Şimdi Ara

@@@...WINDOWS VISTA ile ılgılı tum testler ve ss ler burada...@@@ (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.631
Cevap
3
Favori
376.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aylar önce kendi yaşadığım problemin çözümünü de paylaşmak istiyorum:

quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Benim Windows Vista RC2 Build:5744 kurulumunda yardıma ihtiyacım var; Konfigurasyonum aşağıdaki şekilde:

Asus P5W DH Deluxe Mobo (BIOS : 1407)
    DVD RW - LG GSA-4160B
    Intel Core2 Duo E6600 CPU
    G.Skill 2x1GB. DDR2 800MHz.
    Samsung 160 GB SATA2 NCQ 160JJ
    Asus EAX1900XTX

DVD den boot edip kuruluma başlıyorum "Install Now" a basıyorum, dil ve bolge seciminden sonra 1-2 dk. içerisinde aşağıdaki hatayı veriyor:

quote:

"CD/DVD drive device driver not found. Please insert CD, DVD, USB
    drive, etc that contains the driver files. It is safe to take the Vista DVD
    out of the drive for this step."

Bu alana kadar aynı DVD RW ile yukleme yapıyor, buradan sonra CD-Rom driver ı istemenin alemi ne çok merak ettim. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Hicks

Bu problemi DVD-RW ın kablosunu değiştirerek giderdim, 80'lik IDE kablosu kullanıyordum ve bu problemi yaşıyordum, 40'lık IDE kablosu takınca sorunsuz kurulum yaptım. Gerçekten ilginç bir problem

Teşekkürler,

Hicks

• solediginiz control panelde user accounts and family safetyde add/remove yaptigimda aynen programlarda oldugu gibi ayni mesaj cikiyor.windows needs your permiison to continue.to continue type an administrator oke secenegiini aktif degil..nasl aktif edeblrm?
  • Ya iyice kafam karıştı. Microsoftun sistesinde yazan premium sistem özellikleri benim laptop'ta bulunmasına rağmen. Ekran kartı için değru driverı bir türlü bulamıyorum. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Aşağıda sistem özelliklerimi veriyorum. Hangi versiyon uygun olur onun içinde bilgi alayım. Ultimate ekran kartı ve kullandığım prog. yüzünden kasıyor.

İşlemci : AMD turion x2 64 Bit TL 50
    Ram : 2048 Mb
    Ekran Kartı : GeForce GO 7200 256 Mb turbocache
    HDD : 80 Gb
    Optik Sürücü : DVD-RW
    Ayrıca 6 aylık mousem : Razer Diamond back
    Camera : Logitech® QuickCam® Fusion™
    2 adet USB bellek 2Gb Twinmos ve 1Gb Exigo

Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • sorunuma kimse cvp vermedi ama ben çözümünü buldum hdd sata2 çalışması içn raid için özel sata yuvasına takmıştım xpde sata2 çalışıyordu ama şimdi dğer sata yuvalarına bağladım ve 2 harddiskide görüyo vista
  • quote:

Orjinalden alıntı: DIABLOS

Ya iyice kafam karıştı. Microsoftun sistesinde yazan premium sistem özellikleri benim laptop'ta bulunmasına rağmen. Ekran kartı için değru driverı bir türlü bulamıyorum. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Aşağıda sistem özelliklerimi veriyorum. Hangi versiyon uygun olur onun içinde bilgi alayım. Ultimate ekran kartı ve kullandığım prog. yüzünden kasıyor.

İşlemci : AMD turion x2 64 Bit TL 50
    Ram : 2048 Mb
    Ekran Kartı : GeForce GO 7200 256 Mb turbocache
    HDD : 80 Gb
    Optik Sürücü : DVD-RW
    Ayrıca 6 aylık mousem : Razer Diamond back
    Camera : Logitech® QuickCam® Fusion™
    2 adet USB bellek 2Gb Twinmos ve 1Gb Exigo

Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

aygıt yöneticisinde ekran kartına gelin ve driver update e basın o driver ı kendi bulur

