Şimdi Ara

Windows'un tahtı fena sallanacak ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
7.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Challenger BU VİRUS girme konusunda haklısın sana katılıyorum, çünkü bilgisayarı ben kullanınca girmiyor virus ben zaten bilinçli kullanıcıyım bana göre ama bilgisayarın başına bilgisayardan anlamayan biri oturunca ota boka giriyor sokuyor virusu bence google şu antivirus işinede el atması lazım çünkü çoğu aramalarda googleyi kullanıyoruz ve bilinçsiz kullanan biri google vasıtası ile biryerlerden virus yiyor anlayan anladı virus girmesinde en önemli etken kullanıcıdır

@Boracalin

Görsellerin çoğu windowstan alınmış gibi yakında microsoft ve linux büyük ihtimal mahkemelik olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 18 Şubat 2010; 23:17:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

quote:

Orijinalden alıntı: Boracalin
    Artık linuxların çoğu windowsu aratmaz halde ve görsel olarakda bir çoğu windowstan daha iyi durumda haberiniz olsun...

Ben bu lafi tam 10 yildir duyuyorum, hatta kendim bile soyluyordum. Ama gercek su ki, Linux bundan cok uzakta.

Yok valla bi ara bende öyle derdim linux vindovsun yanından geçemez falan ama öyle değilmiş... Mint 8 ile gerçekten bu olay olmuş... Mint 8 - XP'den bile daha rahat ve kullanışlı olmuş benim kanaatim böyle... Şu an hdd'nin bir bölümünde win7 kurulu bir tarafında Mint 8 kurulu , 3 aydır ne zaman win7 kullanmaya kalksam saç baş yoldurur oldu... Mint 8 daha hızlı ve daha pratik bence....

• ah işte birde gidip 400tl ye win7 ulm. alan olsada konuşsa 20yıldır pc kullanırım 10yıldır okulda uğraşıyorum lisanslı 2tane win98-1tane 2000 dışında bir şey görmedim hayatımız crackkk
    olmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs007tr

ah işte birde gidip 400tl ye win7 ulm. alan olsada konuşsa 20yıldır pc kullanırım 10yıldır okulda uğraşıyorum lisanslı 2tane win98-1tane 2000 dışında bir şey görmedim hayatımız crackkk
    olmuş..

Kisisel olarak kendi bilgisayarlarimda hicbir lisanssiz yazilim bulunmadigini soyleyebilirim.
  • beyler bişi soracam ?

kubuntu kurdum cd den çalıştırdım ekran kartın ve wifi kartın yüklenmemiş gibi bişi dedi wifi kendi kurdu ekran kartını internet indirdi. cd den çalıştığı için restart atınca kayboldu bende dedim ki bu güzel kurayım biraz denemiz olmuş olur linuxu bu seferde hiç bi şekilde kartları görmedi. aynı şey pardus da da oldu dedimki böyle böyle bana dediler yok terminal aç yok bilmem ne. bu iş böyle olacaksa ben neden notebook ile gelen bedava 7 varken ve artık sürücü ve dil sıkıntısı bile çekmiyorken linux kullanayım.

daha kart işini bile çözemedim yıllardır windows kullanıyorum. hani yeni başlayan biri değilim. ben bu kadar sıkıntı çekiyorsam sadece msn için millet neden linux kullansın ki
  • Keşke herşey dediğiniz gibi olsa ama linux maalesef yazılım dünyası dışındakilere hitap edecek bi işletim sistemi olmaktan çok uzakta , devlet dairelerine kurulsa deniyor benim yazın okul nedeniyle staj yaptığım yere test amaçlı 20 makinalık bir linux kurulumu yapıldı ki bu kullancıların çoğuda öyle pc cahili adamlar değil yani ama yemin ediyorum ne zaman yanlarına gitsem ana avrat söver gibi suratıma bakıyolardı binbir türlü şikayet geldi ve 5.gün tekrar windows'a dönüldü kısacası linux şu haliyle çoğunlukla programcı arkadaşları memnun eder özellikle böyle 8-9 çeşit sürüm yaptıkları sürece maalesef imkansız windows'a erişmesi halbuki bütün linux ekipleri bir araya gelip ortak bir çalışma yapsalar her sürümün güçlü yanlarını alıp ortak birşey oluştursalar ve tek bir linux sürümü olsa insanlar devamlı onu geliştirseler belki yine windows'a yetişilmez ama şuanki halinde çok daha büyük tehdit oluşturur windows için. Ben kod program kodlarken veya terminal'e düşüp kod yazdığımda haz alıyorum ama maalesef linux'un katetmesi gereken tonla yol var özellikle bu windows 7 hamlesinden sonra.

