Yıllardan beri linux kullanıyorum eğer SSD varsa iki sistem arasında hız farkı yok. Antik çağlardan kalma bilgisayarınız varsa ancak o zaman fark olabilir |
Windows kullanmayın (8. sayfa)

-
-
Az ram tüketiminin iyi bir şey olduğu kanısına nerden vardınız? Kaynaklar kullanmak için vardır. Ne kadar fazla tüketim olursa o kadar performans olur. Sistem yakın zamanda açtığınız uygulamaları ramde hazır bekleterek bir dahaki açılışı hızlandırıyor. Eğer oyun vs. oynarsanız otomatik olarak rami boşaltıyor. Windows 10 bence gayet güzel çalışan bir işletim sistemi önyargılı olmayın bence. Bir zamanlar Windows 7 yeni çıkmışken yeni olana karşı bir güruh vardı ve her daim Xp' yi savunurlardı. Yıllarca Windows 7 kullanmamakta ısrar ettiler. Sonrasında Windows 8/ 8.1 çıktı ve bu insanlar nihayet Windows 7'ye geçiş yaptı. Windows 10 çıkalı 5 yıldan fazla oldu şimdi de bu insanlar Windows 10'a geçmemekte ısrar ediyorlar. Güncel olan her zaman iyidir arkadaşlar yapmayın etmeyin.
Az ram kullanımı arıyorsanız Windows Xp kullanabilirsiniz.
Linux da kullandım ancak Windows her anlamda daha iyi bir deneyim sunuyor. Her türlü sistem bileşeni Windows'a göre üretiliyor ve optimize ediliyor. Daha kullanıcı dostu ve en önemlisi basit.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eğer sistem özellikleriniz iyi değilse hafif linux dağıtımlarını deneyebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerek olmadığını düşündüğün servisleri kapatarak windows u da daha az kaynak tüketir hale getirebilirsin.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Servislerden tamamen arındırılmış Windows 10 sürümleri mevcut internette. Onları da deneyin. Eski Windows 10 öncesi bende çok çektim windows dan hali hazırda ilk kurulumda canavar gibi çalışan sonrasında şişmeler ve ram kullanımının artması beni çileden çıkarıyordu. 6 ayda 1 format atardım eski versiyonlarda. Lakin windows 10 da durumlar değişti. 4 senedir format atmadım ve hala ilk günkü gibi hızlı. Bazen özgürlüğümü kısıtlıyor güvenlik nedeni ile elimin altına gelen her uygulamayı çalıştıramıyorum.
Yine de linux tercih edilecek bir işletim sistemi değil. Daha ne kadar hızlı olabilir ki ?
i58600k 4,7ghz 16gb 3000mhz evga ftw gtx 1070 donanımına neden linux kurayım ? güvenlik için mi? Windows Defender zaten kuş uçurtmuyor. İşletim sistemi ve kurulu arka plan çalışan programlar toplam 5gb ram harcıyor. Linux 3gb ram harcasın bana faydası ne? Veri sızdırsa ne olur işletim sistemi sızdırmasa diğer tüm uygulamalar istedikleri veriyi sizden alıyorlar zaten.
-
Windows Ram kullanımı donanımızda bulunan Ram kapasitesine göre ayarlıyor. 8gb değil de 16gb olsaydı işletim sistemi Ram kullanımınızı arttıracaktı.
-
Adam mecbur mu klavye kullanmaya ? Windows kullanıcısıyım fare kullanırım ben Linux daha bunu çözememiş linux a geç diyorsunuz diyor hepiniz işlemin komut satırını vermişsiniz.
-
Doğru
-
Steam bu yönde çalışmalar yapıyor. Oyunların %80 ni hala linux ta çalışmıyor.
-
PC kullanmayın
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bayılıyorum böyle konulara kesin kesin konuşmuş bi de şunu kullanmayın verilerinizi çalıyorlar RAM tüketimi yüksek diye. İnsan bari chrome kullanırken ss almaz lol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rezalette kime göre neye göre. Bu güne kadar kaç kişinin windows güvenliğinden madur olduğunu duydun çevrende. Dünya da dersen var özellikle kurumlar ama biz ev kullanıcısıyız. Ben 20 senedir pc kullanıyorum virus 2 kere ya bulaşmıştır yada bulaşmamıştır. Eskisi gibi değil artık trojen vs kalmadı herkesin bilgisayarı internete bağlı veri tabanına düşen bilinmeyen bir kötü yazılım anında tüm güvenlik şirketlerinin database leri tarafından paylaşılıyor. Windows Defender ın daha kuş uçurttuğunu görmedim. Bırak trojen virus vs crack dosyalarını dahi artık tanıyor. Yavaşlama konusu günümüzün ram standarttı 16gb 4gb ram kullanırsan windows ne yapsın ? Tüketim dünyasında yaşıyoruz dünya ekonomisi dönecek ki ileriye adımlar atılabilsin. Ampul üreticileri bundan 100 sene önce hiç patlamayan ampul icat etmiş hala yanıyor ama bu gün bir ampulün x saat ömrü var. Bunu yapmak zorundalar aksi halde şirketler bir daha ürün satamaz. Şişme olayı yavaşlama vs win10 güncel hiçbir bilgisayarda olan şeyler değil. İnanmıyorsan git çevrendeki bilgisayarcılara sor format işleri ne alemde bir dönem format atılır vs vardı Hala formattan para kazanan kalmış mı ? Ki windows 98 ile başlayan sıkıntıları en iyi ben bilirim. Formattan sonra ilk açılışta çöken işletim sistemlerini kullandım. Sırf şişmeler yüzünden 6 ayda bir format attığım xp win7 yıllarını da hatırlıyorum. Dahası nı yazayım internet kafe işlettim win98 xp win7. İşletim sistemi kullanımdan sonra windows kapatılırken işletim sistemi kayıt işlemini yapmasın diye donanım almış adamım. Sonra deep freeze diye uygulama çıktı. Geçmişle kıyasladığımda tüm bu başımdan geçenleri Windows 10 MS tun en iyi işletim sistemi diyebilirim.