• Arkadaşlar ben dvd yazıcım bozuk olduğu için msdn 2 olayı ile windows xp kurulu makinamda daemons tool ile kurulumu hardiskten yaptım fakat bu vista neden bukadar çok yer kaplıyor anlamadım normalde harddiski 30 gb ayırmıştım sistem için öceden şimdi vista kurulumundan sonra

c:// dizininde

Windows.
    Windows.old

isimli iki adet windows kurulumu var ve önceden xp kurulu sistemden bazı silinmemiş eski dosyalar gözüme ilişti bu vista kurulumu sırasında otomatik format atılmıyormu acaba sisteme birde iki adet windows olması normalmi sizde durum nedir bende hiç program kurulu değilken vista kurulumu sonrasındaki kapladığı alan

23 GB neden bukadar alan kapladı anlamadım sizde toplam kurulum alanı nekadar vista ultimate nin... ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blade__

Arkadaşlar ben dvd yazıcım bozuk olduğu için msdn 2 olayı ile windows xp kurulu makinamda daemons tool ile kurulumu hardiskten yaptım fakat bu vista neden bukadar çok yer kaplıyor anlamadım normalde harddiski 30 gb ayırmıştım sistem için öceden şimdi vista kurulumundan sonra

c:// dizininde

Windows.
    Windows.old

isimli iki adet windows kurulumu var ve önceden xp kurulu sistemden bazı silinmemiş eski dosyalar gözüme ilişti bu vista kurulumu sırasında otomatik format atılmıyormu acaba sisteme birde iki adet windows olması normalmi sizde durum nedir bende hiç program kurulu değilken vista kurulumu sonrasındaki kapladığı alan

23 GB neden bukadar alan kapladı anlamadım sizde toplam kurulum alanı nekadar vista ultimate nin... ???

arkadaşlar lütfen bir bilgi verin üstteki mesajımla ilgili baştanmı kurmam gerekecek bu büyük dosya boyutu nedeni ile yoksa bu iki tane klasör olayı sizdede aynı şekildemi teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

ingilizcesi iyi olanlar bir bakabilirmi su linklere sanirim vistayi fat32 uzerine kurmayi basarmislar;

http://computerbits.wordpress.com/2006/07/14/create-a-fat32-partition-in-macbook-under-vista/

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=10184

And this is a good thing. Since the EFI can only see Apple and FAT partitions (no NTFS) this means that ultimately we can get vista going without worying about an NTFS driver. The catch is its tricky to get vista onto a FAT32 drive....

-Install Vista normally on a PC in an NTFS formatted drive
    -Remove the Hard Drive and hook it up to a USB enclosure
    -Connect the drive to the iMac via USB and copy the contents to a directory in OSX (I personally could not get windows to copy the hard drive contents as I kept getting access denied errors).
    -Connect the USB Drive to a PC and reformat as FAT32.
    -Connect the drive back up to the iMac and transfer the files from the directory you put the hard drive contents in back onto the newly formatted FAT32 Drive.
    -Remove the drive from the enclosure and hook back up to the PC
    -Startup from the Vista install DVD and run the recovery tools from the main install screen.
    -Run the repair utility and reboot (you may have to start the DVD again, go to the repair tools, start a console, and run bootsect.exe in the boot dir of the install DVD to fix the bootsector)

If all went well you'll have a fully functional vista install on a FAT32 drive which the EFI can see if hooked back up to the imac. Of course tweaking that install to run on the imac is another story...

Also I am now at the same point that NAK managed where he could access the Vista boot menu and try and boot into safe mode. Just as in his case I reached the point where crcdisk.sys loads and vista is supposed to boot into the desktop but instead the iMac reboots entirely. I'm gonna try to run sysprep on the vista install and see if that helps any.

Eger fat32 ye kuruluyorsa kisaca biri Turkce olarak anlatabilirmi?

Bu konuda yardim edebilecek kimse yokmu acaba?