• @juzam1907

"kısacası linux şu haliyle çoğunlukla programcı arkadaşları memnun eder özellikle böyle 8-9 çeşit sürüm yaptıkları sürece maalesef imkansız windows'a erişmesi halbuki bütün linux ekipleri bir araya gelip ortak bir çalışma yapsalar"

Hacı çok afedersin ama ben Ubuntu-Pardus gibi dağıtımları kullanamayacak adama abartmıyorum, çekinmeden söylüyorum "GERİZEKALI" derim. Windows'da olsa devrim denilecek özellikleri yıllardır bünyesinde tutuyor Linux dağıtımları. Linux dağıtımlarının TEK sorunu var. Hiçbir zaman donanım üreticilerinden ve yazılım-oyun geliştiricilerinden hak ettiği desteği görmüyor (İstisnalar yok değil, Intel gibi, Id Software gibi) Bunun başlıca sebebi tabiki MS'in tekelciliği. Düşünsene, Windows'a sürücü çıkartılmıyor, yazılım-oyun geliştirilmiyor. O zaman n'olur Windows'a ? Ama özgür yazılım dünyası göremediği desteği kendisi gerçekleştiriyor belli ölçülerde.

Ve şunu söylemekten bıktım usandım artık, 8-9 çeşit dediğin Linux sürümlerinin hiçbirisini amacı aynı değil !!! Windows dediğin şey topu topu 3 platforma geliştiriliyor. Kişisel bilgisayar, sunucu ve mobil bilgisayarlar. Linux dediğimiz şey ise her türlü amaç ve platform için farklı farklı geliştiriliyor. Sayılmayacak kadar fazla. Ve bunları geliştirenlerin hiçbirisi aynı amaç için geliştirmiyor.

Ubuntu gibi dağıtımlar zaten tüm dağıtımların nimetlerinden faydalanıyor özgür yazılım oldukları için. Bu yüzden oldukça meşhur.

• hocam ne güzel demişsin hepsinin amacı ayrı diye peki neden hepsinin amacı ayrı ? bi sistem tasarlasalar herşeyi yapabilen uçanı kaçanı yakalasın sistem yöneticiside o sürümü kullansın , networkçüde, programcıda, sadece internet müzikle uğraşan adamda onu kullansın yani herşeyi tek çatı altında toplasınlar böyle giderse çünkü ben zerre inanmıyorum windows'un yanına yaklaşabileceklerine ,tek sistem olursa firmalarda daha ciddiye alır linux'u ve driver bakımından mahrum bırakmazlar bizleri , daha çok ve çeşitli yazılımlar hazırlanır lnux sürümleri için vs vs tek sistem'in getireceği en büyük yarar ciddiyet olacaktır , dediğin gibi çoğu üretici tınlamıyor linux'u bu sayede ciddiyet konusunda büyük bir adım atılabilinir bence.
  • Cevabı zaten yazdım ama yine de söylemek istiyorum: "Ve bunları geliştirenlerin hiçbirisi aynı amaç için geliştirmiyor."

Bak şimdi kullanıcı dostu masaüstü dağıtımlarının bazıları geliştirildiği veya köken aldığı ülkeyi biraz daha ön plana çıkartır. Bu yüzden ülkenin durumuna göre bir işletim sistemi ortaya koyarlar. DH'nin Pardus röportajında Onur Küçük şöyle diyordu: "Bizim önceliğimiz Türk kullanıcılarıdır. Atıyorum Türkiye'de ADSL modem yaygınsa ve Almanya'da bilmem ne tür modem yaygınsa bizim önceliğimiz Pardus'un ADSL modemlerle daha iyi çalışması yönünden olacaktır daima." Gidipte Pardus geliştiricisi openSUSE için birşeyler yapmaz. Zaten yapmasına gerek yoktur. Özgür yazılım olduğu için her dağıtım başka dağıtımların özelliklerini kullanabilir. En basit örneği Ubuntu'nun kullandığı algoritmaların önemli bir kısmının Pardus'a ait olmasıdır.

