Şimdi Ara

Windows XP ekranında sonra Masaüstü gelmeme sorunu nun çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
46.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Mesaj bazı forumlar tarafından çalınmıştır ve bir forum sadece forum adını ve kullanıcı adını belirtmiştir konu tamami ile benim emeğimdir.

Format son çare diyenler : WİNDOWSUNUZ BAŞLAMIYOR İSE VEYA MASAÜSTÜ'NÜZ GELMİYORSA CEVABINIZ BURDADA

(Vista & Windows 7 DE BU SORUNU YAŞAYANLAR ! CTRL+ALT+DELETE KOMBİNASYONU İLE > GÖREV YÖNETİCİSİNİ BAŞLATIN > DOSYA > YENİ GÖREV (Çalıştır) > explorer.exe >MASAÜSTÜNÜZ GELECEKTİR > free-av.com'DAN AVIRA ANTIVIR PERSONAL'İ İNDİRİN > KURUN>GÜNCELLEYİN (START UPDATE) > TAM SİSTEM TARAMA YAPIN (SCAN SYSTEM NOW) ÇIKAN VİRUSLERİ REPAIR ALL KOMUTU İLE TEMİZLEYİN>YENİDEN BAŞLATIN>EĞER MASAÜSTÜ GELMESSE YUKARDAKİ YÖNTEMİLE TEKRAR MASAÜSTÜNÜ GETİRİN VE COMBOFIX İLE TARAMA YAPITIN)

Bu ekran geliyor ve windows başlarken donuyor ise (siyah ekranda mouseyi oynatabiliyorsanız !) sorunun trojan dan kaynaklandığı bilinmesi gerek.

dll dosyası eksik olupta açılmayan windowslar için : yine erd commander cd si yapıp eksik olan dll dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz , yada başka pc den kopyalayıp flash diske atınız erd ile açın ve hangi dizinden kopyaladıysanız o dizine yapıştırıp tekrar pc yi yeniden başlatınız. (erd cd sini çıkarınız ! )

www.dll-files.com

Maus serbest şekilde oynayabiliyor ama hoşgeldiniz yazısı gelmiyor.

Gelmesi gereken ama gelmeyen bölüm (hoşgeldiniz) hiç gelmemesi gerekiyor !:

Evet arkadaşlar 2 hafta içinde bu sorunla 5 defa karşılaştığım için sizlerle çözümünü paylaşmak istiyorum bu 5 sorundan 4 ünü format atarak aşmıştım ama bu gün formatsız çözümünü buldum ve sizinle payşalmak istedim sorun 'TR/Kates.j.1 [trojan]' adlı trojan yüzünden yaşanmaktadır genellikle C:\Documents and Settings\Windows Kullanıcı adı\Local Settings\hlku.bak dizininde bulunmaktadır

Eğer hdd nize ulaşma imkanınız yoksa zaten ulaşsanızda gizli olduğu için bulamama ihtimalinizi göz önünde bulundurursak sistemi geri yüklemek için ERD Commander xp kurtarma cd sine ihtiyacımız olacak

alt resimde bulunan "Sistem Restore" ile en az 10 gün evveline yüklemek gerekiyor !

Erd Commander :

Buraya ok a tıklayarak geçiyoruz.(sistem geri yükleme harici el ile silmek için işletim sistemi seçeneklerinde "none" seçiyoruz)

ERD Commander 2005 (Bilgisayar Teknik Servis Birlği Hızlı server 56 MB)
    :http://www.sermerane.com/dosya/ERD.Commander.rar
    Dosya şifresi:www.sermerane.com

Alternatif link Rapid , ERD Commander* :http://rapidshare.com/files/139384984/ERDCommander2007ISO-FunkyType.rar
    *Tarayıcıya Kopyalayın
    http://w14.easy-share.com/1701324116.html

*ERD Commander klasik 2 part

**http://rapidshare.com/files/222003804/ERD_COMMANDER_2009.part1.rar
    **http://rapidshare.com/files/221913813/ERD_COMMANDER_2009.part2.rar
    *İndirilip Test Edildi sorunsuz.
    **Tarayıcıya Kopyalayın!

ve C:\Documents and Settings\Windows Kullanıcı adı\Local Settings\ dizininde bulunan hlku.bak dosyasını shift delete ile silmektir,

Trojanın antivirde görünümü

antivirde bulunduğu bölüm

Antivir Free antivirus :http://www.softpedia.com/progDownload/AntiVir-Personal-Edition-Download-6527.html

Eğer otomatik olarak update edemesseniz update dosyası :http://dl.antivir.de/down/vdf/ivdf_fusebundle_nt_en.zip
    Not : antiviri kurduktan sonra sistem ayarlarında secure startı seçiyoruz arkadaşlar bunu seçer isek başlangıçtaki zararlı nesneleri tarayıp silecektir.

Not: bu sorun daha sık yaşanacağı düşüncesinde olduğum için bu konu sürekli güncellenecektir.
    Komple ayrıntılı anlatım : Eğer böyle bir sorun yaşıyorsa ve hoş geldiniz ekranı virus nedeniyle devre dışı kalıyor ise erd commander iso dosyasını boş cd ye yazdırıyoruz , sonra o cd ile pc yi boot ediyoruz üst resimde gösterilen sistem repair ile (sistem geri yükleme ) sorun yaşadıktan itibaren en az 10 gün evveline sistemi geri yüklüyoruz ( eğer sistem geri yükleme kapalı ise yada sistem geri yükleme virus nedeniyle devre dışı bırakıldı ise ful hdd yi virus taramasından geçirmeniz önerilir) sistem başarılı bir şekilde açılmışssa antivir avirayı yüklüyor kurduktan sonra gelen sistem ayarlarında secure startı secip antivirusu update ediyoruz , update işlemi bittikten sonra Last Complette sistem scan tıklayıp tam sistem tarama yaptıktan sonra repair ile tüm virusleri siliyoruz (temp klasörlerini temizlemeniz önerilir) ve temiz bir windows a merhaba diyoruz benim şahsi önerim acronis yada ghost ile sisteminizin tüm yedeğini almanı yönündedir , alıntı değildir tamamıyle kendi el emeğim ve göz nurumdur . haydi kolay gelsin.

