Şimdi Ara

Windows'un tahtı fena sallanacak ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
7.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya şu linuxçuları anlamıyorum ya hep hedef mıcrosoft alın sıze linuxunuz
    1 çekırdek harıc bınlerce masaustu gnome kde vs. vs.

2 hangi linux

3 performansmış neye göre kime göre

4 güvenlikmiş neye göre kime göre

5 bir tane altında çalışan adam gibi kullanılabilir yazılım varmı ? şimdi hemen akıllara sacma seyler gelmeden söylüyorum ofis tum dunya kullanıyor herkes bilmeyeni işe bile almıyorlar autocad solidworks media yazılımları hatta işte kullanılan yazılımların tamamı bir tane oyun varmı adam gibi yok bir işe yarar yazılım yok aa bu arada bi 2 cracklı yazlımı var mıcrosfottan fazla

6 sorun yaşama az cok herkez bigi bizde sorun yasıyoruz adam gibi a dan z ye linux bilen kaç kişi var kime ne sorcaz

7 o linux begenmediğiniz windowsun kısayol tuslarından pencere yonetıme kopyası

8 dosya sıstemı ıyıymıs hıc alakası yok linux boot ederken bi ikikere acıp kapayın bakalım bıdaha acılcakmı

9 oldu ters bısey gıttı nasıl datalara cabuk erısecegız dıskı sok gıt bıyere tabı lınux varsa :D

10 microsoft kolay linux zor program kurarken termınal servere kurar gıbı program ekle kadıra gıt ugras dur

11 lınux acıkları daha fazla cok daha fazla neden dıye dusuneceksınız mıcrosoftu herkes kullandıgı ıcın mutlaka denılcektır daha fazla acıgı var dıye lınuxu o kadar kullanan olsa varya acıktan gecılmez

12 donanım destegı eskıden hatırlıyomda bir modem tanıtacaz dıye ebemız ..... neyse sımdıde cok farklı degıl yani

13 sahipsiz eşşeği öpen cok olur kım bunun sahıbı hemen ezık gıbı lınus torwalds demeyın kım kım

Not tek artı tarafı var kodlar acık tabi cekırdegın ıcıne bıseyler saklanmadıysa ama emın olun saklanmıstır

lınux ıyı dıye dıdınen her adamla tartısırım tartısmaya baslamadan once dunyanın yuzde 90 benım gıbı yuzde 10 u onun gıbı dusunuyor unutmasın

• Birgün herkes Fenerbahçeli olacak sözü ne kadar doğruysa bu sözde bence
    bir o kadar doğru
  • quote:

Orjinalden alıntı: fauconni

banka ve para aktarma işlerimi linux ile yaparım

sana microsoft taa ne zaman söyledi banka yada güvenlik arz eden birşey yazacaksanız ekran klavyesini kullanın adamlar birde taa win 2000 de çıkarttı ekran klavyesini keylogger vs ler bilgileri çalmasın diye ama dinleyen kim adama zor geliyor ekran klavyesini kullanmak kullanmazsan çalarlar paranıda şifrenide bilgilerinide şifre girerken kullan abicim ekran klavyesini alala

quote:

Orijinalden alıntı: macrolight

Birgün herkes Fenerbahçeli olacak sözü ne kadar doğruysa bu sözde bence
    bir o kadar doğru

Evet sana katılıyorum bir Galatasaraylı olarak, herkes Birgün Fenerbahçeli (linux) Geri kalan 364 gün Galatasaraylı(Windows) olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 26 Aralık 2009; 20:35:19 >

• ya farklı linux dağıtımı insanları neden bukadar irite ediyor anlamıyorum ki .

diyelim ki iş yerinie 50 kullanıcılı terminal server uygulaması yapacaksınız. gittiniz thinclient makina aldınız 250 dolar gibi bir şeye sistemi mal ettiniz flash disk sizin hdniz oldu ne kuracaksınız ya 100 küsür dolar verip win ce kurackasınız yada thin clientler için derlenmiş bir lnux dağıtımı kullanacaksınız yada iyiyseniz benim yaptığım gibi debiaanı alıp isteğinize göre optimize edeceksiniz.

firewall kurmak isteyeceksiniz elinizdeki makina p3 450 256 mb ramı olacak windows 98 de firewall kuramayacğaınaza göre censor net yada smothwall gibi bir linux kuracaksınız o makina bilgisayar olmaktan çıkıp profesyonel bir firewall olacak.

evde anneniz güvenli şekilde internetten abnka işlemlerini yapsın diye pardus yada ubuntu gibi bir linux kuracaksınız ( kardeşiniz windowsa sürekli virüs girmesine neden oluyorsa)

yani farklı dağtımlar var bu dağıtımları yapacağınız işe göre seçebilirsiniz bunda özgürsünüz. Bu br dezavantaj değil artıdır.

Linuxu beğeniyor olmak windowsu beğenmediğimiz anlamına gelmez partizanlık yapmaya gerek yok windows ticari bir yazılım ve binlerce profesyonel yazılımı üzerinde barındırıyor peki bu birden bire mi oldu hayır.

