Şimdi Ara

Windows XP ekranında sonra Masaüstü gelmeme sorunu nun çözümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
46.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Registry Editor ile aşağıdaki anahtarı bulup tıklayın.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

Sağda açılan yerde diğerlerinden farklı bir dize değeri vardır. (mid9) olabilir. Karşısında saçma sapan birşey yazar. Önce orada yazan dosyayı silin. Sonra buradaki dize değerini silin. Bu kadar.

ERD'yi açmışken Temp klasörleri altındaki dosyaları temizleyip Windows'u açıp bir güzel virüs taramasından da geçirdiniz mi turp gibi olur bilgisayarınız.
  • katılıyorum Tüm Temp klasörlerini boşaltın.
  • Arkadaşlar benzer virüs benim PC ye de girdi
    Adobe + göre yön + ms config + sistem Geri Yukleme çalışmıyordu
    Ancak ben bulduğum bir ufak yok edici ile virüsü sildim
    Şİmdi de PC başlıyor hoşgeldiniz ekranından sonra siyah ekran geliyor ve masaüstü yok
    Sadece CTR + ALT + DEL tuşu çalışıyor
    Görev yön ile explorer yazarak masaüstü geliyor aero çalışmıyor ( aero çok önemli değil )

Açılışta sistem onarım ile denedim olmadı
    Guvenli mod açılmıyor aynı şekilde masaüstü gelmiyor
    Virüs temizlerken Autoexe.bat dosyasını silmiştim
    Diğer PC den kopy yaptım gene olmadı
    Başka ne yapabilirim bilmiyorum ama bu hata için format atmayı düşünmüyorumi
    Tek fark ben Win 7 kullanıyorum ama çözüldüyse benzer bir yontem bunda da geçerli olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Arkadaşlar benzer virüs benim PC ye de girdi
    Adobe + göre yön + ms config + sistem Geri Yukleme çalışmıyordu
    Ancak ben bulduğum bir ufak yok edici ile virüsü sildim
    Şİmdi de PC başlıyor hoşgeldiniz ekranından sonra siyah ekran geliyor ve masaüstü yok
    Sadece CTR + ALT + DEL tuşu çalışıyor
    Görev yön ile explorer yazarak masaüstü geliyor aero çalışmıyor ( aero çok önemli değil )

Açılışta sistem onarım ile denedim olmadı
    Guvenli mod açılmıyor aynı şekilde masaüstü gelmiyor
    Virüs temizlerken Autoexe.bat dosyasını silmiştim
    Diğer PC den kopy yaptım gene olmadı
    Başka ne yapabilirim bilmiyorum ama bu hata için format atmayı düşünmüyorumi
    Tek fark ben Win 7 kullanıyorum ama çözüldüyse benzer bir yontem bunda da geçerli olabilir.

bu sorunun çözümünün geçerli olduğu tek işletim sistemi Windows XP sürümüdür ! vista yada win7 de olan sorunların çözümünü bilmiyorum çünkü öyle bir sorun yaşamadım ! yalnıx XP siyah ekran da CTRL+ALT+DEL çalışmıyor ! ama üstte benim anlattığım yöntem ile biraz uzun ama virus tabiki siliniyor .

• Combofix sağolsun
    Başka sitelerde birisi combofix ile yapmış olmuş
    Ben de denedim Combofix tarama yaptı ve reboot sonrasında PC eski haline döndü.
    Combofix hem XP hem vista hem de Win 7 de işe yarıyor.
  • quote:

Combofix sağolsun
    Başka sitelerde birisi combofix ile yapmış olmuş
    Ben de denedim Combofix tarama yaptı ve reboot sonrasında PC eski haline döndü.
    Combofix hem XP hem vista hem de Win 7 de işe yarıyor.

masaüstü gelmediği için combofix i kullanamıyoruz onu bende düşündüm bu farklı birşey çok farklı .
  • Masaüstü bende de gelmiyordu Gör yön ile explorer.exe manuel çalışıtırınca geliyor
    Bu hata olan herkese durum budur.
  • quote:

Masaüstü bende de gelmiyordu Gör yön ile explorer.exe manuel çalışıtırınca geliyor
    Bu hata olan herkese durum budur.

Windows XP'de yaşayanlar bilir , masaüstü gelmeden oturum açılmadan ne çalıştır geliyor nede msconfig nede görew yöneticisi hiç biri gelmiyor !
  • Valla ben yukardakini yaptım düzeldi
    XP yi ben de 5 sene kadar kullandım çevremde pek çok kişiye de yardımcı oldum
    Benim çevrenin bilgi işlemcisi benim :)

Bir de güvenli mod deneyin gelmesi gerekiyor
    CTR + ALT GR + DEL tuşlarını denediniz değil mi?
  • CTRL + ALT + DELETE (Görev Yöneticisi) denendi olmadı (xp)

Güvenli mod ve Normal mod fark etmiyor giremiyorsun işte görev yöneticisi masaüstü gelmeden çalışmaz sen boot anında nasıl program çalıştıracaksın hayret valla vistada bende denedim oluyor çalışıyor görev yöneticisi ama ben bu konuyu xp için hazırladım ve sana diyorumki ısrarla görev yöneticisi çalışmıyor ama sen hala yok olmaz çalışması lazım

Hocam sen haklısın sen herşeyi biliyorsun tamam biz denedik ama yanlış biliyoruz neden bu kadar ısrar ediyorsun ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 9 Şubat 2010; 21:44:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

Format son çare diyenler : WİNDOWSUNUZ BAŞLAMIYOR İSE VEYA MASAÜSTÜ'NÜZ GELMİYORSA CEVABINIZ BURADA

(Vista & Windows 7 DE BU SORUNU YAŞAYANLAR ! CTRL+ALT+DELETE KOMBİNASYONU İLE > GÖREV YÖNETİCİSİNİ BAŞLATIN > DOSYA > YENİ GÖREV (Çalıştır) > explorer.exe >MASAÜSTÜNÜZ GELECEKTİR > free-av.com'DAN AVIRA ANTIVIR PERSONAL'İ İNDİRİN > KURUN>GÜNCELLEYİN (START UPDATE) > TAM SİSTEM TARAMA YAPIN (SCAN SYSTEM NOW) ÇIKAN VİRUSLERİ REPAIR ALL KOMUTU İLE TEMİZLEYİN>YENİDEN BAŞLATIN>EĞER MASAÜSTÜ GELMESSE YUKARDAKİ YÖNTEMİLE TEKRAR MASAÜSTÜNÜ GETİRİN VE COMBOFIX İLE TARAMA YAPITIN)

Bu ekran geliyor ve windows başlarken donuyor ise (siyah ekranda mouseyi oynatabiliyorsanız !) sorunun trojan dan kaynaklandığı bilinmesi gerek.

dll dosyası eksik olupta açılmayan windowslar için : yine erd commander cd si yapıp eksik olan dll dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz , yada başka pc den kopyalayıp flash diske atınız erd ile açın ve hangi dizinden kopyaladıysanız o dizine yapıştırıp tekrar pc yi yeniden başlatınız. (erd cd sini çıkarınız ! )

www.dll-files.com

Windows XP ekranında sonra Masaüstü gelmeme sorunu nun çözümü

Maus serbest şekilde oynayabiliyor ama hoşgeldiniz yazısı gelmiyor.

Gelmesi gereken ama gelmeyen bölüm (hoşgeldiniz) hiç gelmemesi gerekiyor !:

Evet arkadaşlar 2 hafta içinde bu sorunla 5 defa karşılaştığım için sizlerle çözümünü paylaşmak istiyorum bu 5 sorundan 4 ünü format atarak aşmıştım ama bu gün formatsız çözümünü buldum ve sizinle payşalmak istedim sorun 'TR/Kates.j.1 [trojan]' adlı trojan yüzünden yaşanmaktadır genellikle C:\Documents and Settings\Windows Kullanıcı adı\Local Settings\hlku.bak dizininde bulunmaktadır

Eğer hdd nize ulaşma imkanınız yoksa zaten ulaşsanızda gizli olduğu için bulamama ihtimalinizi göz önünde bulundurursak sistemi geri yüklemek için ERD Commander xp kurtarma cd sine ihtiyacımız olacak

alt resimde bulunan "Sistem Restore" ile en az 10 gün evveline yüklemek gerekiyor !

Erd Commander :

Buraya ok a tıklayarak geçiyoruz.(sistem geri yükleme harici el ile silmek için işletim sistemi seçeneklerinde "none" seçiyoruz)

ERD Commander 2005 (Bilgisayar Teknik Servis Birlği Hızlı server 56 MB)
    />
    :http://www.sermerane.com/dosya/ERD.Commander.rar
    Dosya şifresi:www.sermerane.com

Alternatif link Rapid , ERD Commander* :http://rapidshare.com/files/139384984/ERDCommander2007ISO-FunkyType.rar
    *Tarayıcıya Kopyalayın
    http://w14.easy-share.com/1701324116.html

*ERD Commander klasik 2 part
    />

**http://rapidshare.com/files/222003804/ERD_COMMANDER_2009.part1.rar
    **http://rapidshare.com/files/221913813/ERD_COMMANDER_2009.part2.rar
    *İndirilip Test Edildi sorunsuz.
    **Tarayıcıya Kopyalayın!

ve C:\Documents and Settings\Windows Kullanıcı adı\Local Settings\ dizininde bulunan hlku.bak dosyasını shift delete ile silmektir,

Trojanın antivirde görünümü

antivirde bulunduğu bölüm

Antivir Free antivirus :http://www.softpedia.com/progDownload/AntiVir-Personal-Edition-Download-6527.html

Eğer otomatik olarak update edemesseniz update dosyası :http://dl.antivir.de/down/vdf/ivdf_fusebundle_nt_en.zip
    Not : antiviri kurduktan sonra sistem ayarlarında secure startı seçiyoruz arkadaşlar bunu seçer isek başlangıçtaki zararlı nesneleri tarayıp silecektir.

Not: bu sorun daha sık yaşanacağı düşüncesinde olduğum için bu konu sürekli güncellenecektir.
    Komple ayrıntılı anlatım : Eğer böyle bir sorun yaşıyorsa ve hoş geldiniz ekranı virus nedeniyle devre dışı kalıyor ise erd commander iso dosyasını boş cd ye yazdırıyoruz , sonra o cd ile pc yi boot ediyoruz üst resimde gösterilen sistem repair ile (sistem geri yükleme ) sorun yaşadıktan itibaren en az 10 gün evveline sistemi geri yüklüyoruz ( eğer sistem geri yükleme kapalı ise yada sistem geri yükleme virus nedeniyle devre dışı bırakıldı ise ful hdd yi virus taramasından geçirmeniz önerilir) sistem başarılı bir şekilde açılmışssa antivir avirayı yüklüyor kurduktan sonra gelen sistem ayarlarında secure startı secip antivirusu update ediyoruz , update işlemi bittikten sonra Last Complette sistem scan tıklayıp tam sistem tarama yaptıktan sonra repair ile tüm virusleri siliyoruz (temp klasörlerini temizlemeniz önerilir) ve temiz bir windows a merhaba diyoruz benim şahsi önerim acronis yada ghost ile sisteminizin tüm yedeğini almanı yönündedir , alıntı değildir tamamıyle kendi el emeğim ve göz nurumdur . haydi kolay gelsin.

Bu virusten korunmak için yada bu sorunun meydana gelmemesi için windows boot yaparken virus taraması yapan programlar kullanabilirsiniz örn: Kaspersky,Norton,Avast bu saydığım programların lisansı şuan ücretsiz dağıtılıyor ayrıntılı bilgi için : http://resim.donanimhaber.com/m_35249949/mpage_1/key_/tm.htm

Ghost ile ilgili konu ve iso dosyasını bu linkte bulabilirsiniz :http://resim.donanimhaber.com/m_35099539/mpage_1/key_//tm.htm#35168253

Vista : arkadaşlar bu sorun vistada yaşanmaktadır fakat bu denediğimiz yöntem XP için geçerli vistada yapmak için erd commander cd sini yine cd roma takıyoruz gelen işletim sistemi seçeneklerinde "none" seçiyoruz (normalde windows xp yazar) " sonra virusu bulabilirsek siliyoruz bulamazisek hdd yi söküp başka pc ye takıp antivir ile tam tarama yapıp virusu repair all komutu ile silmektir/onarmaktır yada güvenli modda açabilirsek eğer sistem geri yükleme yapmak ve hlku.bat hl.bat hlk.bat vs silmektir çözümü.

Güncelleme : 17 kasım 2009 Pazartesi

• Güzel bir anlatım olmuş teşekkürler.
  • eline sağlık dostum
  • eline saglık .. kesin ilerde lazım olur mesajımız bulunsun
  • Bizdede bu sorun var fakat ne güvenli kipte nede normal modda hiç bir şekilde görev yöneticisini başlatamıyoruz ayrıca win+r komutu da işlemiyor ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IstanbulDH

Bizdede bu sorun var fakat ne güvenli kipte nede normal modda hiç bir şekilde görev yöneticisini başlatamıyoruz ayrıca win+r komutu da işlemiyor ne yapmalıyım ?

İlk mesajı dediğim gibi uygularsan sorunun çözülecektir.
  • beyler heryerde bununla ilgili hataları okudum fakat format onarma vs çok uzun şeyler yazmıslar yazık gunah o kadar emeğe o kadar zamana ya size benim yaptıgım 2 adımlık bir şey gösteriyim ;
    1. Adım : Windows + R tuşlarına basın ve Çalıştırı açın olmuyorsa ctrl + alt + delete tuşlarına basarak oradan görev Yöneticisini acıp Yeni görev deyin
    2. Adım : Çalıştır kısmına veya Yeni görev kısmına Explorer yazıp enter yapın bazılarında tanımlanmayan gorev vs yazarsa o zamanda Explorer.exe yazın sorun cozulecektir.

Emeğe Saygı bir teşekkür yeter iyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByTaCo

beyler heryerde bununla ilgili hataları okudum fakat format onarma vs çok uzun şeyler yazmıslar yazık gunah o kadar emeğe o kadar zamana ya size benim yaptıgım 2 adımlık bir şey gösteriyim ;
    1. Adım : Windows + R tuşlarına basın ve Çalıştırı açın olmuyorsa ctrl + alt + delete tuşlarına basarak oradan görev Yöneticisini acıp Yeni görev deyin
    2. Adım : Çalıştır kısmına veya Yeni görev kısmına Explorer yazıp enter yapın bazılarında tanımlanmayan gorev vs yazarsa o zamanda Explorer.exe yazın sorun cozulecektir.

Emeğe Saygı bir teşekkür yeter iyi günler..

mesajnız için teşekkürler fakat o zaman bile bu komutları bilemeyecek kadar cahil değildik onları denedik dikkat ederseniz yukarda arkadaşlar bahsetmişti sizin dediğiniz komutlardan anlattığınız 1. ve 2. adımlar işe yaramıyor yani komut işlemiyor.(görev yöneticisi yada başka komut işlemiyor virus buna izin vermiyor) şimdi bu virusu basit bir antivirus bile bulup siliyor yani 2009un sorunuydu artık aktif antivirus programı olanlar bu sorunu yaşamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 9 Ağustos 2012; 16:38:35 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.