Şimdi Ara

windows normal açılmıyor/klavye çalışmadığından windows onarmaya giriyor![RESİMLİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabahtan beri deli oldum klavye ne saçmalıktır windows başlamadan çalışmıyor usb girişli diyemi acaba neyse deli gibi 30 sn. bekliyorum klavye çalışmıyorki açılsın bir tuşa basayim!
    Neyse bekledik onarmaya girerkende bekle.. bekle..
    Otomatik onarma 20-25 dk bekle bekle olmadı diyor e başka hangi araç var..sistem görüntüsüyle kurtarma
    O nedir bilmiyorum
    Komut istemi anlamam scannow filan yaptım olmadi
    Geri alma ondada windows seç diyor halbuki geçen sıkınıtısz aldim ayni sorundan
    Bellek onuda anlamadim
    otomatık onarma zaten vaşarısız yardımcı olursanız mutlu olurum
     windows normal açılmıyor/klavye çalışmadığından windows onarmaya giriyor![RESİMLİ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgmeteor -- 22 Eylül 2014; 21:02:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mgmeteor kullanıcısına yanıt
    abi o nasıl bir yazı karman çorman 3 kere okudum hiç bir şey anlamadım. ilk önce sorununu anlaşılır bir şekilde anlat yav.

olmazsa anladığım kadarıyla sen scannow yerine şunu yaz onarmaya gitsin sanırım format atıyorsun virüsten dolayı ??

chdsk / r

üsttekini yaz dene.
  • Hayır format atmiyorum aniden kapatmak zorunda kaldim monitör açılmadıği için..fişini çekerken kasanin fişide çıktı pc kapandi.bu sorun çıktı .
    Bilgisayarı açıyorum o siyah ekran yazılar fiilan neyse orda 30 sn. geri sayar ya başlangıç onar ve altında windowsu normal olarak başlat yazar şimdi klavye başlangıçta çalışmadığı için (usb girişli tak.çalıştir ondan herhalde) seçim yapamıyorum doğal olarak seçili olan onarım seçiliyor sistem kurtarma filan.. Halbuki klavye o baslangçta çalışsa sorun olmayacak...:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgmeteor -- 22 Eylül 2014; 20:58:11 >
    sen bs'nin aniden çalışırken fişini çektiysen kayıt defterinde bozulma olmuştur o yüzden sorun çıkartıyordur. klavyen çalışmamasından değilde belkide o her zamanki var olan seçenekler silik olduğu için seçemiyorsundur klavyen çalışıyordur. bence bir format at önemli dosyaların yoksa. ya da üstte dediğim gibi sistem onarmaya git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melo06

sen bs'nin aniden çalışırken fişini çektiysen kayıt defterinde bozulma olmuştur o yüzden sorun çıkartıyordur. klavyen çalışmamasından değilde belkide o her zamanki var olan seçenekler silik olduğu için seçemiyorsundur klavyen çalışıyordur. bence bir format at önemli dosyaların yoksa. ya da üstte dediğim gibi sistem onarmaya git.

Öncelikle çokk teşekkürler cevap için yalniz klavye çalışmıyor sıkıntı o.. format atmak istemem dosyalar var son çare formattır benim için. klavye desteklemiyor ya usb girişlli tak çaliştir diyedir vs. bilmiyorum.. olur ya bilgisayar açıkken elektrik gider kasanın elektriği kesilir aniden aceleden kapatırsın vb. daha sonra açarsın bilgisayarı ne der "Windows başlatılamadı 30 saniye içinde bir tuşa bas geç işine devam et alttada tam hatirlayamadim güvenli mod filan yazar tabi ne seçilidir ilk başta yazan windowsu normal olarak başlat yada alttaki seçeneği seç bende mecbur "klavye çalışmadığı için başlangıçta" 30 saniye bekliyordum öyle açılıyordu." Ordan biliyorum klavyenin çalışmadığını bir ara bu BİOSa girmem gerekti giremedim neden ? klavye çalışmıyor güvenli moda bile giremiyordum gerektiği vakit.. o "chdsk //r" komutunu deneyeyim gündüz

Kısaca klavye çalışmıyor bu ekran çıkıyor seçili olanda ne başlangıç onarmayı başlat klavye olsa normal olarak başlat deyip açılacak.. klavye çalışmadığı için mecbur önerilen başlangıç onarmaya giriyor..diyorum ki bilgisayara bunu unutturacak ne yapmak gerek yada başta nasıl kontrol edip normal başlatabilirim yepyeni bir klavye daha var o da usb girişli tak çalıştır desteklemiyor başlangıçta çalışmıyor illa yeni klavyemi alayım bunun için:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgmeteor -- 23 Eylül 2014; 2:47:14 >