15 sene önce windowsta matbaa çalışması yapabilecek bir allahın kulu varmıydı ? herşey applelerde yapılırdı ama bu gün pclerde de yapılıyor ama sektör sel olarak apple yine önde çünkü o apple ye alışmış birisi windowsa kötü diyor alışkanlık meselesi .

linuxda terminalden korkuyorsunuz da ubuntuda ben terminale girme gereği hiç duydummu diye düşünüyorum?? duymadım herşeyi mouse ile yapmak mümkün peki terminal nedir ? windows server kullanırsanızda terminala bol bol ihtiyaç duyarsınız linuxu server olarak kullanırken de bu bilgisayarın yapısından kaynaklı bu oran linuxda daha fazla evet ama ev kullanıcısını hedefleyen hemen hemen tüm dağıtımların yeni sürümlerinde hemen hemen hiç ihtiyaç duymazsınız.

windowsta ağıt bir sorun meydana geldiğinde komut satırı ile güvenli moda girmek bir çok problemi dakikalar içinde çözmenizi sağlayabiliken bu yapıy ı bilmiyorsanız direkt formata gidersiniz. Olay bu standart bir kullanıcısı Windows'u ne kadar biliyor ? recovery konsolu kaç defa kullanır yada kullanır mı ?

kullanmazsa harcadığı zaman ne denli uzar? işletim sistemini açamadığında dosyaları kurtarmak için çalışabilir bir linuxun nimetlerinden faydalanmak linuxçuların yapacağı bir işlemmidir yoksa her aklı başında bilgisayar kullanıcısının yapması gereken bir şeymidir?

bırakalım kim kimi döver muhabbetini de bilişimciyim diyen bir profesyonel bugün linux bilmiyorsa o kişi profesyonel değildir bunu anlamak lazım.

• Ontec Dostum profesyonellik demıssın thin client demişsin hangi thin cienti olırsan al uzerinde zaten kendi yazılımı ile beraber geliyor artı disk almayada gerek yok yapacagın işe göre ce veya embedded xp citrix vs zaten kullanmak zorundasın profesyonellik demissin linux firewalla sistemini neden emanet edecen bedava dıyemı kanunlardan haberın vardır kayıt tutmak artık zorunlu bide firewall için onerdıgın makınaya bak gülmekten olcektim 2 mbit net ile 30 kullanıcı senın o pcyi görürüm ben bilgi işlemden anlıyorsan evdekı makınana bile virus bulaşabiliyorsa bu bence kardeşinin değil senın sucun 15 sene demıssın macler vs inan artık basında maclerı terkedıyor yavas yavas herkez windowsu biliyor her yerde bilgisayar muhedıstlıgı falan gibi okullar harıc linux ogretılmıyor dediğim gibi ne linuxmus be o kadar iyiki herkes kullanıyor dimi :D

My SYSTEM

Sadece Server 6 Fiziksel 14 Sanal
    IBM x3650
    IBM DS4700 Storage
    10gBic BACKbone

• quote:

Orijinalden alıntı: JSF
    Ontec Dostum profesyonellik demıssın thin client demişsin hangi thin cienti olırsan al uzerinde zaten kendi yazılımı ile beraber geliyor artı disk almayada gerek yok yapacagın işe göre ce veya embedded xp citrix vs zaten kullanmak zorundasın profesyonellik demissin linux firewalla sistemini neden emanet edecen bedava dıyemı kanunlardan haberın vardır kayıt tutmak artık zorunlu bide firewall için onerdıgın makınaya bak gülmekten olcektim 2 mbit net ile 30 kullanıcı senın o pcyi görürüm ben bilgi işlemden anlıyorsan evdekı makınana bile virus bulaşabiliyorsa bu bence kardeşinin değil senın sucun 15 sene demıssın macler vs inan artık basında maclerı terkedıyor yavas yavas herkez windowsu biliyor her yerde bilgisayar muhedıstlıgı falan gibi okullar harıc linux ogretılmıyor dediğim gibi ne linuxmus be o kadar iyiki herkes kullanıyor dimi :D

Su anda Amerika'da uluslararasi bir mobil sirketinde calisiyorum. Sirket 9 ulkede, milyonlarca cep telefonu kullanicisina hizmet veriyor. Firewall basta olmak uzere, Web siteleri, WAP siteleri, mesaj sunuculari (SMS, MMS, WAP push), uygulama sunuculari, veri tabani sucunulari vs. derken onlarca sunucu calisiyor. Hepsinde hangi isletim sistemi var biliyor musun? Linux.

Milyonlarca dolarlik sirket sistemlerini Linux'a emanet edebiliyorken, senin Linux'a emanet etmeyisinin nedenini anlayamadim. Sanirim bu sirket henuz senin kadar profesyonel degil.

