Şimdi Ara

Wireless in İnsan sağlığına zararları !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
3
Favori
98.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gönderen: admin Tarih: 26-04-2007 12:46 Daha önce 13278 kere okundu.
    İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre kablosuz internet (wi-fi) bağlantıları yüzünden şehirlerin üzerinde manyetik bulutlar oluşuyor. Doğal manyetik alandan 1 milyar kat daha güçlü olan bu dalgalar beyin hücrelerini öldürme, sinir sistemi rahatsızlıkları hatta kanserojen etki gibi pek çok soruna yol açabiliyor.

Uzmanlar özellikle çocukların risk altında olduğuna dikkat çekiyor. Evde yapılan bağlantıların da tehdit oluşturacağı üzerinde duruluyor. İngiltere'de Başbakan Tony Blair'den bu konuda çalışma yapması istenirken, Avusturya okullarda kablosuz ağ bağlantılarını yasakladı.

'GEREKSİZSE KULLANMAYIN'

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, "Yeni ürünler her ne kadar manyetik açıdan korunmalı olsa da cep telefonu ve bilgisayara mesafeli yaklaşmakta fayda var. Özellikle küçük çocukları cep telefonundan kesinlikte uzak tutun. Israrcı gençleri 20 yaşına kadar kulaklıkla konuşmaya ikna edin" diyor.

Gereksiz yere evlerde kablosuz internet kullanımının yaygınlaşmasının doğru olmadığına dikkat çeken İstanbul Onkoloji Merkezi Uzman doktoru Yavuz Dizdar, "Kanada'da geçen yıl bu konuda iki araştırma yayınlandı. Araştırmalardan biri okulda yapıldı.
    Manyetik alan filtrelendi. Bu okulda bulunan astımlı çocukların ilaç kullanımları azaldı, diyabet hastalarında kan şekerinin kontrolü kolaylaştı, kronik yorgunluk hastalığında da ciddi bir azalma belirlendi. Wireless'in kronik hastalıkları tetikleyici etkisi de yine Kanada'da bir araştırmayla kanıtlandı" dedi.

Öte yandan; USRobotics Türkiye Ülke Müdürü Yosi Rafael, kablosuz ağdan alınan radyasyonun, bir cep telefonundan alınandan çok daha az olduğunu belirterek, kablosuz bağlantının daha güvenli olduğunu kaydetti.

Kablosuz internet ağlarının sağlık açısından güvenliği konusunda yazılı açıklama yapan Rafael, Avrupa'da bir cep telefonunun 1.000 milivata kadar radyasyon yaymasına izin verildiğini, kablosuz sistemlerde ise üst sınırın bunun onda biri kadar olduğunu ifade etti.

Cep telefonunu vücuda yakın mesafelerde kullanma mecburiyeti olduğunu ve kulaklık kullanıldığında bile durumun çok değişmediğini kaydeden Rafael, ''Öte yandan, kablosuz internet ağını kullanabilmek için ilgili bağlantı kartını bilgisayara takarak kullanmak gerekiyor. Bu da en az 1 metre ve üzeri bir mesafe anlamına geliyor. Mesafe azaldıkça, insan vücudunun aldığı sinyal miktarı da azalıyor. Bir başka ifadeyle, kablosuz ağdan alınan radyasyon, bir cep telefonundan alınandan çok daha az, dolayısıyla kablosuz bağlantı daha güvenli'' dedi.

Rafael, bu durumun, konu ile ilgili çalışmalar yapan uluslararası kabul görmüş kuruluşlar olan IEEE, NCRP, NRBP, IRPA//INIRC tarafından da çeşitli raporlarda ifade edildiğini vurguladı.

Rafael'in görüşlerini içeren açıklamada, kablosuz internet sistemlerinin, yüksek frekanslı elektromanyetik dalgalar yayma açısından cep telefonları ve mikro dalga fırınlarla benzeştikleri, ancak kablosuz internet ağları kullanmanın insan sağlığına bir zararı olmadığı kaydedildi.

Mikro dalga fırınların 850 vat gücünde elektromanyetik enerji yaydığı, bir cep telefonunun yaydığı enerji miktarının ise yaklaşık 1 vat düzeyinde olduğu kaydedilen açıklamada, mikro dalga fırının cep telefonundan 850 kat daha fazla elektromanyetik dalga yaydığına dikkat çekildi.

Ayrıca kablosuz teknolojinin yıllardan beri birçok elektrikli ve elektronik cihazda kullanıldığına işaret edilerek, ''Radyo ve televizyonlar, yayınları havadan iletilen elektromanyetik dalgalarla alır. Bu cihazların kullandığı sinyaller ve güç, kablosuz internet ağlarından farklı ama kullanılan teknoloji aynıdır. Arada, riskin niteliği ve düzeyi anlamında herhangi bir fark yoktur'' ifadelerine yer verildi.

• quote:

Orjinalden alıntı: technologies

konu çok önemli..benim merak ettiğim..telsiz telefonlarda 2,4 ghz kullanıyor.Buda zararlı değilmi acaba?

wireless zararlıysa telsiz telefon da zararlıdır.zaten frekansları karışıyor bizim telefon modem yanyana, telsizi açınca wireless kopuyo bi süre sonra.ya da eskiden harici sonradan alınan titreşim aletleri vardı titreşimsiz cep tel.ler için; o aletler telsiz telefonun yanında da çalışıyordu otomatik.
  • Bir bilgi karmaşası haline gelen bu konu maalesef Dünyada ve özellikle Türkiye'de çözümsüz noktaya doğru gidiyor. Öncelikle Uğur Mumcu'ya ait bir sözle başlamak istiyorum "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz" Bu söz bu konuyla direkt alakalı. Çünkü frekans ister 900 Mhz, ister 1.8 Ghz olsun önemli olan bu yayını yapan cihazın çıkış gücüdür. Bu da genellikle mW (miliwatt) mertebesindedir. Evlerimizde kullandığımız kablosuz çalışan tüm aletlerdeki sinyallerin röntgen cihazlarındaki radyasyondan hatta nükleer patlamalar veya tepkimeler sonucu ortaya çıkan Gamma radyasyonundan fiziksel olarak hiçbir farkı yoktur ve hatta bunların ortak ismine elektromanyetik radyasyon da diyebiliriz(Işık da bir radyasyondur, hatta insan vücudu gibi sıcak olan her cisim de radyasyon yayar). Tek fark bu radyasyon olarak da adlandırılan sinyallerin çıkış gücü ve maruz kalınma süresidir. Mesleğim gereği bu konularda biraz bilgiliyim denebilir. Bu forumda tartışılan konunun bizi ilgilendiren kısmı kablosuz modem sinyalleri ve gsm sinyalleri, bu sinyalleri yayan aygıtların SAR oranları yetkililer tarafından belirlenir ve ülkelere göre standartlar konur, üretilen ve ithal edilen tüm cihazlar bu standartlar dahilinde olmalıdır.
    Sorun var ise bu cihazların üretimi ve kullanımı yasaklanır yada yasaklanması gerekir. TÜBİTAK' tan gelen açıklamaları ciddiye almanızı öneririm, hatta bu konuda TAEK ve TÜBİTAK tan başka hiçbir kurumu ben şahsen ciddiye almıyorum. Kişilerin de meslekleri ve yaptıkları açıklamaların içeriğini ciddiye alırım.

Dikkat ettiyseniz bu kadar yazdım ama hiçbir şekilde görüş bildirmedim ve bildirmeyeceğim de çünkü bu işi benim ve benim mesleğimde olan kişilerin yerine Makine Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Tıp Doktorları, İktisatçılar, Tiyatro ve Sahne Sanatçıları, Arkeologlar ve daha ne kadar alakasız ve bana göre bu konuda yetkisiz kişi varsa yapıyor ve bu görüşleri dinleyen veya okuyan kişiler de bizler yerine nasıl olsa onlara inanıyor.