Başka bir sebep ise ortaya konulacak tek bir dağıtımın her tür kullanımı karşılayamaması. Farklı farklı Linux dağıtımlarının amaçlarını gösteriyorum biraz:

Ubuntu >> Her tür kullanım için kolay, kullanıcı dostu, kaliteli bir dağıtım olmak
    Pardus >> Türkiye'nin durumuna göre Türk bilişim-okuryazarları için kolay, kullanıcı dostu bir dağıtım olmak
    Slax >> Taşınabilir, modüler, esnek yapıda bir dağıtım olmak.
    Yellow Dog Linux >> PowerPC mimarili işlemcili bilgisayarlar için Linux temelli işletim sistemi olmak.(PS3 gibi)
    Puppy Linux - Teenpup Linux >> Eski bilgisayarlar için kullanıcı dostu bir dağıtım olmak.
    Parted Magic >> Kolay kullanımlı, disk bölümlendirmesi için kullanılan bir dağıtım olmak.
    Android >> Mobil cihazlar (özellikle cep telefonları) için Linux tabanlı bir işletim sistemi olmak.

vs vs vs.

Senin istediğin gibi tek Linux dağıtımı tarzında bir proje var. Adı GNU. Şuan için özgür yazılım düşünce akımı olarak bilinsede aslında GNU bir işletim sistemi projesidir. Amacı tamamen her amaç için özgür bir işletim sistemi ortaya koymakdır. Piyasadaki çoğu Linux dağıtımı bu felsefeye tam uy(a)maz. Kodekler, sürücüler, başka özgür olmayan yazılımlar gibi sebepler yüzünden. Ama tamamen özgürlük prensibi yüzünden GNU hala tamamlanamamışdır.

Bir de şu durum var. Linux dağıtımı diyoruz ya, aslında hepsinin özellikleri %90-95 aynıdır. Gidipte Ubuntu'yu kullanıp başka bir dağıtıma benzetebilirsin, masaüstü sistemini kurarsın, temel programlarını, araçlarını kurarsın ve pek bir farkı kalmaz. (Tabi tam olarak da aynı olmaz) İşte bu gibi sebepler yüzünden farklı amaçlara farklı Linux dağıtımları kullanılmaktadır. Yani Ubuntu ile yapabileceğin ama Pardus'la yapamayacağın hiç birşey yoktur.

Şuan için senin söylediğine en yakın ve kaliteli olan dağıtım Ubuntu'dur. Her türlü dağıtımın nimetlerinden faydalanan, her seviye için en kullanıcı dostu, en kolay, en kaliteli dağıtımdır. Tavsiye ederim

Söylediğim gibi bir Linux dağıtımı ile yapabileceğin ama başka bir Linux dağıtımı ile yapamayacağın hiç birşey yoktur.

Umarım okumaya üşenmezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvinous -- 26 Şubat 2010; 21:16:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: paradoxical_boy

@juzam1907

"kısacası linux şu haliyle çoğunlukla programcı arkadaşları memnun eder özellikle böyle 8-9 çeşit sürüm yaptıkları sürece maalesef imkansız windows'a erişmesi halbuki bütün linux ekipleri bir araya gelip ortak bir çalışma yapsalar"

Hacı çok afedersin ama ben Ubuntu-Pardus gibi dağıtımları kullanamayacak adama abartmıyorum, çekinmeden söylüyorum "GERİZEKALI" derim. Windows'da olsa devrim denilecek özellikleri yıllardır bünyesinde tutuyor Linux dağıtımları. Linux dağıtımlarının TEK sorunu var. Hiçbir zaman donanım üreticilerinden ve yazılım-oyun geliştiricilerinden hak ettiği desteği görmüyor (İstisnalar yok değil, Intel gibi, Id Software gibi) Bunun başlıca sebebi tabiki MS'in tekelciliği. Düşünsene, Windows'a sürücü çıkartılmıyor, yazılım-oyun geliştirilmiyor. O zaman n'olur Windows'a ? Ama özgür yazılım dünyası göremediği desteği kendisi gerçekleştiriyor belli ölçülerde.

Ve şunu söylemekten bıktım usandım artık, 8-9 çeşit dediğin Linux sürümlerinin hiçbirisini amacı aynı değil !!! Windows dediğin şey topu topu 3 platforma geliştiriliyor. Kişisel bilgisayar, sunucu ve mobil bilgisayarlar. Linux dediğimiz şey ise her türlü amaç ve platform için farklı farklı geliştiriliyor. Sayılmayacak kadar fazla. Ve bunları geliştirenlerin hiçbirisi aynı amaç için geliştirmiyor.