• usb 3 e takiliysa usb 2 slotlarindan birine takip dene. Olmazsa bios pilini cikartip bilgisayara unutturmayi deneyebilirsin. eger biosa bi sekilde girebiliyosan USB legacy devices diye bir sey var, onu enabled yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glizagar -- 23 Eylül 2014; 5:27:24 >
    yav kardeşim senin bs'en boşuna başlangıç onarma falan demiyor bellki ki sistemi başlatamıyor bozuk dosya sistemi oluşmuş sanırım. abi sen bir de klavyeni başka usb girişlerine takmayı denedin mi ? bs de bir sürü giriş var bir de onu dene. ben xp kullanıyorum bu win7 zaten saçma sapan bir sistem xpye dön. chdsk / r yazacaksın ne fazla ne eksik boşluklarıyla birlikte. sen bilgisayarında cdyi takılı mı unuttun ne yaptın sürücünü bir denetle. biosa girebiliyorsan başlangıç yükleme (boot) sırasını ilk başa hdd gelecek şekilde ayarla. yukardaki arkadaşın dedği gibi bios pilini bir çıkar 20 saniye bekle tekrar tak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet klavye oldu sorın devam.. farklı girişe takınca klavye ışıği yandi teşekkür en azından bios giriliyor ve çok şükürki BİOSa girdim neyse default yaptım devam çıktım yine seçim ekrani geldi baktım klavye gitti yine onarmaya girdi.
    direkt kapattım pc yi tekrar açtım BİOSa girip klavye enable yaptım artık sorunsuz klavye çalışıyor exit dedim ve çıktım seçim ekrani girdi "Windowsu normal olarak başlat" seçtim ve sevindim windowsta takılı kaldi yani @melo06 hocam doğru demişsin bir bildiği varki başlamıyor.
    Mecburen reset attım.. Farkettimki bu harddiski görmüyor:( o yüzden sistem kurtarmadan geri yukleme yapılmıyor işletim sistemi bilinmiyor işletim sistemi seç filan diyor + f8 diyince güvenli moda girmiyor.. Sistem görüntüsü kullanarak kurtarma deyince pencere açılıyor system32 açılıyor neyse aklıma W7 cd si takmak geldi takıp onaracaktım nasıl biosa girdim boot menu vardi second device harddiskti CdROM yaptım kaydedip çıktım olmadi.. Okımadimi bilmiyorum sonra birdaha reset tekrar biosa girip first device harrdisk yaptım yok cdrom yaptım yine olmadı son olarak first device HARDDİSK yaptım anlamadım gitti..

Chdsk komutu görmüyor komut isteminde Windows/system32 üzerinden komut yapılıyor yerel disk C filan görmüyor endişem harddiskmi yandı acaba ses mes çıkmıyor ama inşallah öyle bir şey yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgmeteor -- 23 Eylül 2014; 18:26:14 >

yani hiç tahmin etmediğim basit bir şeyi yapmamışsın pes. abi senin yazını okuyunca benim kafam karışıyor ya valla billa. sen format atmayı da bilmiyorsun sanırım. format atmayı bilen birine yaptır. biostan esc basıp çıkıyorsan kayıt etmiyordur boot sırasını. kaydedip çıkacaksın.
  • quote:

yani hiç tahmin etmediğim basit bir şeyi yapmamışsın pes. abi senin yazını okuyunca benim kafam karışıyor ya valla billa. sen format atmayı da bilmiyorsun sanırım. format atmayı bilen birine yaptır. biostan esc basıp çıkıyorsan kayıt etmiyordur boot sırasını. kaydedip çıkacaksın.

Hiç güleceğim yoktu:)))) yok esc basıp çıkmıyorum.. Save/exit diyorum Tefferuatlı bilgim yok o kadarda değil format atmayi biliyorum cdyi görse cd sağlam ayrıca D de önmli dosyalar var en iyisi kasadaki kemer gibi kabloları çekip takmak az sonra uğrasacagım bakalım..

hocam ses seda yok sizden ne oldu sorununuz çözüldü mü yardımcı olsunlar.
  • quote:

hocam ses seda yok sizden ne oldu sorununuz çözüldü mü yardımcı olsunlar.

yok valla hocam aynı daha
  • hddin görünmüyorsa biosu resetle tekrar. gene olmadıysa pc kapali ve fisi cekiliyken hddnin fislerini söküp geri tak. eğer başka ide ve guc yerlerine takabiliyorsan orlara tak. umarım olur.

önceki problemin gibi windows ekranında takılı kalırsa gene. sabırsız olma baya bekle 15-20 dk sonra açılma ihtimali var. açıldığında verilerini yedekleyip sistem bakımını yaparsın veya geri yüklemeyi deneyebilirsin. açılmazsa güvenli modda açmayı dene. oda olmazsa bootable linux usb hazırlayıp onla dosyalarını yedekleyebilir daha sonra komple hddni temizleyebilirsin. internette bunun gibi bir çok problem var. onları araştırıp çözümünü arayabilirsin.
  • biosa girip usb klavye disabled olan kısmı enable yapınız sorununuz kısmen çözülecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.