Tek sıkıntı arayüzü kullanışsız aradığımızı bulmak eski diğer işletim sistemlerinde olduğu kadar rahat değil ki ayda 1 lazım oluyor ona da 10 dk ayırı ver. Geri kalan zaman zaten tarayıcı masaüstü oyun arasında geçiyor.
-
Ben o yorumu "Linux yapamıyor" dediğiniz olayın, olduğunu belirtmek için yazdım. Fark ettiyseniz kimseye neyi kullanacağını söylemedim. Kimseyi kendim gibi de sanmadım. Benim mesleğim bu olduğu için kendime haksızlık etmiş olurum. Ayrıca her seferinde ayar yapmaya gerek yok. Cron diye zamanlanmış görev servisi var. Her gün ya da ne zaman isteniyorsa ayarlanabilir. Hatta sitemin boşta olup olmadığını belirterek o komutun devreye girip girmeyeceğini de belirtebilirsiniz. Demek istediğim her şeyin yolu var. Kullanmak istemiyorsanız kullanmayın. Zaten ben de "Linux kullanın" demedim. Ama olan bir şeye de olmuyor yazmayın. İnsanlar sizin yanlış yorumunuz sebebiyle gerçekten olmuyor sanacak. Siz kullanamıyorsunuz diye ya da size hitap etmiyorsa bunu kötüleyebileceğiniz anlamına gelmez. Belirtmekte fayda var. Linux ile 5 sene önce tanıştım. 2008 yılından beri ve halen Windows Sistem Uzmanıyım. İki işletim sistemine göre Windows bilgim daha fazladır. Ama yine de hiçbirisini savunmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 11 Ekim 2020; 11:2:25 >
-
Sen okuduğunu anlamayı öğren, gerisi gelir. Ben yorumumda "şunu kullan bunu kullan" demedim. Kimse bir şey kullanmaya mecbur değil. Zaten kimse de bunu söylemedi, sakin ol. Olmuyor diye yazdığı şeyin olduğunu söyledim. Ama kafa başka yerde olduğu için saldırmayı seçmişsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 11 Ekim 2020; 10:34:17 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ***@rmour***Ben o yorumu "Linux yapamıyor" dediğiniz olayın, olduğunu belirtmek için yazdım. Fark ettiyseniz kimseye neyi kullanacağını söylemedim. Kimseyi kendim gibi de sanmadım. Benim mesleğim bu olduğu için kendime haksızlık etmiş olurum. Ayrıca her seferinde ayar yapmaya gerek yok. Cron diye zamanlanmış görev servisi var. Her gün ya da ne zaman isteniyorsa ayarlanabilir. Hatta sitemin boşta olup olmadığını belirterek o komutun devreye girip girmeyeceğini de belirtebilirsiniz. Demek istediğim her şeyin yolu var. Kullanmak istemiyorsanız kullanmayın. Zaten ben de "Linux kullanın" demedim. Ama olan bir şeye de olmuyor yazmayın. İnsanlar sizin yanlış yorumunuz sebebiyle gerçekten olmuyor sanacak. Siz kullanamıyorsunuz diye ya da size hitap etmiyorsa bunu kötüleyebileceğiniz anlamına gelmez. Belirtmekte fayda var. Linux ile 5 sene önce tanıştım. 2008 yılından beri ve halen Windows Sistem Uzmanıyım. İki işletim sistemine göre Windows bilgim daha fazladır. Ama yine de hiçbirisini savunmam.
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:4:3 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dr. Alfred BlalockHocam sistem özelliklerinizi atar misiniz
Alıntıları GösterHocam evde ve işte kullandığım 2 laptop var. Birisi Dell XPS 15 i7 7. nesil, 16 GB Ram GTX 1050, diğeri ise Asus N56VZ i7 3.nesil 16GB RAM GT650m ikisinde de SSD mevcut eski bir laptop ama çok seri çalışıyor hiçbir sıkıntım yok...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 11 Ekim 2020; 11:45:45 > -
Aynen hocam fbi bile izliyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X