Sizden ricam bu konuda ve ilgili konularda TAEK (Türkiye Atom Enerjisi Kurumu) ve TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel Teknik Araştırmalar Kurumu) a maille başvurmanız yönünde malum bilgi edinme yasası yaklaşık 2 yıldır yürürlükte. Ve bir sefer de buraya yada başka bir foruma bu ve benzeri konularda yazı yazarken alıntı olarak bu bahsettiğim kurumlardan gelen yazıları göstermeniz yönünde.

Bu arada benim mesleğim Fizik Mühendisliği, iligilenip okuyup bu adam da ne saçmalamış böyle diyenler için. Ama eminim ki pek çok kişi Radyasyon kelimesinin ne anlama geldiğini dahi araştırmadan, SAR değerinin ne olduğunu bilmeden, sadece freakansın değil yayma gücünün de önemli olduğunu anlamadan fikir üretmeye devam edecek. Bunu engellemenin bir yolu yok.

Bir keresinde Nükleer Enerji karşıtı bir kişiye "neden karşısınız diye sormuştum" cevaben "patlar" dedi. Ben de tekrar "bana Çernobil dışında patlayan bir reaktör ismi daha söyler misin" diye sordum, sadece sustu. O yüzden nükleer enerjiye de karşı olacaksanız lütfen Çernobil dışında patlayan bir reaktör adı daha öğrenin googledan ve Çernobil'in de neden patladığını araştırdıktan sonra karşı olun.

Saygılar sunarım.

Not : Bu arada ben kendim tamamen farklı nedenlerle ülkemizde nükleer reaktör kurulmasına karşıyım. Nedenlerini merak edenler PM atsın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 22 Mayıs 2007; 18:18:45 >

• arkadaşlar laptopta wireless dan intrnete girerken konumda önemli...Mümkün mertebe wireless modemle laptop arasında olmamaya bakın..Yani konum olarak uzakta wireless modem sonra laptop sonra siz gelin...modemle laptop arasında olursanız daha çok etkilenebilirsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

sonunda aklı başında biri geldi de yorum yaptı. Dediklerine katılıyorum nanosoft.Ne kadar bilinçsiz olduğumuzda ortada zaten. Bu kadar basitmi yani saniyede bilmemkaç titreşim yapıyo öyleyse radyasyon yapıyo!!! bari bi araştırma sonucu bulup alıntı yapın bizde öğrenelim ama böyle boş muhabbetle olmaz
  • quote:

sonunda aklı başında biri geldi de yorum yaptı. Dediklerine katılıyorum nanosoft.Ne kadar bilinçsiz olduğumuzda ortada zaten. Bu kadar basitmi yani saniyede bilmemkaç titreşim yapıyo öyleyse radyasyon yapıyo!!! bari bi araştırma sonucu bulup alıntı yapın bizde öğrenelim ama böyle boş muhabbetle olmaz

Ben bu konuda bir otorite değilim ve olamam da bu konuda otorite olan kurumlar da TAEK ve TUBİTAK dır. Oraların web sitelerine soru sorulabiliyor. İnternetin sadece MSN ve Forumlardan ibaret olduğunu düşünmek zaten büyük bir yanlış değil mi?

Alın size iki alıntı ilki TAEK e sık sorulan sorulardan biri cevabı özetle biz sadece iyonlaştırıcı radyasyonla ilgileniyoruz (sadece tehlikeli olanla bu tehlikeli bile sayılmadığı için bizim ilgi alanımıza girmiyor) demek istiyorlar.

quote:

GSM Baz İstasyonları , Radyo ve TV Vericileri Ne Tür Radyasyon Yayar?
    Yeteri kadar enerjiye sahip olmadıkları için ortama iyonlaştırıcı etki yapmayan mor ötesi (UV) ışınlar, görünür ışık ve kızılötesi (IR) ışınlar - dalga boyları 100 nm ile 1 mm arası- ile mikro dalgalar, radyo frekansı (RF) ve statik alanlar -frekansları 300 GHz ile 0 Hz arası- iyonlaştırıcı olmayan radyasyonlardır. Yeryüzündeki uydu istasyonları, hava trafiği kontrol radarları, mikro dalga fırınları, TV istasyon direkleri, telsiz telefonlar, yüksek frekanslı nakil hatları, elektrikli ev ve mutfak araçları güç hatları, NMR görüntüleme sistemleri iyonlaştırıcı olmayan radyasyon kaynaklarıdır. GSM baz istasyonları , radyo ve TV vericileri de bu kapsamda değerlendirilmekte olup, 2690 sayılı TAEK Kanunu ve 07.09.1985 tarih ve 18861 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Radyasyon Güvenliği Tüzüğü gereğince bu konu Kurumumuzun faaliyet alanı kapsamında değildir.

İkincisi ise; bunda da radyasyon tehlikesi uydurmuş ya insanlar buna çok şaştım.

quote:

Resim (a) Resim (b)

Resim (a)'deki sistem, manyetik alan oluşturularak, içerisinden geçen kişilerin üzerindeki metal malzemelerin tespitinde güvenlik amacı ile kullanılan sistemlerdir.

Üzerinde radyasyon sembolü olan, resim (b)'deki sistem x-ışını radyasyonundan yararlanılarak cihazın içerisinden geçen çanta, valiz gibi paketlerin içindeki malzemelerin ekranda izlenmesinde güvenlik amacı ile kullanılan sistemlerdir.

Sonuç olarak, güvenlik amacı ile kullanılan ve resim (a)'da görülen ve içerisinden kişilerin geçtiği kapı (metal) detektörü olarak adlandırılan sistemin, iyonlaştırıcı radyasyon özelliği olmadığından radyasyon etkisi de söz konusu değildir.

linkler de aşağıda

http://www.taek.gov.tr/bilgi/sss/gsm.html

http://www.taek.gov.tr/bilgi/sss/kontrol_sistemleri.html

Bu link eminim pek çok sorunuza da cevap olacaktır.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/sandik/gsm.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 20 Mayıs 2007; 12:54:12 >

• Merhaba arkadaşlar. Kablosuz modemlerin bu özelliğini istediğimiz zaman kapatabiliyor muyuz? yoksa sürekli kablosuz internet yayını yapıyorlar mı? şunun için soruyorum. yazın balkona dizüstü bilgisayarı alıp çıkmak güzel oluyor. Ama bazen de odada masaüstünü kullanıyoruz. o zaman da zaten ethernet üzerinden bağlanıyoruz. Kablosuz modem kullanan arkadaşlara sorumu tekrarlamak istiyorum. istediğimiz zaman ethernet üzerinden bağlanıp modemin kablosuz yayın yapma özelliğini kapatabiliyor muyuz. (şu anda kullandığım modem USB üzerinden bağlanıyor artık değiştireceğim) Eğer böyle bişey varsa en azından sürekli radyasyona maruz kalmayız.
  • aliminyum folyodan baret yapsak
  • olayınız sadece wireless olmasın.Dizüstünü eğer dizüstünde kullanırsanız sıcaklık dolayısı ile spermleri öldürüyor.Ki bu kanıtlanmış bişe direk babama sorduğumda evet doğru dedi.Yani tıbben sıcaklığın spermleri öldürdüğü doğru.O yüzden hiç bir zaman dizüstünde kullanmıyorum ben :D
  • arkadaşlar etrafımızda ampulden cep telefonuna kadar o kadar çok radyasyon yayan cihaz varki galiba bağışıklık kazanıyoruz
  • Arkadaşlar tam da bu konu hakkında bilgi almak istiyordum karşıma çıktı. Bence bu konu üst konu olmalı. Arkadaşımzın biri üstte link vermiş girdim inceledim. Wireless' in insan sağlığına direk etkisi konusunda kanıtlanmış birşey olmadığını öğrendim. Özellikle bebk gelişimi ve sakat doğumlardan korkuyordum bunlarıda öğrenmiş bulunuyorum. Her ne olursa olsun bu konuyu sürekli yukarılarda tutarak zararı olup olmadığı kanıtlanıncaya kadar göz önünde olması gerekir diye düşünüyorum.
  • beyler wirelessın sağlığa zararı yoktur diyen bilimi inkar ediyor demektir..

