Merhabalar arkadaşlar. Sistemimde şu anda 2gb Team Extreem Ram'ler var. Xp32bit kullanıyorum. Bana yetiyorda artıyor şu anda. Fakat windows7 kurarsam bu bana yetecek mi yoksa takviye gerekecek mi?
Teşekkürler...
Ben şuan 1 gb ile kullanıyorum gayet rahat.. bence kurun
Arkadaşım ben şuan 2gb geil ultra ramle( 800mhz cas 4 ram) çatır çatır kullanıyorum. Hiç bir performans düşüşü yaşamadım tam aksine xp den iyi. Özellikle xp den çok daha hızlı açılıyor. Faydası olur diye benim sistemide ekliyeyim ona göre sisteminle mukayese yap. Ayrıca windows 7 yi şiddetle tavsiye ederim.
1GB bilgisayara kurdum gayet güzel çalıştı. Rahatlıkla kurabilirsin
2 gb gayette yeterli olur. 64 bit için bile yeterli gelecektir çok ağır ram canavarı programlar kullanmıyorsanız.
Aynen bende bunu düşünüyordum ram fiyatlarını görünce vazgeçtim. 2gb çok rahat yetiyor ancak işin içine oyun girince ne olacak bakalım, şimdilik Pes 2010 da sorun yok ilerki yeni gelecek oyunlarda ne olacak o zaman görürüz.
Ben rfactor herşey full (tüm ayarlar maksimum+ 16801050 32bit çözünürlük) çok rahat oynuyorum hiç bir sorun yok
(win+pause) tuş kombinasyonunu kullanarak ulaşacağımız sistem özellik penceresinden de "System type" kısmının karşısında 32-bit Operating System yada sisteminize göre 64-bit Operating System yazdığını görebilirsiniz..
Ben de 4 gb ddr2 1066 mhz ram var, Windows 7 Ultimate 64 bit masaüstünde boş haldeyken %26 oranında yani yaklaşık 1 gb ram kullanıyor o yüzden bence ram yükseltip ondan sonra 64 bite geçiş yapın.
bende 2gb ocz ops urban elite var hiç bi sıkıntı yaşamadım win7 de senin sistemide kastırcagını zannetmiorm kurmaya deger, zaten esk,den xp kullanan cogu arkadasım win7 kullanıo rahatlıkla
quote:
Orijinalden alıntı: dakmor
bende 2gb ocz ops urban elite var hiç bi sıkıntı yaşamadım win7 de senin sistemide kastırcagını zannetmiorm kurmaya deger, zaten esk,den xp kullanan cogu arkadasım win7 kullanıo rahatlıkla
Normalde etki etmeyebilir ama oyun oynarken vs kesinlikle performans düşüklüğü yaşatır 2 gb ram
quote:
Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__
quote:
Orijinalden alıntı: dakmor
Normalde etki etmeyebilir ama oyun oynarken vs kesinlikle performans düşüklüğü yaşatır 2 gb ram
bak o konuda haklısın, ben gridde sorun yasamadım ama dierlerini kurup oynamadım nedesem yalan olur
Bende 64bit ultimate kullanıyorum, rami arkaaşın dediği civarda kullanıyor (ramim 2gb 800mhz cas 4) ama bende hiçbir performans sorunu yok. Xp den daha iyi performans aldım. Sanırım 64 bit olduğu için dört çekirdek daha etkin kullanaılıyor.
quote:
Ben de 4 gb ddr2 1066 mhz ram var, Windows 7 Ultimate 64 bit masaüstünde boş haldeyken %26 oranında yani yaklaşık 1 gb ram kullanıyor o yüzden bence ram yükseltip ondan sonra 64 bite geçiş yapın.
quote:
Orijinalden alıntı: sinematürk
Bende 64bit ultimate kullanıyorum, rami arkaaşın dediği civarda kullanıyor (ramim 2gb 800mhz cas 4) ama bende hiçbir performans sorunu yok. Xp den daha iyi performans aldım. Sanırım 64 bit olduğu için dört çekirdek daha etkin kullanaılıyor.
quote:
İşlemci olarak 4 çekirdeği çok daha iyi kullanır dediğiniz gibi 64 bit ama yukarıda da dediğim gibi özellikle yeni nesil oyunlarda performansı etkiler. Oyun oynamıyorsanız gönül rahatlığıyla kurulabilir
Arkadaşlar oyun oynayacağım tabii ki... Onun için sormuştum zaten. Peki şöyle yapsam bu ramlarin aynısından 1 tane daha taksam nasıl olur? Düzgün çalışır mı?
