Şimdi Ara

Windows kullanmayın (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
13
Favori
22.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    ingilizce terim kullanayimda sıktığım belli olmasin :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    ingilizce terim kullanayimda sıktığım belli olmasin :))

    Yok ya, ne alaka :) Bazı bilişim terminolojisini anlatan kelimeleri Türkçe'ye çevirince gerçekten çok absürd oluyor. Net algılanması için o şekilde yazdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Yok ya, ne alaka :) Bazı bilişim terminolojisini anlatan kelimeleri Türkçe'ye çevirince gerçekten çok absürd oluyor. Net algılanması için o şekilde yazdım.

    Alıntıları Göster

    Window$'un kendisi zaten spyware.  

    Program bir spyware olarak tasarlanmış.. Kimbilir o çekirdekte daha ne spylar vardır. Cekirdek kapalı oldugu için göremiyorlar da. Fakat M$ kapalı çekirdek sayesinde telemetri olmazsa telsizmetri den adamı yine izler.. simdi diyecekler seni google da izliyo.. duckduckgo kullan.. ahahaha..


    Herneyse bu Window$ 10 gibi rezil bir OS yok. Tasarım (temel mantık ve yapı anlamında) rezalet, güvenlik desen rezalet, performans desen rezalet, GUI desen labirent gibi ve rezalet, spy desen rezalet, bloatware yani lüzumsuz ön yüklü programlar desen rezalet, lisans ve fiyat desen rezalet.. programın kendisi zaten beta yazılım kalitesinde, rolling model ve kullanıcılar kobay.. update desen o da o yüzden rezalet.. hatta bunun telefon desteği ve o forumlarında verdikleri amatör yanıtlar da bence rezalet.. bu OS'de tek bir iyi yön var mı acaba teknik anlamda? bence yok.. iste vırt zırt programları destekliyor, telefonlara rom atabiliyoruz oyun oynayabiliyoruz.. o yüzden çok güzel.. kullanmalıyız.. window$ candır canandır falandır filandır bir de kullanımı güya kolaydır..


    Neyse sürekli kendimi tekrar etmiş oluyorum fakat gerçekler bunlardır.. Ben bu Window$ kullanana Allah sabır versin diyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 10 Ekim 2020; 23:43:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fortune 4

    Windows'un birden fazla problemi var. Evet yavaşlığından ve yüksek RAM kullanımından başladım, güvensizliğine kadar gidiyorum.. Hatta ilk mesajımda güvenli değil de demiştim.. Böyle ad hominemle bu isler yürümez yani haklı çıkamazsın. Haklı çıkabilmek için gerçekten de savundugun şeyin düzgün bir şey olması gerekir.. Window$ neresinden tutsan elinde kalır.. Bunun yaygın bir şekilde kullanılması ve %90 PC'de tercih edilmesi onun iyi oldugu konusunda SENİ YANILTMASIN.


    Senin telefonuna kod geliyor olabilir benim domain hesaplarımdan bazılarında kod mod yok. Güvenliği kendim sağlamam gerekiyor. Buna benzer başka örnekler de verebilirim ama kendimle ilgili fazla bilgi paylaşmak bile güvenlik sorunu yaratır..


    Kısacası: Windows güvenli değil, Yavaş, RAM kullanımı aşırı..


    MAC, Overpriced, Upgrade edilemez ve IOS'a doğru evrimleşiyor..


    Linux gerçek çözümdür..  


    Ha Linux'u zorla kullan demiyorum fakat işletim sisteminden 1 gram bile anlamadan, bıdı bıdı Window$ süper demek ayrı bir kafa..



    Alıntıları Göster

    Windows 7 home premium kullanıyorum. 1366 mhz 4 GB RAM var. PC açıldığında RAM kullanımım %30, 5 saniye bekleyip hizmetler düzene bindikten sonra %15-20 arası oluyor. Şu anda Brave + 5 eklenti + brave coin bilmem ne açık ram kullanımım %34. Disk kullanımım %0-2 arası oynuyor. Cpu da keza öyle %0-5 arası (i3-550 oc yok.). Fan çalışmıyor işlemci sıcaklığım 27-40 arası, 40 da oyun açıkken. Daha detaya gireyim. Brave kapatılınca RAM kullanımım %10'a düşüyor, sistem açık kaldığı sürece RAM kullanımım düşüyor çünkü. Uzun süre kullanılmayan servislere güle güle :). Arkada Office 365'in Clicktorun servisi açık. Tracker olayına gelirsek belli isteğe bağlı güncellemeleri kurmadım. DNS adresi olarak nextdns kullanıyorum ve istek geldiğinde logluyor. WFC de kullanıyorum istemediğim programa internet erişimini tek tıkla kapatabiliyor, bir seferlik verebiliyor ya da sürekli izin verebiliyorum. Senin Linux'unun bana faydası ne olacak? Linux Mint XFCE bile %25 RAM kullanımı +2 GB Swap yüzünden diskimin ırzına geçerek çalışıyor. Bu arada sistemimde SSD olmadığı için Windows 7'deyim. Üşeniyorum Windows 10'da ayar yapmaya. Bu arada güvenlik konusuna gelince, eğer linux yaygınlaşırsa açık kernelli sistemin anasına kaç kez atlarlar haberin var mı? Virüsü üreten adamlar boktan topu topu dünya geneli 1 milyon olan son kullanıcı sistemine virüs çıkartmıyor, çünkü değmez. Senin dediğin olsa şu an Linux üzerinden neler neler dönerdi ki görüyoruz son kullanıcı amaçlı olmayan sunucuların ebelerine atlayan açıklar bitmiyor, her gün binlerce site patlıyor. Windows'un hata sıklığından bahsetmiş ve %90'ı kullanıyor diye doğru sistem olmaz demişsin. Aklın kıt sanırım, %90 kitlenin %80'i kullanmayı bilmiyor 1, %80'in %90'ı crackli kullanıyor 2, totalde %5'lik hata payı bile Linux'un toplam kullanıcı sayısının 10 katı ediyor zaten 3. Ek olarak hem iş hem oyun için olan 1998'e kadar uygulamalara uyumluluk veren bir sistem var ortada. Bana söyler misin hangi UNIX tabanlı sistem 1998'e kadar destek veriyor? Mac'lerin eski uygulama desteği 5 yıl, Linux distroları 18 sürümünden 20 olduğunda çalışmamaya başlıyor. Adama diyoruz dışarıdan uygulama yüklersek sorun olur, yükleme diyor. İyi o zaman kolun kırıldığında da kullanma ağrıyorsa desin geçsin doktorlar. Salak salak tiplerin Linux fetişinden bıktım artık. Microsoft'un da gold partner yazılımları dışında çıkmayın madem? Önerilenler ve bilindikler dışında çıkıp kasıyor diyen varsa TW versin her hatasını düzelteyim.





  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt

    10 küsür senedir 1 arpa boyu yol alamıyor şu yeni Linux kullanıcıları.


    Bırak rami spy muhabbetini falan da şöyle daha dolu şeylerden bahsedelim. Madem tavsiye veriyorsun, görelim bakalım emeklerini. Boşa dememişler; Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.


    Kaç senedir Linux dağıtımı kullanıyorsun?


    Bugüne kadar kaç tane kullanıcının problemlerini çözmek için yardımcı oldun?


    Türkçe kaynak oluşturdun mu?


    Bir uygulamanın Türkçe çevirisini yaptın mı?


    Herhangi bir dağıtımın yerelleştirilmesine katkıda bulundun mu?


    Problem çözdün mü? Bir problem çözümünü Türkiye'deki kullanıcılarla paylaştın mı?



    Winzort demesi kolay.

  • Pek umudum yok ama topluluğa fayda sağlıyorsa cidden sevineceğim. Atarlı matarlı ama en azından heves etmiş birilerine fayda sağlıyor olur.

  • Ben de onu anlatmaya çalıştım. Açık kaynak kodlu sistem kurunca güvende ve gizli olunmuyor. Ubuntu vs. de bilgi toplayabilir ayrıca adamlar backdooru direkt CPU'ya da koyuyor yani kaçış yok. İnternete bağlanıldığı an NSA kullanımına hazır bilgisayar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canocan_07

    Pek umudum yok ama topluluğa fayda sağlıyorsa cidden sevineceğim. Atarlı matarlı ama en azından heves etmiş birilerine fayda sağlıyor olur.

    Hocam asıl kızdığım; Linux'tan anlamayan, felsefesini bilmeyen kişilerin hevesle Linux kurup RAM ile artistlik yapması. RAM'in doluluğu boşluğu bile farklı farklı anlam içeriyor. Adam Windows kullanmayın diyecek kadar ileri gidiyor, sanıyor ki Linux şu an büyük kurumsal konularda son kullanıcı desteği verebilecek. Libreoffice'in şu an aynı anda online tek dosya kullanımı bile yok ama Office 365'e rakip bunu kullan diyor, kodlamada çığır diyor vstudio'nun plugin desteği ile Microsoft Visual Studio denk mi? İstiyor ki Linux kullanmış olmak için zorluk çeksin millet.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fortune 4

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    ben savunma yapmiyorum, olani soyluyorum. gercekleri kaldiramiyorsan otede agla.



    daha kendine hayri olmayan adamin bana ne hayri olacak, blok 

  • Devam edin maaşınızı hakedin  

  • 2014te düşük seviye lenovo laptop aldım. Gayet normal şekilde win 10 çalıştırıyor. Hatta yüklü gelen 8.1 daha kötü çalışıyordu o kadar söyleyeyim. Hem 2 tane işletim sistemi olacak bazı işleri onda başı işleri bunda halledicez falan daha zor iş bence. Siz de niye bu kadar Windows gömüyorsunuz anlamadım. Benim gibi normal bie bilgisayar kullanıcısını hiç üzmedi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • prometheus1900 P kullanıcısına yanıt
    Gündem olma çabası. Yoksa onlar da biliyorlar uyumluluğu Windows 7 öncesini boşverse Microsoft dünyanın en iyi sistemini bile yapabilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8700K (4.4ghz) - 32gb ram - 970 970 evo plus


    Şu anda desktopda Chrome acık. ayrıca Medıaplayer acık - Antıvirus (nod32) - ASC (arka planda bır cok alt uygulaması calısıyor) vs. arka planda calısan onca gereklı gereksız program, Ram %18 - cpu %1 - %5 arasında gıdıp gelıyor.


    Ayrıca 6 sata harddısk var. Harddısk gorunumlerı kucuk resım modunda. Sureklı Hddlerı kullanmasamda, arada gırdıgım zaman, gırdıgım harddıskın ayarını ramlerde tuttugu ıcın ve gun ıcınde kullandıgım programları kapattıktan sonra bıle bellı bır sure ramlerde tuttugu ıcın (bır sonrakı kullanımda hızlı acmak ıcın) ramler bu kadar şişiyor.


    Arada 40 - 50 chrome sayfası acsam bıle ramler %25 ustune cıkmıyor. Kısacası wındows veya programlar ne kadar somurmek ıstesede gunumuz bılgısayarları bunları rahatlıkla karsılıyor.

    Muzık kayıt yazılım programları dısında oyun vs.. daha ramlerın %50 ye geldıgını gormedım.


    Kısacası ortalama ustu bır sısteme sahıpsen, performans olarak lınuxa gecmenın hıc bır mantıgı yok. Lınux kullanacaksan farklı amaclarla kullanırsın. Mac ısletım sıstemı dersen gercekten stabıl calısan ve performans olarak (ayrıca cokme vs. sorunsuz) sıstemın hakkını sonuna kadar veren bır ısletım sıstemı kullanmak ısterdım. Ozellıkle wındows buyuk guncellemelerınde bazen sıstemlerı cokertmesı, hatalar vs.. ınsanı canından bezdırebılıyor. Eskıye nazaran daha stabıl calıssada bazen durduk yere wındowsdan kaynaklanan hatalar ınsanı sınırlendırıyor. Yınede oyun yuzunden ve kullanım kolaylıgı yuzunden Wındows'dan asla vazgecmem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 11 Ekim 2020; 1:21:53 >




  • Yalnız konunun altındaki tartışmalar çok iyi değil mi ya, ilk mesaja katılmamama rağmen öne çıkardım hit alması için. Daha eğlenceli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bundan 15 sene önce pardus vardı çiftli işletim sistemi kullanırdkm tüm bankacılık işlemleri pardus lakin bir anda ortadan kaldırdılar yazıklar olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.