Şimdi Ara

Windows XP açılışta donuyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı alalı daha 15 gün olmadı.. Günde 1 ya da 2 kez windows başlıyor ekranında cihaz donuyor!! Tam bir kilitlenme değil gibi.. Çünkü klavye Caps lock'a falan tepki veriyor.. Ama öyle bekleyip kalıyor.. Reset atınca açılıyor..

Konfigürasyon : PT880Pro Biostar anakart, 512 *2 1GB Kingston DDR400 Ram, Gigabyte Geforce6600GT , Samsung DVD-R vs..vs..

Ram'lerden birini sonradan alıp takmıştım.. Onu çıkarıp bir süre denedim yine aynı şey oldu.. Ram timingleri ile biraz oynadım.. Yine sonuç yok.. OC falan da yapmadım..

Neden kaynaklanabilir ? İşin kötü tarafı arada bir olduğundan bilgisayarcıya gitsem.. Makina kalsın bakalım diyecekler.. Birkaç kez açıp kapatıp sağlam deyip geri verecekler eminim.. Bu arada sistem birkez açıldıktan sonra hiçbir stabilite sorunu yok.. Saatlerce oyunlarda falan kastım.. Bişey olmadı..

Ne dersiniz arkadaşlar ??

• bu sorunla bende karşılaştım cd-romdan kaynaklanıyordu

cd romun kablosunu çıkarıpda dene lg marka cdromlar biostar anakartlarda nedense böyle bi sorun yaratıyor
  • Deneyeceğim... Yalnız bendeki DVD_Writer Samsung..

Alternatif önerilerinizi bekliyorum..
  • makınada overclock var mı?
    varsa bıraz dusur
  • Overclock yok.. İşlemci PIV 3.2 HT..

İşin ilginç tarafı sadece açılışta oluyor sorun.. Onun haricinde makine çalışırken isterse 24 saat çalışsın hiçbir anormallik olmuyor.. Bu durumda sorun çıkarma açısından ram, cpu gibi faktörler devredışı kalmaz mı ? O.C ya da ram timing'ler ile ilgili olsa sistem çalışırken de illa ki biryerlerde falso vermesi lazım...

Şu anda DVD sürücü-anakart uyumsuzluğu halen listebaşı..

Alternatifler ???
  • bilgisayarda aynı ide yolunda birden fazla donanım varsa jumper ayarlarını kontrol et.
    kolay gelsin....
  • Sata kablosunu kontrol etmeni öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DVD Writer'dan değilmiş.. Çıkarttım tamamen yine aynı olay oldu..

Sata kablosunu da kontrol edicem..

Başka alternatif ?

Ayrıca Kingston DDR400 PC3200'lerin optimal ayarlarını da yazacak birisi olursa çok sevinirim.. CPU-Z'de gösterilen veriler doğrumudur ? Bir de bunların BIOS'da tam karşılığını da bulamıyorum..
  • bazı anakartlar service pack2 de sorun yaşıyor. arkadaşımda buna benzer durum oldu service pack2 li windows kurdum pc açıldı sorun yok. fakat anakartı driver ını kurduğum zaman açılışta donuyordu. sitem geri yukleme yaptım anakartı kurmadan önceki durumuna sorun düzeldi. Bundan kaynaklanabilrmi sorunun?
  • İyi ki hatırlattın.. VIA Hyperion Driver'ları yüklemiştim.. Aslında kilitlenmelerin başladığı-sıklaştığı dönemlere denk geliyor gibi.. Uninstall edip tekrar deneyeceğim.. Gelişmeleri yazarım..
  • CD romun içinde CD olmasın.Ethernet kablosunu da açıldıktan sonra tak bence.
  • tahmin ettiğim sorun ise bilgisayara formattan baska care yok format attıktan hemen sonra modemi falan tanıtmayacaksın direk service pack 2 yi kur ardından antivirüs programını yükleyip bağlantılarının güvenlik duvarını aç

fakat günde 1-2 kez oluyor diyorsun o yüzden tam birşey diyemeyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectchoic3 -- 16 Mart 2006; 13:42:27 >
  • Sorun çözüldü arkadaşlar...

Mesele yerine tam oturmamış PCI_E kartta imiş.. Çentiğe dikkat edince anladım.. Hafif geride gibi duruyordu.. Kartın üstüne şöyle sağlam bastırınca tak diye oturdu.. ve ondan sonra sorun tekrarlanmadı..

Zaten kartı 6600 olarak almış 2 gün sonra 6600GT ile değiştirmiştim.. Sorunlarda ondan sonra başlamış demek ki...

Bu topic sonunda şunu anladım; Tuhaf sorunlarla karşılaşınca ilk önce kartlar, soketler vs.. iyice kontrol edilecekmiş..

• :)) mesaj 2006 nın ama yinede buraya yazıcam :D forumda dağınıklık olmasın

Evet XP açılışta donuyor geçenlerde benimde başıma geldi (Siyah ekranda xp yazısının altında kayan çubuklar kısmında) bunun bir sürü nedeni olabilir forumdakilerin hepsini sırayla denemenizde fayda var .. Ben aşşağıda sırayla kendi izlediğim yolu anlatıcam

1- XP cd değiştirdim 3 farklı versiyonu ayrı ayrı formatladım SP1-Sp2-Sp3
    2- Driverleri kurmadan denedim (Çünki güvenli kipte açtığımda normal açılıyor güvenli kip driverleri devre dışı bıraktığından diye düşündüm) fakat normal açtığımda sorun aynen devam etti
    3- Board dan diye düşündüm bios update yaptım sorun devam etti
    4- Ram değiştirdim
    5- CPU değiştirdim
    6- CD Romu iptal ettim
    7- Sata Kablosunu değiştirdim
    8- Farklı ekran kartları denedim
    9- Power Supley 2 tane farklı denedim
    Bütün bunları denedikten sonra artık ümidi kesmiştim ki birden sadece değiştirmediğim HDD kaldığını fark ettim . Derhal diski de değiştirdim makinada değiştirdiğim nekadar parça varsa ilk haline çevirdim ve sorun ortadan kalktı bunun nedenini bulamadım virüs olma ihtimali varmıdır bilmiyorum 3 defa üst üste format attım ramları söküp taktım ve bios update yapmama rağmen hayatta kalan bi virüs ise bravo derim ama sorun diski değiştirdiğimde düzeldi.

• hali hazırda çalışan pc'nin yerini değiştirince aynı sorun bende de meydana geldi..
    Yani SİYAH AÇILIŞ EKRANINDA KİTLENİYOR. güvenli kip vs.diğer seçeneklerde çalışıyor.

Benim ekran kartımın (Geforge 9400GT ) fanı bozulmuştu.1 yıldır fan olmadan çalışıyor.

Ekran kartını yeniden yükledim..Belki 2 yaşındaki ufaklık kurcalamış biosa falan girmiştir diye biosu komple orjinal ayarlarına yükledim..

kapasiteme uyan başka birşeyler bulamıyorum denemek için..
    Bu akşam biraz daha kurcalayacam bakalım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.