• dostum zaten fat32 ye kursanda iyi performans alamazsın NTFS gibi fat32 için uğraşma derim bence ama sen bilirsin yinede...
  • Biliyorum burada o iyidir bu iyidir demiyorum zaten.Bir sekilde FAT32 ye vista kurmam gerekiyor.
  • Bunun retail versiyonu çıkmadı mı hala
  • arkadaşlar vista ultimate için minimum bilgisayar özelliklerinin ne olması gerekir?
  • Arkadaşlar ben vistayı indirmeyi düşünüyorum ve mümkünse 64 bit olanını yükleyecem.Bir zamanlar temmuz 2007 ye kadar kullanılabilme olayı vardı ama şimdi kaldırılmış galiba.Artık indirilenler 3 aymı acaba?Ve bunun driver ve program desteği nasıl çok kısa olarak bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Vista yavaş yavaş pazara sunulmaya başlandı. Kargo ile gönderimin birkaç gün süreceğinden hareketle çevrimiçi alışveriş sitesi Newegg Vista sürümlerini satışa sundu.

Kaynak: Techpowerup

quote:

Newegg also sells Windows Vista early...in three-packs
    Windows Vista is available on Newegg. And with an exception to the $150 OEM copy of Windows Vista Business (x86), all of the OEM Vista's come in packs of three.

* A three pack of 32-bit Home Basic will cost $280, which is roughly $93 a copy, making it $3 a copy more expensive than the $90 OEM copy of Windows XP Home.
    * A three pack of 64-bit Home Premium will cost $350. This translates to nearly $117 per copy, making it $7 more expensive per copy than the $110 OEM copy of Windows XP Media Center.
    * A three pack of 32-bit Business will cost $450. That turns into $150 a copy, which is $10 more expensive than a single OEM copy of Windows XP Professional.
    * A three pack of 32-bit Ultimate will cost $600, making it $200 a copy for an OEM buyer.

All of the figures posted do not include Newegg's $5 shipping fee, which is not charged for a copy of Windows XP. It should also be noted that every version of Vista except for Home Premium is only for a 32 bit computer, and Home Premium is only available for a 64 bit computer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luxaeterna -- 23 Ocak 2007; 0:53:07 >

• slm arkadaşlar bugün vista yükledim bende ama driver ları görmüyor.driver cd lerini takıyorum ama hiçbirini açmıyor nasıl yüklüycez bir yardım etseniz. bütün parçalım asus marka.
  • ghostunu alabılıyormuyuz vistanın
  • Arkadaslar bende simdi Vista Business'ın orijinal serial number'ı var (legal yollardan temin edildi) . Ama sorun şu ki CD, DVD gibi yükleyecek kaynak yok...Kendi üzerime serial var kullanamıyorum anlayacağınız. Nasıl halledecez yaw napmak lazım.
  • Dün verdiğimiz haber Türk donanım/yazılım sitelerinde de yayınlanmış:

quote:

Aslında resmi satış tarihi önümüzdeki hafta içinde olsa da, ABD'de kimi firmalar Windows Vista satışlarına başladılar. Sürpriz olan, bu yeni işletim sisteminin OEM sürümlerinin satış fiyatının, Windows XP'ye göre çok fazla olmaması. Bu sayede, ilk başta açıklanan "retail" fiyatlar nedeniyle yaşanan "Vista çok pahalı" krizi aşılmışa benziyor.

Oldukça ünlü NewEgg sitesinde, Windows XP Pro'nun OEM sürümü 139$ gözüküyor. Bu sürümün yerine geçen Vista Home Premium ise 119$ fiyatla satışa sunulmuş. Vista Home Basic sürümü 99$, Business sürümü ise 149$ etikete sahip. Vista'nın her türlü eklentiye sahip en yüksek sürümü Ultimate ise 199$ etiketle sunuluyor.

Şu anda Windows XP Pro ya da Home ile çalışan, özel beklentileri olmayan standart bir kullanıcı için en ideal sürümün Home Premium sürümü olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kaynak: Darkhardware

• arkadaşlar vista da yaptığım 3d mark sonuçları 3D MARK 2005

@@@...WINDOWS VISTA ile ılgılı tum testler ve ss ler burada...@@@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky20034 -- 24 Ocak 2007; 15:21:41 >
  • 3d mark 2001

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.