Şimdi Ara

windows XP pro & SP 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • service pack 1 i kurduktan sonra network'um aptalladi, 2 gundur duzeltmedim ben de sildim service pack'i.

benzer seyler yasayan oldu mu? nasil cozdunuz?

• Ben XP kurunca makinem yavaşladı :) ben de XPyi sildim (ciddiyim)
  • olmadı.olamaz zaten de.Bence yanlış kurmuş olsan gerek sp1 i.Xp orjinalmiydi ?
  • Ya XP gibi malınız olsun hiç silinirmi.Hem kullanım hemde görünümde süper
  • Nasıl yani ? Nesi güzel, ramleri harvurup harman savurması mı ? Yoksa oyunun ortasında kendini desktopta bulman mı güzel olan? Görünümse 98'e eklemelerle benzer bir görünüm elde edilebiliyor, hem de daha az ram israf ederek...

Ben "tamam işte bu yüzden kesinlikle almalıyım" dedirten hiç bir +sını görmedim.
  • gergozen, senin ihtiyaçlarını 98 karşılayabiliyorsa sen git 98ini kullan, winxp hakkında ileri geri konuşup durma çünkü yanlış şeyler söylüyorsun? celeron 433 128am kullanmama rağmen çoğu zaman, ilk açılışta da böyle, 50mb dan fazla ram de boş yer oluyor?!!
    Bilmediğiniz konularda konuşmayı amma çok seviyorsunuz ya?!
  • ben sizi yazılım firmaları 98 den desteğini cekince görürüm bakalım ozaman ne kullanacaksınız 98 sevenler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya en guzel windows win3.1 diyelim kurtulalim :)
  • arkadaşlar win 98 ve xp arasında dünyalar kadar fark var. Nedense bazıları xp yi sadece görüntüden ibaret sanıyor ama temel de 3 yıldan beri 2000 lerde kullanılan güvenirliği ispatlanmış mimarinin yattığını göremiyorlar. Oyunlar zaten hiç bir zaman nt lerle barışık olamadı zaten. Nedeni microsoft değil oyun yapımcıları. Çünkü 9x mimarisine oyun yazmak daha kolay. Yinede 2000 sayesinde epey öğrendiler nasıl yapacaklarını tabi mirosoft da kendi işletim sistemini biraz esnetmek zorunda kaldı.

Sonuç olarak şunu söylemeliyim 9x mimarisi xp ile beraber tamamen terk edilmiştir. Lafı uzatmaya gerek yok.

Ram konusuna gelince ram in dolu olaması işletim sisteminin çok bellek harcadığını ve kötü olduğunu göstermez. Bence xp nin bellek yönetim yeteneği çok yüksek. celeron 400 128 mb ram olan bir sistemde kuşkusuz 98 daha hızlı çalışıyor. Ama bellek kullanımı ve stabilitesi çok iyi. 98 de diskim hiç durmuyo ki. Habire takas dosyası ile uğraşıyor. Bende sanal bellek ayarlarını elle yapmak zorunda kalıyorum. Kilitlenmeler cabası. Oyunlar daki desktopa düşmeler için en önemli neden xp nt tabanlı olduğu için güvenlik çok önemlidir. Hiç bir programın kurallar dışına çıkmasına izin vermez çıkan olursa bellekten atar yada program kendini sonlandırır. Bunu engellemek için oyunların yamalarını indirin. Birde kırılmış oyunlarda genelde problem çıkarıyo nedeni oyun kırılırken kodu bozuluyor ve çalışırken hata yapıyor.

• orj. olmayan bir xp'ye sp eklenebilir mi?
  • evet kahraman ben yaptım mesela
  • anlat nasıl yaptığını bari.. istersen email ile anlat, burası forum olmaz öyle şey dersen:) cumulus21@hotmail.com
  • Xp de sp1 yi yüklemek mümkün.İsteyen olursa mail adresine yollayabilirim.
  • evet tabi ki mumkun mumkun olmadigini kim soyledi ki :)

ama demek istedigin suydu galiba : kayitli kullanici olmadan da kopya windowsunuza service pack yukleyebilirsiniz.

ehehe
    bu mevzu da ayrintili bi sekilde forumda konusuldu epey bir.
  • Hem biliyorsunuz win98 de olsaydı o makina kitlenirdi xp de sadece proplem olan programı ayırıyor ve onu sonlandırıyor..Bu bir avantaj!
  • evet avantaj :)
    windows kullanmak bizi bazi seylere cok alistirmis
    artik program kilitlenmeleri bize "normal" geliyor
    sik sik harddisk formatlamak da artik "rutin" islerden..
    insanlar windows sistemini 2 ayda bir formatlamayi hic ama hic garipsemiyor sanki bu cok normalmis gibi ogrendi microsoftun tekelinde buyuyen nesil :)
  • lünx'u deneyeceğim hele bir gelsin şubat...
    no virüs no kiltlenme no problem! no activasyon kodu, no money!!!
  • aynen oyle kahraman :)
    bi de + no stress var :)
  • Bende madem bişiler karalıyayım.. XP orj (ingilizce) ile Türkçe arasında dağlar hatta himalayalar kadar fark bunlardan gözle görülenini mi ararsınız yoksa görülmeyenini mi? Tabiki ingilizce orj. yada orj ingilizce 'nin kopyasını yükleyin.. Mesela gözle görülen bi kanıt vereyim: XP türkçede Ctrl + ile dosyaları tek tek seçemiyorsunuz ve buda bütün XP türkçelerde olmuyor! ilginç. demi? insan düşünmüyor diil! sanki bütün XP türkçeler ayrı ayrı yazıldı puhahaha Yinede XP english den vazgeçmeyin derim... 9X'i 10'a çarpar 8'e böler, vede ram konusunda kesinlikle yanılıyorsunuz.. anlatayım..

9X Rami hiç kullanamıyor... GEÇELİM (tabi XP için raminiz biraz fazla olması lazım)

2000'e gelince RAMi iyi kullanıyor ama bi şekilde boşaltamıyor özellikle az ram da daha da iyi fark ediliyor. sizde görebilirsiniz.. 64MB sdram + P200MMX ile bi 10Dk kalık wav dosyası yapmaya çalışın yaklaşık 40sn de bi duraklıyor

XP: Aynı şeyi birde XP ile deneyin.. (Benim makina 128MB + P200MMX ve XP ENG yüklü -- Rami 128 çıkarmak zorunda kaldım tabii orası öle) XP'de duraklamazsınız çünkü rami ÇOK iyi boşaltıyor inanın bana çünkü denedim... 9X lerde mavi ekran konusunu hiç açmayalım isterseniz Windows HALTED :)) Benim 2,1 GB harddiskim var ve bir günde 3 format atıp değişik sistem kurmak zorunda kaldım... beyler! inanın bana hepsini çok ince test ettim AutoCADda az ramle en iyi perf. XP veriyor.. HADE KARAR SİZE KALMIŞ... byez oh bea

• valla haklisin aslinda, lakin ben de zaten bunun bilincindeyim ve win95'den beri hep ingilizce kurdum windowslarimi,
    linuxumu da hep ingilizce kullanirim. illa ki orijinal hali daha temizdir yani en basit bi mantikla bile bu sonuca varilir zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.