Şimdi Ara

Windows'un tahtı fena sallanacak ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
181
Cevap
0
Favori
7.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yoo göstermiyor. birinci foto da profil oluştur deyince kablosuz ağlar wlan 0 olan yer çıkmıyor.
  • evet linux mint indirdim ubuntuda anlattigim sey bunda da oldu bakalim bilgisayara kurunca wifi kart calisacakmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

evet linux mint indirdim ubuntuda anlattigim sey bunda da oldu bakalim bilgisayara kurunca wifi kart calisacakmi

linux mint'te de aynen ubuntu'da olduğu gibi eksik driverları otomatik olarak bulup kurma özelliği var , eğer ethernet üzerinden internet bağlantınız varsa sorununuzun çözülmesi 5 dakika bile sürmez sanıyorum...
  • quote:

yoo göstermiyor. birinci foto da profil oluştur deyince kablosuz ağlar wlan 0 olan yer çıkmıyor.

Paket yöneticisi ile NdisWrapper adlı yazılımı kur. (Ethernetten bağlayıp.) Ondan sonra INF şeklindeki Windows sürücülerini kullanarak tanıtabilirsin.
  • bu ndiswraper pardus da var mı. ndis olayını mint ile hallettim onda wifi yi çalıştırdım hemen pardus kurdum ve ndis olayını bulamadım bir de paket olayına bakayım halledebilecek miyim.

mint zaten ubuntunun üzerine geliştirilmiş. fakat pardus bence hepsinden çok daha güzel.
  • komut satırında ndiswrapper yazınca komut çalışıyor nasıl kullanılacağı yazıyor. sürücü adresini gösteriyorum fakat bilmem ne yetkiniz yok diyor. bi yerde okuduğuma göre süper kullanıcı kipi ile açacakmışım terminali ama öyle bişi bulamadım
  • evet pardusa komut satırından ndiswrapper ile wifi kartı kurabildim. bu arada su komutunu öğrendim vs vs vs

bu haliyle linux değil 10 sene 20 sene de bişi olmaz. ubuntu ne güzel kendi buluyor kuruyor neden bunda olmuyor. pardus ise çok güzel. bi standart yok böyle çok başlılıkla dünya standartı olması yada windowsu sallaması imkansız.
  • quote:

evet pardusa komut satırından ndiswrapper ile wifi kartı kurabildim. bu arada su komutunu öğrendim vs vs vs

bu haliyle linux değil 10 sene 20 sene de bişi olmaz. ubuntu ne güzel kendi buluyor kuruyor neden bunda olmuyor. pardus ise çok güzel. bi standart yok böyle çok başlılıkla dünya standartı olması yada windowsu sallaması imkansız.

Soruyu Pardus gelistiricilerine sorman lazim.
  • bir çoğu böyle bunun. sonrasında ben son kullanıcıyım soruyu pardus a ben değil kendi kendilerine sorması gerek. linux mac ve windows un çok gerisinde. teknik olarak pek anlamam ama son kullanıcı olarak yorumum böyle. hala komut satırı ile işlem yapıyoruz yıl 2010 artık bitirsinler bu işleri. millet en grafik arayüz benim diye uğraşıp duruyor biz hala komut satırından iş yapıyoruz
  • quote:

hala komut satırı ile işlem yapıyoruz yıl 2010 artık bitirsinler bu işleri. millet en grafik arayüz benim diye uğraşıp duruyor biz hala komut satırından iş yapıyoruz
    Yıl 3010 olsa da durum böyle olacak. Bu geri kalmışlık değil, bir tercih meselesi ve yerine göre gereklilik. Yani kötü birşey değil hatta bir çok durumda can kurtarıcı ama ev kullanıcısı için genellikle tercih grafiksel bir arayüz üzerinden herşeyin yapılabilmesi hatta temel konfigürasyonları kurulum sırasında kendiliğinden yapılmış olmasıdır. GNU/Linux altındaki tutarsızlıklardan birisi de donanımın bazı GNU/Linux dağıtımlarında sorunsuz çalışması bazılarında ise ekstradan konfigürasyon gerektirmesidir. GNU/Linux kurmadan önce hangi donanımları destekliyor hangilerinde sorunlar çıkartıyor diye bir göz atmanızda fayda var. Bu sebeple birçok dağıtımı deneyebilir en memnun kaldığınızı seçebilirsiniz. Bazen sorun sürücüyle alakalı olduğu gibi kimi zaman da KDE veya Gnome altında o donanımı yöneten uygulamanın sürekli bozulması ya da istenen performansı vermemesiyle de alakalı olabiliyor.

Bazı dağıtımlar son kullanıcılar için inanilmaz yol katedip çok güzel şeyler yapsa da yine zaman zaman ufak sorunlar çıkıyor. Windows ortamından gelen kişiler daha baştan böyle problemlerle karşılaşıp tanımadıkları bir ortamda hatayı nasıl gidereceklerini bilemediklerinden sinirlenebiliyor, söylenebiliyorlar. Hiçbirşeyin ideal olmadığı gibi GNU/Linux da ideal değil elbette eksiklikleri var ama kullanıcıların bazı konularda mutlaka bilinçlenmesi GNU/Linux'un ne olduğunu öğrenip, nelerle karşılaşabileceğini bilip bu işe öyle başlaması gerekiyor. GNU/Linux'taki eskaza bir eksiklik ile kullanıcının tahammülsüzlüğü aynı anda denk gelince böyle istenmeyen tatsızlıklar elbette çıkıyor hep de çıkacak. Böyle durumlarda kullanıcıya GNU/Linux'u sevdirmek ve anlamasını sağlamak için bize düşen sabırla bazı şeyleri anlatıp ondan anlayış beklemektir.

Bir de şunu unutmayın DH genel bir forum ve GNU/Linux konusunda uzman kişiler çok azdır. Çoğu kullanıcı kolay dağıtımlar sayesinde GNU/Linux ile tanışıp burada fikirlerin paylaşıyor. Bu sebeple daha özel problemleriniz olduğundan DH yerine kullandığınız dağıtımın forumlarına mesaj atarsanız daha kısa zamanda daha doğru cevaplar alırsınız.

• Benim için konsol, grafik arabirimin sindirilmiş halidir. Evet herşeyi grafiksel arabirim ile yapabiliriz ama tecrübelendikçe ve daha hızlı kullanmak isteyince ortaya konsol denilen GNU/Linux harikası çıkıyor
  • quote:

bir çoğu böyle bunun. sonrasında ben son kullanıcıyım soruyu pardus a ben değil kendi kendilerine sorması gerek. linux mac ve windows un çok gerisinde. teknik olarak pek anlamam ama son kullanıcı olarak yorumum böyle. hala komut satırı ile işlem yapıyoruz yıl 2010 artık bitirsinler bu işleri. millet en grafik arayüz benim diye uğraşıp duruyor biz hala komut satırından iş yapıyoruz

Linux'ta isleri isterseniz grafik arayuzunden yapabildiginiz bircok dagitim mevcut: SuSE, Fedora, Ubuntu vs. Ama islerin komut satirindan da yapilabiliyor olmasi esneklik saglar. Ornegin, Mac OS X'te de isler komut satirindan yapilabiliyor. Ornegin, Windows'ta da benzer sekilde PowerShell var. Niye? Bu iki isletim sistemi de geri kalmis mi?

quote:

Yıl 3010 olsa da durum böyle olacak. Bu geri kalmışlık değil, bir tercih meselesi ve yerine göre gereklilik. Yani kötü birşey değil hatta bir çok durumda can kurtarıcı ama ev kullanıcısı için genellikle tercih grafiksel bir arayüz üzerinden herşeyin yapılabilmesi hatta temel konfigürasyonları kurulum sırasında kendiliğinden yapılmış olmasıdır.

Gunumuz icin dediklerinize kesinlikle katiliyorum. Ama gelecek, mesele ornegini verdiginiz 3010 yili icin komut satiri ve hatta klavye gibi giris birimlerinin olacagini pek dusunmuyorum. Sey,... belki GNU/Hurd o zamana kadar ancak biter ve belki onda olur.

• bahsedilen iki işletim sistemi için şöyle bir durum var. ikiside kullanım olarak son derece basit ve bir çok sürücü vs ile hiç uğraşılmıyor. zaten yapmaya çalıştıkları şey ise dahada basit yapmak. ve bu mantıklada linux belli bi kullanıcı seviyesine inemez. adam alacak işletim sistemini bi internete girmek için tırmalayacak. adam ağ uzmanıdır lazım olur ona son kullanıcı için tamamen gereksiz bir durum.

ki linux un sadecesorunları bu değilki. ben hızından da pek hoşnut olmadım. firefox açıyorum explorerden daha yavaş açılıyor. çok karışık bir çok ayar konulmuş güzel ama çok ayar çok karışıklık demek.

bence en büyük sorunu çok başlılık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 1 Mart 2010; 1:07:43 >
  • quote:

bahsedilen iki işletim sistemi için şöyle bir durum var. ikiside kullanım olarak son derece basit ve bir çok sürücü vs ile hiç uğraşılmıyor. zaten yapmaya çalıştıkları şey ise dahada basit yapmak. ve bu mantıklada linux belli bi kullanıcı seviyesine inemez. adam alacak işletim sistemini bi internete girmek için tırmalayacak. adam ağ uzmanıdır lazım olur ona son kullanıcı için tamamen gereksiz bir durum.

Mac OS X sadece Mac'lerde ve Mac benzeri donanimlarda hic ugrastirmiyor. AMD islemcili bir bilgisayara kurmayi deneyin lutfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

quote:

bahsedilen iki işletim sistemi için şöyle bir durum var. ikiside kullanım olarak son derece basit ve bir çok sürücü vs ile hiç uğraşılmıyor. zaten yapmaya çalıştıkları şey ise dahada basit yapmak. ve bu mantıklada linux belli bi kullanıcı seviyesine inemez. adam alacak işletim sistemini bi internete girmek için tırmalayacak. adam ağ uzmanıdır lazım olur ona son kullanıcı için tamamen gereksiz bir durum.

Mac OS X sadece Mac'lerde ve Mac benzeri donanimlarda hic ugrastirmiyor. AMD islemcili bir bilgisayara kurmayi deneyin lutfen.

zaten apple in öyle bir iddiası yok ki. amd de hiç çalışmasa kim ne diyebilir ki.

fakat linux her yerde çlaıştırılmaya çalışıyor. sonrada diyorlarki donanım üreticileri bize destek vermiyor. sanki mecburlar. kardeşim yapın o zaman sürücülerinizi. microsoft bu işe milyar dolarlar harcıyor elbetteki alacak karşılığını

• quote:

Orijinalden alıntı: marangozustasi
    Linux bir gün Windows'u geçecek: Bu sözler hayatının büyük kısmını Windows'a harcayan birinden geldi.

Keith Curtis tam 11 yıl Microsoft'un araştırma departmanında çalıştı ve Windows işletim sistemleri ve Office için kod yazdı. İlk defa 2004 yılında Linux yüklü bir bilgisayarın başına oturdu ve şu anda Linux'tan vazgeçemiyor.

Curtis, Microsoft'un işletim sisteminin pazar payının çok büyük olduğunu kabul ediyor ama eninde sonunda Linux'un kazanacağını savunuyor. Ona göre bunun başlıca iki sebebi var. Curtis, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen yazılımların çok daha kaliteli ürünler hazırlanmasına yol açtığını söylüyor. Firefox ve Linux çekirdeğini buna örnek olarak gösteriyor. Curtis'in altını çizdiği ikinci konu ise Microsoft'un ücretsiz yazılımlara karşı kar marjını sürekli düşürmek zorunda kalıyor olması ve bir yerden sonra daha fazla indirim yapamayacak maddi sıkıntıya gireceği.

Curtis şu an için Microsoft'un yarışta sadece PC'lerde önde olduğunu ama farkın kapandığını söylüyor. Ona göre Microsoft eninde sonunda açık kaynak ve ücretsiz yazılımı kabul etmek zorunda kalacak. "Bir süre sonra insanlar Microsoft'a OpenOffice varken niye Office için para istediğini sormaya başlayacaklar" diyen Curtis, ayrıca "eğer açık kaynak kodlu yazılımların baskısı olmasaydı, Microsoft bugün kaydettiği gelişimlerin yarısına bile ulaşamamış olacaktı" diye ekliyor.

26.Mayıs.2009 18:52:46

Dikkat etsinlerde windows tahttayken sallamasinlar tahti sacmalik bunlar windows un yanina yaklasamaz dier isletim sistemleri bu seye benziyor eski irc kullanicilari bilir zurna kanali varken sen kaval kanali acip kanali buyutmeye calismaktan farki yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersinciex

quote:

Orijinalden alıntı: marangozustasi
    Linux bir gün Windows'u geçecek: Bu sözler hayatının büyük kısmını Windows'a harcayan birinden geldi.

Keith Curtis tam 11 yıl Microsoft'un araştırma departmanında çalıştı ve Windows işletim sistemleri ve Office için kod yazdı. İlk defa 2004 yılında Linux yüklü bir bilgisayarın başına oturdu ve şu anda Linux'tan vazgeçemiyor.

Curtis, Microsoft'un işletim sisteminin pazar payının çok büyük olduğunu kabul ediyor ama eninde sonunda Linux'un kazanacağını savunuyor. Ona göre bunun başlıca iki sebebi var. Curtis, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen yazılımların çok daha kaliteli ürünler hazırlanmasına yol açtığını söylüyor. Firefox ve Linux çekirdeğini buna örnek olarak gösteriyor. Curtis'in altını çizdiği ikinci konu ise Microsoft'un ücretsiz yazılımlara karşı kar marjını sürekli düşürmek zorunda kalıyor olması ve bir yerden sonra daha fazla indirim yapamayacak maddi sıkıntıya gireceği.

Curtis şu an için Microsoft'un yarışta sadece PC'lerde önde olduğunu ama farkın kapandığını söylüyor. Ona göre Microsoft eninde sonunda açık kaynak ve ücretsiz yazılımı kabul etmek zorunda kalacak. "Bir süre sonra insanlar Microsoft'a OpenOffice varken niye Office için para istediğini sormaya başlayacaklar" diyen Curtis, ayrıca "eğer açık kaynak kodlu yazılımların baskısı olmasaydı, Microsoft bugün kaydettiği gelişimlerin yarısına bile ulaşamamış olacaktı" diye ekliyor.

26.Mayıs.2009 18:52:46

Dikkat etsinlerde windows tahttayken sallamasinlar tahti sacmalik bunlar windows un yanina yaklasamaz dier isletim sistemleri bu seye benziyor eski irc kullanicilari bilir zurna kanali varken sen kaval kanali acip kanali buyutmeye calismaktan farki yok

zurna kanalı zaten irc in kendi gibiydi irce giren mutlaka zurna ya girerdi

• oyun üreticileri win için yaptıkları ürünlerini aynı anda lin içinde yapabilirlerse hapı yutar microsoft
  • quote:

fakat linux her yerde çlaıştırılmaya çalışıyor. sonrada diyorlarki donanım üreticileri bize destek vermiyor. sanki mecburlar. kardeşim yapın o zaman sürücülerinizi. microsoft bu işe milyar dolarlar harcıyor elbetteki alacak karşılığını

Microsoft kendisi mi surucu yaziyor? Haha, hic gulecegim yoktu.
  • @Challenger

+1
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.