Ubuntu gibi dağıtımlar zaten tüm dağıtımların nimetlerinden faydalanıyor özgür yazılım oldukları için. Bu yüzden oldukça meşhur.

pardus kurduk wifi tanımadı geldik forumlara sorduk doğru dürüst bile cevap veremediler demekki kullananlarda GERİZEKALI

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

@juzam1907

pardus kurduk wifi tanımadı geldik forumlara sorduk doğru dürüst bile cevap veremediler demekki kullananlarda GERİZEKALI

ok

• quote:

Nerede sordun sadece burada mı? Gidipte Pardus'un resmi forumlarında sordun mu? (www.ozgurlukicin.com) Ya da hata.pardus.org.tr adresine bir hata raporu gönderdin mi?

WiFi tanımadıysa NdisWrapper deneyeceksin. Bununla Windows'a ait sürücülerini kuracaksın.

Ne ilginç. Bende de Windows'daki bi problemi mi yazdığımda hiç cevap çıkmamış idi. O zaman Windows kullananlarda GERİZEKALI olsun
  • quote:

quote:

Nerede sordun sadece burada mı? Gidipte Pardus'un resmi forumlarında sordun mu? (www.ozgurlukicin.com) Ya da hata.pardus.org.tr adresine bir hata raporu gönderdin mi?

WiFi tanımadıysa NdisWrapper deneyeceksin. Bununla Windows'a ait sürücülerini kuracaksın.

Ne ilginç. Bende de Windows'daki bi problemi mi yazdığımda hiç cevap çıkmamış idi. O zaman Windows kullananlarda GERİZEKALI olsun

tabi olaya senin pencerenden bakarsak herkes gerizekalı nede olsa windows kullanamayan biri hemde türkçesini anca gerizekalı olur

• @oktayakgoz

Kullanamamak mı karşına çıkan bir problemi mi çözememek mi? Zannettiğinden daha fazla Windows kullandım ve biliyorum merak etme. Benim GERİZEKALI diye tabir ettiğim grup Linux'da bir sorunu halledemeyen kişi değildir asla. Problem her zaman çıkar. Windows olsun Linux olsun OSX olsun farketmez. Tantanam Linux'u halen Windows'un ücretsizi, aynısı sanan zihniyete.

"windows kullanamayan biri hemde türkçesini anca gerizekalı olur."

Zaten millet anasının karnından Windows bilgisiyle doğar ya dimi. Hiç öğrenmeye gerek kalmaz. Başına otur saniyesine çözersin zaten!
  • quote:

Orijinalden alıntı: juzam1907

Keşke herşey dediğiniz gibi olsa ama linux maalesef yazılım dünyası dışındakilere hitap edecek bi işletim sistemi olmaktan çok uzakta , devlet dairelerine kurulsa deniyor benim yazın okul nedeniyle staj yaptığım yere test amaçlı 20 makinalık bir linux kurulumu yapıldı ki bu kullancıların çoğuda öyle pc cahili adamlar değil yani ama yemin ediyorum ne zaman yanlarına gitsem ana avrat söver gibi suratıma bakıyolardı binbir türlü şikayet geldi ve 5.gün tekrar windows'a dönüldü kısacası linux şu haliyle çoğunlukla programcı arkadaşları memnun eder özellikle böyle 8-9 çeşit sürüm yaptıkları sürece maalesef imkansız windows'a erişmesi halbuki bütün linux ekipleri bir araya gelip ortak bir çalışma yapsalar her sürümün güçlü yanlarını alıp ortak birşey oluştursalar ve tek bir linux sürümü olsa insanlar devamlı onu geliştirseler belki yine windows'a yetişilmez ama şuanki halinde çok daha büyük tehdit oluşturur windows için. Ben kod program kodlarken veya terminal'e düşüp kod yazdığımda haz alıyorum ama maalesef linux'un katetmesi gereken tonla yol var özellikle bu windows 7 hamlesinden sonra.

söyledikleriniz linux için belki 2000 yılında geçerli idi fakat şu anda kesinlikle öyle değil . hemen hemen hiç komut kod bilmeden linux kurulup kullanılabilir . bilen arkadaşlar bilir ki şu anda çoğu linux dağıtımı aynen windows gibi sağ tık sol tık çift tık copy paste gibi basit işlemler ile çalışıyor . kurulumu da oldukça basit .

program kurmanın zorluğundan bahsediliyor ama eğer internet bağlantınız varsa o da sorun değil , windowsa göre daha kolay bir şekilde program kurulabiliyor .

ben windows'un tahtının kısa vadede sallanacağına pek ihtimal vermiyorum ama linux eleştirisi yaparken de insanları yanıltmayalım derim .