256 mb ile bile calisir.
quote:
senin söylemiş olduğun varklı bişi zaten windows wista ve windows 7 nin özelligi bu ram ları hazır komutta bekletip hemen cevaplamak bunu 1/4 1/3 olarak yapmakta ram seviyesine göre yani 1 gb ramdada 400/1024 v.s. yiyecektir söylediğiniz tamamen yanlış yanıltmayalım lütven
2 gb ram çok çok fazla yetecektir ki ben pentium M yani centrino işlemcili 512 mb ddr 333 ramlı notebookta kullanıyorum win7 32 bit işletim sistemini
s.a beyler bende 2 ram var 2.80 ghz windowsxp prof. kullanıyorum windows 7 ye geircem pc ye işletim intel core 2 ,1024 mb ekran kartı varr ne önerirsiniz geçiyimmi sadece pes 13 oynuyorum pes 14 çıkıncada onu yüklerim fazlada oyun oynamıyorum ALINTI OLARAK CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM SAOLUNN
quote:
Orijinalden alıntı: Impheatus
Arkadaşlar öncelikle eski bir başlık olduğunun farkındayım.Kızanlar olacaktır eski konuları up'luyosuz diye ama konunun güncel olduğunu düşünüyorum .
Çok fazla detay'a inmeden (mümkün olduğunca anlaşılır dil de ve kabaca) gerekli anlatımı yapalım;
Arkadaşlar windows vista ile beraber sunulan ve biraz daha geliştirilerek windows 7 'de devam eden bir teknoloji var halihazır da kullandığımız.Prensip şu;''kullanılmayan bellek boş'a giden bellektir''.
Ne yapmış microsoftta ki amcalar !?
Varsayalım sisteminiz de 2 gb ram var ve windows xp kullanıyosunuz.Pc boşta iken ortalama 300-400 mb ram harcıyor arka plan da çalışan sistem altyapısına ''ki'' 1 gb ram kullanıyosanız da 300-400 mb kullanıyor : )) Çıkarımımız şu;Windows xp bellek kullanımı konusunda sabit ve aynıcı.
Windows 7 'ye bakalım(?);sistem boşta iken ortalama 600-700 mb ram .. Sebebi daha fazla ram tüketmesi değil , daha fazla ram kullanarak(boşta bekleyen sistem belleğine iş yükleyerek) daha stabil bir sistem sunması.(uygulamada başarılı bir sistem).
Siz bu ram'i 4 gb yaparsanız sistem otomatikman kendisine daha fazla pay çıkaracak ve sistem 1 gb + (1.5*) ram harcamaya başlayacaktır.(*Bknz;Boş oturanı sevmem madem kalabalıksınız iş bölümü yapalım , boş oturmayalım)..
Daha da basitleştirelim; Bir elin nesi, iki elin sesi var .. (İş gücü paylaşıldıkça hafifler).
Toparlıcak olursak; win 7 x86 (ram 2 gb) bir sistem de arka plan da boşuna çalışan(msn,net browser,winamp vb.) program olmadıkça sistem güncel bir oyun da (denenmiştir) ortalama 1.85 , 1.95 ram düzeyine ulaşacak ama fps kaybı yaşatmıyacaktır.Eğer sisteminiz de win 7 x64 kurulu ise aynı koşullar da 2 gb ve daha yukarısı ram harcama düzeyine çıkacaktır ki anlık fps kayıpları yaşamaya başlıyacaksınız ..