Çünkü radyo frekansının yani radyo dalgalarının belirli bir frekansın üzerinde olması insan vücudu üzerine zararı vardır...bu zararlar kısa vadede ve uzun vadede olmak üzere 2 ye ayrılır..

Radya dalgaları belirli bir frekansın üzerinde olduğunda hücre dna sında krılmalara bozulmalara yol açtığı artık bilimsel bir gerçek...

Boru değil 2.4 ghz wireless frekansı..cep telefonların genelde 900 mhz. üzerinden çalıştıklarını düşünürsek onun 2.6 katı daha fazla radyasyon demek bu...

İlk başlarda bende wireless kullanıyordum ama baktımki her seferinde baş ağrısı çıkmaya başladı bıraktım wireless ı ethernetten bağlanıyorum internete..

yukardaki bir arkadaş modemimizin wireless kısmını nasıl iptal ederiz diye sormuş..

Bildiğim kadarıyla modem üzerinden bunu iptal edemezsin yani wireless gösterge ışığı açık kalır ama sen kendi laptop yada pcnden wireless network adaptörü devre dışı bırakırsan zaten internete ethernet üzerinden bağlanmak zorunda kalacak...

• quote:

Orjinalden alıntı: Command.com

iletişim karşılıklı.. Yayını yapan sadece modem değil.. Her ikisine yakın bulunmak ta sakıncalı.. Hele 9 Db lik antense bence daha uzak dursan iyi edersin..

makina evdeyse sokağa çık oradan kullan yada makinayı sokağa at sen evden kullan
  • Benim asıl merak ettiğim şey, bende philips kablosuz kulaklık var. Konuyu okuduktan sonra hemen merak edip baktım. 3 kanal şeklinde dizayn edilmiş ve ben kablosuz klavye ve mouse ile karışmaması için 3. kanalda çalıştırıyorum. Değerler aşağıdaki gibi

1. kanal 863.5 Mhz
    2. kanal 864 Mhz
    3. kanal 864.5 Mhz

Değerler düşük gibi gözüküyor ancak beyne çok yakın olduğu için merak ettim. Nanosoft'un vermiş olduğu linkede baktım, okudum. Kanıtlanmış resmi bir zararı yok ama yinede bu kadar yakın olduğu için fikrinizi merak ediyorum. Çok zararı varmıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnoX

Benim asıl merak ettiğim şey, bende philips kablosuz kulaklık var. Konuyu okuduktan sonra hemen merak edip baktım. 3 kanal şeklinde dizayn edilmiş ve ben kablosuz klavye ve mouse ile karışmaması için 3. kanalda çalıştırıyorum. Değerler aşağıdaki gibi

1. kanal 863.5 Mhz
    2. kanal 864 Mhz
    3. kanal 864.5 Mhz

Değerler düşük gibi gözüküyor ancak beyne çok yakın olduğu için merak ettim. Nanosoft'un vermiş olduğu linkede baktım, okudum. Kanıtlanmış resmi bir zararı yok ama yinede bu kadar yakın olduğu için fikrinizi merak ediyorum. Çok zararı varmıdır.

nerdeyse cep telefonu frekansı çünkü cep telefonları biliyorsun 900 mhz, 1800 mhz ve 1900 mhz. lerde çalışıyor..

İnsanların yanıldığı noktada bu işte..adamın kafasında tümör çıkmış diyelim..bunda yüksek radyo frekansının etkisinin olmadığını kesinlikle kim ispatlayabilir????