• quote:

Orijinalden alıntı: sse

Microsoftu hafife almayın.Microsoft sadece işletim sistemleri ile hayatına devam etmek isteyecek kadar at gözlüğü takan bir firma değil.
    Kaldıki yöneticileride çalışanlarıda sıradan insanlar hiç değil.Birçok kişi bilmesede birçok konuda Ar-Ge faaliyetleri yürütüyorlar ve başarılılarda.

katılmakla beraber kendi öngörümü de söyleyeyim . bu konu salt teknik bir konu değil ; işin siyasi ve ekonomik yönleri de var ve elbette microsoft da bunun en az hepimiz kadar farkında . ben ABD dünyanın süper gücü olarak kaldığı sürece windows'un da işletim sistemlerinin lideri olarak kalacağına inanıyorum . linux kullanımı ciddi boyutlara ulaşırsa microsoft'un buna vereceği yanıtın şu anda hazır olduğuna inanıyorum .
    söylediklerim de yanlış anlaşılmasın kendim 2 yıllık linux kullanıcısıyım ve büyük keyif alıyorum fakat taraftar değilim . reelpolitik denen bir şey var...

• quote:

@oktayakgoz

Kullanamamak mı karşına çıkan bir problemi mi çözememek mi? Zannettiğinden daha fazla Windows kullandım ve biliyorum merak etme. Benim GERİZEKALI diye tabir ettiğim grup Linux'da bir sorunu halledemeyen kişi değildir asla. Problem her zaman çıkar. Windows olsun Linux olsun OSX olsun farketmez. Tantanam Linux'u halen Windows'un ücretsizi, aynısı sanan zihniyete.

"windows kullanamayan biri hemde türkçesini anca gerizekalı olur."

Zaten millet anasının karnından Windows bilgisiyle doğar ya dimi. Hiç öğrenmeye gerek kalmaz. Başına otur saniyesine çözersin zaten!

direk öyle söyleyince tepki verdim sadece.

fakat şöyle bir sorun var linux ile. yıllardır windows kullanıyorum. mac os denedim ve sıkıntıların çoğunu bilgisayar tcrübemle halledebildim. fakat linux hiç anlamıyorum. wifi kart sorunumu sordum adamlar şöyle yaz bakalım wifi kartın ne yok kod yaz yok bilmem ne. ben yıllardır bilgisayar kullanan biri olarak bu kadar sıkıntı çekersem hiç bilmeyen yada yeni başlayan biri nasıl linux sevsin

bu arada çok enterasan bir şey var kubuntu cd den çalışınca wifi kartın ve ekran kartının kurulmdığını söylüyor ve wifi active et deyince kurup aktif ediyor. fakat bilgisayara kurdum öyle ibir olay olmadı

• WiFi zaten Linux dağıtımlarının en cafcaflı problemi. Neredeyse hiçbir kablosuz ağ kartı üreticisi Linux'a sürücü üretmiyor. Hal böyle olunca iş tamamen Linux çekirdeğini geliştiren ekibe ve destek veren firmalara kalıyor.

Pardus'u silmediysen ağ yöneticisine tekrar gir. Profil oluştur-Kablosuz Ağlar kısmına gir. ESSID'in sırasındaki Tara kısmına bas. Oradan kendi ağını seç. ESSID kısmının altındaki yerden ağının güvenlik ayarını ve şifresini gir. Ve uygula de. Şu fotolardan da bakabilirsin. (Üçüncü fotodaki şifrelemeyi kendi modemine göre seçiyorsun)

Windows'un tahtı fena sallanacak !

• iyide bende wifi kısmı hiç çıkmıyor ki. zaten kubuntu cd den çalıştırınca kendi buluyordu wifi yi sonra dediğin gibi yapıp hallediyordum. zaten benim linuxta anlayamadığım yer bu. cd den çalıştırınca wifi görüyorda bilgisayara kurunca neden sorun çıkartıyor
  • Üçüncü fotodaki Aygıt kısmında göstermiyor mu ağ kartını?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.