Bu virusten korunmak için yada bu sorunun meydana gelmemesi için windows boot yaparken virus taraması yapan programlar kullanabilirsiniz örn: Kaspersky,Norton,Avast bu saydığım programların lisansı şuan ücretsiz dağıtılıyor ayrıntılı bilgi için : http://resim.donanimhaber.com/m_35249949/mpage_1/key_/tm.htm

Ghost ile ilgili konu ve iso dosyasını bu linkte bulabilirsiniz :http://resim.donanimhaber.com/m_35099539/mpage_1/key_//tm.htm#35168253

Vista : arkadaşlar bu sorun vistada yaşanmaktadır fakat bu denediğimiz yöntem XP için geçerli vistada yapmak için erd commander cd sini yine cd roma takıyoruz gelen işletim sistemi seçeneklerinde "none" seçiyoruz (normalde windows xp yazar) " sonra virusu bulabilirsek siliyoruz bulamazisek hdd yi söküp başka pc ye takıp antivir ile tam tarama yapıp virusu repair all komutu ile silmektir/onarmaktır yada güvenli modda açabilirsek eğer sistem geri yükleme yapmak ve hlku.bat hl.bat hlk.bat vs silmektir çözümü.

Güncelleme : 17 kasım 2009 Pazartesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 3 Mart 2010; 1:01:00 >

• güzel anlatmışsınız teşekkürler. bu sıralar herkesin başına dert olmuştu
  • peki vistada da aynı sorun varsa ne yapıcaz
  • arkadaşım teşekkürler. sayende bu problemi hallettim.
  • quote:

peki vistada da aynı sorun varsa ne yapıcaz

Şuan bu sorun vistada görülmemektedir, ama ben eğer görürsem çözümünü sizinle paylaşacağım.

quote:

güzel anlatmışsınız teşekkürler. bu sıralar herkesin başına dert olmuştu

Rica ederim dh'li olmakla birlikte sorunun çözümünde paylaşmak bir görevimiz.

quote:

arkadaşım teşekkürler. sayende bu problemi hallettim.

Rica ederim, sorununuzun çözüldüğüne sevindim.
  • Ellerine sağlık güzel anlatım olmuş.
  • Teşekkürler arkadaşım. Sade ve net anlatmışsın. Ben yeni gördüm. Emeğine sağlık...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discrete

Ellerine sağlık güzel anlatım olmuş.

Rica ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: huysuzihtiyar
    Teşekkürler arkadaşım. Sade ve net anlatmışsın. Ben yeni gördüm. Emeğine sağlık...

sade anlatayımki herkes anlasın istedim şimdi teknik servis dilinde anlatsaydı yok dos ta şunu yapın dosta bunu yapın kimse anlamazdı,teşekkür ederim ayrıca.
  • Teşekkürler üstad emeğinize sağlık.
  • Mükemmel paylaşım hoca, Teşekkürler.
  • arkadaşlar bu sorun vistada'da yaşanmaktadır fakat bu denediğimiz yöntem XP için geçerli vistada yapmak için erd commander cd sini yine cd roma takıyoruz gelen işletim sistemi seçeneklerinde "none" seçiyoruz (normalde windows xp yazar) " sonra virusu bulabilirsek siliyoruz bulamazisek hdd yi söküp başka pc ye takıp antivir ile tam tarama yapıp virusu repair all komutu ile silmektir/onarmaktır çözümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 1 Kasım 2009; 10:55:13 >
  • eline saglık demeden gecmek haksızlık olur herhalde.
  • Teşekkür ederim hepinize işinize yaraması dileğiyle
  • Çok saolasın.Nickinde de belirtiliyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Kemalist--

Çok saolasın.Nickinde de belirtiliyor zaten.

aynen
  • emeğine sağlık üst konu olabilecek nitelikdeki paylaşımlarını sabırsızlıkla bekliyoruz
  • aynı sorunun yenisi ! tüm temp klasörlerinin içini boşaltın bu kez başka yerlere giriyor aynı virus !
  • Bendede acayip yavaş açılıyor.

Birde hoşgeldinizden önce siyah ekran açılıyor bekliyor baya bi sonra monitor açılıp kapanıyor ve hoşgeldiniz yazısı gelip windows açılıyor
  • Keşke bu bilgiyi daha önce bilseydim, o zaman 5-6 formattan kurtulmuş olurdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: project2007

Bendede acayip yavaş açılıyor.

Birde hoşgeldinizden önce siyah ekran açılıyor bekliyor baya bi sonra monitor açılıp kapanıyor ve hoşgeldiniz yazısı gelip windows açılıyor

Senin sorunun bundan değil başka bir problem var sende sistem yavaşlılığı başlangıç programlarını devre dışı bırakırsan hılzlı açılır

@£se® bende sorunu çözmeden önce heralde bi 10 kere formatlamışımdır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.