Bunun nedeni x64 sistemlerin sistem genel ram tüketimin de daha bonkör,daha cömert olmasıdır. x64 sistemler 128 gb'a kadar bellek adresleyebilirler ve bellek yönetimin de daha iyi oldukları için siz den cömertlik beklerler.
Diyeceksiniz ki madem bu vista ve 7 bellek yönetimi konusunda bir teknoloji geliştirmiş , işte boş'a bekleyen belleği değerlendiriyo , aslında windows xp den daha fazla ram tüketmiyo falan filan !? Eee neden 64 bit işletim sistemi de 32 bit gibi 2 gb ram'i yeterli görmüyor ? Bknz; yukarı. 64 bit işletim sistemleri daha belirgin bellek yönetimine sahiptirler ve bellek kullanımın da daha cömert (az ile yetinmeyen) sistemlerdir.
En çok merak edilen soru;Sistemim win 7 32 bit,intel core2duo,nvidia 9800gt vga,2 gb ram sistem de Cyrsis görev yöneticisi/performansta 1.9 gb bellek kullanımı gözükürken opsiyonel* ayarlar da 30 fps alıyorum.Aynı sistem de win 7 64 bit kurarsam; görev yöneticisi/performansta 2 gb ve üzeri bellek kullanımı söz konusu ve 30 fps sabit oynarken 5 fps 'ye kadar düşüşler yaşıyorum ?
Mantıklı açıklaması şu dur;eğer sisteme yüklenir 2 veya 4 gb üzeri uygulamalar çalıştırırsanız sistem otomatikman bellek yönetimini boşaltmaya başlıcak ve sabit diskte (HDD) takas bölgesi yaratacak ve geçici dosyaları buraya aktarıp , belleğin boşalmasını beklicektir ki !! ani fps kaybı ve sistem genelin de duraksama kaçınılmazdır .
Yani; 2 gb ram kullanıyosunuz ve işletim sisteminiz windows seven x64(64 bit).Sisteminiz x64 olması nedeniyle en düşük (sistem boşta) 800 mb ram tüketiyor !?* Ee siz de rahat durmanız tuttunuz güncel (Cyrsis*,GTA 4, Metro 2033) bir oyun'a daldınız.. Patt !! Sistem 800 'ün üzerine 1400 daha ekledi =P Oldu mu 2.2 !?ama sizin fiziksel belleğiniz 2 gb ? İşte bu nokta da sistem yukarı da anlattıgımız yaptırıma yöneliyor ve sabit diskiniz de (hard disk) takas bölgesi yaratıp , arka planda ki gereksiz bellek kullanımı boşaltana kadar sizi çıldırtma evresine (ani fps kaybı) sokuyor.. dahası sabit diskin takas bölümünden tekrar fiziksel belleğe (ram) aktarırken tekrar rahatsız ediyor.. Bu gelgitler yüzünden sistem stabiletesini kaybettiği için bu kırılmalar belli aralıklarla devam ediyor veee ?? 2 gb ram'in x64 sistemler de sadece giriş ve orta düzey kullanıcılar (güncel oyun takip etmeyen,ofis işleri ve ya sosyal paylaşım siteleri,müzik,film amaçlı kullanan) hitap ettiğini öğreniyoruz.
Ne diye bu kadar uzattın netice de 2 gb ramim var ve windows xp'den kurtulup üst basamağa geçmek istiyorum diyen kullanıcılar için;Güncel bir işlemci ve minimum* orta seviye bir ekran kartına sahipseniz şu an piyasa da olan güncel oyunları baz alarak , windows 7 x86 (32 bit) işletim sistemine geçmeniz kesinlikle lehinize olacaktır. Xp de vakit harcamayın. x64(64 bit) sistemlere geçecek arkadaşlar için ise xp den sonra gözle görülür performans kaybı yaşamamaları için minimum 3 gb fiziksel belleğe sahip olmalarını önerebiliriz.
çok açıklayıcı olmuş
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme