Linuxa güvenli dedin ya iyi güldürdün :D < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Windows kullanmayın (11. sayfa)

-
-
Çok saçma olmuş. Oyun haricinde performans kaybı hissedilmiyor en dandik pc'de bile. Ben video oyunları oynayan birisiyim, Windows forever.
-
İkisini dene tarafını seç kafasına girmeye gerek yok. Yapacaksınız bir dual boot. Günlük işler için linux, windows tabanlı işler için windows. Bu kadar basit bu iş. Uzun zamandır Windows ve Manjaro yu yan yana kullanıyorum. İhtiyacım ne ise ona göre geçiş yapıyorum bu kadar basit. Kendinizi sınırlandırmanıza gerek yok.
-
Aynen öyle. Usbden açılan Linux bile Windowstn hızlı. Ayrıca duvara taktığım Watt ölçer de ciddi düşüş var. Sadece pc Windows ta idle da 85 90 w çekerken Linux OS açarsam 35 40w oluyor. Power saver açsam dahi o güç tüketimini yaklayamıyorum Windowsta.
Ayrıca evet Windows ta gizlilik yok hiç Bi zaman olmadı.
Windows sürekli verileri çalıyor. Zaten management engine Veya trustzone diye ne olduğunu bilmediğimiz bir işlemci parçacığı ve low level OS var. Linux bile Bi yere kadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim emin olmakla ya da Windows'la ilgili sorunum yok. Daha önce de söyledim. Asıl alanım Windows sistem tarafıdır. Oyun oynadığım için evimde de Windows kullanıyorum ve gizlilik için ayarlarını kapatmak dışında üçüncü parti yazılım kullanmıyorum. Bir kere şunda anlaşalım. Bir sistem çekirdek koduna kadar paylaşılmıyorsa, çekirdek koduna kadar paylaşan işletim sistemine göre güvenli olduğu söylenemez. Ne kurarsanız kurun, çekirdek koduna erişemiyor onlar. İçeride ne yaptığı hep muamma. İlla kötü bir şey yaptığını söylemiyorum. Çekirdek koduna erişilse zaten bu tip şeylere gerek kalmaz. Açık kaynak kodun gizlilik sözleşmesine ya da bu tip yöntemlere ihtiyacı yok. Al incele diyor. Son kullanıcının koda erişecek bilgiye sahip olup, olmaması durumu değiştirmez. Ayrıca root ve user şeklinde kullanıcı yapısı ve mimarisinden dolayı Windows'a göre daha güvenli olduğu bir gerçek. Son olarak Ubuntu Linux açık kaynak kodlu işletim sistemidir. Orada yanlışınız var. Sadece bir şirket tarafından geliştiriliyor. Ama bu yeni olan bir şey değil, en başından beri böyleydi.
Bazı arkadaşlar olayı kavrayamamış. Garip garip yorumlar yazmışlar. Açık kaynak demek tüm saldırılara açık, güvensiz bir işletim sistemi demek değildir. Sonra kimsenin konuşmadığı Lisans ücreti var. Windows 10 Pro, sitesinde 1299 TL idi sanırım. Neden Windows 10 Pro diyorum, çünkü kurumlar ve şirketler Domain yapısı kullanır. Kullanıcı ve bilgisayar yönetimi için de Active Directory kullanır. Domaine katmak için de Windows'un Pro olması gerekmektedir. Linux için böyle bir şeye gerek yok. Gerekli paketleri kurarak Domain yapısına katabilirsiniz. Tabi lisans da kimsenin umurunda değil. Adam Windows ve Office kuruyor sonra onu "X" programıyla crackliyor. Sonra bana güvenlikten bahsediyor. Autocad kullanıyor sonra onu "Xbilmemne" programıyla crackliyor ve güvenlikten bahsediyor. Maalesef iş hayatında karşılaştığım şey bunlar. Kaçımız Windows ya da Office lisansına para veriyor? Güldürmeyin Allah aşkına. Sizin Açık kaynak kod ve Linux'a karşı olduğunuz kadar Microsoft karşı değil. Microsoft Open Source Summit 2018 etkinliği ve Microsoft'un Linux tabanlı Azure Sphere işletim sistemi en basit örneklerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 12 Ekim 2020; 11:31:13 >
-
aslına bakarsanız çoğu dağıtım son kullanıcıya hitap ediyor.. eskisi gibi kod ile yükle/kaldır/güncelleme yapmanıza gerek yok.. Sizinde dediğiniz gibi.. nette gezerim, film izlerim, sosyal ağlara takılırım diyorsanız linux yeterde artar.
Linux'un en büyük 2 eksisi; oyun ve ticari yazılım bu ikisinin üstesinden gelirse en yaygın işletim sistemi olmaya aday..
Bugün iş yerlerinin hepsinde ticari yazılımlar kullanılıyor (muhasebe, finans, office vb.) bu da windows'a mahkum ediyor. Oyun konusuna değinmicem bile aksi halde bende linux kullanıcısı olurdum (8 ay kullandım).
Son olarak linux sanıldığının aksine zor bir işletim sistemi değil, aksine son kullanıcı için daha güvenli bir işletim sistemi...
mailden gelen .exe uzantılı dosyaları açmayın dedikce hala onları fatura sanıp açan adamlar var
-
Sayfalarca yazı yazılmış, Linux'ta yapılıp da Windows'ta yapılamayan doğru düzgün bir şey belirtilmemiş. Her şeyi yapabileceğim bir işletim sistemi (Windows) varken neden yarım yamalak bir işletim sistemi (Linux) kurayım?
Bilgisayarınıza ikisini de kurun ihtiyacınıza göre değiştirin diyenler olmuş. Bunlar daha da güldürüyor beni. Windows'ta neyi yapamıyorum da Linux'a geçiyorum ben?
-
wallhaven bu siteye bak wallpaper arıyorsan.. (dikkat et +18 içeriklerde mevcut üyelikle tabi)
-
Eski bir donanımlı cihazın varsa linux onu hayata döndürür.
ASUS Laptop K52JR-X4 da hem windows 10 yüklü hemde linux, açılışta grub ekranda hangisi ile başlayacağını seçebiliyorsun.
Linux daha stabil ve rahat çalışıyor.
Bu tip eski cihazlarda linux tavsiye ederim. çoğu linux artık son kullanıcıya hitap ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_gokturk -- 12 Ekim 2020; 11:3:59 > -
quote:
Orijinalden alıntı: rza_35tmm
tmm mı?
-
-
bu yaşadığım sorundan sonra yeter ettim...
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145893698
laptop da Windows 7 var çok güzel çalışıyor. "parayla satın aldıysan kullanmak hakkındır" ya memnunum.
tablette Windows 10 var. acil işim var 2dk açıp halledim diyorum cihazı 30 dk kullandırtmıyor ürünü parayla satın aldığım halde benim verilerimi çalıyor üstüne üstlük cihazıda ağıda kullandırtmıyor.
zamanım olduğunda şunları yapacağım;
tablet için
os iso editleme programları ile link deki işlemleri yapacağım yinede olmaz ise Windows 7 kuracağım. olmaz sa debian gnome touch kuracağım.
laptop da Windows 7 ve Mint LMDE var.
şuanda Windows un içinde
vmware sanalmakine ile Windows Xp ve 7 çalıştırıyorum. Windows gerektiren işler için hem çok iyi, hemde dilediğim bilgisayara sadece vmware player kurarak çalıştırabiliyorum buda cihaz ve işletim(linux oluyormuş ama henüz denemedim) sistemi bağımsızlığı sağlıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Windows'a güvenmiyorum. Bunun sebebi microsoft beni izliyor vs değil.
İnternette çok fazla özellikle bitcoin kullanıcıları arasında "x cüzdanına bitcoin gönderdim, meğerse yıllardır pc'de virüs varmış y cüzdanına bitcoin gitmiş" olayları çokça dönüyor.
Yani yol geçen hanı gibi virüslerin gelip geçmesi ve bunu hiçbir şekilde bilememeniz insanı korkutuyor. PC'de virüs yoksa bile bu kadar gördüğüm şikayetten sonra windows'u sadece günlük kullanım, oyun vs. için kullanmayı düşünüyorum. 1 sene içinde bir tane linux pc almayı düşünüyorum.
-
"Donanım kaynaklarının anasını belleyen componentler"
-
2006 yılından beri windows' a paralel olarak linux da kullanmışlığım var.
Windows bu güne kadar tıklama ile kolaylıkla öğrenilmişken, linux malesef her zaman zorlayıcı olmuştur.
Tepki vermeden önce yazımın tamamını okuyun!
Home PC' mde linux mint kurulu. Evdeki download yaptığım ufak itx pc de de gentoo kurulu. Kod, komut ile alakalı kendimi geliştirmedim! Ne den geliştirmek zorunda kalayım ki? Linux, son kullanıcıda buradan kaybediyor. MEraklı insanlar pek tabi dibine kadar öğrensin de, yaygınlaşamamasının nedeni, son kullanıcıya sağlayamadıkları sürücü kolaylıkları. Oyun vs işine girmiyorum. Bi zahmet windows kullanıverin.
Sürücü sorunlarını Son zamanlardaki dağıtımlarda bunun biraz önüne geçmiş olsalar da hala ve hala özel işlerde, sürücülerde kodlama, derleme yapmak durumunda kaldığımız oldu. Yüzeysel kullanıcı olduğumdan öğrenmek için çaba sarf etmediğimden aşırı zorlandım. Windows'da da kod yazmıyoruz. Fakat, öğrenmek için yüzeysellik bile yeterli geldi. Windows'u savunamam. Mecbur kullanıyoruz iş gereği.
Meslea, home PC'mde hala SBX sound blaster 5+1 sesi aktif edemedim. Ne yaptıysam olamadı. Yani bunun için haftalarca uğraşmamak lazım değil mi? Bıraktım en sonunda. 2+1 üzrinden sanal 5+1 kullanıyorum. Linux' u seviyorum. Sadık amatör kullanıcısıyız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 12 Ekim 2020; 12:0:54 >
-
söylediğin doğrudur ancak ben sıradan pc kullanıcısı için windows harici yol mu var. ben oturup test falan mı yapcam oturup dizi izliyorum oyun oynuyorum. Linux u askerlikte kullandım pars mıydı sürümü hatılarlmıyorum 10 sene oldu. Onunla uğraşamam ki .Sistemi sömürürse sömürsün günün sonunda ihtiyacımı karşılıyor. beni yormuyor. hizmete bakıyorum.
ayrıca bazılarını da anlamıyorum tuvalete tabletle telefonla girerler. sosyal medyada uyusa fotoğrafını atarlar. Sonra microsoft bizi takip ediyor. adamların takip etmesine gerek yok.
-
kvm üzerinde çalıştırabilirsiniz dual boot yapmaya gerek olmadan. performans kaybı %2-3 civarı oluyor sadece direkt olarak windows kurup çalıştırmaya göre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyMonday -- 12 Ekim 2020; 12:36:56 > -
yazılımcıların bile çoğu hala windows kullanıyor
Stack Overflow Developer Survey 2020
-
paramız buna yetti kardeş.macler pahallı linux se öğrenmek zaman kaybı
-
Windows’u uzun zamandır kullanıyorum en eski sürümüm windows vista o da eski bilgisayarımda tarih oldu artık... Chrome bu model için artık güncelleme yapmıyor düşünün artık. Bilgisayar çöp oldu denebilir. Birçok avantajı bitti.
Yeniye yakın bilgisayarımda windows 8’den 10’a yükselttim. Bilgisayar sorunsuz çalışsa sürümde sıkıntım yok, kaliteli.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X