Basin Mac'leri terkediyor demissin. Aksine Mac satislari son 2 yildir oncekine gore daha artista, artik ev kullanicilari bile Mac aliyor iken, sen neden bahsediyorsun anlamadim. Iskembe-i kubradan atmak bedava ne de olsa degil mi?

Firewall deyince insanlarin aklina Linux, FreeBSD, OpenBSD gibi isletim sistemleri gelirken, senin "linux firewalla sistemini neden emanet edecen bedava diyemi" diye yazman trajikomik. Kanunlar olsa ne olacak? Sen Linux'ta kayit tutulamiyor mu zannediyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 15 Ocak 2010; 19:30:36 >

• 10 yıldır bilişim sektöründeyim -hatta ekmeğimi unix/linux'tan kazanıyorum- hep aynı laf. biz yaşlanıyoruz, bu efsane bitmiyor. linux windows'u geçecek. geçsede bi rahatlasak artık.
  • quote:

Ya şu linuxçuları anlamıyorum ya hep hedef mıcrosoft alın sıze linuxunuz
    1 çekırdek harıc bınlerce masaustu gnome kde vs. vs.

Buna tercih etme ozgurlugu deniyor.

quote:

2 hangi linux

Istedigin.

quote:

3 performansmış neye göre kime göre

4 güvenlikmiş neye göre kime göre

Google tum operasyonlarini Linux uzerinde yurutuyor. Masaustu sistemlerde tartisilabilir, ama sunucu sistemlerinde Linux'un performansini tartismak, guvenli olmadigini soylemek abesle istigaldir.

quote:

5 bir tane altında çalışan adam gibi kullanılabilir yazılım varmı ? şimdi hemen akıllara sacma seyler gelmeden söylüyorum ofis tum dunya kullanıyor herkes bilmeyeni işe bile almıyorlar autocad solidworks media yazılımları hatta işte kullanılan yazılımların tamamı bir tane oyun varmı adam gibi yok bir işe yarar yazılım yok aa bu arada bi 2 cracklı yazlımı var mıcrosfottan fazla

Yine yukarida yazdigim gibi masaustu uygulamalarda tartisilabilir, ancak sunucu uygulamalari acisindan Linux bir cennettir. Crackli yazilim kullanmak da ayrica kanunen suctur ve ahlaken yanlistir. "Senin kanunlardan haberin var mi?" diye sorayim mi simdi?

quote:

6 sorun yaşama az cok herkez bigi bizde sorun yasıyoruz adam gibi a dan z ye linux bilen kaç kişi var kime ne sorcaz

Ortalik Linux forumundan gecilmiyor, sordugun soruya bak.

quote:

7 o linux begenmediğiniz windowsun kısayol tuslarından pencere yonetıme kopyası

Hmm, o zaman Windows da Mac OS kopyasi. Mac OS de Xerox PARC kopyasi. Ne kadar sacmaladiginin farkinda misin?

quote:

8 dosya sıstemı ıyıymıs hıc alakası yok linux boot ederken bi ikikere acıp kapayın bakalım bıdaha acılcakmı

Ayni seyi baska bir isletim sistemiyle deneyince ne oluyor? Termiantor 2'deki T-1000 gibi eriyerek kendini mi toparliyor?

quote:

9 oldu ters bısey gıttı nasıl datalara cabuk erısecegız dıskı sok gıt bıyere tabı lınux varsa :D

10 microsoft kolay linux zor program kurarken termınal servere kurar gıbı program ekle kadıra gıt ugras dur

Turkce konussan da herkes anlasa nasil olur?

quote:

11 lınux acıkları daha fazla cok daha fazla neden dıye dusuneceksınız mıcrosoftu herkes kullandıgı ıcın mutlaka denılcektır daha fazla acıgı var dıye lınuxu o kadar kullanan olsa varya acıktan gecılmez

Kaynak? Bu konuda yapilmis bir arastirma var mi kaynak gosterebilecegin? Yoksa ayni iskembeden mi geliyor bunlar? Arkadasim, Linux su anda dunyanin en cok kullanilan sunucu isletim sistemi. Bu nedenle verdigin arguman tersi yonde islemeli. Ama goruyoruz ki oyle olmuyor.

quote:

12 donanım destegı eskıden hatırlıyomda bir modem tanıtacaz dıye ebemız ..... neyse sımdıde cok farklı degıl yani

Donanim destegi ile ilgili sorunlar halen mevcut, dogrudur. Ancak bahsettigin gibi kimsenin ebesiyle cinsel iliskiye girilmiyor.

quote:

13 sahipsiz eşşeği öpen cok olur kım bunun sahıbı hemen ezık gıbı lınus torwalds demeyın kım kım

Not tek artı tarafı var kodlar acık tabi cekırdegın ıcıne bıseyler saklanmadıysa ama emın olun saklanmıstır

lınux ıyı dıye dıdınen her adamla tartısırım tartısmaya baslamadan once dunyanın yuzde 90 benım gıbı yuzde 10 u onun gıbı dusunuyor unutmasın

Sen gercekten yazilimdan anladigina emin misin? Cekirdegin icine bir sey saklamak ne demek? Cekirdek de zaten acik kaynak kodlu, ne saklansin?

Dunyanin yuzde 90'inin senin gibi dusundugunu soylemeden once kafani kumdan cikarip da bir etrafina bak bakalim neler oluyor? Iki satir kitap oku, arastirma yap ki, burada atarken bilgisizligin belli olmasin.

• Dostum callengera

1 tema gibi secılen binlerce degısık kod numaralı masa ustlerıne sız bunları tercıh edın

2 hangi linux istediğin demesi kolay diyelim bir developer bır yazlım gelıstırdı ubuntuya su mandrivaya su pardusa bumu dıyecek Buna örnek VM sanal makına kurariken sıze soruyor ne tür linux kuruyorsunuz diye gibi

3 ve 4 nolu google operasyanları yazının kanıtını ıstıyoruz burda paylas hatamız var ıse senı takdir edelim masa ustu kesınlıkle degıl zaten 300 yıl sonrada siz linuxcular yakım tutar gibi kde 565757 cok güzel deyip kabul etmeyeceksınız

5 ya masaustu uygulamaları tartısılabılır dıyorsunuz ya bak ayıp degılmı bu şimdi bak ben dıyorum ki ustte hatam varsa (3-4 nolu madde de) kanıt koy duzelteyım ama masa ustu tartısılır konusu ayıp ya 3 ofıs yazlımı 2 tablo yazılımı 1- 2 medya programı farzet 10 yada 1000 gerısı hep mıcrosoft vede dıyorum ya hepımız calısıyoruz bır yerlerde kım hangı buyuk uretıcı ne yapsa yazılımı windows uyumlu linux değil

6 ben yazmısım kı sorun yasama dostum yazmıs forum her sorunda foruma gıdılse ohoooo bılen az uzman az hadı biz bilgi işlem ci halk olarak bakın forum ne dıye sorun ya vatandasıma ama emın olun wındows hakkında bıldıklerı lınuxta heralde bı 10 kat fazla

7 dogru

8 dosya sıstemı hakkındakı goruslerım hala devam edıyor ntfs daha ii

9 bıraz daha acayım dostum anlamamıs çöken yada bozulan bir linux taki veri kurtarma operasyonu cok daha zordur demek ıstedım

10 termınal server kural arkadas vardır dıye soyledım aramızda bir program kurulurken termınal serverlere MS sistemler için ileri ileri next next olmuyor ugrasıyorsun gıt program ekle kaldıra elke falan fılan lınuxtada varya pardustaki pisi mesela örnek veriyim gecen basıma geldı vmware tools kurmadan hıcbır sanal makına ii calısmaz bende sana ubuntu kurdum vmtoolsunu forumlara bakarak kurmak zorunda kaldım ne geregı var bu kadar okuma1 program kurmak ıcın degılmı

11 bu benim ongörüm lınux daha fazla kullanılırsa acıkları daha cok tespıt edılır sonucta tek elden yazılım gelıstırılmedıgı ıcın bu cok cuyuk rısktır Allah aşkına barı bunu kabul edin

12 donanım destenın dostum kabuletmıs uzatmaya gerek yok

13 cekırdek kodları acıkmı hıc sanmıyorum biriniz bulun da bir link koyun bakalım acıkmıymış görelim hep beraber

14 mıcrosf benım degıl keske tekrar soyluyorum keske lınux gelıstırılse ama olmuyor sızde bunu kabullenemıyorsunuz belkı ılerıde belki cok sonra ama onumuzdakı yakın yıllarda degıl sunu anlayın artık dunya devlerı hp ibm dell google tum universiteler tum ulkeler neredeyse mıcrosfta karsı bırsey yapamıyorlar ellerı mahkum Alman ordusu yıllar once tum sıstemlerını degıstırıp lınuxa gectı bu yuzden suse gelıstırıldı keske olsa linux bır yerlere gelse ama yınede bu kadar dunya karsıyken mıcrosoft acık ara onde ıse artık kabul edın ya bu adamların belı bukulmez bence kara sızın
    bırde sunu dusunun hangı sırket boyle dunya devlerının onunda ne kadar yazayabılırdı bırının bıle karsısında

• linux'un arkasında büyük şirketler oldugu vakit linux yükselmeye devam eder
  • quote:

Ontec Dostum profesyonellik demıssın thin client demişsin hangi thin cienti olırsan al uzerinde zaten kendi yazılımı ile beraber geliyor artı disk almayada gerek yok yapacagın işe göre ce veya embedded xp citrix vs zaten kullanmak zorundasın profesyonellik demissin linux firewalla sistemini neden emanet edecen bedava dıyemı kanunlardan haberın vardır kayıt tutmak artık zorunlu bide firewall için onerdıgın makınaya bak gülmekten olcektim 2 mbit net ile 30 kullanıcı senın o pcyi görürüm ben bilgi işlemden anlıyorsan evdekı makınana bile virus bulaşabiliyorsa bu bence kardeşinin değil senın sucun 15 sene demıssın macler vs inan artık basında maclerı terkedıyor yavas yavas herkez windowsu biliyor her yerde bilgisayar muhedıstlıgı falan gibi okullar harıc linux ogretılmıyor dediğim gibi ne linuxmus be o kadar iyiki herkes kullanıyor dimi :D

My SYSTEM

Sadece Server 6 Fiziksel 14 Sanal
    IBM x3650
    IBM DS4700 Storage
    10gBic BACKbone

canım kardeşim hp den alırsan thin client işletim sistemi gelir wise dan alırsan gelir amenna ama bunlara vereceğin paranın 3/1 yada 3/2 sine atom işlemcili oem thin client de alabilirsin bunlarda bir işletim sistemi gelmez.

Sadece fikir vermesi nedeniyle anlatıyorum hazıor gelen sistemlerde sorun olmasını hp t5135 makinalar aldık herşey çok güzel İ harfine basarsan ı Yazıyor I yazarsan da i yazıyordu bunun muhasebe kayıtlarında dikkat edilmediği zaman ne sonuçlar doğurabileceğini düşün ! hp ile neredeyse 100 defa mail atmışımdır telefonlar etmişimdir sonuç yok en sonunda pardusta karakter kodlama dosyasını oluşturdum çözdüm işi ha windowslu olan sürümü aynı makinanının 150 dolar daha üzerinde idi 1 tane makina alınmıyor 30 tane makina alınıyor dikkatini çekerim ! hiç bir patronu öyle kolay ikna edemezsin.

işte mantıksızlık burada sen windowsun sana önerdiği yüksek güçlü makinalara takılmışsın router linux diye bir dağıtım var kendisi cisko emulatörü ve routerdir pc ne takman gereken sadece pci kart bu tip bir yapı üzerinde mmx bir makinada yapılan test ki bunu Serdar Köylü Anlattı 250 kişilik ağda işlemci performansı %30 da kalmış..

windows bir makinada hız ihtiyacı doğuran görsellik, arka plan işlemleri, servisler driverler falan filan bu ev kullanıcıları için kullanılan linuxlarda da aynı değişen birşey yok. amaçher ihtiyacı karşılamak yanlış birşey yok !
    ama burada linuxun farkı standart bir shell ekranı sınırlı donanım desteği ( ekran kartı ses kartı, uydu kartı , yazıcı v.s. driverlerına ihtiyaç yok çünkü) servis olarak çalışan uygulama sınırlı, maksimum tüketeceğin ram 64 mb de kalıyor sistem için 256 mb yayla anlayacağın bu nedenle o firewall söylediğim makinada sorunsuz bir şekilde çattır çattır çalışıyor !

linuxu firewall a sistemimi emanet ederim arkadaş sen smooth wall kullandın mı hiç gördün mü araştırdın mı ? yok parayı ver al makinayı onlar sana ne verirse onunla idare et senin mantığın merak edersen canım junniper de var bende ama ekstra yıllık para da bayılıyorsun sadece web sitelerini engelleyebilmek için mantıklı mı bu ben şirekete renault zorumlu tuttuğu için aldım memnunmuyum değilim neden keyword ekleyemiyorsun ki adamwww.facebook yazınca giremiyor m.facebook yazınca giriyor al sanasorun !hadi düzelt direkt serverdan alıyor listeyi san başlık seçebiliyorsun sadece .

smooth wall un 2 mbit die bir sınırlaması yokki ??

ya bırak etrafında kaç mac kullanıcısı tanıyorsun ? bir reklam ajansına gir bak tamam işi pcde öğrenmiş kişiler pc kullanıyor ama yine de mac oldukça fazla ki özellikle i mac oldukça yaygınlaşan bir ürün ki kısa bir performans teti örneğinde bulunayım platform mac book pro 8 çekirdek çift işletim sistemi var mac ve win archicad programı kurulu mac işlemi windowstan 3/1 daha hızlı yapıyor neden windowsu tercih etsin bu adam ?

canım ben evliyim annemlerle yaşamıyorum !! ha sen makinayı bir optimize ederim bir allahın kulu virüs sokamaz diyorsan seni microsofta filan girmelisin işe yok öyle bir dünya bilgisayar mühandisliklerinde unix öğretilir, iki windows nt sonrası zaten unix tabanını kullanmıştır zira bill amcamlar multi user işini kendi geliştirdikleri sistemde çözemeyince unix kodlarını nt ile almışlardır şu an kullandığın sistemlerde de bu kod durmakta.

ayrıca diğer sorularına gelince

http://en.wikipedia.org/wiki/Google_platform bu google hakkında bilgi verir
    http://digitalcontentproducer.com/dcc/revfeat/video_linux_hollywood/

bu linux üzerinde yapılan profesyonel işler hakkında

dosya sistemi çok iyi olduğu için google ntfs kullanmıyor :D
    linuxda veri kurtarmak zor filan değil oldukça kolay windowstan windowsa okutamadığın şifrelenmiş dosyaları da gayet rahat okur yazar ve kurtarırsın dene istersen

ÇEKİRDEK KODU MU LAZIMhttp://www.kernel.org/

termianl serverde yazılım yüklemek gayet kolay ileri ileri sen neyi yapamadın anlamadım ben ? bende win 2003 server var şu ana kadar kurulmayan tek şey perwasive sql in eski bir sürümü oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC
    ha sen makinayı bir optimize ederim bir allahın kulu virüs sokamaz diyorsan seni microsofta filan girmelisin işe yok öyle bir dünya

Niye oyle bir dunya olmasin? Bilgisayarlara virus bulasmasinda kullanici etkeni cok buyuk.

quote:

iki windows nt sonrası zaten unix tabanını kullanmıştır zira bill amcamlar multi user işini kendi geliştirdikleri sistemde çözemeyince unix kodlarını nt ile almışlardır şu an kullandığın sistemlerde de bu kod durmakta.

Burayi tam anlayamadim. Nasil multiuser isini kendileri becerememisler? OS/2 ne oluyor peki? Hem NT ayri bir cekirdek ve icinde niye Unix kodu olsun? Bircok isletim sisteminde BSD kodu bulundugu dogru ama, bu beceremedikleri icin degil, hali hazirda var olan bir kodu kullanabildikleri icin. Ayrica soz konusu kodlarin multiuser ozelligi ile ilgili olduguna dair bir kanitin var mi?

NT ekibinin basindaki adami tanimak icin lutfen suraya bakin:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Cutler

Gordugunuz gibi Dave Cutler daha once 3 ayri isletim sisteminin de gelistirilmesinde calismis ve isletim sistemleri konusunda oldukca saygin bir konuma sahip birisi. Ayrica Beyaz Saray tarafindan da odullendirilmis biri. "Becerememek" tarzi bir ifade kullanmak cok yanlis.

quote:

dosya sistemi çok iyi olduğu için google ntfs kullanmıyor :D
    linuxda veri kurtarmak zor filan değil oldukça kolay windowstan windowsa okutamadığın şifrelenmiş dosyaları da gayet rahat okur yazar ve kurtarırsın dene istersen

Google ext3 de kullanmiyor ama. Google kendine ait bir dosya sistemi kullandigini daha once aciklamisti. ext3 ile NTFS karsilastirdiginizda bircok acindan NTFS daha ustundur. Bunun tartismasi daha once de yapilmisti. Ama bu ext3'un kotu veya kolay veri kurtarilamayan bir dosya sistemi oldugunu dogrulamaz. Live CD ile cok rahat bir sekilde ext3'e erisebilir, istediginizi kurtarirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 17 Ocak 2010; 13:36:30 >

• quote:

Dostum callengera

Oncelikle callenger degil Challenger olacak ve "çaellincır" diye okunur.

quote:

1 tema gibi secılen binlerce degısık kod numaralı masa ustlerıne sız bunları tercıh edın

Farkli donanimlarda farkli masaustlerini kullanarak istedigimiz gibi ozellestirilebilen bir sistem olmasinin nesi yanlis?

quote:

2 hangi linux istediğin demesi kolay diyelim bir developer bır yazlım gelıstırdı ubuntuya su mandrivaya su pardusa bumu dıyecek Buna örnek VM sanal makına kurariken sıze soruyor ne tür linux kuruyorsunuz diye gibi

Kodu baska bir dagitim icin paketlemek disinda bir sorun goremiyorum. Ortaligin paket sisteminden gecilmemesi bir sorun evet, ama o kadar da degil.

quote:

3 ve 4 nolu google operasyanları yazının kanıtını ıstıyoruz burda paylas hatamız var ıse senı takdir edelim masa ustu kesınlıkle degıl zaten 300 yıl sonrada siz linuxcular yakım tutar gibi kde 565757 cok güzel deyip kabul etmeyeceksınız

Su adrese bakarsaniz Google'nin hangi sistemi kullandigini gorursunuz:
    http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.google.com

Yukarida da calistigim sirketi ornek gostermistim. Eger tekrar yukari geri donup okursaniz gorursunuz.

Ayrica ben Linuxcu falan degilim. Ben programciyim ve isime en cok yariyan sistem neyse onu kullanirim. Ornegin evde masa ustu bilgisayarimda Windows 7 kullanirken, esim dizustu bilgisayarinda Mac OS X kullaniyor. Oturma odasinda DVD, Youtube, Hulu gibi seyleri izleyebilmek icin kullandigimiz HTPC'de ise Linux var.

quote:

5 ya masaustu uygulamaları tartısılabılır dıyorsunuz ya bak ayıp degılmı bu şimdi bak ben dıyorum ki ustte hatam varsa (3-4 nolu madde de) kanıt koy duzelteyım ama masa ustu tartısılır konusu ayıp ya 3 ofıs yazlımı 2 tablo yazılımı 1- 2 medya programı farzet 10 yada 1000 gerısı hep mıcrosoft vede dıyorum ya hepımız calısıyoruz bır yerlerde kım hangı buyuk uretıcı ne yapsa yazılımı windows uyumlu linux değil

Ayip olan sizin gibi arastirmadan yazmak ve aksi gosterildiginde israrci davranmak. Masaustu kullanimi icin tartisilabilir, bazi konularda Linux'un ustunlugu olabilir, bazi konularda Windows'un. Yukarida evde nasil bir bilgisayar agimin oldugunu yazdim. Herbirinin isini bir digeri goremiyor.

quote:

6 ben yazmısım kı sorun yasama dostum yazmıs forum her sorunda foruma gıdılse ohoooo bılen az uzman az hadı biz bilgi işlem ci halk olarak bakın forum ne dıye sorun ya vatandasıma ama emın olun wındows hakkında bıldıklerı lınuxta heralde bı 10 kat fazla

Niye sadece Turkiye ile sinirli tutuyorsunuz herseyi?

quote:

8 dosya sıstemı hakkındakı goruslerım hala devam edıyor ntfs daha ii

9 bıraz daha acayım dostum anlamamıs çöken yada bozulan bir linux taki veri kurtarma operasyonu cok daha zordur demek ıstedım

NTFS bircok konuda ext3'ten ustun. Ama ya XFS? Linux'ta tek bir dosya sistemi yok, bunu unutmayin. 9. madde icin ise hic arastirma yapmamisiniz. Ubuntu'nun Live CD'si ile cok guzel veri kurtarma yapilabilir.

quote:

10 termınal server kural arkadas vardır dıye soyledım aramızda bir program kurulurken termınal serverlere MS sistemler için ileri ileri next next olmuyor ugrasıyorsun gıt program ekle kaldıra elke falan fılan lınuxtada varya pardustaki pisi mesela örnek veriyim gecen basıma geldı vmware tools kurmadan hıcbır sanal makına ii calısmaz bende sana ubuntu kurdum vmtoolsunu forumlara bakarak kurmak zorunda kaldım ne geregı var bu kadar okuma1 program kurmak ıcın degılmı

Foruma bakmak zorunda kalmissiniz, cunku Linux kullanmayi bilmiyorsunuz. Ogrendiginiz zaman foruma bakmadan da yapabileceksiniz.

quote:

11 bu benim ongörüm lınux daha fazla kullanılırsa acıkları daha cok tespıt edılır sonucta tek elden yazılım gelıstırılmedıgı ıcın bu cok cuyuk rısktır Allah aşkına barı bunu kabul edin

Ongorunuz dogru argumanlara ve bilgiye dayanmiyor. Cunku Linux sunucu sistemlerinde Windows'tan daha fazla kullanilmaktadir. Tek elden yazilim gelistirmek adi ustunde "tekel"dir ve ona mecbur kalmak demektir. Guvenlik aciklarini gidermek icinde sadece o ureticinin eline bakmak demektir ki, bu daha buyuk risktir. Ucan Spagetti Canavari askina bunu kabul edin.

quote:

12 donanım destenın dostum kabuletmıs uzatmaya gerek yok

Hayir, tam olarak kabul etmedim. Lutfen onceki tartismalari tekrar okuyun.

quote:

13 cekırdek kodları acıkmı hıc sanmıyorum biriniz bulun da bir link koyun bakalım acıkmıymış görelim hep beraber

Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayin. Linux GPL lisansiyla lisanslanmis ve acik kaynak kodlu bir cekirdektir. Arastirmadan bir seyi iddia etmeyin.

quote:

14 mıcrosf benım degıl keske tekrar soyluyorum keske lınux gelıstırılse ama olmuyor sızde bunu kabullenemıyorsunuz belkı ılerıde belki cok sonra ama onumuzdakı yakın yıllarda degıl sunu anlayın artık dunya devlerı hp ibm dell google tum universiteler tum ulkeler neredeyse mıcrosfta karsı bırsey yapamıyorlar ellerı mahkum

Niye yapamasinlar? Bircok sirket zaten sistemlerinde Windows kullanmiyor. IBM kendi icinde Microsoft Office paketinin kullanimini bile yasaklamisti gecen yil.

quote:

Alman ordusu yıllar once tum sıstemlerını degıstırıp lınuxa gectı bu yuzden suse gelıstırıldı

Yine arastirmadan yaziyorsunuz. SuSE cook uzun yillar once gelistirilmeye baslamis bir dagitim. Alman ordusunun SuSE Linux'a gecisi ise yanlis hatirlamiyorsam 2003'te idi.

quote:

keske olsa linux bır yerlere gelse ama yınede bu kadar dunya karsıyken mıcrosoft acık ara onde ıse artık kabul edın ya bu adamların belı bukulmez bence kara sızın
    bırde sunu dusunun hangı sırket boyle dunya devlerının onunda ne kadar yazayabılırdı bırının bıle karsısında

Once lutfen arastirin, okuyun, sonra iddia edin.