• Ama işin kötü tarafı kesin olarakta bir zararı ispat edilememiş. Hep varsayım. Bana da bir zararı olması lazım gibi geliyor. Ama bilimsel olarak kanıtlanmış hiç birşeyin olmayışıda neden bu teknolojiyi kullanmayalım sorusunu aklıma getiriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: t@rik

Ama işin kötü tarafı kesin olarakta bir zararı ispat edilememiş. Hep varsayım. Bana da bir zararı olması lazım gibi geliyor. Ama bilimsel olarak kanıtlanmış hiç birşeyin olmayışıda neden bu teknolojiyi kullanmayalım sorusunu aklıma getiriyor.

peki sence bu teknoloji için sağlığını riske atmaya değermi??? veya böyle birşey için denek olmak istermiydin?? ben şuan bu teknolojileri kendi isteğiyle yoğun bir şekilde kullananlara gönüllü denek gözüyle bakıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nKEEPr -- 20 Haziran 2007; 16:09:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nKEEPr

quote:

Orjinalden alıntı: t@rik

Ama işin kötü tarafı kesin olarakta bir zararı ispat edilememiş. Hep varsayım. Bana da bir zararı olması lazım gibi geliyor. Ama bilimsel olarak kanıtlanmış hiç birşeyin olmayışıda neden bu teknolojiyi kullanmayalım sorusunu aklıma getiriyor.

peki sence bu teknoloji için sağlığını riske atmaya değermi??? veya böyle birşey için denek olmak istermiydin?? ben şuan bu teknolojileri yoğun bir şekilde kullananları gönüllü denek gözüyle bakıyorum...

koluma kablo sarar dolaşırım daha iyi Sağlık herşeyden önce gelir

• quote:

beyler wirelessın sağlığa zararı yoktur diyen bilimi inkar ediyor demektir..

Çünkü radyo frekansının yani radyo dalgalarının belirli bir frekansın üzerinde olması insan vücudu üzerine zararı vardır...bu zararlar kısa vadede ve uzun vadede olmak üzere 2 ye ayrılır..

Radya dalgaları belirli bir frekansın üzerinde olduğunda hücre dna sında krılmalara bozulmalara yol açtığı artık bilimsel bir gerçek...

Boru değil 2.4 ghz wireless frekansı..cep telefonların genelde 900 mhz. üzerinden çalıştıklarını düşünürsek onun 2.6 katı daha fazla radyasyon demek bu...

İlk başlarda bende wireless kullanıyordum ama baktımki her seferinde baş ağrısı çıkmaya başladı bıraktım wireless ı ethernetten bağlanıyorum internete..

yukardaki bir arkadaş modemimizin wireless kısmını nasıl iptal ederiz diye sormuş..

Bildiğim kadarıyla modem üzerinden bunu iptal edemezsin yani wireless gösterge ışığı açık kalır ama sen kendi laptop yada pcnden wireless network adaptörü devre dışı bırakırsan zaten internete ethernet üzerinden bağlanmak zorunda kalacak...

Eğer bu yazdıkların bilimsel ise Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve Türkiye Bilimsel Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) bilimi inkar ediyor demektir. Bu ülkede bildiğiniz başka bir bilimsel otorite varsa oradan da siz bir alıntı yapın ve link verin lütfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

quote:

beyler wirelessın sağlığa zararı yoktur diyen bilimi inkar ediyor demektir..

Eğer bu yazdıkların bilimsel ise Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve Türkiye Bilimsel Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) bilimi inkar ediyor demektir. Bu ülkede bildiğiniz başka bir bilimsel otorite varsa oradan da siz bir alıntı yapın ve link verin lütfen.

yüksek radyo frekansının zararlı olduğunu anlamak için TAEK veya TÜBİTAK tan link almaya gerek yok...biraz kitap çeviren yazılı ve görsel basını biraz takip eden bunu görür bilir...ne yani ben şimdi yüksek radyo frekansına uzun süre maruz kalmadan dolayı beyninde tümör oluştuğu tespit edilmiş kanıtlanmış birinin haberinimi bulayım vereyim????

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.