllerini titreştirirler , bunun sonucunda ısı ortaya çıkar.İşte bu mikrodalga fırının çalışma prensibidir.Kullandığımız yüksek frekanslı cihazlar gücüne göre etkisini arttırır veya azaltır ama sonuçta moleküller yine titreşir.Bunun sağlık açısından ne gibi zararları olur bilemem ama safi zararsız olduğundan da bahsedilemez.Etkileri uzun araştırmalar ve zaman sonucunda ileriki nesillerde muhakkak ortaya çıkacak ,ben genelde bu tarz cihazları kullanırken dikkatli olmaya çalışıyorum(cep tlf. kulaklık ile kullanmak gibi)
  • wireless adsl bende kasık ? ağrısı yapıyor laptop u dizlerime koymamaya çalışıyorum acaba sizlerdede oluyomu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentist1976 -- 12 Nisan 2007; 14:44:40 >
  • kardeş bunun için teste meste bence çokta ihtiyaç yok sonuçta radyoaktif dalgalar belirli bir frekansın üzerinde olunca dna da bozulmalara sebebiyet verebiliyor...e dna da bozuldunmu neler olur orasını biliyorsunuzdur...
  • heryerde cep telefonu sinyalleri olduktan sonra wireless sinyalinden kaçmışız ne fayda?

aydınlanmak için yaktığımız ampul bile radyasyon yayıyor.

kaçamıyorsak tadını çıkaralım daha iyi bence.
  • Her cisim kendi sıcaklığının 4.kuvveti ile ilgili bir frekans yayar.Genelde evde kullandığımız ampüller kızılötesi denen ısı yayımı yapan bölgede çalışır , fazla bir zararı olduğunu zannetmiyorum tabi elektrik faturası hariç :)
  • Evde kullandığımız dect telefonlarda 2.4 ghz bandında calısıyor o zaman onlar ıcınde aynı tehlıkeden bahsedebılırız?
  • tabiki.. düşnsenize saniyede 2milyar400milyon titreşim beyin hücrelerinizi sarsıyor...
  • bu zararlardan kaçış oldugunu düşünmüyorum
  • teknoloji çılgınlar gibi gelişirken bu gibi zararlardan uzaklaşmak artık çok zor..düşünsenize evinizde wireless yok ama herkesin en az bir cep telefonu var, bazılarının 2 vs..sürekli telefonlarla birlikteyiz..çoğu kişinin evinde telsiz telefon da var..ee dolaştığımız her yerde otobüste, yolda parkta vs.. cep telefonları var, wirelesslar var radyasyon yayabilecek herşeyle içiçeyiz..wireless evimizde olmasa komşumuzda oluyor bir şekilde yakalıyor bizi..eğer gerçekten bunların zararı varsa bu nesil fazla yaşamayacak malesf
  • ben de neden gittikce salaklasiyorum diyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.