• biz üniversitedeyken çok yapardık bu tartışmaları, kimisi linuxu ölümüne savunur, kimisi hadi ordan derdi. sene 99. bunca zaman sonra linux'u takım tutar gibi ölümüne destekleyenler c# (veya java) ile windows platformuna kod yazıyorlar, windowscular aix, solaris danışmanlığı yapıyor.

yanlış anlamazsanız diyeğim şu ki hiç gerek yok böyle tartışmalara. uzun uzun yazdıklarınıza, harcadığınız zamana ve efora yazık. her sistemin kendine göre avantajları dezavantajları var ama kimse size bunu yayarsan al sana şu kadar para (yada herneyse) demiyor.
  • cnnysn, kesinlikle ayni fikirdeyim. Fakat benim amacim, yanlis bilinenleri duzeltmek. Onu ya da bunu desteklemek degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Korkmazz

quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

Valla Google işletim sistemi çıkarmassa daha uzun yıllar mikrozortun tahtı tehlikeye girmez...

Bu nasıl bir cümle kuruş tekniği.
    Google neden durup dururken işletim sistemi çıkarmaya karar versin. Yada Nvidia neden işlemci üretsin.

Haberiniz yok ama google Google Chrome OS adında farklı tarzda çalışan bir işletim sistemi çıkarmaya hazırlanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z123456 -- 17 Ocak 2010; 18:56:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizmo_x

quote:

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Gerçek bir bilgisayar kullanıcısı Linux sürümlerinden birisini kullanmaya başlayınca bilgisayar kullandığını anlıyor. Hele konsolu açıp emir komutları verirken aldığım haz tarif edilemez,

yazilimcilar icin linux belki guzel ama normal internet kullanicilar icin windows, nie mi? normal kullanicilar konsolu acip kod falan giremez girmek icin zaman bile harcamazlar, onlar icin ms windows u otomatik yapti onun icin windows u deviremezler ne linux nede baska bir os, windows un her seyi otomatik, linux da her sey kod ile veya kendin her seyi yapman lazim.

linux 2 konuda kaybediyor zaten ben oyun şu bu yu geçtim 1.program kurmak çok basit olmalı 2si sürücü kurmak çok basit olmalı ikiside yapmak çaba gerektiriyor.Microsoft bu işi iyi yaptığı için şuanda tekkel linux bu işi kolaylaştırmassa pazar payı hiç bir zaman değişmez.

• windows icin phali parali vs deniyor fakat soyle bi gercek de var ki notebooklarla beraber bedava geliyor. notebookun fiyatini artiyor gibi laflar etmeye gerek yok cunki fiyati belirleyen etkenlerden degil.

linuxun gelismesi bu kadar basit degil. ilk kurma denemelerimi 12 yil once yapmistim. yillardir pc ila ilgilenirim konuya cokta yabanci degilim gecenlerde pardus kurdum milliyetci duygulardan dolayi yok ya bence isletim sistemi olmanin yanindan gecemez. o kadar ugrasmama ragmen wifi karti gosteremedim. nedir yani bi kart gosterecez o kadar ugrasiyoruz. mutlaka hallederdim sorunu biraz arastirma yapsam yeterdi fakat derdimiz ne.

win 7 varken neden ugrasiyim. zaten alacagim bilgisayarin icinden cikiyor. artik surucu kurmayada gerek kalmadi guncelleme yaparken kendi hallediyor. her dil icin destek var. sonrasinda standartlari belirleyen bir firma ve 7 surumunda bence gercekten basarili bi is cikmis.

linux a bakinca soyle bi sey var suan %2.5 da. bu farzi muhal %30 oldugunda birkere virus ve acik temizleme olayi ile karsilacak. bir suru aciklar bulunacak virusleri olacak. butun unix turevi isletim sistemi savunanlar macos lunux gibi sanki hic virus olmazmis gibi sanki virusler windowsa ozel bisiymis gibi konusuyor fakat onada bir suru virus yazilacaktir yeterki belli bi yere gelsin. onda da bir suru sorun olacaktir.

sonuc olarak burda evet microsoft bunlarla ugrasacak sikintilari olacak fakat linux da gulluk gulistanlik bi yolda ilerlemeyecek o da bir cok sorunla basedece.

• Arkadaşlar biraz okudumda konuyu linux çok öcü gösterilmiş gibi geldi... yapmayın etmeyin ben yaklaşık 3 aydır Mint 8 kullanıyorum ve inanın kurduğumdan beri daha win7 kullanmadım bile... Artık linuxların çoğu windowsu aratmaz halde ve görsel olarakda bir çoğu windowstan daha iyi durumda haberiniz olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Boracalin
    Artık linuxların çoğu windowsu aratmaz halde ve görsel olarakda bir çoğu windowstan daha iyi durumda haberiniz olsun...

Ben bu lafi tam 10 yildir duyuyorum, hatta kendim bile soyluyordum. Ama gercek su ki, Linux bundan cok uzakta.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.